Autor Wątek: Let's Help Each Other!  (Przeczytany 59963 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 09, 2005, 08:08:50 pm »
SC2 w ciemno, T4 śmierdzi wczorajsza pielucha

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #121 dnia: Marca 09, 2005, 08:10:38 pm »
dałna masz człowieku :P  nie wiem ile razy na forum pisaliśmy że Tekken 4 to kupa a Soul Calibur wymiata... Tekken jest lipą straszną... a po pierwsze od kiedy ty się bijatykami interesujesz żeby kupić sobie bijatyke zamiast np. FFX :>

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #122 dnia: Marca 09, 2005, 08:24:26 pm »
o kurde... ja tam nie wiem nawet nad czym ty się serdżej zastanawiasz..... Toż to jest oczywiste, ze SC2 jest lepszy. W Tekkenie 4 na pewno nie ma tkiej fenomenalnej mieszanki psychicznie chorych osobników.... .no i w T4 nikt nie walczy dwustoma kilogramami stali.....  
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #123 dnia: Marca 09, 2005, 08:43:19 pm »
SC2 ! Jest o wiele miodniejszy, więcej postaci, bonusy, lepsze głosy(można zmienić na japońskie) i nie ma tak porytego sterowania jak T4 !
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #124 dnia: Marca 09, 2005, 10:36:37 pm »
Dobra dobra... wy tu o sc2 a ja powiem o Star Wars Republic Commando, które miałem okazje niedawno skończyć powiem tak:
Jak nie lubie Shooterów FPP to ten jest elegancki :) grafika konkretna, engine dopracowany zero zacięć, AI podkomendnych jest najlepsze jakie do tej pory widziałem... to nie Call of Duty czy medal of Honor... jedyny problem to to że wykonują każdy rozkaz nawet jeżeli jest samobójczy ale to mały minus ich AI...Dużym minusem gry jest jej długość, dwa dni konkretnego grania i pękła ;) zupełnie Ja the Sith lords ale tym drugim tytułem rozczarowałem się, wypuszczono pełnego bugów Klona z X-boxa, nie chciało im się nawet usunąc bagów które pojawiły się w wersji X-boxowej, Fabuła dużo na plus... Długość na minus 25 godzin... phi co to za cRPG, Bg2 pochłonął mnie co najmniej na 150 godzin... także jeżeli raz przejść to nie ma problema ale niektóre bugi uniemożliwają kontynuowanie gry więc radze często sejwować na różnych slotach... to chyba tyle z tego co grałem ostatnio... także Republic Commando polecam co do sith lords to jak kto chce...
]

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #125 dnia: Września 11, 2005, 07:44:36 pm »
"Fable The Lost Chapters" - ciekawa pozycja, takie połączenie zeldy z rpgi'em, przynajmniej takie moje skojarzenia. Gra wyszła bodajże rok temu na xboxa, teraz została nieco rozszerzona i wypuszczona na pieca. Także polecam, jeśli ktoś ma troche wolnego czasu i chce spędzić go przed blaszakiem [;
bla

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #126 dnia: Września 11, 2005, 07:54:28 pm »
"Fable The Lost Chapters" - ciekawa pozycja, takie połączenie zeldy z rpgi'em, przynajmniej takie moje skojarzenia. Gra wyszła bodajże rok temu na xboxa, teraz została nieco rozszerzona i wypuszczona na pieca. Także polecam, jeśli ktoś ma troche wolnego czasu i chce spędzić go przed blaszakiem [;
Miesiąc temu juz była :] zdaje sie że gdzieś już o niej pisałem :> 3 dni z przerwą na spanie...
]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #127 dnia: Października 20, 2005, 07:41:59 pm »
fahrenheit/indigo prophecy - Zell juz o tym pisal i przyznac musze, ze wlasnie dzieki niemu tak sie na te gre napalilem. Sciagalo sie dlugo, ale warto bylo!

W Fahrenhecie kierowac bedziemy poczynaniami 3 postaci (no w zasadzie to pieciu ale dwoch z nich nie ma co liczyc bo jednym sterujemy w sumie jakies 30 sekund, a drugim nawet nie sterujemy a naciskamy tylko odpowiednie klawisze podczas dialogu ;]), Sa to:
-Lucas Kane - glowny bohater gry. Wszystko zaczelo sie od tego, jak opetany nieznana moca Lucas, w toalecie malego baru zabil bogu ducha winnego dziada ;]. Od tej pory pan Kane, proboje dowiedziec sie, co kierowalo nim, w toalecie "Doc's dinner".
-Carla Valenti (nie jestem pewny czy dobrze ale mniejsza o to :F) - atrakcyjna pani detektyw (komisarz? :F) zajmujaca sie sprawa zabojstwa w restauracji Doc's Dinner. Chora  na klaustrofobie funkcjonariuszka, za wszelka cene proboje znalezc sprawce. Podczas sledctwa dowiaduje sie, ze to nie pierwsze takie (dokladnie taki) zabojstwo.
-Tyler Miles - wyluzowany, czarnoskory partner Carli. Tak na prawde to Tyler nie odgrywa jakiejs wielkiej roli w Indigo Prophecy, w przeciwienstwie do wyzej wymienionej dwojki, aczkolwiek jednym z watkow w grze jest milosc Milesa i jego dziewczyna. Owa milosc przezywa trudne chwile ze wzgledu na strach ukochanej pana detektywa o zycie jej wybranka.

Farenheit jest gra dodysc...hmm...innowacyjna ze tak pozwole sobie napisac. Laczy ona elementy horroru/thrillera i zrecznosciowki jednoczesnie oferujac graczowi swietna fabule i mozliwosc podejmowania roznych decyzji na kazdym kroku. Juz sam poczatek mzoe to potwierdzic. Gdy Lucas dokonuje zabojstwa w kiblu (;]) moze starannie zatrzec slady i ulotnic sie z miejsca zbrodni, a moze tez wybiec z restauracji bez placenia rachunku. Od podejmowanych przez nas decyzji wiele bedzie zalezalo w pozniejszych etapach rozgrywki, co jest glowna zaleta i "innowacja" w Farenheicie. Przyznac musze, ze czasem chcialobysie miec do wyboru wiecej decyzji i drog scenariusza, ale ekipe QuanticDream i tak trzeba pochwalic za swietny pomysl i...doskonalke wprowadzenie go w zycie...albo raczej na monitory i ekrany telewizorow ;]. Gra ma rowniez kilka elementow, ktore na prawde moga przestraszyc. Przyznam ze niejednokrotnie podczas gry, serce zabilo mi szybciej. Ale mimo to, nie moglem sie oderwac od monitora. Jak juz wspomnialem, Farenheit oferuje rowniez pewne elemnty zrecznosciowe. Chodzi o to, ze w pewnych momentach, bedziemy musieli w odpowiedniej kolejnosci i tempie naciskac "strzalki" i klawisze na numerycznej klawierce. Brzmi banalnie, ale w rzeczywistosci nie dosc ze moze napsuc sporo krwi to dodatkowo to, co dzieje sie czasem na ekranie podczas owych sekwencji to majstersztyk. No matrix sie chowa po prostu ;]. Zdarza sie rowniez sytuacje gdzie bedzieny musieli bardzo szybko podjac decyzje, czy tez majac ograniczony czas wykonac jakas czynnosc, gdy na przyklad Lucasa w jego apartamencie odwiedza funkcjonariusz policji...a ten musi pochowac wszystkie dowody na to ze jest winny...a potem okazuje sie ze nie wie gdzie polozyl klucze :D Wiec jak widac, Fahrenheit to gra, ktora kazdemu ma cos do zaoferowania.
O grafice niestety sie nie wypowiem, gdyz miedzy bogiem a prawda, to moja karta graficzan nie pozwalala na w pelni normalne granie w IP.
Ale za to moge wypowiedziec sie o oprawie audio. przyznac trzeba, ze choc kawalki sluchane "na sucho" nie robia specjalnego wrazenie, to w grze tworza niesamowity klimat genialnego thrillera. Wlasnie ow klimat jest jednym z glownych atutow produktu QuanticDream. To ze na jedna sytuacje mozemy patrzec z kilku punktow widzenia, jet na prawde swietne. No i "filmowatosc" tej gry tez na pewno przyciagnac moze wielu kinomaniakow ;]
Jedna z nielicznych wad Fahrenheita jest kiepska praca kamery, ktora czasem na prawde utrudnia umiejetne prowadzenie postaci. Samo sterowanie tez nie jest najwyzszcyh lotow, ale to PeCet wiec jus sie przywyczailem ;]
Jest jeszcze jedna wada...TA GRA JEST ZBYT KROTKA! Zaczyna sie gre i che sie grac i grac i grac i nie przestawac...a tu nagle bach! napis THE END i leca creditsy. Ale rekompensuje ten fakt to, ze gra ma 3 rozne zakonczenia (nie liczac roznych game overow :P) no i oczywiscie wiele zalezy od tego jak postapimy w danym momencie :P

Jesli mialbym oceniacie te gra w skali od 1-10...to dalbym jej...hmm...9.99 :D za crapna kamere...a tak na serio to z czystym sercem wystawiam "dyche" Indigo Prophecy...i na prawde czapki z glow dla QuanticDreama

No i oczywiscie serdecznie polecam Fahrenheita wszystkim ktorzy lubia, a nwet i tym ktorzy nie lubia tego typu gier...bo to genialna okazja by sie do nich przekonali!

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #128 dnia: Października 23, 2005, 06:41:17 pm »
F.E.A.R. jesli ktos tego nei polecal ta gra ma 3 plusy i 1 minus
1. Grafika O_o oko ci odpada przez szczegółowosc dokładnosc animacje wody w wogule przez wszystko
2. Grywalnosc świetny FPS fajne bronie ( w tym railgun ^_^) do tego jak w maxie pajnie spowolnienie czasu
3. Klimat i fabuła mozna pasc przy zwrotach akcji i klimacie jak sei gra w nocy to jeszcze zawal serca na miejscu

Teraz minus
Wymagania , wymagania i jeszcze raz wymagania u mojego qumpla który ma chyba athlona 3600 radeona najlepszego i wogule kompa cacy to TNIE na mediumie

a co do LBA2 wymiatalo 1 i 2 poprostu bomba

a Fable to w skrócie Gothic pro evoluszon od dziecka do legędy ;] sam zem przeszedl wienc wrazie czego pisac do mnie ;]
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2005, 06:46:20 pm wysłana przez Glenn »

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #129 dnia: Listopada 22, 2005, 04:58:28 pm »
No to ja bardzo gorąca polecam serie Ace Combat. Całą. Nawet sesja w AC1 daje mnóstwo radości :). Czysta zręcznościowa, świetna zabawa bez zbędnego zajmowania głowy. Zdecydowanie najlepsza tego rodzaju seria na świecie! Ace Combat 5: The Unsung War (w Europie: Squadron Leader) to już w ogóle jedna z najwybitniejszych dzieł na ps2. Powala dosłownie wszystkim. Wprowadzenie głębszej fabuły wyszło grze bardzo na korzyść. Naprawdę jak na grę czysto zręcznościową takie przedstawienie postaci i całej fabuły gry to majstersztyk! Muzyka w większej części wykonywana jest przez zawodową filharmonię, a Main Theme jest nagrany w Warszawie przez Warszawską Orkiestrę Filharmoniczną. Utwór "The Unsung War" który jest podkładem w ostatniej misji chodzi za mną od ponad pół roku, a cały OST ma niemal stałe miejsce na talerzu  mojej wieży :). Szczerze polecam serię Ace Combat. Moja prywatna ocena serii to 9.9/10, a to jedyna "zasługa" części trzeciej która moim zdaniem minimalnie odstaje od od dwóch poprzednich. Gdyby nie trójka spokojnie wystawiłbym 10.

A jak będzie to czytał jakiś Mod to ja zwracam uwagę na to, że mam już napisanych setke postów i z tej okazji liczę na jakiś prezent :P. najbardziej bym się chyba cieszył gdybym dostał jakąś fajną nazwę grupy a nie takie suche "Members" :x ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 05:05:11 pm wysłana przez Chocobo »

Offline Solidus

• SuperMod
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #130 dnia: Listopada 22, 2005, 05:07:10 pm »
Taaak...Ace Combat 3 jest kompletną porażką (mówię o wersji anglojęzycznej). Została z niej usunięta ponoć bardzo dobra fabuła, grę skrócono z dwóch do jednej płyty, odebrano kilka samolotów i nie możemy zmienić frontu, po którego stronie walczymy, przez co zniknęło kilka zakończeń. Osobiście grałem tylko w AC2 i AC3. Resztę nadrobię, jak przerobię (d'oh ! ...zarymowałem...) sobie PS2.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #131 dnia: Listopada 22, 2005, 07:32:15 pm »
z serii Ace Combat grałem tylko w 3 część i dla mnie byla wspaniala... nie miałę pojęcia że latanie samolotem da mi tyle radości, z tym że tak jak Sol powiedział Europejską wersje okroili całkowicie z fabuły i filmików, co jest porażką bo jak grałem w wersje japońską to miałą klimat niesamowity, jeden filmik miażdżył niesamowicie jak pra kochanków siedziałą w laboratorium, później zaczęli się kochać na zewnątrz padał deszcz, a do środka wbili jacyś rofesjonalni żołnieże/terroryści i założyli bombe, muza podczas tego była genialna i jakość animacji i miało to klimat nieamowity... niestety japońskiej wersji miałem tylko 1 płyte -filmiki ofkoz to anime.

Śłyszałem właśnie że jest tak jak mówił Chocobo że 5 ma genialną fabułe więc pewnie prędzej czy później w nią zagram.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #132 dnia: Listopada 24, 2005, 10:41:16 am »
Battlefield 2. grałem. chwile, tak kilka godzin. naprawdę zajefista. grałem po stronie amerykanów i chińczyków. no i jest wszystko - czołgi, jeepy, łaziki, samoloty, statki, amfibie, desanty spadochronowe... to tyle co ja miałem okazję wypróbowac. polecam gorąco
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• SuperMod
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 03, 2005, 02:35:15 am »
Ja tak wracając do Ace Combat 5 (u nas znany jako Ace Combat : Squadron Leader). Gra jest naprawdę genialna. Fabuła zapowiada się naprawdę ciekawie, a pomysł z wprowadzeniem motywu kierowania szwadronem samolotów jest bardzo miły. Jedyne czego mi brakuje to możliwości zmiany widoku i odgłosów warkotu silnika czy szumu wystrzelonych rakiet. Wiem, że to tak realistyczniej(tłumienie odgłosów tego typu w kabinie), ale wolę słyszeć, że czymś lecę.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 13, 2005, 02:28:22 pm »
Nie mam ostatnio czasu zagrać porządnie na foum wejsc mam troche nowych gier a ni cholery zagrac nie ma kiedy... no nic z tego co odpalalem po 30 minut:

NFS Most Wanted - Gra bardzo ładna, grasz i czujesz sie jakbyś oglądał szybkich i wściekłych, ma jeden zasadniczy minus wymagania... ja nic nie mówie ale słabo jest pod pc zoptymalizowana, nie sugerowac sie wymaganiami na pudle... 1gb ramu łyknie spokojnie... mimo wszystko bardzo ładnie i jeszcze lepiej niz w NFS:u2.

Crime Life: Gangwars - strasznie monotonne ale odstresowuje, mozna przy niej góra godzinke spędzić raz na tydzień... do tego ta muzyka... grafika standartowa ps2 z dołożonym AA x4 nie zachwyca nie odstrasza, główny cel ?? ubić jak najwiecej hipków przeciwnego gangu.

Onimusha 3 - NIe wiem ale mnie denerwuje kamera w tej grze... i brak porządnego aa ale ogólnie jest ok :) nie chciało im sie nawet przerobić instrukcji i wszedzie są wciśnij R1 + X jak ja mama to kur... na pc zrobic??

Civilization IV - Nie mam narazie kiedy zagrać...
]

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
    • http://
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 13, 2005, 08:46:45 pm »
wow! faktycznie ten kawalek "unsung war" rzadzi na calej linii.... :)  od pewnego czasu przymierzalem sie na ten tytul...ale zawsze wychodzilo cos co bardziej chcialem (devil 3,  residetn 4 itd)  ..... czekam na wyplate i gierka moja :) juz dla samej muzy warto :)

edit

potrzebuje od was jakis obszerniejszych opinii na temat jakiegos fajnego jrpga na PS2.. np

wild arms 3
xenosaga 2
cos tam cos tam :) lucifers call

nara
« Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2005, 08:49:52 pm wysłana przez Pieszczotek »
See you, Space Cowboy!

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 13, 2005, 09:39:27 pm »
NFS Most Wanted - Gra bardzo ładna, grasz i czujesz sie jakbyś oglądał szybkich i wściekłych, ma jeden zasadniczy minus wymagania... ja nic nie mówie ale słabo jest pod pc zoptymalizowana, nie sugerowac sie wymaganiami na pudle... 1gb ramu łyknie spokojnie... mimo wszystko bardzo ładnie i jeszcze lepiej niz w NFS:u2.
Przeca w U2 się nie da grać, takie tam są beznadziejne fury. A w MW masz od początku klase, same bajery, łącznie z m3 chociaz mogliby dać jakąś siódemkę czy coś wcześniej, bym sobie przemalował i pomarzył ze jezdze. No i głupio ze dali forda mustanga  tego nowego, a nie klasyka z 69 roku np. Zblizony klimatycznie jest camarro, ale nie da się tym jeździć. W ogóle gra jest prosta, aczkolwiek momentami irytująca (poscigi policyjne ) i mój znienawidzony drag. Najlepsza furka z gry to właśnie mustang, przemalowany na niebiesko z dwoma pasami przeciągniętymi przez środek, oraz przemalowana na czarno beema:D

Onimusha 3 - NIe wiem ale mnie denerwuje kamera w tej grze... i brak porządnego aa ale ogólnie jest ok smile.gif nie chciało im sie nawet przerobić instrukcji i wszedzie są wciśnij R1 + X jak ja mama to kur... na pc zrobic??
Ach, pograłbym se, ale musze zupdejtować sterowniki, bo inaczej wiocha z pixelshaderem. Ale sterowników nie moge zupdejtować, bo nie pójdą mi starsze gierki (takie mam ewenementy) a reinstalka winzgrozy mi się zupełnie nie uśmiecha. Wole juz zreszta pograc w jedynkę, bo trójka jest słaba a paryz mnie nie jara. Szkoda, ze nie zrobili konwersji dwójeczki.
Civilization IV - Nie mam narazie kiedy zagrać...
Ach, nagrałem na chwilkę, sprawdzić czy DVD dobrze wypalone. Piękna gierka, ale wiem, ze jak odpale to mnie wciągnie. Fajnie zrobili mordki naszym bohaterom historycznym (aż się prawie zakochałem w złowieszczej katarzynie carycy
 ;) oraz izabelli dla której kolumb zwojował nowy ląd). Ech, no ale ja tez nie mam czasu zeby zagrać, moze w swięta? Choć jak znam zycie, spędze je nad ksiązkami.

Jest jeszcze jedna wada...TA GRA JEST ZBYT KROTKA! Zaczyna sie gre i che sie grac i grac i grac i nie przestawac...a tu nagle bach! napis THE END i leca creditsy. Ale rekompensuje ten fakt to, ze gra ma 3 rozne zakonczenia (nie liczac roznych game overow tongue.gif) no i oczywiscie wiele zalezy od tego jak postapimy w danym momencie
Paaanie, daj pan spokój. Jakie trzy zakończenia? Jak dla mnie tam nie było zadnego zakończenia praktycznie- a początek, czyli ten tekst o podręcznikach historii i o "prawdzie" był miazdzący. Ta gra jest od pewnego momentu strasznie lamerska i słaba jeśli chodzi o fabułe. Byłem zachwycony na samym początku, ale potem to szło coraz słabiej oraz słabiej. Z pespektywy czasu oraz ochłonięcia, mogę juz na spokojnie ocenić - i niestety, gra przeciętna, a mogła być czymś wyjątkowym.

"Fable The Lost Chapters"
A pamięta ktoś Fable? albo np. Daggerfalla czy oldskulowego Wasteland? Wtedy to były gry, co nie?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 14, 2005, 02:02:48 pm »
Daggerfalla gdzies jeszcze mam :D grafika nie powala ale cały świat a i owszem, Fable ano pamietam ale taka średnia ta gra świetna była za pierwszym przechodzeniem, a za drugim.... świat za mały, questów za mało, armorków za mało... itd jest dobrze ale nie świetnie gre da sie przejść dwa razy, a za czecim żygać sie już chce, engine bardzo ładnie dopracowany, nie tak jak w nfs nowym (a grafika i tak ładniejsza w fable IMO). Przez wastelanda nie mogłem sie przebić... jestem za starymi gierkami ale nie do przesady...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2005, 02:04:01 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 17, 2005, 03:01:53 am »
Hmmm.... mamy rok 1936. Do OSI wdtępują Litwa, Łotwa, Estonia i Węgry. Rok później w OSI znalazła się niemal cała Europa południowo-wshchodnia z wyjątkiem Grecji i Jugosławi. Nadszedł sierpień 1938 - Rzesza Niemiecka wraz z Węgrami podzieliły się Czehosłowacją, a do OSI przystąpiły też Holandia, Belgia i Irlandia. Pażdziernik 1938. Do OSI przystępuje Polska. OŚ zbroi sięna wojnę.... nadszedł maj 1939, Włosi oburzeni zachowaniem Adolfa Hitlera zaatakowali południową Austrie wcieloną miesiąc wcześniej do Rzeszy. Miesiąc póżniej sojusz Anglia-Francja przystępuje do wojny. II wojna światowa się zaczęła.... dokładnie 13 czerwca 1939 roku ok 17.00. Wojna błyskawiczna nie wypaliła - Belgia wraz z Szwajcarią powoli podbijały terytorium Francji, Rzesza zaś parła w stronę Rzymu.... Grudzień 1939 był dopiero miesiącem przełomowym - Belgowie zajęli Paryż. Kwiecień 1940 przyniósł nieoczekiwane zmiany - wybuchła wojna Japońsko Chińska, do OSI przystąpiły takie kraje jak Brazylia, Wenezuela, Ekwador, Iran, Afganistan, oraz nareszczie Jugosławia i Grecja. Szala zwycięstwa nadal jednak była niepewna - Rzesza miała problem by czołgi przedostały się na drugą stronę Alp... Przełom nastąpił we wrześniu 1940 wraz z zajęciem Turynu przez wojska Rzeszy przy wsparciu Polskiej Armii. Stamtąd skieroawała się kampania na Rzym. W tym samym miesiącu do OSI przystąpiły USA i Syjam. Krwawe bitwy na terenie Francji i kolejne porażki przypieczętowały los Aliantów - w listopadzie Norwegia i Finlandia dołączają do OSI i rozpoczynają wojnę z Szwecją. Francja zostaje podbita. 19 grudnia 1940 Anglia zdradziła Aliantów i opusciła sojusz przystępując do OSI. Luty 1941 - atak Belgii na Hiszpanię i koniec podboju Włoch przez Rzeszę Niemiecką. Wojska Niemiecko - Polskie zaczynają gromadzić się na granicy z ZSRR. Nadszedł czas by pokazać komuchom kto tu rządzi...

to nie jest żadna alternatywna historia. To opis aktualnej kampani, w którą gram. Gra- Hearts Of Iron, znana u nas pod Tytułem II Wojna Światowa nie jest nowa, ale jest bardzo grywalna. Polecam gorąco - a opis ma być zachętą - może w waszym wypadku historia potoczy się jeszcze dziwniej i bardziej nieprawdopodobnie :P
Kame Hame Ha

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 17, 2005, 11:26:02 pm »
Szukam jakiejś fajnej gry na 2 playerów, żeby pograć z kumplami.
Odpadają bijatyki, albo wyścigi (takie poważne typu NFS, GT)
Ściągam już Crash Team Racing ale nie wiem za co by tu się jeszcze zabrac... ktoś ma jakieś propozycje?
Jaopńskie dziwadła multiplayerowe też mile widziane ;]

EDIT:::
PlayStation 2 Only
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2005, 11:34:56 pm wysłana przez Gipsi »