Napewno na kolana odradzał bym przysiady chyba że na hack maszynie ale to też niewiel lepsze..
Suwnica skośna, wykroki ze sztangielkami, uginanie nóg siedząc i uginanie nóg leżąc to w sumie bardzo dobre ćwiczenia na rozwój nóg ale do tego przydało by sie jeszcze łydy poćwiczyć
Nie będę się kłócił z fizjoterapeutą, jak Misiu miałeś jakąś kontuzję, to lepiej udaj się do lekarza, bo jak weźmiesz 50 kilo na bary i zrobisz przysiad, to coś ci może strzelić i będzie nieciekawie...
Pamiętam że po pierwszym miesiącu robienia przysiadów masa ud poprawiła mi sie o ok 6 - 7 cm!
Potem już niebyło tak kolorowo ale przy tym ćwiczeniu kolana raczej cierpią i to bardzo niemówiąc o kręgosłupie nawet przy złej technice.. A martwego ciągu nienawidze i chyba nigdy niepolubie bo to strasznie męczące ćwiczenie czasami zastępuje je skłonami ze sztangą ale martwy ciąg jest najlepszy na prostowniki..
Zawsze na początku są najlepsze przyrosty. Potem maleją, ciężary rosną coraz bardziej a zmiany niedostrzegalne. Potem sięgamy po odżywki, kreatynki, hmb i inne specyfiki. One też nie pomagają. Potem teściu, a jak kogoś stać deka. Gdyby mnie było stać i byłaby legalna deka, to może i bym się skusił.
Niech mi ktoś do jasnej cholery wytłumaczy, dlaczego sterydy i narkotyki są zakazane? Przecież to
moje życie a nie pieprzonych urzędasów w sejmie, którzy gówno wiedzą na temat sterydów. Ja decyduje czy chcę mieć tripa, dobrą zabawę czy 50 w bicepsie w parę lat. To chyba najgłupszy zakaz. Że niby to szkodliwe dla naszego zdrowia? Don't make me laugh.
A martwego ciągu nienawidze i chyba nigdy niepolubie bo to strasznie męczące ćwiczenie czasami zastępuje je skłonami ze sztangą ale martwy ciąg jest najlepszy na prostowniki.
Ja nie robię i nie ćwiczę tej partii w ogóle. Niektózy nie ćwiczą nóg, ale trochę śmiesznie ktoś wygląda z rozbudowaną klatą i motylkami, a nogami chudymi jak korzeniowski
Już te nogi zdzierżę, ale prostowników - never.
Za to najbardziej lubię trenować triceps - zwłaszcza jak na koniec treningu dobijam mięśień.
Wiecie, że mamy temat związany z treningami na forum?