Autor Wątek: Genialna piosenka  (Przeczytany 99844 razy)

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Genialna piosenka
« Odpowiedź #140 dnia: Sierpnia 22, 2005, 05:23:07 pm »
Faye Wong- Idiot [albo Idiota...już nie pamiętam jak to szło] . Moim zdaniem najlepsza pisenka tej pani...mimo,że straszliwie wyje,to jakoś to zawodzenie wpada człowiekowi w ucho...poza tym śpiewa nie wyraźnie i na początku trudno stwierdzić w jakim języku [co wychodzi jej tym razem na plus]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Genialna piosenka
« Odpowiedź #141 dnia: Sierpnia 22, 2005, 06:07:00 pm »
ooo..... to ty słyszałaś coś od pani Faye Wong His? Nieźle nieźle... nie słyszałem tej piosenki, o której mówisz, ale spróbuj przesłuchać "Eyes on me"... chyba, że już słyszałaś. Piosenka jak dla mnie genialna.... pomijając już fakt, że to był główny temat do Final Fantasy 8 hihihii

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
Genialna piosenka
« Odpowiedź #142 dnia: Sierpnia 22, 2005, 06:43:21 pm »
A moją uwagę ostatnio przyciągnęła jedna z piosenek A Perfect Circle. A przede wszystkim jej tekst. Na prawdę ciekawy i warty uwagi. Mnie też wydaje się odrobinę "true". A mowa o "Judith" z ich pierwszego albumu - "Mer De Noms".

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Genialna piosenka
« Odpowiedź #143 dnia: Sierpnia 26, 2005, 12:06:38 am »
Jimmy Eat World - Just Tonight... usłyszałem ten kawałek w Burnout'cie na PS2 i postanowiłem ściągnąć... jeżeli chodzi o mój stosunek do Punk Rocka to jest on bardzo dziwny.... niektóre kapele mi się bardzo podobają, a inne zupełnie nie, chociażich piosenki mogą się wydawać podobne.... ten akurat mi się bardzo spodobał, ale może to przez to, że tak świetnie pasował do gry i mi wpadł w ucho.... kawałek dobrego rocka....

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Genialna piosenka
« Odpowiedź #144 dnia: Sierpnia 26, 2005, 06:23:29 pm »
Rozmawialem z załozycielem tematu i doszedł on do wniosku ze dowiedział się wszystkiego czego chciał się dowiedzieć. Powiedział że temat możeb yć już zamknięty. Teraz o "Genialnych piosenkach" możecie pisać w "Jakiej muzyki słuchacie" bo tak właściwie to na to samo wyjdzie.
Koleś chciał doczekać do 10 strony ale zdecydował że w sumie już teraz się dowiedział wielu piosenek a nie potrzebne są chyba 2 tematy w których można pisać to samo.

EDIT::

Wybacz Gipsi, ale nie zgadzam się z twoją decyzją. Otwieram ten topic, bo uważam, że postąpiłeś pochopnie i jeżeli uważasz, że nie masz racji, to proponuję pogadać o tym w Mod Zone. Jak mnie przekonasz, że masz rację, to osobiście wywalę ten topic do Archiwum Z - Fred Flinstone
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2005, 08:33:45 pm wysłana przez Tantalus »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Genialna piosenka
« Odpowiedź #145 dnia: Sierpnia 27, 2005, 01:16:04 am »
Alexi Laiho & jego kolega - Ballada na 2 gitary i metronom

nie wiem moze to ja jakis jestem dziwny ale zajebiscie mi sie takie granie podoba... jest to jakis utwor klasyczny (bodajze bacha) przerobiony przez gitarzyste children of bodom. damn... jak ja chcialbym umiec komponowac takie rzeczy...

btw. nie, nie wrzucilem tego tu pochopnie po 1 przesluchaniu i stwierdzeniu ze jest fajne... bo tak to bym musial cala winampowa playliste wrzucic...

[edit]
vivaldi - cztery pory roku (lato), jesli to kogos by interesowalo przypadkiem
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2005, 01:31:36 am wysłana przez Zell Dincht »
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
Genialna piosenka
« Odpowiedź #146 dnia: Sierpnia 27, 2005, 01:40:25 am »
No, no, Zell...Całą duszą sie z Tobą zgadzam. Nie tylko muzyka jest tu niesamowita <z resztą to oczywiste>, ale przede wszystkim wykonanie. Bardzo dobry kawałek.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2005, 01:40:56 am wysłana przez de'Belial »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Genialna piosenka
« Odpowiedź #147 dnia: Sierpnia 27, 2005, 01:48:10 am »
ok, kto jeszcze niesłyszał, niech spróbuje - Akurat - Lubie mówić z tobą... hmm do mnie szczegolnie trafia ze względu na pewne sentymentalne znaczenie =p odrazu sie człowiekowi humor zmienia po przesluchaniu dokonca takiej nutki...
Na początku myślałem że to żart ;] ale ta piosenka jest całkiem fajna już od kilku dni krąży mi po głowie choć słyszałem ją już zaraz jak zassałem czyli dawno i to też z 10 razy, teraz słucham i mi się ryj lekko cieszy ;] fajne słowa, tylko ta muzyka "typowo polskiego zespołu rockowego" niezbyt do mnie trafia...

Placebo - My Sweet Prince

tak jak pisalem, placebo srednio przypadlo mi do gustu, co nie znaczy ze nie zdarzaja sie perelki... ten kawalek wprawia w genialny nastroj... przy calym natloku mojej zamkowej muzy ten kawalek jest... psychodeliczny...
...
geniusz...
EDIT:::::::::
na zyczenie gipsa (troche spozniony) link => http://www.megaupload.com/?d=27CIP8P4
Piosenka typowo Placebowa chyba... taka maxymalnie spokojna, podoba mi się nawet, ale musi być wieczór... no i jeszcze nie sprawdzałem jak brzmi gdy leże na łóżku i nic nie robie. Jak na razie o wiele bardziej podobają mi się tego typu ich tracki jak I'll Be Yours i Protect Me... ale fakt faktem genialna -na wieczory.

Hem hem hem...I znów coś wygrzebałem miłego...Brzmienie jak zwykle dość melancholijne, ale bardzo ciekawe.

Parisienne Moonlight
Judgement

Pierwsza na początku przypominała mi poprostu MoonLight Sonate i myślałem że to będzie cu takiego ale później jednak zaczęła śpiewać kobieta i zrobiło się jeszcze lepiej.. ma całkiem fajny głos -a przynajmniej brzmi jak głos kobiety.
Druga zaczyna się spokojniej, śpiewa tam jednak facet... na początku wydawała się taka bez wyrazu ale później jest troche szybsza i staje się zaj***sta lubie takie limaty... no ale późnie jjet już przyśpieszeie na maxa i jakie lipne wycie jakby zabijali kogoś i to już mi się mniej pdoba, lepiej jakby całość była tak spokojna jak początek

nie wiem moze to ja jakis jestem dziwny ale zajebiscie mi sie takie granie podoba... jest to jakis utwor klasyczny (bodajze bacha) przerobiony przez gitarzyste children of bodom. damn... jak ja chcialbym umiec komponowac takie rzeczy...
Zamkowe granie w najczystszej postaci... zdecydowanie nie dla mnie ;] Jeszcze nigdy nie słyszałem aż tak zamkowej nutki bez kitu.

BTW -nie zażucam wam od razu że wszyscy wżucacie tutaj coś co przed chwilą słuchaliście więc nie nabijajcie się ze mnie/nie stresujcie siębo poprostu chodizło mi oto że niektóre tak są pisane... tak jakby równie dobrze mogły znaleźdź się w "jakiej muzyki słuchacie?"

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Genialna piosenka
« Odpowiedź #148 dnia: Sierpnia 27, 2005, 02:07:53 am »

Nie gustuje specjalnie w monoinstrumentalnych solówkach, ani wogóle w "zamkowej muzyce".... wolę metal i rock... no ale nie powiem, żeby ten kawałek był zły.... powiem nawet, że jest dobry... potrafię docenić dobrą piosenkę, nawet jak nie gustuję w tych klimatach... dobre i ambitne, ale i tak zaraz to wywalę do kosza hehehe...

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
Genialna piosenka
« Odpowiedź #149 dnia: Sierpnia 27, 2005, 02:54:26 am »
Nawet nie sęk w samym kawałku, ale szacuneczek za samo wykonanie. Ja osobiście nie potrafię sobie wyobrazić w jaki sposób można zagrać tak czysto taki kawałek...Po prostu szacuneczek...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2005, 02:54:46 am wysłana przez de'Belial »

Offline Mr.X

• Soldier
    • http://
Genialna piosenka
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpnia 30, 2005, 04:14:37 pm »
Genialna piosenka? To może napiszę alfabetycznie, bo sporo tego jest...

nr.1. Astronomy- Metallica świetny kawałek, genialny wstęp, wokal wymiata
nr.2 Diminuendo And Crescendo In Blue- Duke Ellington kawał dobrego jazzu
nr.3 Duke Nukem's theme w wykonaniu Megadeth melodia tytułowa ze starusieńkiego duke'a nukema. Solówki Mustaina wymiatają...
nr.4 Tank- Yoko Kanno Ambitna solówka na saksie!
nr.5 Transylvania- Iron Maiden utwór tylko instrumentalny- ale za to jaki!! Szacuneczek dla panów z IM!
nr.6 Welcome home (Sanitarium)- Metallica kolejne dzieło metalliki.

No, to chyba tyle... WW melodie nucę/ podśpiewuję w domu, szkole, pod prysznicem, w pociągu ,tramwaju, autobusi :D

It's so good to be back!

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Genialna piosenka
« Odpowiedź #151 dnia: Sierpnia 30, 2005, 04:44:06 pm »
ostatnio przypadkiem wpadłam na stronę KoRn'a [szukałam soundtracku do Double Team...którego i tak ostatecznie nie znalazłam] i w tle leciało "World up" w ich wykonaniu....z przerażeniem stwierdziłam,że jest na prawdę dobre...już ściągnęłam i słucham na zmianę z "Another Brick in the Wall"...cover też KoRna..dobre kawałki

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Genialna piosenka
« Odpowiedź #152 dnia: Września 03, 2005, 01:03:59 pm »
Od jakiegoś czasu słucham A Perfect Circle i urzekła mnie jedna piosenka...jej dziny powolny rytm..cała melancholia płynąca z gitary i dzwonków w tle...i głos wokalisty taki jakby smutny...heh...ta mówie o Peace Love & Understanding.Jeśli jest ktoś chętny to zarzucem linkiem
http://www.megaupload.com/?d=01FYZ5W1

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Genialna piosenka
« Odpowiedź #153 dnia: Września 06, 2005, 09:56:38 pm »
tak średnio mi do gustu przypadła ta piosenka... natomiast ja dziś wywiesze taką która za mną chodzi od tygodnia i nuce sobie ją wszędzie XD tak jakoś strasznie mi w ucho wpadła :P Thalion

EDIT

zapomniało sie mnie jeszcze o kawałku który wzbudza we mnie ciepłe wspomnienie Europe...PeaceMaker  
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2005, 10:16:55 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Genialna piosenka
« Odpowiedź #154 dnia: Września 10, 2005, 11:33:12 pm »
Thicke-lazy bones....niby jakiś taki cienki popik [a popiku-szczególni cienkiego-nie lubię ],a jednak mi sie podoboba. Po pierwszym przesłuchaniu sobie to nuciłam...teraz podśpiewuję. Dziwna pioseneczka,a sam tytuł zachęcił mnie do jej ściągnięcia ;)
« Ostatnia zmiana: Września 10, 2005, 11:33:59 pm wysłana przez Hisoka »

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
Genialna piosenka
« Odpowiedź #155 dnia: Września 21, 2005, 11:45:50 pm »
Ostatnio wygrzebałem coś ciekawego...Trudno mi jest to jakoś konktretnie sklasyfikować <strzelałbym może raczej w neoporgressive albo art rock>, ale w każdym razie miło się słucha.

Porcupine Tree - .3

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Genialna piosenka
« Odpowiedź #156 dnia: Września 21, 2005, 11:59:49 pm »
Sprawdziłem i powiem, że niezłe.... chilloutowe brzmienie, z gitarką i perkusją w tle... smętne, ale ja akurat lubię smętne nuty... dobry kawałek (dobry, czy nie wykasuje go po pierwszym przesłuchaniu... może nawet posłucham go po raz drugi hehe)

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Genialna piosenka
« Odpowiedź #157 dnia: Września 22, 2005, 12:31:18 am »
dziś sobie "przypomniałam" o "Fallen" Symphony X...bardzo dobra i dość dynamiczna piosenka [nie lubię smętów]. Wokal fajny...tak jak i cała reszta...chyba odgrzebię sobie reszte mp3 tego zespołu [nie ma to jak mobilizacja :F ]

MarvelliX

• Gość
Genialna piosenka
« Odpowiedź #158 dnia: Września 22, 2005, 01:47:06 am »
mi ostatnio w ucho wpadł 'Paradise Lost - Spirit' XD jecze troche i w ilosci słuchania przeskoczy 'Lacune Coil - My Wings'
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2005, 01:49:36 am wysłana przez MarvelliX »

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Genialna piosenka
« Odpowiedź #159 dnia: Września 22, 2005, 09:37:45 pm »
genialna pisoenka i to nie jednego z ulubionych wykonawców... cóż pasuje idealnie - Toto - Hold the Line ;] dałniarska na pierwszy rzut oka strasznie ;] zaraziłem sie tym jak w Thats 70's Show niejaki Fez ją genialnie katował przy pianinku ;] poprostu na ziemi leżałem ;] potem skojażyłem że w którymś GTA była, pare razy przesłuchałem i aktualnie sam dre ryja niegorzej niż Fez... a rodzice mnie chyba z domu wyrzuca zaraz ;] Hold the Line.... Love isn't always on time... hold the line! love isn't always on time tym dym dym dym ;]