Autor Wątek: Kółko Filozoficzne  (Przeczytany 92349 razy)

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #260 dnia: Listopada 17, 2005, 05:01:33 pm »
Zdziwiłbyś się. Profesjonalny żołnierz to nie tylko najemnicy, ale to właśnie najemnicy wywodzą się ze zwykłych żołnierzy.
No to mnie zadziw definicją profesjonalnego zołnierza.

A niektórzy rzygają, smażą to na patelni i jedzą. Ot, niby tego też żaden zdrowo myslący, normalny człowiek nie zrobi, nie?
Słuchaj, jeśli porównujesz tego idiote (Dave England?) z Jackassa to zabójców to coś ci się pomieszało :). Wiesz, jakby mi zapłacili odpowiednią ilość kasy, to byłbyś wstanie zjeść własne wymioty, ale co innego zabić człowieka. Wiesz, z perspektywy ciepłego fotela łatwo się rozmawia na takie wzniosłe tematy..

Czyli mam oglądać ten sam program na Explorer, ta?
Nie wiem o co ci chodzi, ale chyba o program jakiś telewizyjny. Wiesz, leciał taki serial Kawaleria Powietrzna- cholernie merytoryczny. Na Discovery tez jest mnóstwo programów o głodzie, AIDS a juz w ogóle w cholere filmów na temat zanieszczyszczeń ziemi, odpadów toksycznych itp.

Nie tylko ja...
Ja akurat wypowiadam się w tematach na które mam jakieś pojęcie. Nie będę z tobą dyskutował o mieczach dwuręcznych czy skuteczności helikopterów bojowych. Ale mozemy pogadać o AKMS-ach czy tez o Piłsudskim :)

To może menadźerem?
zaj***sta dyskusja. To jest "kółko filozoficzne" a nie szlifowanie jadu, right?

To zależy, na co się nastawiasz paląc maryśkę. Ja mam za ten narkotyk inny, nieco zdrowszy - herbatę, kawę.
Postawmy sprawę jasno- paliłeś? Jak nie paliłeś, to nie mamy o czym rozmawiać :)

To już zależy od tego, co kogo podnieca. A co do ubierania się, taki styl bycia? Taka moda? W końcu lepsze modne dźinsy, niż spódnica prababki.
Facetów przy zdrowych zmysłach podnieca kobiece CIAŁO. A im więcej na widoku, tym bardziej pobudza.  

Offline qiax

• General
  • God
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #261 dnia: Listopada 20, 2005, 08:31:44 pm »
No to mnie zadziw definicją profesjonalnego zołnierza.

Nie kwestionujący rozkazow. Cholera, wczęsniej pisalem, złoź sobie.

Słuchaj, jeśli porównujesz tego idiote (Dave England?) z Jackassa to zabójców to coś ci się pomieszało . Wiesz, jakby mi zapłacili odpowiednią ilość kasy, to byłbyś wstanie zjeść własne wymioty, ale co innego zabić człowieka.

Ot, niby tego też żaden zdrowo myslący, normalny człowiek nie zrobi, nie?

Normali ludzie. Dotarlo? Normalny osobnik <w domyśle - żołnierz> pozbawiony sumienia, nie jest raczej normalny.

Wiesz, z perspektywy ciepłego fotela łatwo się rozmawia na takie wzniosłe tematy..

Z krzesłą też.

Nie wiem o co ci chodzi, ale chyba o program jakiś telewizyjny. Wiesz, leciał taki serial Kawaleria Powietrzna- cholernie merytoryczny. Na Discovery tez jest mnóstwo programów o głodzie, AIDS a juz w ogóle w cholere filmów na temat zanieszczyszczeń ziemi, odpadów toksycznych itp.

Ty mnie próbujesz zachęcić do oglądania tego?

Ja akurat wypowiadam się w tematach na które mam jakieś pojęcie.

Jasne, oczywiście, mój ty mistrzu.

Nie będę z tobą dyskutował o mieczach dwuręcznych czy skuteczności helikopterów bojowych. Ale mozemy pogadać o AKMS-ach czy tez o Piłsudskim

Jakby rozmów do bladego rana na gg było ci mało.

zaj***sta dyskusja. To jest "kółko filozoficzne" a nie szlifowanie jadu, right?

Raczej odstresowujaca. Ta i co z tego?

Postawmy sprawę jasno- paliłeś? Jak nie paliłeś, to nie mamy o czym rozmawiać

Postawmy sprawę jasno: myślisz? Jak nie myślisz, to nie mamy o czym rozmawiać.

Facetów przy zdrowych zmysłach podnieca kobiece CIAŁO. A im więcej na widoku, tym bardziej pobudza.

To ja mam chore zmysły, bo kobieta ubrana jest nieco barziej atrkacyjna od nagiej. Po to są własnie seksowne bielizny itd.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #262 dnia: Listopada 21, 2005, 03:21:53 pm »
Nie kwestionujący rozkazow. Cholera, wczęsniej pisalem, złoź sobie.
No to patrz, ilu mamy tych profesjonalnych zołnierzy. Wiesz jaka grozi na wojnie kara za kwestionowanie rozkazów?
Ty mnie próbujesz zachęcić do oglądania tego?
Raczej odwrotnie. Programy telewizyjne nigdy nie pokazą wszystkiego, zwłaszcza jeśli chodzi o taki temat.'
Jakby rozmów do bladego rana na gg było ci mało.
Bladego świtu=białego rana. Poza tym większość naszych rozmów kończy się twoim magicznym hasłem i to raczej kiedy jeszcze noc młoda, a do bladego świtu daleko.  No i nie trwa zbyt wiele.
To ja mam chore zmysły, bo kobieta ubrana jest nieco barziej atrkacyjna od nagiej. Po to są własnie seksowne bielizny itd.
Seksowne bielizny- czyli takie przez które prawie wszystko widać. Bielizna jest po to (seksowna), zeby ją za chwilę zdjąć.

Offline qiax

• General
  • God
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #263 dnia: Listopada 21, 2005, 03:35:29 pm »
No to patrz, ilu mamy tych profesjonalnych zołnierzy. Wiesz jaka grozi na wojnie kara za kwestionowanie rozkazów?

Bez chwli wachania, bez mrugnięcia okiem, bez sumienia, bez rozumiania tego, co robi. Ot, czysty, zwykły, mechanizm.

Bladego świtu=białego rana. Poza tym większość naszych rozmów kończy się twoim magicznym hasłem i to raczej kiedy jeszcze noc młoda, a do bladego świtu daleko. No i nie trwa zbyt wiele.

Dlatego napisalem bladego świtu... Poza tym, nie marudź.

Seksowne bielizny- czyli takie przez które prawie wszystko widać. Bielizna jest po to (seksowna), zeby ją za chwilę zdjąć.

Prawie robi wielką róźnicę.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #264 dnia: Listopada 21, 2005, 03:59:56 pm »
Bez chwli wachania, bez mrugnięcia okiem, bez sumienia, bez rozumiania tego, co robi. Ot, czysty, zwykły, mechanizm.
No dokładnie tak:D Wiesz, taki stereotyp bezmózgiego rambo to tylko w ksiązkach Forsythe'a- zresztą nawet on jakoś tam ich robi myślących. Dobry zołnierz musi myśleć, musi być inteligentny- i musi czuć. A to co piszesz to jakieś herezje generalnie. No ale wiem, ciebie nie przekonam. Poczytaj sobie np. wspomnienia Chrisa Ryana z SAS (z lekka pod publike pisane, ale prawdziwe).
Aha, sorki. Myślałem, ze czerpiesz wiedzę z programów pseudonaukowych na Discovery Channel, ale ty się opierasz na reklamach zywca. Pozazdrościć, pogratulować :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2005, 04:02:24 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline qiax

• General
  • God
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #265 dnia: Listopada 21, 2005, 04:26:26 pm »
Aha, sorki. Myślałem, ze czerpiesz wiedzę z programów pseudonaukowych na Discovery Channel, ale ty się opierasz na reklamach zywca. Pozazdrościć, pogratulować

I to pisze ktoś, kto z uporem maniaka ściaga hentai, żeby sobie popatrze...

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #266 dnia: Listopada 21, 2005, 04:46:45 pm »
I to pisze ktoś, kto z uporem maniaka ściaga hentai, żeby sobie popatrze...
Ściągam je ze względu na wartosc artystyczną oraz ciekawość. Poza tym, juz wole anime śmiałe i bezpruderyjne niz ten obecny zalew komedyjkami erotycznymi, gdzie co chwila migają majteczki, co chwila jakieś sceny niedwuznaczne i całkowicie denna fabuła udająca mądrą. Nuzy mnie takie maskowanie się i jak oglądać anime, to o czymś, a nie o niby-czymś.

Offline qiax

• General
  • God
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #267 dnia: Listopada 21, 2005, 04:59:08 pm »
Ściągam je ze względu na wartosc artystyczną oraz ciekawość. Poza tym, juz wole anime śmiałe i bezpruderyjne niz ten obecny zalew komedyjkami erotycznymi, gdzie co chwila migają majteczki, co chwila jakieś sceny niedwuznaczne i całkowicie denna fabuła udająca mądrą. Nuzy mnie takie maskowanie się i jak oglądać anime, to o czymś, a nie o niby-czymś.

O czymś, czyli o tym, co jest pokazane wprost? Aha... Kimagure Orange Road też byś do tego zaliczył?

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #268 dnia: Grudnia 28, 2005, 09:43:55 pm »
Niech ktoś zapoda jakiś problem filozoficzny, bo fajny temat,a nikt nic nie pisze.

Aha... Kimagure Orange Road też byś do tego zaliczył?
Nie, nie zaliczyłbym. Obejrzyj, to pogadamy.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2005, 09:44:30 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline qiax

• General
  • God
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #269 dnia: Grudnia 28, 2005, 09:59:12 pm »
Nie, nie zaliczyłbym. Obejrzyj, to pogadamy.

Widzialem. Parę odcinków. Mangę chyba też. I już ci o tym kiedyś pisałem.

Niepolarany temat, gdzie wymagane jest myslenie. Ha.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2005, 09:59:45 pm wysłana przez qiax »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #270 dnia: Marca 15, 2006, 01:39:30 am »
Niepolarany temat, gdzie wymagane jest myslenie
myślę więc jestem, jak to któryś filozof powiedział - czyżby ktoś sugerował, że my zwykli forumowicze to nie są ludzie bo nie myślimy? - a tak na serio - ożywmy jakoś ten temat. pofilozofujmy o czymś - np. o zgubnym wpływie kultury masowej na nasze społeczeństwo.
no więc... hm> kto się wypowie? ja rzuciłem temat - zobazcę waszą reakcję...
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2006, 01:40:50 am wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #271 dnia: Marca 15, 2006, 01:45:33 am »
Media napędzają zgubną machinę jednego wielkiego strachu, niby serwują wszystkie informacje, ale tak naprawdę, przechodzą, te "najgroźniejsze". Apelują o spokój, a sami go niszczą pisząc o zagrozeniu? H5N1.
Dodam, że w Polsce nie ma wolnych mediów....
Zgubny wpływ? wystarczy spojrzeć za okno..by zobaczyć 13 latki z toną makijażu, pępkiem na wierzchu, bzykających się z 20 letnimi dresami, za to, ze ci dają im komórki, czy kupią piwo. Później się chwalą, że one siebzykają i sądorosłe...a jak chcesz im wytłumaczyć coś, to sie nie znasz....jesteś taki, taki, albo taki...one poprostu żyja zasadą sex, drugs & HH/Tekno/POPGirl.
Jeszcze jedno, za przyklad podam mojąsiorke, ma 13 lat, pyskuje starszym, nie słucha ich, ale jednak potrafią ja utrzymać na smyczy...chciałą telefon..bo wszyscy mają i to modne..ale mówie jej po c***j...ale ona chce...ja niechce narazie telefonu..żyje bez niego, a ona jak ja go dotkne to zaraz, ze czytam jej korespondencje...a to, że ona grzebie w moich rzeczach, to nc..bo to modne ;/
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2006, 01:48:23 am wysłana przez Musiolik »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #272 dnia: Marca 15, 2006, 01:55:59 am »
Media napędzają zgubnąmachinę jedneg wielkiego strachu, niby serwują wszystkie informacje, ale tak naprawdę, przechodzą, te "najgroźniejsze". Apelują o spokój, a sami go niszczą pisząc o zagrozeniu? H5N1.
Dodam ,ze w Polsce nie ma wolnych mediów....

machinę mediów można by zatrzymać - ale wtedy uznano by, że to atak na wolność osobistą obywateli i takie tam. to że w polsce nie ma wolnych mediów - nic nowego - telewizja publiczna jest upolityczniona, a za telewizją prywatną też albo stoją politycy, albo mafia, która żyje własnie z wciskania dragów nieletni9m na przykład.

zgubny wpływ - muzyka propagująca kulturę agresji - a dlaczego mnie wtedy pobiło dwóch dresiarzy ?? bo na ulicach jest niebezpiecznie i można zarwać w ryja - jak to leci w niektórych HH kawałkach. w ogóle my polacy to naród złodziei, krętaczy, pijaków i banda debili - taka piosenka też była - z nią się w pewnym sensie zgadzam - jako naród tak naprawdę jesteśmy 100 lat za aborygenami

wracając do kwestii używek - oglądałem niedawno po raz n-ty filma Sara. pamiętacie tego dilera spod szkoły, co mu boguś linda wpieprzył. to najzabawniejszy był komentarz tego no szefa mafii granego przez perepeczkę - nie zmuszam ich do kupna tego świństwa - sami sobie to kupują. - no cóż - mafia nie musi zmuszać - robi to za nich kultura masowa. jak obstawiacie, za iloma kapelami tej 'współczesnej" kultury stoi mafia ??
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #273 dnia: Marca 15, 2006, 02:02:33 am »
Nie popadajmy w paranoje znówu, HH to chwilowy i niestety zgubny trend, śpiewają o biedzie, a obwieszenie złotem.

Nastolatki...hmm..nie od dzisiaj sie przekonuje, ze dziewczyny są gorsze od chłopców (no offence nasze damy), u mnie w klasie, 1 chłopak chleje..a dziewczyn? ze 10 chleje, a 6 pali...morał? zbędny..
Pozatym jak słyszę" idizemy.....gdzieś....i sie najebiemy w maxa i będzie fajnie", to jest mi ich zal..zniszczą sobie życie, bo to jest modne, moja była dziewczyna..kiedyś była inna, normalna...teraz pop-kultura/HH/tekno....zaczeła chlać, palić...szkoda słów...zdzira sie zrobiła..daje sie macać za wysłanie SMS z czyjegoś telefonu lub troszke kasy :/

Najgorsze to ,ze nawet jeśli chcesz pomóc im (jak ja) to niestety..oni niechcą, bo uważają, ze oni są najlepsi, a ten co nie pije/pali/ćpa to gorszy jest.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #274 dnia: Marca 15, 2006, 02:11:12 am »
   Nie popadajmy w paranoje znówu, HH to chwilowy i niestety zgubny trend, śpiewają o biedzie, a obwieszenie złotem.
który rozwija się dobre ponad 10 lat, ale dopiero ok 2000 roku wyszedł z ukrycia, wcześniej był znany może dzięki ludziom takim jak Liroy - ale on był naprawde świetnym raperem - on tworzył a nie tak jak spora część HH mułków - robił syf na odpiernicz się, aby Polska nie zginęła

Nastolatki...hmm..nie od dzisiaj sie przekonuje, ze dziewczyny są gorsze od chłopców (no offence nasze damy), u mnie w klasie, 1 chłopak chleje..a dziewczyn? ze 10 chleje, a 6 pali...morał? zbędny..
dziewczyny w tym wieku łatwiej ulegają wpływom, potem się to stabilizuje jakoś. znaczy się - albo wrócą na ścieżkę sprawiedliwości :P, albo zostaną żdzirami do końca

Pozatym jak słyszę" idizemy.....gdzieś....i sie najebiemy w maxa i będzie fajnie", to jest mi ich zal..zniszczą sobie życie, bo to jest modne, moja była dziewczyna..kiedyś była inna, normalna...teraz pop-kultura/HH/tekno....zaczeła chlać, palić...szkoda słów...zdzira sie zrobiła..daje sie macać za wysłanie SMS z czyjegoś telefonu lub troszke kasy krzywus.gif
nieprawda, kiedyś młodzież też chlała, ale nie na taką potęge jak to ma miejsce dzisiaj. jeśli idzie o potęgę w chlejącej młodzieży to prym wiodą punki - mam z nimi doczynienia na codzień. ale to prawda - współczesna kultura zdeprawowała nam tak młodzież, jak nic wcześniej - nawet jarocin i woodstock tak nie deprawują jak współczesna masówka

Najgorsze to ,ze nawet jeśli chcesz pomóc im (jak ja) to niestety..oni niechcą, bo uważają, ze oni są najlepsi, a ten co nie pije/pali/ćpa to gorszy jest.

też niezawsze... zdarzają się wyjątki. ja osobiście już kilka koleżanek  palenia oduczyłem...
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #275 dnia: Marca 15, 2006, 02:16:28 am »
Smogu, pisałem na swoim przykłądzie, nie uogólniam, bo znam wiele dziewczyn, co popiją ale są inteligentne i normalne...

dziewczyny w tym wieku łatwiej ulegają wpływom, potem się to stabilizuje jakoś. znaczy się - albo wrócą na ścieżkę sprawiedliwości tongue.gif, albo zostaną żdzirami do końca

sądząć po ich postanowieniu "przelecieć wszystkich facetów w liceum" to racze to 2 ;]

nieprawda, kiedyś młodzież też chlała, ale nie na taką potęge jak to ma miejsce dzisiaj. jeśli idzie o potęgę w chlejącej młodzieży to prym wiodą punki - mam z nimi doczynienia na codzień. ale to prawda - współczesna kultura zdeprawowała nam tak młodzież, jak nic wcześniej - nawet jarocin i woodstock tak nie deprawują jak współczesna masówka

niezgodze sie, obcuje z paroma punkami, a ci conajwyżej tabake powciagają XD raz do czasu sie napiją, chleją pop-panienki i mega 'ziomale', nie pijesZ? jesteś nikim...tak teraz jest w gimnazjum, ale ja mam szczęście do kolegów...naprawdę mogę ich tak nazwać.

też niezawsze... zdarzają się wyjątki. ja osobiście już kilka koleżanek palenia oduczyłem...
patrz moją 1 odp. w tym poscie.

Ja idę spać narazie, bo znów będę miał oczy jak ślimak..na szypułkach XD
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2006, 02:17:58 am wysłana przez Musiolik »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #276 dnia: Marca 15, 2006, 02:25:27 am »
sądząć po ich postanowieniu "przelecieć wszystkich facetów w liceum" to racze to 2 ;]
wszystkich to będzie mały problem XD

niezgodze sie, obcuje z paroma punkami, a ci conajwyżej tabake powciagają zeby.gif raz do czasu sie napiją, chleją pop-panienki i mega 'ziomale', nie pijesZ? jesteś nikim...tak teraz jest w gimnazjum, ale ja mam szczęście do kolegów...naprawdę mogę ich tak nazwać.

ech... co Ty Musiol wiesz o polskim punku XD jarocin to był swego czasu największy zlot AA w polsce :) dopóki przynajmniej punka tam grano - zresztą patrzę po akademiku - my "metalowcy" i fani rocka też pijemy sporo. ale że tak powiem - tu jest różnica - czasem pamiętamy o tym, że jest umiar i nie zalewamy siew trupa.
pop-panienki i mega 'ziomale'
chleją do upadłego. zawsze. i najlepsza impreza to taka po której będzie szybki numerek. nieważne gdzie. wstydu ta młodzież nie ma za grosz (odezwał się stary piernik :F )
Kame Hame Ha

Offline Miyone

• Adventurer
  • *
    • http://
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #277 dnia: Marca 15, 2006, 02:33:46 am »
Z perspektywy czasu wiem... a trochę strasza jestem od Was (ale ciii^^) że do końca tak nie jest. W dzisiejszych czasach na młodzież czyha zbyt wiele pokus, więcej niż było to za moich czasów (tak mówi babcia Miyone). Zawsze mnie zastanawia co skłania tych młodych ludzi do podobnego zachowania, czy tylko media? Teoretycznie jeżeli ktoś jest istotą myślącą powinien wiedzieć, że takie choćby palenie na pokaz, upijanie się do nieprzytomności nie jest dobrą rzeczą. Ja jakoś nigdy nie miałam z podobnymi pokusami problemu. Być może dlatego, że rodzice zawsze mi powtarzali, że jeżeli chcę spróbować alkoholu lub papierosów mogę to zrobić w domu, a nie chować się po kątach. Wiem po sobie, że wymaga to nie lada odwagi aby powiedzieć znajomym nie, nie idę z wami, bo mnie to nie interesuje. A bycie odrzuconym przez środowisko to raczej średnio przyjemna rzecz... Później spotkałam jednak innych ludzi, podobnych do mnie, których nie interesowały używki (a komputery^^) Cieszę się, że wtedy miałam odwagę odmówić. :)

A teraz idę spatki. Dobranoc^^

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #278 dnia: Marca 15, 2006, 02:52:33 am »
Zawsze mnie zastanawia co skłania tych młodych ludzi do podobnego zachowania, czy tylko media?
zależy co mamy na mysli mówiąc media - czy tylko radio i tv, czy takkże prasę.... tak prasa - porady seksuologów w gazetkach tybu Bravo czytanych przez dziewczyny w wieku 12-18 lat 9 a i starsze panny kupujące tego szmatławca widziałem

Teoretycznie jeżeli ktoś jest istotą myślącą powinien wiedzieć, że takie choćby palenie na pokaz, upijanie się do nieprzytomności nie jest dobrą rzeczą.
No własnie wszyscy im mówią - rodzina , szkoła, kosciół... a oci - się buntują - kiedyś młodzi buntowali się inaczej - a teraz z racji tego że nie mają innych wzorców idą za tymi propagowanymi przrzez mass-media.
Być może dlatego, że rodzice zawsze mi powtarzali, że jeżeli chcę spróbować alkoholu lub papierosów mogę to zrobić w domu, a nie chować się po kątach
jeśli idzie o papierosy to ja moich musiałem oduczać palenia :) ale jeśli idzi o piwko - przed ukończeniem 18 roku życia może 4-6 razy sięgnłąłem po alkochol - z czego dwa razy w większej ilości - z alkoholem nigdy nie miałem problemów

Wiem po sobie, że wymaga to nie lada odwagi aby powiedzieć znajomym nie, nie idę z wami, bo mnie to nie interesuje. A bycie odrzuconym przez środowisko to raczej średnio przyjemna rzecz...
dla mnie nigdy to nie był problem... zawsze byłem sam i do tego przywykłem...

ja miałem ułatwioną sprawe - mieszkałem na małej wsi i do najbliższego kolegi miałem z 1,5 km, bo mieszkamy na uboczu ....własciwie do 15 roku życia nie miałem kontaktu z miastem. a wtedy miałem już po części wykształconą osobowość. miasto potem mnie już nie zmieniło...

spiacy jestem... już powoli przestaje myślec :) cya, ciau i do rana :P
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2006, 02:53:00 am wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Kółko Filozoficzne
« Odpowiedź #279 dnia: Marca 15, 2006, 10:08:32 am »
a trochę strasza jestem od Was (ale ciii^^)
wiemy ;]
zależy co mamy na mysli mówiąc media - czy tylko radio i tv, czy takkże prasę.... tak prasa - porady seksuologów w gazetkach tybu Bravo czytanych przez dziewczyny w wieku 12-18 lat 9 a i starsze panny kupujące tego szmatławca widziałem
tu Smogu ma racje, szmatławce które są czytane, blee..siorka to kupuje..i boże uchroń
No własnie wszyscy im mówią - rodzina , szkoła, kosciół... a oci - się buntują - kiedyś młodzi buntowali się inaczej - a teraz z racji tego że nie mają innych wzorców idą za tymi propagowanymi przrzez mass-media.
bunt buntem, ja też się buntuje ale nie w taki sposób, buntować się można w inny sposób...
Wiem po sobie, że wymaga to nie lada odwagi aby powiedzieć znajomym nie, nie idę z wami, bo mnie to nie interesuje. A bycie odrzuconym przez środowisko to raczej średnio przyjemna rzecz...

dla mnie nigdy to nie był problem... zawsze byłem sam i do tego przywykłem...
me too, wszystko wymaga swojej akceptacji, wolę być sam, niż stoczyc sie tak nisko.