Ostatnio trochę sie naczytałem mang i jestem syty narazie
Dobrze, że nie bedom wydawać "Hikaru no Go" czy "I''s" bo te mangi sąwypaśne a można je znaleść na polskich stronach skanlacyjnych za darmo
A ja bardzo żałuje że nie wydadzą I's bo jestem fanem twórczości Masakazu Katsury i miałem nadzieje że JPF tę mange wyda... nie lubie czytać skanów i pewnie tej mangi czytać nie będę... dopuki jej ktoś w końcu unas nie wyda
Wreszcie został wydany w polsce Eden tom 7 ta manga jest genialna i polecam ją każdemu kto lubi poważne historie... nic o tej mandze nie słyszałem zanim moja koleżanke nie zaczęła jej kupować ale jest wspaniała... tylko że zdecydowanie dla starszych czytelników (tak powiedzmy od 16 lat -a napewno od 18 zalecane jest), to nie jest opowieść dla dzieci... przyszłość zagłada dużej części ludzkości, choroby,bieda, kobiety dorabiające jak dziwki aby zarobić na narkotyki, sprzedające swoje dzieci za prochy, skorumpowana policja,kobiety roiące "laski" facetom, psyhopaci, japończyk walczący 2 nożami tóry zabł ojca,kobiety roiące "laski" facetom, służacy dla człowieka którego nienawidzi, wszędzie krew pourywane nogi, wydłubane oko, oderwane ucho jakiejś prostytutki która nie chciała zdradzić gdzie przetrzymują kogoś... to jest pełna bólu i cierpienia manga... to nie jest takie zabijanie i przemoc bezsensowna, tu jest wszystko umotywowane i niepowiem.. chwyta za serce... a fabuła jeszcze bardziej się zakręciła
Eden to chyba najlepsza manga na naszym rynku.. a napewno znajdująca się w pierwszej piątce
Oprócz tego przeczytałem wreszcie Tomy 6 i 7 NGE i były konkretne... biedny Toji, biedny Shinji... no i konkretna histria którą opowiedział ten szpieg.. już się robi końcówka serii a więc nie ma czasu na humor.. teraz już będzie tylko przygnębienie i smutek... niewiem jak japończycy wytrzymywali czekać po kilka lat na następne tomy...