Autor Wątek: Genialna piosenka  (Przeczytany 99818 razy)

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Genialna piosenka
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 29, 2005, 05:49:26 pm »
Heh przyjechała moja siostra i jak się dorwała do kompa to od razu zaczeła szukać muzy XD.Spodobała mi się jedna piosenka Kosheen - I Hide You.Ma świetny rytm,szybko wpada w ucho i jakoś sparawia,że chce mi się tańczyć,gdy ją słyszę.Wokal również bardzo fajny,kobita która ja śpiewa ma miły głos dla ucha^^

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Genialna piosenka
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 29, 2005, 10:04:19 pm »
children of bodom - everytime i die, hate me, deadnight warrior - absolutnie genialne kawalki, jestem po prostu pelen podziwu dla alexiego laiho (kompozytor, gitarzysta i wokalista), za nadzwyczajna swobode grania, genialne riffy i olbrzymia melodyjnosc... szczerze mowiac z tego co slyszalem to po cob spodziewalem sie sieki, a tu taka mila niespodzianka... jedynym elementem ktory mozna by poprawic to wokal, muzyka natomiast to cudo... to po prostu trzeba uslyszec... mam nadzieje ze przesluchujac reszte kawalkow cob znajdzie sie jeszcze pare takich perelek
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Genialna piosenka
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 29, 2005, 10:06:23 pm »
Rapsody-Emarald sword -świetna piosenka,która na początku skojarzyła mi się z czymś pomiędzy Therionem,a Hammerfallem....jednak warto oglądać AMVki [była za podkład]

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
Genialna piosenka
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 30, 2005, 02:32:10 am »
mam nadzieje ze przesluchujac reszte kawalkow cob znajdzie sie jeszcze pare takich perelek
Oj znajdzie, znajdzie ;) .
Rapsody-Emarald sword -świetna piosenka,która na początku skojarzyła mi się z czymś pomiędzy Therionem,a Hammerfallem....jednak warto oglądać AMVki [była za podkład]
Hmmm...Nie kojarzę, ale musisz His po prostu powiedzieć mi, który to AMV'ek. ;)

A ja w międzyczasie od siebie dodam A Perfect Circle - The Package, a także A Perfect Circle - The Noose. Oba utwory są w moim odczuciu genialne...Nic dodać, nic ująć...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2005, 02:32:34 am wysłana przez de'Belial »

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
Genialna piosenka
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 30, 2005, 06:28:34 pm »
Dla mnie genialna jest piosenka 1000 No Kotoba z ff10-2. Szczególnie w wersji symfonicznej. Jest po prostu prześliczna. Koniecznie w wersji japońskiej. Ta w wykonaniu Jade ze Sweetbox jest sporo gorsza.
Uwielbiam też Eyes on Me, ale to raczej z sentymentu.

Ostatnio zachwycam się całą płytą Fisz/Envee - Fru!.  Doskonałe połączenie jazzu, elektroniki i elementów hip hopu. Kawałek "Kuchnia" jest niesamowity. Jeśli ktoś lubi jazz, to gorąco polecam. Polecam też płytę Kanału Audytywnego :).  

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
Genialna piosenka
« Odpowiedź #105 dnia: Lipca 02, 2005, 01:22:07 am »
Hmmm...Można by mieć nawet obiekcje czy jest to piosenka, ale niewątpliwie jest bardzo ciekawa...A mowa o wstępie do albumu "Into The Electric Castle" - Welcome To The New Dimension. Intrygujący jest także tekst...Ehhh...nie ma to jak Ayreon ;) .

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Genialna piosenka
« Odpowiedź #106 dnia: Lipca 04, 2005, 04:43:38 pm »
Placebo- Protect me from what I want [Protege Moi]....świetna piosenka na którą pewnie nie zwróciłabym uwagi gdybym nie spotkała jej w AMVce. Całość po francusku z angielskimi wstawkami....sprawia wrażenie takiego sztucznego spokoju.

Offline Spinkings

• Berserker
    • http://
Genialna piosenka
« Odpowiedź #107 dnia: Lipca 06, 2005, 08:28:42 pm »
Jackson Five-You made me what i am
Exit 9-MFB
i No. 23 z mixtape`u Dj`a Woodo :D (BBoys breaks or death) .. > kawałeczki z boty 2003 :D az sie chce tanczyc  ;(  
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Genialna piosenka
« Odpowiedź #108 dnia: Lipca 10, 2005, 08:56:46 pm »
TETSU69 - 15 1/2
Niektórzy z forum polubili nawet laruku z czego oczywiście się cieszę, pewnie nie każdy z was jednak słyszał solowe dokonania poszczególnych członków... cóż nie jest to nic specjalnego ale zawsze znajdzie się jakaś perełka... Tetsu na swojej płycie ma jedną cudowną piosenke która jest naprawde magiczna... jest wolna ale nie jest to jakiś smutas czy ballada do płakania... jest to wolna piosenka przy której człowiek poprostu chce się zawiesić i usiąść w fotelu, jeśli pali to zapalić fajke i patrzeć w ściane  z zawieszonym pyskiem, nie myśleć o niczym albo myśleć o rzeczach które sprawiają że mamy w środku takie dziwne uczucie... miłość? marzenia? wspomnienia młodości?  to już zależy od osoby...
polecam tę nutkę każdemu, jeśli macie u was taką pogode jak jest u mnie teraz czyli deszcz i pochmurne niebo to spróbójcie Tetsiaka... może i wam przypadnie do gustu tak mocno jak i mi... a jesli wam nie przypadnie za pierwszym razem, sprubójcie znowu, potem jeszcze raz i jeszcze raz... bo to piosenka którą można słuchać naprawde długo... wyda się wam fajna ale nie jakaś cudowna? dajcie jej odpocząć... puśćcie ją za tydzień lub i więcej a pokochacie ją... ja teraz włączyłem ją po pół rocznej przerwie i znowu ją pokochałem, zawiesiłem się i czuje się fajnie ;]
rano jak tak przed 5 będzie wychodziło słońce to pewnie dalej będę słucha ł tej nuty i chyba sobie zapale fajke (chociaż nie pale i w życiu może z kilka razy zapaliłem i nie nawidze palić...) wejde do tego okna na 8 piętrzę i będę patrzał jak ten ostatni debil na niebo i sobie spale fajke z zawiasem na ryju... dlaczego? ze smutku? z miłości? z rozpaczy? z żalu do kogoś? Nic z tych rzeczy... od tak poprostu bo piosenka jest ładna i pozwola mi się zawiesić tak bez powodu... pozwala mi się wyalienować ;]

link do niej jesli ktoś chce zassać
http://s23.yousendit.com/d.aspx?id=055Q2JO...9G11Q8NE1JWF95A

Ciekawe czy ktoś mnie żuci kamieniem w łep jak się tak zawiesze elegancko z moją mordą rozdziawioną w tym oknie ;]
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2005, 12:10:43 am wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Genialna piosenka
« Odpowiedź #109 dnia: Lipca 11, 2005, 02:39:13 am »
crazy frog - axel f.... po prostu genialna piosenka... po malej chince cziku cziku lince myslaleme ze wiekszego chlamu nie mozna stworzyc... ale najwyrazniej nie docenialem mozliwosci kawalka axel f... jesli ktos wytrzyma chociaz 10 sekund ogladajac teledysk i sluchajac tego "czegos" to oddam mu moja kolekcje stringow... ale jakos sie o nia specjalnie nie boje...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

MarvelliX

• Gość
Genialna piosenka
« Odpowiedź #110 dnia: Lipca 11, 2005, 02:51:14 am »
tja? ogladałem teledysk w postaci Flasha i Avi kilka razy, sam Axel F. nie jest mi obcy, wkońcu wychowałem sie na techno :F  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Genialna piosenka
« Odpowiedź #111 dnia: Lipca 11, 2005, 12:51:08 pm »
a ja to ogladalem codziennie kilka razy na Vivie jak bylem u dziadkow...jakos mi nawet przypasilo...a teledysk to ma nawet metaforycznie alegoryczny i wogole JOŁ

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
Genialna piosenka
« Odpowiedź #112 dnia: Lipca 12, 2005, 12:19:25 am »
Hmmm...Ostatnio wracam do korzeni i odgrzebałem niedawno niesamowity album Apocaliptica'i - Cult. No i zgrzeszyłbym, gdybym nie wymienił dwu wprost genialnych utworów. Pierwszym z nich jest Hope, bardzo melodyjny, choć miejscami niespokojny kawalek. Idealnie oddaje tytuł. Drugim zaś jest Kaamos - niesłychanie dynamiczny i iście niesamowity kawałek. Te dwa chyba najlepiej oddają klimat tego albumu, choć całość to prawdziwy majstersztyk.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Genialna piosenka
« Odpowiedź #113 dnia: Lipca 14, 2005, 11:46:04 am »
Jejciu jak ja dawno nie słuchałam Apocalyptic'i heh.de'Belial a słyszałeś wersję Hope ze słowami?(jeśli mi się uda to zarzucę linkiem,bo mam niestety tylko wideoclip do filmu z tą piosenką).Powiem tylko,że gościu,który ją śpiewa ma świetny głos....hhheeeehhh^^.Kaamos również bardzo mi się podoba,tylko szkoda,że ją tak dziwnie urwali...jeszcze z moich ulubionych jest "Inquisition Symphone" i "Refurse Resist",obie maja mocne brzmienie^^.

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Genialna piosenka
« Odpowiedź #114 dnia: Lipca 15, 2005, 11:38:00 am »
Ja ostatnio słucham w kółko "Paranoid" w wykonaniu Ozziego Osbourne'a, świetna jest po prostu. W dodatku chyba będę w stanie się nauczyć, jak tylko strunę wymienię  <_< I jeśli Paranoid to pierwsza piosenka jaką słucham każdego dnia, to zaraz po niej leci UFO i "Doctor Doctor".
bla

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Genialna piosenka
« Odpowiedź #115 dnia: Lipca 15, 2005, 01:35:15 pm »
http://s5.yousendit.com/d.aspx?id=0Z1ZZQRCPXEGF2YIRJQ1738BON .... po prostu geniusz... zajebiscie smutne zwrotki, podniosly refren i te solowki... ehh... trzeba to uslyszec
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2005, 01:35:34 pm wysłana przez Zell Dincht »

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
Genialna piosenka
« Odpowiedź #116 dnia: Lipca 15, 2005, 06:44:22 pm »
TETSU69 - 15 1/2
Niektórzy z forum polubili nawet laruku z czego oczywiście się cieszę, pewnie nie każdy z was jednak słyszał solowe dokonania poszczególnych członków... cóż nie jest to nic specjalnego ale zawsze znajdzie się jakaś perełka... Tetsu na swojej płycie ma jedną cudowną piosenke która jest naprawde magiczna... jest wolna ale nie jest to jakiś smutas czy ballada do płakania... jest to wolna piosenka przy której człowiek poprostu chce się zawiesić i usiąść w fotelu, jeśli pali to zapalić fajke i patrzeć w ściane z zawieszonym pyskiem, nie myśleć o niczym albo myśleć o rzeczach które sprawiają że mamy w środku takie dziwne uczucie... miłość? marzenia? wspomnienia młodości? to już zależy od osoby...
polecam tę nutkę każdemu, jeśli macie u was taką pogode jak jest u mnie teraz czyli deszcz i pochmurne niebo to spróbójcie Tetsiaka... może i wam przypadnie do gustu tak mocno jak i mi... a jesli wam nie przypadnie za pierwszym razem, sprubójcie znowu, potem jeszcze raz i jeszcze raz... bo to piosenka którą można słuchać naprawde długo... wyda się wam fajna ale nie jakaś cudowna? dajcie jej odpocząć... puśćcie ją za tydzień lub i więcej a pokochacie ją... ja teraz włączyłem ją po pół rocznej przerwie i znowu ją pokochałem, zawiesiłem się i czuje się fajnie ;]
rano jak tak przed 5 będzie wychodziło słońce to pewnie dalej będę słucha ł tej nuty i chyba sobie zapale fajke (chociaż nie pale i w życiu może z kilka razy zapaliłem i nie nawidze palić...) wejde do tego okna na 8 piętrzę i będę patrzał jak ten ostatni debil na niebo i sobie spale fajke z zawiasem na ryju... dlaczego? ze smutku? z miłości? z rozpaczy? z żalu do kogoś? Nic z tych rzeczy... od tak poprostu bo piosenka jest ładna i pozwola mi się zawiesić tak bez powodu... pozwala mi się wyalienować ;]
Piekny post, bez kitu... Po jego przeczytaniu NIE DA sie nie kliknac w link. Ja akurat mam ta plyte na dysku od nie dawna, ale przyznam ze z grubsza przesluchiwalem i troche ogolny klimat mi nie przypasil. Natomiast wlaczylem ta piosenke i rzeczywiscie jest piekna... Moze nie zrobila na mnie takiego wrazenia jak na Tobie, i nie potrafilbym napisac o niej tylu pieknych slow, to jednak dzieki. I pisz wiecej takich postow.

Ciekawe czy ktoś mnie żuci kamieniem w łep jak się tak zawiesze elegancko z moją mordą rozdziawioną w tym oknie ;]
Na 8 pietro ciezko dorzucic :-P

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
Genialna piosenka
« Odpowiedź #117 dnia: Lipca 17, 2005, 01:32:58 pm »
a słyszałeś wersję Hope ze słowami?(
Hmmm, a wiesz, że nie miałem okazji. Zapowiada się intrygująco. Z kawałków ze słowami z pod szyldu Apocalyptica'i to mam "Path Vol. 2". Ciekawa interpretacja, aczkolwiek miejscami zbyt 'agresywna'. A tak poza tym to kobita, która w nim śpiewa cholernie przypomia mi "Snake River Conspiracy".

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Genialna piosenka
« Odpowiedź #118 dnia: Lipca 17, 2005, 03:43:40 pm »
a słyszałeś wersję Hope ze słowami?(
Hmmm, a wiesz, że nie miałem okazji. Zapowiada się intrygująco. Z kawałków ze słowami z pod szyldu Apocalyptica'i to mam "Path Vol. 2". Ciekawa interpretacja, aczkolwiek miejscami zbyt 'agresywna'. A tak poza tym to kobita, która w nim śpiewa cholernie przypomia mi "Snake River Conspiracy".
Z tego co mi wiadomo to śpiewa z nimi wokalistka z Guano Apes ;).Podaję link do Hope^^,mnie bardzo podoba się wykonanie jej ze słowami,tym bardziej,że gościu śpiewający z nimi ma bardzo ładny głos...
http://www.megaupload.com/?d=30JFZ06Q

Również bardzo podoba mi się piosenka 'Bittersweat'(mam nadzieje,że nie walełam się w nazwie XD),również wykonania Apocalypticy z Laurim(The rasmus)i Willego(HIM),a wideoklip jest poprostu genialny...heh...
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2005, 03:44:29 pm wysłana przez Yuzuriha »

MarvelliX

• Gość
Genialna piosenka
« Odpowiedź #119 dnia: Lipca 17, 2005, 05:11:12 pm »
Z tego co mi wiadomo to śpiewa z nimi wokalistka z Guano Apes
Sandra Nasic
Ciekawa interpretacja, aczkolwiek miejscami zbyt 'agresywna'
niet własnie jest w sam raz :P i pasuje do teledysku