Przeszedłem Defiance i jestem pod takim wrażeniem że wgniotło mnie w glebe

Gra jest genialna, wspaniała, cudowna, nawet Finale się chowają, chociaż wiem że to zupełnie inna gra, ale jednak od tej pory moje ulubione serie gier to THPS>LoK>FF

Ja chce ja chce następną część

a co do fabuły to nic prostszego - Hyldeni wyleźli z portalu, na czele z opanowanym Janosem, a prawie dosłownie "na przeciwko" nich stoi Kain z dopakowanym SR

(tylko jeszcze będe musieli całą historie zwyczajowo pogmatwać i pokręcić - no i dobrze

)(tyle że zginęło dużo bardzo ważnych postaci, Raziel, Moebius, Vorador, Mortanius, Ariel, Janos) więc jeśli nie wprowadzą "jakichś nowych" to chyba ubogo będzie jeśli chodzi o postacie

I minuta ciszy dla uczczenia pamięci Raziela ;( ;( ;(
Choć z drugiej strony coś mi się dziwnie wydaje, że:
...będziemy mieć motyw z "prawie żywym Razielem", polegający na tym, że Raziel zamknięty w Reaverze będzie miał swoją wole i będzie sie jakoś komunikował ze swoim największym przyjacilem i wrogiem - Kainem. Skąd tak daleko idące spekulacje? Jak wiadomo Reaver ma na rękojeści taką czaszke z pustymi oczodołami, po tym jak Raziel połączył się z SR oczy te świeciły specyficznym blaskiem, ale... na jednym ujęciu było wyraźnie widać jak ten blask przechodzi w "kolor oczu" charakterystyczny dla Raziela

PS. Tak wiem, to są "chyba" za daleko idące spekulacje