Autor Wątek: Let's Help Each Other!  (Przeczytany 60003 razy)

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 17, 2005, 11:30:30 pm »
Crash Bash, Bishi Bashi, obie na PSX

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 17, 2005, 11:31:25 pm »
umnie na imprezkowe granie jakoś burnout w trybie crash wzupelnosci wystarcza ;] itak niemozna przeciez bezprzerwy grac tylko =p

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 17, 2005, 11:34:16 pm »
eee zapomniałem że wchodzi w gre tylko Playstation 2.

umnie na imprezkowe granie jakoś burnout w trybie crash wzupelnosci wystarcza ;] itak niemozna przeciez bezprzerwy grac tylko =p
No w sumie musze kiedyś sprawdzić,bo kumplom nigdy jeszcze ne dawałem, a ofkoz to nie na żadne imprezki tyklo tak z wieczorka przychodzą do mnie kumple dwaj codziennie prawie i gramy w PES'a tak do od 22 do 1 w nocy albo do 24, to czasem wypadałoby co innego też sprawdzić.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 17, 2005, 11:35:17 pm »
Singstar i 2 mikrofony :P

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 17, 2005, 11:41:23 pm »
a ofkoz to nie na żadne imprezki
Singstar i 2 mikrofony tongue.gif

singstar chyba zbyt wiele traci bez odpowiedniej "oprawy" ;] chociaz wsumie w akcji wogule jeszcze giery niewidzialem... trzeba by se sprawic... ale dodupy ze trzeba orginal <mikrofony =p >

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 17, 2005, 11:49:44 pm »
Singstar jest fpytne na imprezach z kumplami, jeszcze lepszy po paru piwach :D

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 18, 2005, 02:21:15 am »
Ściągam już Crash Team Racing ale nie wiem za co by tu się jeszcze zabrac... ktoś ma jakieś propozycje?

Ale CTR jest na PSXa nie na PS2

Crash Bash jest na PS2 przeca... Bishi Bashi nie wiem

Jaopńskie dziwadła multiplayerowe też mile widziane ;

Człowieku.. na co ty czekasz jeszcze? Przecież tą grą się już podniecałem z milion razy w Total Offtopicu. "Dragon Quest & Final Fantasy in Itadaki Street Special" to gra dla ciebie. Już kilka razy graliśmy w to z kumplami w trybie multiplayer (na czterech graczy można w to grać, ale my na trzech graliśmy) i mieliśmy za każdym razem niezły ubaw. Tylko trzeba zasady pokumać, ale zanim ty to ściągniesz, to ja już powinienem odpowiedni artykuł napisać, w którym się nauczysz grać, a potem kumplom w trakcie gry wyjaśnisz. To naprawde nie jest dużo bardziej skomplikowane od Monopoly, a zdecydowanie zabawniejsze i ciekawsze...

Oprócz tego to naprawde sam nie wiem... kiedyś w MediaMarkt taką zajefajną grę na PS2 widziałem, co się w nią grało bez pada, bez mikrofonu, tylko za pomocą podłączonej do konsoli kamery cyfrowej. Disc Spinner czy jakoś tak to się nazywało.... polegało to na tym, że masz stać przed kamerą i poruszać rękoma tak, żeby obrazać cztery talerze umieszczone na patykach i jeszcze strącać rękoma takie małe małpki co na tależe spadają i je spowalniają.... jak w to grałem w Media i kręciłem rękoma przed konsolom jak dałn, to się przechodnie ze mnie brechtali jak nie wiem... ale gra była świetna, tyle ci powiem... tylko byś się musiał w kamerke uzbroić.

No i oczywiście DDR jest dobry na impreze. Ostatnio brat Hisoki mi mówił, że pad do DDRa kosztuje jakieś 40 dychy i się poważnie zastanawiam nad jego nabyciem, bo to fajna zabawa heh..

EDIT::

Przebadałem tą grę z kamerą i ona się nazywa EyeToy i tam jest 12 różnych minigierek, w tym to w co grałem...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2005, 02:23:42 am wysłana przez Tantalus »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 18, 2005, 08:54:32 am »
Singstar i 2 mikrofony tongue.gif
Tia myślałem o tym... zastanawiałem się czy zainwestować w SingStara czy w Eye Toy'a i zdecydowałem że jednak Eye Toy, bo Sing Stara to ja właściwie mam zawsze gdy przyjdzie moja hip hopófka i śpiewamy sobie japońskie hity z lyricsami, no a jak jest już impreza u mnie na chacie to inni kumple też śpiewają japonskie hity więc w sumie sing star mi niepotrzebny narazie, chociaż jak wyszedł ostatnio sing star 80's to może się zastanowie... ale jescze poszukam jakoś na sieci czy  w japonii nie wyszedł sing star i nie ma tamtejszych hitów. Nie wie ktoś coś może o tym czy jest japoński sing star?

ale dodupy ze trzeba orginal <mikrofony =p >
No właśnie to jest niby lipne, tak samo jest z Eye Toyem, choć np. kamere do PS2 można osobno chyba kuić na alegro, może z mikrofonami to samo...

Przebadałem tą grę z kamerą i ona się nazywa EyeToy i tam jest 12 różnych minigierek, w tym to w co grałem..
No tia to Eye Toy, będę miał go na święta raczej od brata z anglii. Eye Toy miał chyba 2 części i później wychodziły jeszcze inne gry obsługujące tę kamerke.

Ale CTR jest na PSXa nie na PS2
Błąd, CTR jest na PSone i PStwo, z tym że tytół troszke inny, bo twórcy oczywiście znowu wszystko zerżneli od Nintendo które znowu rzwinęło serie Mario Kart i panowie od CTR musieli wszystko elegancko skopiować...

Crash Bash jest na PS2 przeca... Bishi Bashi nie wiem
błąd, Crash bash jest na PSone i to takie Mario Party, Bishi Bashi też na PSone i pełno minigierek to jest.

Człowieku.. na co ty czekasz jeszcze?
No zapomniałem że to jest party game ;/ Pewnie dziś będę zasysał, jak już ściągie mi się GoW, SH2 i Radiata Stories i będzie miejsce na dysku.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 18, 2005, 02:51:05 pm »
Błąd, CTR jest na PSone i PStwo, z tym że tytół troszke inny, bo twórcy oczywiście znowu wszystko zerżneli od Nintendo które znowu rzwinęło serie Mario Kart i panowie od CTR musieli wszystko elegancko skopiować...

Czyli Nought Dog zrobił remake CTRa na PS2? A to ciekawe....... jest jakoś twórczo zmieniony, czy tylko obszlifowali poligony? Bo może bym se ściągnął, bo to fajna gra była... a że Sony zgapia od Nintendo to wiadomo od dawna, bo na każdą konsole są lansowane gry z drużynową maskotką. U Nintendo są to bracia Mario, Sony ma Crasha Bandicoota, a Sega lansowała Sonic'a. Dlatego też w gry z tymi postaciami można zagrać wyłącznie na konsolach od danej firmy (czyli Sonic ma problem, bo Sega się już chyba nie bawi w robienie konsol od czasu gry Dreamcast poszedł w niepamięć).

W każdym razie CTR było fajną gierką i pomysł na nią zgapiło później wiele innych firm, robiąc mniej lub bardziej udane klony, jak Woody Woodpecker Racing, czy Chip&Dale Racing.... a nawet Chocobo Racing od Squaresoftu jest maksymalnie zerżnięte z CTRa heh.... nie zmienia to faktu, że oryginał to jedna z lepszych gierek multiplayerowych na PSXa, a jak zrobili na PS2, to chętnie znowu się z kumplami pościgam.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 18, 2005, 03:25:07 pm »
Czyli Nought Dog zrobił remake CTRa na PS2? A to ciekawe.......
Nie no... chodziło mi oto że tytul jest troszke inny bo to kolejna część gry.. nie pamiętam jaki tytól jest bo tosięu kumpla ściaga na emulu.
Wiesz to jest tak, na GCN Nintendo wydało Mario Kart Double Dash, i tam był taki motyw że dużo się zmienilo w stosunku do pierwszej części, np. jak się gra na 2 playerów to oboje może jechać jednym autem, bo na jednym karcie są 2 postacie jedna zajmuje się jeżdżeniem a druga żucaniem czarów, i to samo skserowana w Crashowych wyścigach... dla mnie to w sumie dobrze bo GCN nie mam ;/

U Nintendo są to bracia Mario, Sony ma Crasha Bandicoota, a Sega lansowała Sonic'a. Dlatego też w gry z tymi postaciami można zagrać wyłącznie na konsolach od danej firmy (czyli Sonic ma problem, bo Sega się już chyba nie bawi w robienie konsol od czasu gry Dreamcast poszedł w niepamięć).
No Sonic nie ma problemu bo stał się bohaterem multiplatformowym (GCN,XBOX,PS2), nadal jest maskotką segi, ale już nie jednej platformy, taka sama akcja jest z Crashem bo od er Playstation 2 Naughty Dog sprzedało swoje prawa i gry z Crashem (i Spyro też tak BTW) wychodzą na wszystkie 3 platformy.

a nawet Chocobo Racing od Squaresoftu jest maksymalnie zerżnięte z CTRa heh
Te 2 gry wyszły w tym samym miesiący (a przynajmniej w PSX Extreeme byly recenzje w tym samym miechu) to chyba aż tak wiele od siebie nie kserują, tylko obie kserują od Mario Kart ;]
Ale jak już kserować to przynajmniej z klasą, i w sumie CTR było zajebiste więc mi to nie przeszkadzało że kserowali... inna sprawa tylko że levele miały w sumie ten sam design co te w Mario Kart
-zamek kupy/zamek Neo Cortexa
-droga na teczy w niebie/droga na jakiejs zlotej stali w niebie
-plaża/plaża
i wiele innych o których mi sie niechce pisać
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2005, 03:51:57 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 18, 2005, 04:07:39 pm »
ten sequel sie zowie Crash Tag Team Racing i jest połączeniem plattwormówki z wyścigami ;]

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 18, 2005, 10:53:34 pm »
A ja dzisiaj skończyłem łącznie 6 razy Blade Runnera (zacząlem w piątek i w decydujących momentach sejwowałem). Gierka kozacka, a fani filmu którzy jeszcze nie widzieli, niech nie wazą nazywać się fanami :). Chyba nie znam równie klimatycznej gierki- nawet Fallout wymięka jeśli chodzi o taki postnuklearny (bo w BR była bodajze "trzecia wojna termiczna, czy termojądrowa or sthg") i postmodernistyczno-dekadencką wizję świata, w którym wszędzie roi się od azjatów i chińsko-japońsko-węgiersko-niemieckiego języka, androidów recytujących williama blake'a oraz ich łowców którzy okazują się być zwierzyną.
Polecam kazdemu miłośnikowi przygodówek- gierka genialna i niepowtarzalna.  

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 14, 2006, 06:42:21 pm »
Ninja Gaiden Black
wspaniała gra przygodowa na x-boxa z ogromną ilością sieczki i wszelkiej maści przeciwników do ubicia. to co wyprawia Ryu Hayabusa walcząc swoją kataną, to się w głowie nie mieści. gra wyjątkowo dynamiczna, ciekawa i momentami trudna. polecam (podobne do - onimusha, tyle że o wiele dynamiczniejsze)

Prince Of Persia:The Two Thrones
zręcznościówka z księciem w roli głównej - sliczna, grywalna i ku****sko trudna. i nie przesadzam wcale a wcale. Ksieciunio musi sie nieźle naskakać, nawspinać i inne takie... kto projektował tamte miasta... nie można dak norwalnie drzwiami, tylko skakać po jakichś ścianach i kolumnach :P gra jest bardzo grywalna i wciągająca. a alter-ego księcia - zabójcze. jestem dopiero gdzieś tak na początku, ale gra jest rewelacyjna. (podobne do....hmmm - Prince of Persia ?? :P )
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2006, 06:42:50 pm wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 15, 2006, 03:54:03 pm »
kto poleci fajny jRPG na GBA NIEbedący:
-Rivierą ofkoz ;]
-GoldenSunem
-KH-CoM
-pokemonami
-gownianymi gierkami na podstawie gownianych anime <shaman king, yugioh, beyblade i **** wie co jeszcze ;\ >

z gory dzieki ;]

« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2006, 03:54:39 pm wysłana przez Morchol »

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 15, 2006, 06:21:21 pm »
baldurs gate darka aliance ;]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #155 dnia: Stycznia 15, 2006, 06:42:11 pm »
baldurs gate darka aliance ;]
Przymierze Darka ? O_o

Ja ostatnio pogrywam w Zone of The Enders. Drugą część już przeszedłem i jestem mile zaskoczony. Gra jest dość dynamiczna, grafika bardzo ładna a muzyka wpada w ucho. Jedyny mankament to jej długość. Jest krótka. 3h za pierwszym razem mi zajęło.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 15, 2006, 06:54:21 pm »
Ja ostatnio pogrywam w Zone of The Enders. Drugą część już przeszedłem i jestem mile zaskoczony. Gra jest dość dynamiczna, grafika bardzo ładna a muzyka wpada w ucho. Jedyny mankament to jej długość. Jest krótka. 3h za pierwszym razem mi zajęło.
3 godziny? To cos cudownego dla mnie, raczej zabieram sie za scaganie bo ZOE zawsze mnie pociagalo, pierwsza czesc podobno o wiele slabsza wiec ja sobie raczej podaruje ale dwojke z checia zmecze, tym bardziej ze mowisz ze jest krotka, bo dla mnie to akurat plus.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 15, 2006, 07:06:09 pm »
3 godziny? To cos cudownego dla mnie, raczej zabieram sie za scaganie bo ZOE zawsze mnie pociagalo, pierwsza czesc podobno o wiele slabsza wiec ja sobie raczej podaruje ale dwojke z checia zmecze, tym bardziej ze mowisz ze jest krotka, bo dla mnie to akurat plus.
Za dużo nie stracisz bo jest w dwójce opcja wyjaśnienia fabuły poprzedniej części.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
    • http://
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 16, 2006, 12:46:02 pm »
myślę że on miał na myśli to , że pierwszą cześć skończył w trzy godzinki bo ta faktycznie jest krótka. pozatym przy 2 to ta gra to kupa :) no i ten denny koniec :/... a dwojka jest naprawde super...wiele sekrecikow poupychanych tu i uwdzie jak to zwykle bywa u pana kojimy....  
See you, Space Cowboy!

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #159 dnia: Stycznia 16, 2006, 01:00:24 pm »
na gba jeszcze hmm castelvania ; zeldy ;hmm i tyle chyba