z 5ego obrazka wybierz "Display a list of all..." a poźniej "from disc" i spróbuj znaleść na cd ze sterownimkami plik który będzie miał dane o twojej karcie
Wczoraj zrobiłem coś w tym stylu. Stery odnalazłem ręcznie, bo były w folderze ze sterownikami, w podfolderze Win98se. Jako, że robiłem to ręcznie, to się ze mną windows nie kłócił wich sprawie i grzecznie wszystkie łyknął, po czym kazał wsadzić mu płytkę Windowsa... wtedy zaczęła się prawdziwa zabawa. Co chwilę wyskakiwała tabelka, że nie można było odnaleźć danego pliku na płycie. Wtedy ja chowałem na moment instalator do paska i za pomocą Menu Start -> Find -> Files or Folders, udało mi się odnaleźć plik poszukiwany przez instalator, a następnie przekopiować ścieżkę do pliku, tak żeby je znalazł.... dwa pliki musiałem pominąć, bo ich nie znalazłem, ale ogólnie rzecz ujmując karta dźwiękowa się zainstalowała.... mam napisane SiS Audio Device w menadżerze urządzeń i wszystko działa... ale działa tylko w teorii, bo głośniki milczą jak milczały.... czyli coś nie tak z tą instalacją...
eee tant a dlaczego ja widze na screenach SiS Audio Driver ?
SiS dlatego, że tak się nazywa firma od mojej karty dźwiękowej, Audio bo to karta dźwiekowa, a Driver bo to sterownik... coś nie tak?
A tak wogole top jesli masz zintegrowana karte z plyta glowna to wez sciagnij stery do plyty glownej i tam powinny byc tez zawarte stery do karty dzwiekowej.Albo podaj mi nazwe plyty glownej(dokladna)a ja moze znajde coś w swoich zasobach i Ci prześle.
Chyba tak zrobię.... płyta wabi się ECS K7SOM i pytam sięo stery wójka google'a, który póki co podaje wymijające odpowiedzi...
Hmmm...Najpierw radziłbym Ci sprawdzić katalog "Win98se" z tej lokalizacji. Możliwe, że sterowniki mogą się znajdować w tych katalogach.
Tam są stery faktycznie... ale on nie ich nie chce łyknąć. Pojawia się OK, ale jak dam potem Next, to pojawia się
TO.
Jeżeli nie, to idziem dalej. Jeżeli nie ma ich w tym katalogu, to sprawdź właśnie tutaj, a dokładniej przejżyj podkatalogi folderu "SiS7012".
Tam jest jeden podfolder, a konkretnie Uninstall....
Generalnie szukaj tych sterowników z pod "nowego hardware'u": RMB+My Computer->Properties->Device menager->wybierasz właściwości karty muzycznej <unknown device> i "zainstaluj sterownik". Dalej masz już normalną procedurę instalacji sterowników i po prostu po kolei wybierasz w/w katalogi i sprawdzasz czy Ci się 'OK' nie wyświetli.
Za pomocą Find -> Files or Folders namierzyłem stery do tej karty... a przynajmniej pliki o nazwach SIS70120.INF i SIS70121.INF. Dla mnie wyglądają bardzo sterownikowo... no ale przy wyborze Next pokazuje się
TO. Udało mi się je wstawić ręcznie, ale bez specjalnego efektu... sprzęt sięfaktycznie zainstalował, ale dalej nie działa, z czego wnoszę, że z tymi sterami jest jakiś problem.