Autor Wątek: Problemy z naszymi komputerami  (Przeczytany 82954 razy)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Odp: Problemy z naszymi komputerami
« Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 09, 2005, 05:00:11 pm »
O tu masz kodek, potem mozesz sobie w dowolnym playerze juz jechac rmy
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 10, 2005, 12:36:35 am »
łah działa XD ... arigatoo :*

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:51:33 am »
Eeeeeejj..... a co to jest System Management Bus? I jak do tego ściągnąć stery, co? Bo nie mogę znaleźć o dziwo, a możliwe, że jak sobie to zainstaluję, to mi będzie działała karta dźwiękowa.... niech pomoże ktoś kto wie.... czyli pewnie przyjdzie mi czekać na Beliala....

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #223 dnia: Sierpnia 18, 2005, 12:51:10 pm »
System Menagement Bus <SMB> właściwie nie ma nic wspólnego z Twoim problemem. Jest to prosta magistrala na płycie głównej o niskim przepływie danych. Służy do wykonywania podstawowych zadań systemu, takich jak wysłanie żądania do CPU o doładowanie baterii systemowej na Twojej płycie, czy też zbieranie i wysyłanie procesorowi danych z czujników <temperatura procesora, ilość obrotów na minutę wiatraka itd.>. Po prostu służy do monitorowania i kontrolowania najbardziej podstawowych procesów wykonywanych przez komputer i nie ma związku z bardziej szczegółowymi urządzeniami jak karta dźwiękowa. Sterowników do SMB tyż nie zainstalujesz, bo posiada ona własną pamięć, do której nie można się dostać, ani wprowadzać zmian.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2005, 12:51:54 pm wysłana przez de'Belial »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #224 dnia: Sierpnia 18, 2005, 01:45:52 pm »
a to zabawne, bo mój Windows mimo wszystko chciał do tego stery wstawiać..... pojawiło mi się okienko instalacyjne "DCI System Management Bus" i kazało wyszukać sterów....... bo dzisiaj tak dla jaj chciałem jeszcze raz spróbować zainstalować karte dźwiękową i kurde niby mi się udało... ale zaraz po tym kazał mi zainstalować to, a jak nie znalazłem sterów, to znowu chciał instalować karte dźwiękową i poszło już tak, jak zwykle, czyli nie poszło...

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 22, 2005, 08:35:04 am »
No to mam mały, malutki, skromniutki problemik:

Mój monitor: LG Flatron F700P

Problem: po około 8-10 godzinach pracy, wystepuje migotanie obrazu <co przy pracy w Wordzie, doprowadza mnie do pasji>
Sposoby rozwiązania problemu: reinstalacja sterowników, systemu, potem mały "szczurchnięcie", nastepnie zabawy z rozdzielczością / obraz miga przeważnie w "kątach", sporadycznie pośrodku ekranu.
Czas użytkownia: około rok.
Aktualna rozdzielczość: 1024 na 768 100 Hz odświeżanie.

Więc co mam zrobić? Pójść do serwisu, podbić rozdzielczość na większą, odświeżanie podbić do 200 Hz?

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:00:06 am »
Hem, hem...Popróbuj zmienić odświerzanie na mniejsze, ~75...Sterowniki nie za dużo chyba pomogą... Moim zdaniem to po tych 8-10 godzinach układ solidnie się nagrzewa i dzieją się dziwne rzeczy. To zły syndrom - może grozić po dłuższym czasie eksploatowania spaleniem części układu i częściową lub całkowitą niefunkcjonalnością monitora. Możesz co jakieś 3-4 godziny robić małą przerwę i wyłączać monitor żeby ostygł <na jakieś 15 min>, ale właściwie rozwiązanie leży jedynie w serwisie...

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Sierpnia 22, 2005, 06:09:38 pm »
łah tez takie cos mam ale myślałem że to przez głośnik ktory stoi obok :F albo od lampki która nagrzewa obudowe

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #228 dnia: Sierpnia 22, 2005, 08:53:45 pm »
Podbiłem sobie odświeżanie do 150 Hz - najwyżej jak już się przejdę do serwisu, to mi wymienią monitor <a gwarancja jeszcze długo trwa>, a nie jedną cześć.
W każdym bądź i tak pozostaje mi testowanie tego teraz...

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #229 dnia: Września 22, 2005, 08:53:37 pm »
ostatnio cos moj komp smierdzi jak ukrainski bimber :-/

pomijajac to, ze przy uzywaniu np. skype i tlena razem sie restartuje, to:

cyklicznie co 5-10 minut (chociaz zdarzaja sie nawet okresy ze co minute) zmienia mi sie kolory z 32 na 8 bitow... nie powiem zeby to za ciekawie wygladalo... jak zostawie na 8 bitach to co jakis czas tez gasnie monitor i sie przelacza na 8 bitow, tylko tak jakby "troche innej wersji kolorystyczniej, choc tak samo zjebanej". co z tym zrobic?
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Września 23, 2005, 01:29:27 am »
pójść do serwisu... tada :F

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #231 dnia: Września 23, 2005, 01:41:57 am »
Zell - ja wiem co pomoże! Musisz zdobyć trzy kurczaki, nóż (koniecznie srebrny), glinianą misę, kawałek kredy i pięć czarnych świec. na podłodze swojego pokoju narysuj pentagram za pomocą kredy i w jego narożnikach rozpal świece. Potem ustaw komputer w środku i zabij na jego obudowie kurczaki, za pomocą srebrnego noża. Krew ptaków zbierz do misy i polej nim kompa (tym co zostanie umyj monitor). Potem proś wielkiego Belzebuba o naprawinie komputera przez jakieś 3 noce. Po wszystkim możesz podłączyć komputer i powinien działać cacy.

Jak to nie pomoże, to spróbuj reinstalować stery do karty graficznej.

Jak wymiana sterów nic nie daje, to reinstaluj Windowsa

Jak nowy Windows zachowa się tak samo, to sformatuj dysk systemowy

Jak format nie pomoże, to znaczy że masz dałna i kłopot tkwi w tym, że podłączyłeś złe kabelki albo to co uważasz za komputer, tak naprawde jest mikrofalówką albo tosterem.

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #232 dnia: Października 26, 2005, 01:46:10 pm »
mogło by któres pomuc mi znalesc  cracka do Aston Shella ?? bo znalesc ni moge a programik wygodny ;]

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: Października 26, 2005, 02:32:53 pm »
musiał bys podac dokladniejsze dane... co to za program, jaka wersja (numerki, podtytuły itp.) i co ci czeba (cracka, seriala, wpis rejestrowy)
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2005, 02:33:24 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #234 dnia: Października 26, 2005, 02:44:22 pm »
Aston Shell ver 1.91albo wyzsza potrzeba cos zeby mnie zrobilo zarejestrowanym bo nie chce tego uzywac przez miecha tylko ;]
jest to zmieniacz wygladu windowa takie pinkne cus z mozliwymi opcjami o jakich wndow nie slyszal ;]

EDIT
ok problem zarzegnany dzienks mravy :D jesztem zobowiazany
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2005, 06:21:12 pm wysłana przez Glenn »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #235 dnia: Listopada 06, 2005, 02:34:06 pm »
Musze zrobić Windows update.... jak to się robi ? ;/

Damn jestem dałnem. wchodze na Windows update ale są jakieś tam problemy z aktualizacją czyli pewnie chodzi o to że mam pirata... zna ktoś jakiś sposób albo może mi jakoś wytłumaczyć jak to sięrobi >.>

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #236 dnia: Listopada 06, 2005, 09:41:54 pm »
Link do rozwiązania posłałem Ci na pma.
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #237 dnia: Listopada 11, 2005, 08:56:16 am »
Jeszcze raz wielkie dzięki Devil ;]

Teraz mam pytanie kolejne:
Ściągnąłem z Emula gre która jest spakowana, jak ją rozpakowywuje pisze że hasło jest nieprawidłowe, a komentarze na osłoskopie mówią że hasło jest dobre >.>
Ma ktoś może jakiś program do łamania haseł plików spakowanych Winrarem?

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Listopada 11, 2005, 11:27:50 am »
hasło zazwyczaj podane jest w pliku np. w siakims pliku textowym lub w info archiwum

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #239 dnia: Listopada 11, 2005, 01:04:16 pm »
No mam to hasło.. ściągnęło mi się hasło i plik spoakowany, jak wpisałem hasło to wyskakiwały błędy że jest złe hasło podane, a u kumpla na kompie jak ten sam plik rozpakowywaliśmy pisało żen ie ma zianstalowanego win rara >.> a raczej ma... może plik jest porpstu spieprzony, ale właśnie chciałęm jeszcze u mnie sprawdzić jakimś programem co rozkodowywuje hasła, bo kiedyś chyba na SZ ktoś coś takiego podawał.