Autor Wątek: Let's Help Each Other!  (Przeczytany 59938 razy)

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Let's Help Each Other!
« dnia: Lipca 13, 2004, 12:01:25 am »
hmm... tak sobie siedzę i sie nudzę ogólnie rzecz biorąc... nie mam w co grać za bardzo
czy jestem jedyny? hehe chyba nie, więc wpadłem na taki pomysł - niech każdy pisze  w tym temacie w co aktualnie gra, oczywiscie jesli gra jest warta polecenia, mniej wiecej opisze o co w niej chodzi i da jakas ocene np.
w ten sposób skorzystać będą mogli inni potrzebujacy nowych swiezych tytułów ( czyli choćby ja :P )

ps. fajnie by było jakby temat sie rozkrecil i nie upadl od razu hehe
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2012, 01:43:22 pm wysłana przez MarvelliX »
bla

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2004, 12:07:39 am »
Suffernig - fajny całkiem survival horror, może nie na miare RE czy SH ale pograć się da całkiem miło. Fabuła spoko, grafika ładna, są naprawde straszne momenty. Ogólnie 7/10

Ps. dobry pomysł z tym topiciem, napewno bede co jakis czas cosik pisał ;)

MarvelliX

• Gość
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2004, 02:36:51 am »
Ultima Online: Age of Shadows (dziś, wczoraj i jutro :lol: ) nie czeba przedstawiać bo wiekszosć to zna a jak nie to niech kto inny opisze :P .ocena: grafa 1/10 grywalność 8/10 (PK zaniża)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 13, 2004, 02:51:44 am »
hmmm aktualnie chwilowo w nic nie gram ale ostatnio gralem w: ffx (nie trzeba opisywac), defiance (tez nie trzeba bo pisalem w odpowiednim dziale) i w to co tutaj opisze: prince of persia the sands of time. niektorzy pewnie jeszcze pamietaja pierwsza prince of persie... jezu co to byl za hit gralo sie 24h/dobe... w pop 2 nie gralem a po beznadziejnym pop 3d myslalem ze to juz koniec serii... a tu takie uderzenie... fabula wymiatajaca koncowka to juz wogole rzadzi. grafa jest po prostu cudna nie wiem czy gdzies indziej taka widzialem a fmv to juz wogole 1 klasa cud miod. jest sie ksieciem persji jak sama nazwa wskazuje i przez przypadek wpadamy w spooore klopoty :D a wiec ksiaze musi wycinac hordy potworow, rozwiazywac zagadki, unikac kolcow i innych wrednych pulapek i jeszcze otrzymuje niezwykla umiejetnosc niespotykana w innych grach: kontroluje czas dzieki sztyletowi czasu. tak wiec jesli zginiemy mozemy przewinac gre o kilka sekund i uniknac zagrozenia, ksiaze co jakis czas ma wizje co nas czeka, mozemy zamrozic naszych przeciwnikow i spokojnie ich wycinac no i najwazniejsze - bullet time!!!! kocham to :D no i bieganie po scianach ;) wszystko jest bardzo fajnie zrobione bo ksiaze to opowiada (jak umieramy to mowi cos w stylu: nie, to nie bylo tak i wracamy sie troche :D). a jeszcze o muzie. naprawde jest wypasna a jeden z motywow to po prostu miod. bardzo dopasowywuje sie do takiego klimatu. ocena? nie znalazlem zadnych minusow wiec daje 10. tyle ze ta 10 jest troche slabsza od 10 dla ffx :D uff chyba moj najdluzszy post :o
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 13, 2004, 03:11:06 am »
Jak dla mnie ostatnio Deus EX tego tytułu nie trzeba reklamować klasa sama w sobie :)
]

Offline qiax

• General
  • God
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 13, 2004, 05:54:15 am »
Właśnie jakieś 14 minut temu przeszedłem Deus Ex-a. Na początku odstrasza <zwłaszcza wtedy, gdy się zapomina zasejvovać, bo ten "save" przed każdym nowym etapem nic nie daje>... Jakieś 20 razy tę grę instalowałem i odinstalowałem <spokoju mi ie dała>, ale później <zwłaszcza jak się fabuła rozwinie itd>, pokazuje prawdziwe skrzydła. Jak dla mnie złoto pierwszej próby.

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 13, 2004, 06:31:45 am »
hmm ja tam probowalem cos grac ale sie lepsze gierki znalazly heh i przeszlem pierwsza misje dopiero :D moze kiedys wroce jak tak chwalicie
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 13, 2004, 09:26:26 am »
W tej chwili gram w trzy tytuły

- Drakengard (przygotowuje sie do opisu, wiec niejako z obowiazku   ;) )

- Onimusha 3 (dopiero co wpadla w moje lapki)

- Contra: Shattered Soldier (najelpszy shooter na ps2, gram zawsze jak chce zapomniec o bozym swiecie, ile razy bym tego nie przeszedl to zawsze adrenalina skacze mi wysoko)
See you, Space Cowboy!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 13, 2004, 10:33:58 am »
cm4.
Manager pilkarskich. Wymiatam mpim Bayernem cale neimcy i pol europy. Ale ten CeeM ma duzo bugow i jest 1000000000 razy gorszy niz cm3 wiec daje 7.5/10

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 13, 2004, 10:56:47 am »
Tibia - MMORPG o którym już raz wspominałem

FF IX - no comments

Front Mission - skoro narazie nie mogę grać w FM3 to muszę się tym zaspokoić.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 13, 2004, 11:16:39 am »
Blood Omen 1 -  czas nadrobic zaległości odnośnie Kaina...grafa 6/10 (kto na to patrzy)...fabuła 8,5/10... początek wspaniałej serii :D

i tak jak Marv...UO, poczatek bedzie ciężki, ale licze że się  rozkręci

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 13, 2004, 02:16:40 pm »
hm....  w co ja teraz gram..... to tak
 - Soul Reaver 2 - jakoś mi ciągnie na minimalnych wymaganiach.... pozostawiam to bez komentaża, bo każdy wie co to jest.
 - Blood Omen: Legacy of Kain - klasyka sama w sobie... gierka nawet łatwa, tylko troche za mało jest zapisów....

Narazuie to wszystko, ale może później coś się znajdzie

You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 16, 2004, 11:09:13 am »
dzięki za pościki, deus ex jush sie sciaga, jutro powinien byc :] mam nadzieje ze bedzie szuper ...

a tym czasem od siebie moge polecic "syberie 2", fani przygodówek napewno ją znają, inni moze tesh... jak jush wspomniałem gra ta to klasyczna przygodówka z akcją rozgrywającą się na... tak - seberii :] ale to nie ta syberia widnieje w tytule, lecz legendarna wyspa, na którą musimy doprowadzic pewnego starca...

jak to w takich grach bywa, trzeba poruszać troche głową i niestety nie tylko w lewo i w prawo :P , bardzo ładna grafika, nastrojowa muzyka... ogólna ocena 8/10
bla

Offline Dark M

• General
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 16, 2004, 02:25:12 pm »
Soul Calibur 2 - Fajna bijatyka ;] mam na koncie już ok. 600h ocena 10/10 inaczej niemożna to jest cud gra.

SSX3 - Najlepszy Snowboard (i jedyny w jaki grałem) wciągający, bardzo dobra grafa, super muzyka, bardzo długa żywotnośc gry, gram już ok miesiąca a pżeszłem dopiero 5 postaciami (staram sie pżehodzić na 100% platyny, wszystkie śnieżki itp.) 9/10

Ninja Gaiden - Super grafika (10/10),  bardzo dużo ciosów, jak na Przygodówkę(;]) może fabuła niejest najlepsza(czego oczekiwać po grze tego typu), no i największy minus to hyba poziom trudności(a raczej żadki SejvPoint, i tak często po śmierci wracasz sie pieruńsko byczy kawałek gry. ;/ Ocena 8/10

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 16, 2004, 02:38:07 pm »
cm4.
Manager pilkarskich. Wymiatam mpim Bayernem cale neimcy i pol europy. Ale ten CeeM ma duzo bugow i jest 1000000000 razy gorszy niz cm3 wiec daje 7.5/10
Ty który miałeś avek Realu grasz Bayernem :huh:  :o  :blink: LoL
Ale cóż gratuluje wyboru najlepszej drużyny :P  :D

Cóż ja ostatnim czasy nie gram nawet na moim PSone bo oprócz tego że to już nie to samo to już nie mam w pokoju telewizora... shit :shu: , ale czasami biore "kremówke" pod pache i robie wypad do kumpla żeby pograć w Pro Evolution Soccer :)
Ta gra żadzi maxymalnie i zawsze znajdzie się czas żeby w nią pograć choć jeden miły meczyk... a że jest także na PS2 i PC proponuje spróbować... to jest jedyna gra oddająca klimat prawdziwego meczu... kocham grać w piłke nożną i kocham grać w PES'a :)  
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2004, 02:39:49 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 01, 2004, 02:50:37 pm »
gram jeszce od niedawna troche w VS...(zaraz mnie zjedza fani tej gry). Narazie wydaje sie troche monotonna i banalna, a fabula sie nie rozkrecila....ale system jest zarypisty....grafika cudowna....intro zarypiste.....i tyle. Moja ocena to narazie 6/10

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 01, 2004, 03:19:29 pm »
Gram właśnie w Threads of Fate i nie jstem zawiedziony. Troszku to zalatuje mi Alundrą i tego typu actionRPG, ale oiprawa jest ładna, i fakt, że się można w pokonane potwoty zmieniać jest zarypisty. Co prawda, czegoś mi w tej produkcji brakuje. Jak dla mnie 7/10

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 01, 2004, 08:16:01 pm »
A ja polecam serie Legend of Zelda chociaz narazie przeszlem 1 cala i 1 narazie pare godzin katuje :D Ale jak dwie sa super to reszta tez taka musi byc

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 01, 2004, 09:58:04 pm »
Gram sobie aktualnie w MU całkiem wciągające choć prymitywne :D
]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 01, 2004, 10:07:42 pm »
OFFTOPIC
Ale jak dwie sa super to reszta tez taka musi byc
to tak jak bys powiedzial ze Matrix 1 i 2 sa fajne to 3 tez musi.....