Autor Wątek: Seria Blood Omen/Legacy of Kain  (Przeczytany 30941 razy)

Offline Gesten

• Adventurer
  • *
Blood Omen / Legacy of Kain
« Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 15, 2004, 09:54:31 am »
Ja jutro będe miał Defiance, i czuje się pozytywnie napalony, gra ma potencjał i Blood Omen 2 bije na głowę :devil:  

Offline FaLa

• Knight
« Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 15, 2004, 01:00:54 pm »
wlasnie przeszedlem Blood Omena ile wy mieliscie secretow znalezionych i jaki mieliscie staus/range .. bo ja tak sie staralem i znalaylem tzlko 22 secrety a status moj princess     :P  
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 15, 2004, 04:04:52 pm »
secretow 50 kilka w kazdej nowej lokacji patrz sie na mapke, a jak sa jakies kamienie to pozniej wroc jak bedziesz mogl je przesuwac. statusu nie pamietam
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
« Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 15, 2004, 05:42:38 pm »
Blood Omen 2 bije na głowę
Każda gra z serii LoK bije BO2 na łeb (bo niestety BO2 to szmira :-/).
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 15, 2004, 06:43:10 pm »
Secretów jest 100 - przynajmniej tak w menusach pisze ;)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 15, 2004, 06:55:29 pm »
no wiemy ze jest 100 tylko mowimy ile odkrylismy ;)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 07, 2004, 02:06:31 pm »
Och, ale ten czas leci... jeszcze 4 lata temu zaczynałem szkołę, a już we wtorek matura... ale ja nie o tym chciałem. Otóż by zabić stres postanowiłem pożyczyć od kumpla kilka gier. Rzucił mi całą kolekcję staroci, w tym SoulReavera1i2. Gra wciągnęła mnie i gdyby nie moi starzy zapomniałbym o nauce do matury. Gra jest zajebista w pełnym tego słowa znaczeniu - fabuła, muzyka, akystem prowadzenia postaci no i właśnie główny bohater.. Raziel. Brzydal, klasyczny przykład antybohatera, ale... hm. Trafił u mnie do pierwszej dziesiątki ulubionych postaci z gier. Jedyne co mnie przeraża to jakość spolszczenia pierwszej części. Grafika mnie nie przeraża mimo swych lat.(SR 1999, SR2 2001) Soul Reaver utwierdził mnie w przekonaniu, że z grami jest jak z winem - im starsze tym lepsze... Jak macie podobne odczucia co do tej gry to piszcie. A jak macie zamiar krytykować to lepiej uciekajce z sala od mych oczy, muszki i klawiatury, ewentualnie pada...
Kame Hame Ha

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 07, 2004, 02:11:11 pm »
nie ma już przypadkiem topicu o LoK ? :P

Offline Mortus

• Wanderer
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 07, 2004, 02:12:35 pm »
A jak macie zamiar krytykować to lepiej uciekajce z sala od mych oczy, muszki i klawiatury, ewentualnie pada...
/KRYTYKA MODE ON/ SR 1 jakoś nie specjalnie przypadł mi do gustu. Nie wiem dla czego... Może ponieważ zawsze zaczynało się grę w tym samym miejscu i trzeba było się później przenosić tymi wrotami.... Nie wiem - gierka dla mnie dobra tylko za fabułę : /KRYTYKA MODE OFF/ Jednak SR2 to już super wypasik :) Grafa mimo wieku na wysokim poziomie, fabuła odjechana (jak wszystko z LoK), a mimika twarzy bohaterów w pierwszej chwili mnie urzekła :P
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 07, 2004, 02:16:48 pm »
Morchol... niby jest, ale on tyczy tylko LoK Defiance, a w tym topicu chodziło mi o te starsze części...
Mortus z tymi teleportami wcale nie jest taka lipa. Wg mnie to dodaje gierce dodatkowego uroku. W końcu w Diablo2 też zawsze zaczynasz w mieście i co? Jakoś nikt do tej pory nie narzekał.
Kame Hame Ha

Offline Mortus

• Wanderer
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 07, 2004, 02:22:01 pm »
Może i nikt na to nie narzekał, ale mi jakoś zbrzydło to, że n'ty raz musiałem wyłazić w ten sam sposób. Poza tym, jest tam niedorobiony respawn stworków. W jaki sposób? Otóż jak kogoś rozwalisz i poczęstujesz się jego duszą, to ciało takiego delikwenta idzie papa, ale po pewnym czasie w tym samym miejscu przeciwnik znowy jest. Lecz jeśli się go zabije tradycyjnie (bez SR) i nie zje jego duszy, to ciało będzie leżało, a potworek już się nie zrespawnuje. Jak już jest jakiś respawn to albo na całego albo wcale - to jest moje zdanie.
Mortus łoz hir

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #71 dnia: Maja 07, 2004, 02:41:36 pm »
nie ma już przypadkiem topicu o LoK ?
Morchol... niby jest, ale on tyczy tylko LoK Defiance, a w tym topicu chodziło mi o te starsze części...

topic jest i dotyczy wszystkich czesci, zarowno BO jak i LoK...a ze temat akurat dotyczyl w nim LoK: D to juz inna sprawa :lol:... _dark_cloud_, przenioslem Twoj temat tutaj dosyc ladnie sie wkomponowal :D

1 czesc LoK byla dla mnie gra przelomowa...swietny bohater (moj ulubiony zreszta...chwilowo zniknal z mego avka ;)), swietny engin gry (na PSX gra kompletnie nie wczytywala sie "w widoczny sposob")....jedyny napis LOADNING pojawial sie na samym poczatku ), swietna fabula (wtedy jeszcze nie znalem BO)...

/KRYTYKA MODE ON/ SR 1 jakoś nie specjalnie przypadł mi do gustu. Nie wiem dla czego... Może ponieważ zawsze zaczynało się grę w tym samym miejscu i trzeba było się później przenosić tymi wrotami....

mi sie to tez nie podobalo, ale uwazam ze pomysl jest swietny...gdy zginiesz wracasz do swego Guru, ktory tylko "u siebie" moze przywrocic cie do zycia :D...zreszta do teleportow nie bylo tak daleko

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #72 dnia: Maja 07, 2004, 02:52:11 pm »
ale to troche dziwne. bo dobra, gdyby raziel byl w materialu i by sie chcial zdrzemnac to by stracil energie ale powinien dalej zyc w spektralu a nie przenosic sie do "przerosnietej osmiornicy" :D dobra jak zginiesz to wracasz ale jest taka sytuacja: save, wychodzisz z gry, load. i nie wiem czemu w takich wypadkach tez sie przenosimy do eldera. nie mowie ze to bylo zle tylko powinno dostac jakies uzasadnienie  

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #73 dnia: Maja 07, 2004, 03:38:15 pm »
A w Diablo 2 pytałeś o uzasadnienie? Nie? No więc nie zadawajcie głupich pytań. I jeszcze jaedna uwaga - gdy w jedynce Raziel ma aktywowany SoulReaver nie traci energi. A po za tym Raziel nie miałby potrzeby się zdrzemnąć - wszakże już jest martwy, a martwi wypoczynku nie potrzebują.
Kame Hame Ha

Offline FaLa

• Knight
« Odpowiedź #74 dnia: Maja 07, 2004, 03:58:02 pm »
I jeszcze jaedna uwaga - gdy w jedynce Raziel ma aktywowany SoulReaver nie traci energi
bo Soulreaver utrzymuje go przy "zyciu" czy jakos tak  ;) a gdyby tracil energie to bysmy soulreaverem dlugo nie walczyli  

« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2004, 04:00:22 pm wysłana przez FaLa »
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Mortus

• Wanderer
« Odpowiedź #75 dnia: Maja 07, 2004, 05:45:06 pm »
1 czesc LoK byla dla mnie gra przelomowa
Czyli BO1? Bo to BO1 była pierwszą częscią LoK :P (ciągle upieram się przy swoim ;))
już jest martwy, a martwi wypoczynku nie potrzebują
Wampiry też są martwe, a jednak śpią sobie w trumnach (bo wątpię, żeby tam tylko leżały...).
Mortus łoz hir

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #76 dnia: Maja 07, 2004, 10:10:13 pm »
no dobra nie czepiajcie sie szczegolow wiecie o co mi chodzilo :devil: a zreszta nie porownojcie diablo do soul reavera tam bylo duzo takich "anomalii" (neo? :D) aha co do 1 czesci lok: no lok to jest calosc a nie tylko soul reavery wiec mortus jestem z toba hehehe

Offline Mortus

• Wanderer
« Odpowiedź #77 dnia: Maja 08, 2004, 09:23:18 am »
mortus jestem z toba hehehe
Jupi ;)
nie porownojcie diablo do soul reavera
Prędzej mi pewna strategiczna część ciała odpadnie, nim powiem, że te dwie gry są podobne :P
Mortus łoz hir

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #78 dnia: Maja 09, 2004, 03:31:59 pm »
Wlaśnie skończyłem Sol reavera 2 - zajeło mi to 2 dni, ale gdyby nie to że czasem wychodze z domu to byłby to jeden dzień ;)
Giekra jest genialna, fabuła genialna, klimat genialny, gameplay genialny - wszystko cacy :D Jeden minus - za krótka - ja chce więcej ;]
Gdzieś w tygodniu mi mają Defiance przysłać - pytanko - czy jest dłuższy? (mam nadzieje że o wiele :P )

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #79 dnia: Maja 09, 2004, 04:40:33 pm »
to zalezy ile czasu spedzasz przy kompie :D...z tego co piszesz to mozesz sie z nia uporac w 2 dni...mi z braku czasu zajelo to troche dluzej...

Jeden minus - za krótka - ja chce więcej ;]

o tak...to jest najwiekszy minus gry z seri LoK...sa strasznie krotkie...ja jak skonczylem 2 czesc to myslalem ze sobie jaja robia, ale jak zaczely leciec litery kto i co to myslalem ze mnie cos trafi...wkrecilem sie w gierke na maxa...ide, walcze, zabijam...a tu bach :shu: ....koniec  ;( ...dobrze ze Defiance wyszlo w miare szybko :D

Defiance ma swoj urok za sprawa "podwojnej gry" Razielem i Kainem...fabula chyba najlepsze ze wszystkich LoK'ów...no i koncowka  ;(  :blink:  :wacko:  :huh: ...moj mysiu-pysiu  ;(  :shaun: ...buuuuuu...ale ja wierze ze on powroci, tylko nie wiem jak  :alien: