W temacie piszecie jakąś piosenke która was mega zauroczyła... nie słyszeliście jej od dłuższego czasu albo słyszycie ja po razp ierwszy a słuchacie ją 5, 10 raz... lub jesteście psyholami mojego pokroju i słuchacie jej cały dzień...
raczej nie piszcie tutaj piosenek zespołów które kochacie, bo Dir en grey to ja się zawsze podnieałem i moge słuchać na okrągło ale czasami słysze inna piosenke która mnie odżuci od moich ulubionych zespołów...
nie piszcie też tutaj całego albumu - do tego jest inny topic ("Jakiej muzyki słuchacie"), ale raczej 1, 2 piosenki danego zespołu...
MUCC - Kuchiki no Tou -dramatyczna nuta... srasznie dramatyczna nuta.... przez całą piosenke słyszymy gitary które są dosyć podobne do zespołów typu KORN, całkowicie inne od mojego Deg'a ale jednak mi się podobają... ale wszystko jest nie ważne, jest ważny głos wokalisty, przez całą piosenke słyszymy jego krzyk i wolno śpiewane słowa, krzyk jest połączony z płaczem, nie tam jakieś wycie ciecia tylko płacz prawdziwego mężczyzny, niesamowita jest poprostu ta piosenka, nie przepadam za zespołem ale ta piosenka opanowała moj umysł, od rana dziś aż do 19 słuchałem tej piosenki na okrągło... macie doła? posłuchajcie! ..nie macie doła ale hccecie usłyszeć kawał Hard Rcoka posłuchajcie.... genialny, wprost mega genialny wokal, w postaci okrzyków połączonych z płaczem i bezsilnością a pod koniec z furią, ale nie taki zwykly okrzyk typu ARGHHHHHHH!!!!, tylko naprawde genialny... polecam... piosenka trwa 11 minut 27 sekund na moim albumie jednak po 7min.58 sekundach jest sama cisza... jej długość to kolejny plus, polecam wszystkim którzy lubią ostrzejszą muzyke
SOAD- chop suey - na temat genialności tego utworu pisałem nie raz, najlepsza piosenka SOAD -zna penwie każdy, nie warto się rozpisywać
SOAD - Aerials - świetna piosenka, samuśki początek mistyczny, przypomina mi Audience Killer Loop od Deg'a a później wchodzi fajny wokal wokalisty i fajne słowa "life is a waterfall..." dobre gitary, super aranżacja i wszystko mi się wtej piosence podoba, jedna z 2 piosenek dla których przynajmniej raz w tygodniu wchodze do folderu Muzyka===>Rock===>SOAD...