Czyli Nought Dog zrobił remake CTRa na PS2? A to ciekawe.......
Nie no... chodziło mi oto że tytul jest troszke inny bo to kolejna część gry.. nie pamiętam jaki tytól jest bo tosięu kumpla ściaga na emulu.
Wiesz to jest tak, na GCN Nintendo wydało Mario Kart Double Dash, i tam był taki motyw że dużo się zmienilo w stosunku do pierwszej części, np. jak się gra na 2 playerów to oboje może jechać jednym autem, bo na jednym karcie są 2 postacie jedna zajmuje się jeżdżeniem a druga żucaniem czarów, i to samo skserowana w Crashowych wyścigach... dla mnie to w sumie dobrze bo GCN nie mam ;/
U Nintendo są to bracia Mario, Sony ma Crasha Bandicoota, a Sega lansowała Sonic'a. Dlatego też w gry z tymi postaciami można zagrać wyłącznie na konsolach od danej firmy (czyli Sonic ma problem, bo Sega się już chyba nie bawi w robienie konsol od czasu gry Dreamcast poszedł w niepamięć).
No Sonic nie ma problemu bo stał się bohaterem multiplatformowym (GCN,XBOX,PS2), nadal jest maskotką segi, ale już nie jednej platformy, taka sama akcja jest z Crashem bo od er Playstation 2 Naughty Dog sprzedało swoje prawa i gry z Crashem (i Spyro też tak BTW) wychodzą na wszystkie 3 platformy.
a nawet Chocobo Racing od Squaresoftu jest maksymalnie zerżnięte z CTRa heh
Te 2 gry wyszły w tym samym miesiący (a przynajmniej w PSX Extreeme byly recenzje w tym samym miechu) to chyba aż tak wiele od siebie nie kserują, tylko obie kserują od Mario Kart ;]
Ale jak już kserować to przynajmniej z klasą, i w sumie CTR było zajebiste więc mi to nie przeszkadzało że kserowali... inna sprawa tylko że levele miały w sumie ten sam design co te w Mario Kart
-zamek kupy/zamek Neo Cortexa
-droga na teczy w niebie/droga na jakiejs zlotej stali w niebie
-plaża/plaża
i wiele innych o których mi sie niechce pisać