Autor Wątek: Let's Help Each Other!  (Przeczytany 59935 razy)

Offline FaLa

• Knight
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #40 dnia: Września 17, 2004, 08:59:45 pm »
jezeli szukasz fabuly i innych rzeczy to w doomie ich nie znajdziesz nie mozna traktowac jej jako przelomu jakim byl naprzyklad deus ex no moze pod wzgledem graficznym ;)  tylko jako rzeznia  :P i pod tym wzgledem spisuje sie znakomicie.  
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #41 dnia: Września 17, 2004, 09:29:19 pm »
grałęm w dooma 3 nie ma się czym zachwycać prócz wymagań sprzętowych...
]

Offline RiKKu-reloaded

• Adventurer
  • *
    • http://brak :D
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #42 dnia: Września 18, 2004, 09:44:30 am »
S&S mam Dooma3 i powiem ze ... gierka w sumie niczyn nie zachwyca (no dobra rozpedzilem sie Grafika rulz ofkoz). Taki ot typowy FPS'ik gdzie sie wybija niezliczone ilosci wrogow ... od zombiaka do glownego bossa :P No i dodam jeszcze plusik za klimat ... wez w to sobie zagraj w nocy o polnocy ... efekt murowany  :devil:  daje gierce 5/10 bo jak napisalem wyzej wieloma rzeczami nie zaskakuje a faktem jest ze moglo byc lepiej ...

Cooool ^.~

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #43 dnia: Września 18, 2004, 11:57:35 am »
klimat ?? klimat to jest w Wolfensteinie jak sie z qmplem gralo o godzinie 1 w nocy w krypcie pierwszy raz :P TO BYL KLIMAT !!!  

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #44 dnia: Września 18, 2004, 12:13:28 pm »
ehh sorry ze tutaj ale musze to powiedziec :D jak dla mnie klimat to nie jest jak ci wylatuje nagle przed ekran jakis zdeformowany potwor a za nim cala banda blizniakow... klimat to jest w silent hill... a teraz mnie nie bluzgajcie: gralem niestety w bodajze sh3 bardzo krotko u qmpla, a pozniej nie mialem skad zalatwic... wiec jesli ten fragment mnie zachwycil to co dopiero cala gra... i dlatego proponuje akcje "podaruj zellowi slonce" w tym odcinku chodzi o silent hilla.... dowolnego... przypuszczam ze kazdy to ma bo to gra kultowa wiec zlitujcie sie nade mna :P zgloszenia na gg a datki mozecie odpisac sobie od podatku :P ehh qrde z tego postu 100% to offtop... mam nadzieje ze nie skasujecie tego znim ktos tego nie przeczyta :D
« Ostatnia zmiana: Września 18, 2004, 12:14:26 pm wysłana przez Zell Dincht »
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline RiKKu-reloaded

• Adventurer
  • *
    • http://brak :D
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #45 dnia: Września 19, 2004, 09:04:27 am »
Hehehehehe "Podaruj Zellowi Slonce" hahaahhhahahahahahahahahah boze no malo co z krzesla nie spadlem ^^ a tak btw. to mam SH 3 moze chcesz ?

Cooool ^.~

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #46 dnia: Września 19, 2004, 09:35:13 am »
Ostatnio jestem pomiędzy grami, więc nie wiem, którą miałabym polecać. Ale dorywczo zaczęłam grać w "Tales of Phantasia" i jest w mojej ocenie bardzo klimatyczna. Zresztą tutaj znana, więc co więcej pisać o tym rpg.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #47 dnia: Października 01, 2004, 08:09:03 pm »
Let's Help Eachother.........szukam gry Operation Flaspoint. Kontakt GG 5458973

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #48 dnia: Października 06, 2004, 09:41:22 pm »
koleżanki.... koledzy... uciekam się tutaj do waszej wiedzy, albowiem zdarzyła się rzecz straszna... skończyły mi się gry Square do ściągania... pytanie przeto brzmi: Czy znacie może jakie mało znane gry firmy Squaresoft i Square-Enix (platformy, które można emulować na średniej jakości komputerze), które jakimś cudem uniknęły wykrycia przeze mnie? Koncentruje się na razie wyłącznie na grach z logo Square.... wiem, że są miliony innych dobrych gier, ale jestem kolekcjonerem... sypcie grami ile wiecie.... może się kilka tytułów znajdzie. Z góry dziękuje..

EDIT po przeczytaniu posta Marvella::

no dobra.... oto moje dotychczasowe zdobycze w kolejności alfabetycznej:

3-D Battles of World Runner
Alcahest
Bahamut Lagoon
Brave Fencer Musashiden
Breath of Fire
Bushido Blade
Bushido Blade 2
Chocobo Dungeon 2
Chocobo Land - Game de Dice (swoją drogą nie wiem czemu, ale mi nie działa)
Chocobo Racing
Chronocross
Chronotrigger
Ehrgeiz
Einhander
Final Fantasy Adventure
Final Fantasy Anthology
Final Fantasy Chronicles
Final Fantasy I
Final Fantasy II
Final Fantasy III
Final Fantasy IV
Final Fantasy V
Final Fantasy VI
Final Fantasy VII (wersja PC)
Final Fantasy VIII (wersja PC)
Final Fantasy IX
Final Fantasy Mistic Quest
Final Fantasy I & II Advance
Final Fantasy Legend I
Final Fantasy Legend II
Final Fantasy Legend III
Final Fantasy Origins
Final Fantasy Tactics
Final Fantasy Tactics Advance
Front Mission 1
Front Mission 1st
Front Mission 2
Front Mission 3
Front Mission Alternative
Front Mission Gun Hazard
Hanjyaku Hero (NEW)
King's Knight
Live a Live
Parasite Eve
Parasite Eve 2
Rad Racer
Rad Racer 2
Radical Dreamers
Romancing SaGa
Romancing SaGa 2
Romancing SaGa 3
Rudra no Hihou
SaGa Frontier
SaGa Frontier 2
Secret of Evermore
Seiken Densetsu (Sword of Mana)
Seiken Densestu 2 (Secret of Mana)
Seiken Densetsu 3
Seiken Densetsu 4 (Legend of Mana)
Slime Morimori Dragon Quest - Shougeki no Shippo dan
Square no Tom Sawyer
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Thexder
Threads of Fate
Treasure Hunter G
Vagrant Story
Wild Card
Xenogears

w drodze są:

Internal Section
Tobal 1
Tobal 2

wiem, że gra w te wszystkie gry pewnie zajmie mi całe życie, ale chce mieć już pewność, że z możliwych do emulacji i gry po ludzku gier mam wszystko...
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2004, 06:02:29 pm wysłana przez Tantalus »

MarvelliX

• Gość
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #49 dnia: Października 06, 2004, 10:26:28 pm »
Może lepiej niech thou zrobi lissste tych co ma żeby chaosssu nie robić ;)  

Offline Dark M

• General
    • http://
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #50 dnia: Października 06, 2004, 11:44:37 pm »
A wg. mnie najbardziej klimatyczne gry to Onimushe (tak tak,. ja mistrzu wszystkie jakie sie pojawiły pżeszłem) jak sobie wieczorkiem grasz to sie można ładnie z samanosukiem, Dżubejem, Onimaru(czy innym diabłem) nieźle zżyć, jak tylko gine to aż mi ciarka pżehodzi, potem niekiedy mam wyżuty sumienia, i wyłączam sobie gre i zamiast spać wymyślam takie pierdoły że mnie głowa boli.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #51 dnia: Października 07, 2004, 11:24:29 pm »
jeśli chodzi o squaresoft .. to chyba jest jeshcze legend of mana na psx'a, sword of mana na gba, na snes'a wyshła cała seria, tylko nie jestem pewien jak to z tymi częściami jest.. ?, secret of mana (seiken densetsu II), seiken densetsu III , secret of evermore tesh na snes'a, ale nienajlepsha gra hmm... co tu jeshcze?  :unsure: chyba tyle, a i tak pewnie coś pomieshałem
« Ostatnia zmiana: Października 07, 2004, 11:27:07 pm wysłana przez Rad!cal.87 »
bla

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #52 dnia: Października 08, 2004, 03:11:52 pm »
hehehe..... ale się wygłupiłem..... przecież mam całą serię SD, to czemu jej nie wpisałem... gupi jestem... dzięki mimo wszystko

Offline DragoChan

• Soldier
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #53 dnia: Października 09, 2004, 05:26:55 pm »
Biorąc pod uwage że mój brat zabrał ze sobą kompa do Warszawy a ja prowadze pertraktacje z rodzicami żeby mi kupili kompa (heh :( ) to z tego co pamiętam grałem w Final Fantasy Tactics i Onimusha Tactics Advance. Obie gry są warte polecenia i zapewniają dobrą rozrywkę. Doskonałe dla fanów dobrej taktyki :D     W FFT wcielamy się w jednego z synów panującego króla, który szuka.... (a to się dowiecie jak zagracie nie bede wam psuł zabawy hehe) a w Onimushy to walczyme z wielkim i nieokrzesanymi hordami demonóe :D bardzo fajna gierka biorąc pod uwage że to gra na GBA. Serdecznie polecam. Miłego grania (Oby moje pertraktacje się udały  :rolleyes: )
[size=9]CLR YOUR MIND JUST B3 [/size]
"Serca, ktore potrafią kochać;
nieważne czy żywe, czy nie;
są łagodne i ciepłe.
Jeśli serce potrafi się tak rozgrzać;
jeśli to ciepło przynosi tyle szczęscia;
to wydaje mi się że kazdy powinien kogoś kochać.
Myślę że każdy powinien postarać się by ktoś, kogo kocha,
też się w nim zakochał.
Jeśli każdy kogoś pokocha i ten ktoś stanie się
dla niego kimś ważnym;
to wtedy nasz świat przepełni szczęscie"
Chobits "Serce pełne ciepła"
[/color]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #54 dnia: Października 09, 2004, 06:01:24 pm »
przepraszam z góry za offtop, ale nie mogę się powstrzymać...

W FFT wcielamy się w jednego z synów panującego króla, który szuka....

no chyba ci się gry pomyliły DargoChan albo nie chciało ci się czytać fabuły. Ramza nie jest synem żadnego króla, tylko arystokraty (nic nie ma wspólnego z królem) i przez pierwsze dwa akty niczego nie szuka. Zgodzę się jednak z tym, że gra jest warta uwagi, i moim skromnym zdaniem, pod względem fabularnym, jest to najlepsza dotąd część Final Fantasy.

Kożystając z okazji, chciałbym się przypomnieć z pytaniem. Jest coś jeszcze? Jeśli nie to piszcie... słyszałem coś o drugiej części Super Mario RPG, ale nie wiem na co i co to...
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2004, 06:05:09 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #55 dnia: Października 10, 2004, 02:59:11 pm »
Kożystając z okazji, chciałbym się przypomnieć z pytaniem. Jest coś jeszcze? Jeśli nie to piszcie... słyszałem coś o drugiej części Super Mario RPG, ale nie wiem na co i co to...
No wydaje mi się że nie ma tego za dużo... są tylko gierce na next-geny.. i pewnie jakieś inne mniej awrte uwagi tytuły o których nie mamy pojęcia bo nie wyszło poza japonie...

a co do Paper Mario 2 to wyszedł na Nintendo 64 i podobno był całkiem fajny, tylko że on już nie był robiony przez Square a przez Nintendo - za czasów 32/64 bitowej ery Square się pokłuciło z Nintendo więc kontynuacje zrobiło Big N.
Teraz w przygotowaniu jest kolejna część Paper Mario i zapowiada się świetnie :D  grafika jest przepiękna i jest wiele fajowych patentów... sprawdź tutaj jak ci się chce, filmik jest super :D :

http://www.nintendo.com/gameminiav?gameid=...ea-d8299816f8c4

Nom ale niestety jest na GameCube'a więc sobie nie pograsz na emulatorze.. ja zresztą też :(
« Ostatnia zmiana: Października 11, 2004, 01:50:17 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
    • http://uks.sroda.prv.pl
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #56 dnia: Października 13, 2004, 06:12:20 pm »
TO NIESPRAWIEDLIWE!!!!!

Czemu takie super gry są glownie na konsolki, ktorych nie mozna emulowac. Dajmy na to FFX. Podobno gra miod, inny system walki, grafika jak na FMV w FF8, a my, Pecetowcy sobie nie pogramy, nawet jesli ktos by mial super-kompa, jakies Pentium 4, czy Bóg wie co jeszcze.

Jaki ten świat niesprawiedliwy!! :shu:  

kare ki ni mizu wo...
deisui ni haeru kimi wa mou...

Teraz słucham:

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #57 dnia: Października 13, 2004, 07:22:37 pm »
Zagramy, tylko operacja "przełożenia" tych gier na PC musi potrwać.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #58 dnia: Października 14, 2004, 10:53:40 am »
heh wątpię czy stworzą pecetową wersję FFX, nie opłacałoby im się raczej .. a nawet jak jush będzie jakiś emulatorek sprawnie ładnie działający, to niestety pograją sobie tylko wybrańcy z kosmicznym sprzętem  <_<

no ale dosyć tych pesymistycznych myśli .. tak sobie przęgladałem temat i zauważyłem, że nikt nie napisał o jednej z najlepshych gier ostatnich lat .. Mafii !
Właśnie dwa dni temu ukończyłem program po wielkim powrocie heh musiałem zobaczyć jak to się gra w mafię, która nie wygląda jak slajdy (mój stary komp rls ! ) oczywiscie nie grało się tak przyjemnie, nie było takiego wrażenia jak za pierwshym razem, ale i tak frajda pierwshorzędna   :D  grafika jush nie ta, ale klimacik niepowtarzalny i te super bryczki.. stare ale jare  ;)

dlatego myślę, że każdy kto grał, może spokojnie wrócić do tej pozycji i spędzić przy niej troche miłego czasu, a jeśli ktoś nie grał, to niech się za nią zabiera i dalej nie grzeshy  ;)  
bla

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #59 dnia: Października 14, 2004, 09:28:25 pm »
heh wątpię czy stworzą pecetową wersję FFX, nie opłacałoby im się raczej .. a nawet jak jush będzie jakiś emulatorek sprawnie ładnie działający, to niestety pograją sobie tylko wybrańcy z kosmicznym sprzętem  <_<

Właśnie o tym napisałem, a sprzęt nie musi być wcale super, gdyż zoptymalizowanie może zaskoczyć. Tak samo było z PSX - och jakiego sprzętu trzeba, żeby w takie gry grać! A teraz to nawet możemy sobie ulepszać grafikę, dzięki czemu mamy lepszy efekt niż na PSX.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!