Autor Wątek: Problemy z naszymi komputerami  (Przeczytany 82935 razy)

Offline Spinkings

• Berserker
    • http://
Odp: Problemy z naszymi komputerami
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwca 23, 2005, 08:13:55 pm »
ok dzieki piekne... no chcial mi wbic trojana... ale sie nie dałem :D de` Belial czy mógłbys podac jeszcze raz nazwe programiku ktory zmienia jak najczesciej IP ?? no i jakiegos porzadnego firewalla?? a kolezce juz nic nie pomoze , on chcial zhakowac mine... teraz ja zhakuje jego :D a zaczne od spamu :F a skoncze na jego komputerze :F  
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwca 23, 2005, 09:46:50 pm »
porzadny firewall to Zone alarm
a jak bendziesz mial wersje 55 64 costam to ci seriala podam na gg ale wpierw mnie zlap

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwca 23, 2005, 10:31:26 pm »
te program do zmiany adresu IP to ja wyczaiłem i się nazywa Steganos Intenet Anymous... a Glenn ma rację z tym Firewall'em... gdzieś sprawdziłem i ten faktycznie ma najlepsze noty..... teraz żby mi się jeszcze zachciało go zainstalować...

Offline Spinkings

• Berserker
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwca 23, 2005, 11:51:08 pm »
aha fakt ten był od ciebie... thx wielkie !! teraz zobaczymy czy dalej tak bedzie kozakował :F  

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #184 dnia: Czerwca 24, 2005, 02:25:52 am »
Hmmm...Ja bym osobiście polecał Norton Internet Security 2005 . Pakiet zawiera Norton Personal Firewall i Norton Antivirus. Baza jest stale uaktualniana, a same programy bardzo wygodne i godne zaufania. Ciekawym dodatkiem jest Norton Spam Alert, gdzie można blokować uciążliwe "popup'y" <podobnie jak w WinXP na SP2>.

Także dobrymi firewall'ami są Sygate Personal Firewall Pro , jak i Kerio Personal Firewall. <no i w przeciwieństwie do pierwszego są darmowe>
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2005, 02:29:12 am wysłana przez de'Belial »

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #185 dnia: Lipca 01, 2005, 09:06:37 pm »
KLIK eee. o co chodzi z tym bledem :F

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #186 dnia: Lipca 01, 2005, 09:13:20 pm »
KLIK eee. o co chodzi z tym bledem :F
Taki sam problem miał mój kumpel... znaczy się ma teraz bo zassał obraz płyty MGS 2 na PC i jak chce zainstalować gre to wyskakuje mu własnie taki błąd... da się coś z tym zrobić? aha robienie tego co tam pisze nie pomaga...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #187 dnia: Lipca 02, 2005, 01:06:13 am »
Problem wygląda na dość skomplikwany...Tzn. może być powodowany przez wiele czynników.

*Po pierwsze może to być wina samego silnika instalacyjnego <InstallShield Instalation Engine>. Przyczyną może być jego przestarzała bądź wadliwa wersja. Rozwiązanie tego problemu opisuje ten artykuł.

*Jeżeli to nie pomoże, to przechodzimy dalej, a mianowicie do problemu związanego z kernel'em <ikernel>. Co i jak jest tutaj.

*Jeżeli dalej nie chce współpracować to idzemy dalej. W tym przypadku najlepiej przeskanować dysk w poszukiwaniu wirusów i innego ścierwa. Może to także pomóc. Warto także zrobić pożądek na dysku systemowym <RMB na dysk -> "Właściwości/Properties" -> "Pożądkowanie Dysku/Disk Cleanup">. Ewentualnie przeprowadzić defragmentację dysku i poszukiwanie błędów na dysku.

*Kolejnym wariantem jest wyłączenie wszstkich aplikacji działających w tle <oczywiście niestandartowych, czyli uruchamiających się przy starcie systemu>. Znaleźć je można w rejestrze <Start -> Uruchom -> regedit -> kolejno pod: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Tam jest spis wszystkich aplikacji uruchamianych razem z Windą. Teraz mając tę listę klikamy CTRL+SHIFT+ESC i wchodzimy w "Procesy/Processes" i wyłączamy wszystkie aplikacje wypisane w rejestrze. Owe programy mogą powodować konflikt z instalatorem, więc jest to także rozwiązanie.

*Ostatnią rzeczą, która przychodzi mi do głowy może być wadliwość lub niepełna kompatybilność modułu pamięci RAM. Można także wyjąć jeden z modółów  <oczywiście pod warunkiem, że masz więcej niż jeden ;) > lub jeżeli masz tylko jeden, to zastąpić go innym.

Oto podaję dobrą strone z opisanymi tego typu błędami, a także propozycjami, jak je rozwiązać: http://community.installshield.com/showthr...305&page=1&pp=5

Mam nadzieję, że problem nie bedzie na tyle złośliwy i da się go rozwiązać jedną z powyższych metod. Powodzenia!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #188 dnia: Lipca 10, 2005, 11:17:10 pm »
damn....mam pytanie do uzytkownikow fajafoksa na naszym forum....czy dziala Wam cytowanie selektywne? bo u mnie przestalo jak sie z IE na mozile przezucilem

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #189 dnia: Lipca 11, 2005, 12:00:55 am »
działa... jesli wiem co to jest selektywne... z tym że jak dasz "quote" to zaczyna ci cytowanie w ostatniej linijce... dlatego lepiej jest poprostu pisac ręcznie... albo dawaąc przyciskiem a później CTRL+C i CTRL+V w odpowiednim miejscu w poście...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #190 dnia: Lipca 11, 2005, 12:33:20 am »
e...nie bardzo zrozumialem czym wg. Ciebie jest cytowanie selektywne wiec dla pewnosci powiem ze to jest to ze w szybkiej odpowiedz jak zaznaczysz fragment jakiegos posta i dasz cytuj w prawym dolnym rogu to Ci sie automatycznie zacytuje ten text

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #191 dnia: Lipca 11, 2005, 12:56:42 am »
e...nie bardzo zrozumialem czym wg. Ciebie jest cytowanie selektywne wiec dla pewnosci powiem ze to jest to ze w szybkiej odpowiedz jak zaznaczysz fragment jakiegos posta i dasz cytuj w prawym dolnym rogu to Ci sie automatycznie zacytuje ten text
Sory mój błąd... jak pisałem nie byłem pewien co to jest cytowanie selektywne... myślałem że chodzi o to że jak dajesz "odpowiedz" to póxniej w panelu masz przycisk "quote"... "szybkiej odpowiedzi" nie używam nigdy więc nie wiedziałem że jest tam coś takiego...
teraz sprawdziłem i mi też nie działa... i też używam Firefoxa

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #192 dnia: Lipca 11, 2005, 01:09:25 am »
na operze tez to nie dziala...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline DARK rONIn

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #193 dnia: Lipca 13, 2005, 12:47:02 pm »
Jak Wy to robicie, że w cytowaniu po wyrazie Quote macie w nawiasie kogo cytujecie i tak dalej. Nie uwierzę że wpisujecie to ręcznie :) .
I want to see you use your capabilities
Build me an ocean then destroy it with your eyes

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #194 dnia: Lipca 13, 2005, 12:55:57 pm »
jeśli wpierw zamiast "odpowiedź" dasz na "cytuj" to od razu standardowo ci napisze z imieniem i tak dalej...

ale jesli cytujesz bezpośrednio w poście to jeśli dajesz (quote) treść posta (/quote) to po pierwszym quote dajesz znak = i wpisujesz ksywe.... czyli (quote=Gipsi) treść(/quote) -ofkoz zamiast takiego nawiasu dajemy nawias kwadratowy ale to wiesz na pewno ;]

popatrz
Jak Wy to robicie, że w cytowaniu po wyrazie Quote macie w nawiasie kogo cytujecie i tak dalej. Nie uwierzę że wpisujecie to ręcznie smile.gif

i włala ;]

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #195 dnia: Lipca 14, 2005, 06:58:04 pm »
cholera cos mi sie dziwnego z glosem stalo... m. in wokal jest sciszony a muzyka jest taka dziwna O_o tak jakby wibrowala i falszowala... i jest jeszcze taki dziwny poglos (tak jakby sie naprzyklad gralo w duzej pustej sali) wie ktos moze co na to poradzic?

[edit]
o juz sie udalo... wejdzcie sobie windowsowa regulacje glosnosci i przy glebi 3w dajcie wlasciwosci... tam zaznaczcie sobie 3d stereo enhancement i pusccie jakis kawalek... buahahahaha... niezle efekty ma ten moj windows
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2005, 07:03:32 pm wysłana przez Zell Dincht »
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline DARK rONIn

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: Lipca 22, 2005, 09:33:35 am »
jeśli wpierw zamiast "odpowiedź" dasz na "cytuj" to od razu standardowo ci napisze z imieniem i tak dalej...

i w ten drugi sposób
ale jesli cytujesz bezpośrednio w poście to jeśli dajesz (quote) treść posta (/quote) to po pierwszym quote dajesz znak = i wpisujesz ksywe.... czyli (quote=Gipsi) treść(/quote) -ofkoz zamiast takiego nawiasu dajemy nawias kwadratowy ale to wiesz na pewno ;]

Działa, thnx Gipsi.
Hehe, teraz to mogę szpanować cytatami  :P  
« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2005, 09:35:45 am wysłana przez DARK rONIn »
I want to see you use your capabilities
Build me an ocean then destroy it with your eyes

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #197 dnia: Lipca 24, 2005, 11:20:23 pm »
OK...Czy ktoś z Was może wie, jak udostępnić partycję NTFS pod Linuxem (Linux Aurox 10.2) ?
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #198 dnia: Lipca 29, 2005, 06:56:18 pm »
Ja mam problem z... panami z serwisu... Mam ochote wysadzić tę firme w powietrze... raz spierdolili i nie chcą sie do tego przyznać... czekam 9 dzień... w delirce jestem bo w sumie będzie z miesiąc... ?? może więcej jak nie mam komputera... i stwierdziłem że to uzależnienie jest straszne... ale ja nie chce odwyków... mykam bo mi sie czas kończy :/
]

Offline Spinkings

• Berserker
« Odpowiedź #199 dnia: Lipca 30, 2005, 10:32:31 pm »
oj biedy devil... spoko...powiedz tylko ktory servis cie tak katuje...rozku**** im baze :F ja tez mialem podobny problem..bo nawet formata nie dalo rady zrobic :/ a oni mi tylko usuneli wiruski...i zainstalowali NOD32...i wciaz mi sie komp muli :/ teraz musze znow robic formata :/