Autor Wątek: Manga!!!  (Przeczytany 68184 razy)

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Manga!!!
« dnia: Marca 30, 2004, 06:02:15 pm »
No skoro jest temat anime to i można mangi ...ja jak narazie siem nie wypowiadam zobaczem co wy najpierw napiszecie ;)  

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Manga!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 30, 2004, 07:23:33 pm »
ulubiona manga.... ulubiona manga..... moją ulubioną mangą jest dragonball..... i... ?.... a zresztą czy to ważne? każda manga jest dobra
p.S.
Dyskusje o mandze mogłaś wprowadzić w temacie "anime"... no ale cóż...
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Dark M

• General
    • http://
Manga!!!
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 30, 2004, 07:27:33 pm »
Jeśli chodzi o anime to ja kocham komedie romantyczne B) aaaa oraz wszelkie komedie i ... samurajskie sagi.

-Love Hina:) (nawet zbieram polskie wydanie)
-Chobits (też polskie wydanie zbieram:) )
-Rurouni Kenshin
-NGE
-Kinng Of Fighter
-Vigeo Girl AI
-Kyo
-Hell Sing
-Chrono Crusead
-Vampire Master Dark
-Naruto
.......

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline spike.spiegel

• Soldier
Manga!!!
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 30, 2004, 07:30:09 pm »
ja dragon balla nie trawie, tak samo pokemonów itp itd. ale to kwestia gustu mysle... a ulubiona manga... hmm... trudno powiedziec, niestety nie mam kasy zeby kupowac sobie, na szczescie kumpel mi pozycza  :D  i bedzie to naruto jednak...

a czytalem jeszcze slayersow, evangeliona, video girl ai ( ale niestety tylko pierwsze tomy, no cóz, pokazuja sie co miesiac mniej wiecej albo i rzadziej  <_< )
see you space cowboy...

Offline Dark M

• General
Manga!!!
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 30, 2004, 07:47:24 pm »
manga u nas wydaje się co ok 2,5 miesiąca  .... a jaki to wydatek 20zł na tak długi okre?

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Manga!!!
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2004, 09:19:21 pm »
Manga...?
Jedyne co mam w domu to Dragonball.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline spike.spiegel

• Soldier
Manga!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 30, 2004, 09:46:55 pm »
manga u nas wydaje się co ok 2,5 miesiąca  .... a jaki to wydatek 20zł na tak długi okre?
u mnie wychodzi troche czesciej i... jak dla mnie to jest wydatek spory, zwlaszcza ze z reguly nie mam nic kasy, a jeszcze na karte dzwiekowa zbieram  <_<

moze i bym kupowal bebopa, ale nie podoba mi sie kreska w mandze, wole sobie obejrzec...

bebop jest u mnie w leclercu w kiosku  :P
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2004, 02:34:37 pm wysłana przez spike.spiegel »
see you space cowboy...

Offline Dark M

• General
Manga!!!
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 30, 2004, 10:18:55 pm »
u mnie wychodzi troche czesciej i...

Ja kupuje bezpośrednio od JPF a na ich stronie jest najwcześniej, więc raczej częście niewychodzi(oilemieszkasz w polsce :)  )

moze i bym kupowal bebopa, ale nie podoba mi sie kreska w mandze

W polsce niema, a sprowdzane z zagranicy .. to już najczęście kosmiczny wydatek.
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2004, 12:13:24 am wysłana przez Dark M »

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Manga!!!
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 30, 2004, 11:56:36 pm »
Manga ?? Jedyną którą mam to berserk :D w wersji elektronicznej :D i uwielbiam go :) ach te hektolitry krwi ;)
]

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Manga!!!
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 31, 2004, 01:46:57 pm »
Nie mam żadnej jeszcze, ale bardzo chciałbym wiedzieć, gdzie można zassać eBooka Battle Angel Alita. Z góry dziękuję :D
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Dark M

• General
Manga!!!
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 31, 2004, 02:53:17 pm »
eBook ... niewiem oso hazi .. ale jak hodzi ci o Skany z Mangi to  torrent :

http://202.157.184.195/suprnova//torrents/...20Manga.torrent

a jeśli hodzi o Art Booki to tylko DC

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Manga!!!
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 15, 2004, 08:25:41 pm »
Ja to lubiem wszystkie mangi autorstwa CLAMP :w00t:ach ta kreska powala czyli:X,Chobits,RgVeda,Wish,Tokyo Babilon,Lawful Drug i jeszcze paaaaare innych...Battle Angel Alita,Brzoskwinia(Peach Girl od niedawna dostępna w empiku  ^_^ ),Island(bardzo fajna manga o potworach ;) ),Oh my goddes!,Sailor Moon(troche czasu temu wydawana posiadam wszystkie tomy)...

Mogem powiedzieć że mam szczeście bo niedaleko mam do komika(sklep z oryginalnymi mangami i nie tylko)i tam gościu ma mangi prosto z Japonnnnniiiiiiiii(oczywiście z tłumaczeniem)...tylko jak narazie mnie ni stać na taki wydatek... -_-  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Manga!!!
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 15, 2004, 11:18:23 pm »
Po pierwsze: Dlaczego wedlug ciebie White Wizard Yuzuriha miala wywolac te dyskusje w tpicu o Anime? No bez przesady przeciez az tak bardzo to miejsca nie trzeba oszczedzac :blink:  To tak jakby w jednym topicu mowic o wszystkich finalach,chronach,vagrantach itd. -ale to tak na marginesie!

Po drugie to hyba by temat o mandze na polskim rynku i tam sie wypowiadalismy ale jak widze jush go nie ma :blink:  Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczeg topici same znikaja :alien:  To jush 2 topic z dzialu japonia ktory znikl (pierwszy ktory znikl to ten o muzyce z KKW) :ph34r:

A teraz do tematu:

Hmmm ulubiona manga to chyba:
Video Girl AI (jak na razie kupilem 8 tomow bo tyle wyszlo w naszym kraju):
Wspaniala Manga ktora z pozoru wydaje sie byc zwykla komedia bez fabuly, jednak im dalej tym losy bohaterow zaczynaja sie coraz bardziej komplikowac i historia staje sie naprawde ciekawa...i uczuciowa! Czytajac ta Mange zawsze puszczam sobie mojego guru czyli Hyda(boski glos) lub L"Arc en Ciel(zespol w ktorym wokalista jest wspomniany jush Hyde-nagrywa takze solowe plyty)... i smuce sie... Video Girl AI i muzyka Hyda to wspaniala mieszanka koham czytac te pozycje przy tej muzyce i nieraz zbiera mi sie naplakanie i mam swieczki w oczach(nie mylic z kurwikami pani Renaty B. ;) )...opowiesc napisana w Video Girl AI przypomina troche historie z pewnego etapu mojego zycia(zamknietego jush) kiedy to tak jak glowny bohater bylem zakohany w innej lecz wybralem bycie z ta ktora sie o mnie starala... heh moze dlatego tak bardzo kocham te mange! ;(

Jesli chdzi o inne mangi to czytam takze:
-X;Naruto,Eden,Exaxxion,Slayers,Chobits,NeonGenesisEvangelion, Hellsing(opoznia sie wydanie wiec jeszcze nie czytnalem ani jednego tomu ale czytne jush niedlugo bo kumpel ma zamowione :devil: ), Dr.Slump,Ghost in the Shell, BattleAngelAlita,Oh My Goddes(kilka pierwszych tomow),Vampire Princess Miyu
Przeczytane Serie:
-DragonBall,AKIRA,Cowboy Bebop( w porownaniu do anime poraszka maxymalna :shu: ),Plastic Little,CzescMichael

Podobnie jak Dark M moj ulubiony gatunek to komedie romantyczne: Kupuje VGirlAI i zaczynam kupowac LoveHina oprocz tego strasznie podoba mi sie Chobits ale to kupuje kumpela!

Nienawidze czytac mangi na kompie :shu:

Wole mange o wiele bardziej niz anime...bo mozna ja w kazdej chwili poczytac i w kazdym miejscu

Aha kiedys kupowalem jeszcze MangaMix i bardzo mi sie spodobal "Mars" moze kiedys sobie go kupie bo jest bardzo fajne...tylko ta specyficzna kreska! <_<

Jak pojawi sie kolejny post to napisze cos o X bo to jest wspaniala manga a teraz jush mi sie niechce nic pisac bo i tak sie rozpisalem mykam spac bo jutro buda.... buuuuuu ja niechce znow do tej psiarni ;(
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2004, 11:21:53 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Manga!!!
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 15, 2004, 11:24:08 pm »
eeee..."wole mange o wiele bardziej niz anime" - to to nie jest to samo? :o qrde zielony jestem calkowicie widze oswieccie mnie :D
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Manga!!!
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 15, 2004, 11:27:15 pm »
Hehe Manga to japonski komix czytany od prawej strony do lewej czyli tak jak to jponcy maja w zwyczaju :D  Czarno bialy i z bardziej dokladniejszym tlem niz komoiksy amerykaniskie i europejski!
Anime zas to japonski film animowany czyli jak to mowia nasi spece od rynku "bajka z postaciami  duzyh oczach i duzej gloofffce" ew"zboczone dzielo szatana"

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Manga!!!
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 15, 2004, 11:30:23 pm »
aaa to o to lata :D dziex za wytlumaczenie :D btw: jedyne anime ktore ogladalem wiecej niz 5 odcinkow to dragon ball ehh stare czasy :D
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

MarvelliX

• Gość
Manga!!!
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 22, 2004, 01:08:39 am »
Moja nie czytał nigdy żadnej mangi ale to ossstatnio ścignął (przez przypadek) "Final Fantasy 6 7 8 9 X Unlimited + Bonus Compil 16 Tomes Hentai BD FR Doujinshi BDZ Manga XXX BOB". I nie rozumie nic z tych krzaczków, ale podobają się ssscenki jakie odgrywają bohaterowie tych gier :lol: taki Claud, Garnet, Zidane, Yuna albo Areis  :w00t: i inni których imion nie zna Moja :(
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2004, 01:10:00 am wysłana przez Marvell »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Manga!!!
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 23, 2004, 07:42:16 am »
Mnie to ostatnio spodobała siem manga "Island" troche horror ale kreska niezła,niestety ni zdążyłam sobie kupić a w empiku jush ni ma. ;(  

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Manga!!!
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 25, 2004, 06:24:31 pm »
Moja ulubiona Manga?
1. Wszytskie dzieła CLAMP: Card Captor Sakura, Chobitsu, Magic Knight Rayearth i oczywiście X (innych mang CLAMP'a nie czytałem)
2. Naruto - lekki i miły w czytaniu, a do tego akcja ciekawa
3. Wogóle Shojo. Jakość jestem do tego gatunku optymistycznie nastawiony.

Offline little

• Wanderer
Manga!!!
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 25, 2004, 09:09:35 pm »
Jedyne mangi jakie czytałem to DragonBall i Oh my goddes. Obie były wypaśne B) .