Nauki pobrane na lekcji j.polskiego pozwalaja mi stwierdzic ze ostatnie twoje zdanie to sarkazm albo ironia wzglednie cos podobnego bo jeśli by tak było to czyż niemielibysmy teraz podatku od internetu akcyzy na paliwo w wysokosci 70% ceny i rzeczy tym podobnych?
A miałeś na tych lekcjach zagadnienie interpunkcji?
W każdym razie - Polska jest fenomenem. Tyle ludzi interesuje deklaruje zainteresowanie polityką (przejawiające się głownie oglądaniem wiadomości telewizyjnych), ale jak trzeba dokonać wyboru, to wybiera najgorszą z możliwych dróg. Bo jak mówisz - jaka partia z obecnych w parlamencie, deklaruje zniesienie akcyzy? Bo z tego co wiem co najmniej trzy istniejące obecnie partie polityczne mają to w swoich programach (m.in. UPR). Ale skoro ludzie tychże partii nie wybierają - widocznie chcą mieć tę akcyzę. Więc "kurczaczek" niech przynajmniej na nią nie narzekają.
Podobno badania statystyczne stwierdzają, że zdecydowana większość ludzi nawet kosztem mniejszej prywatności, inwigilacji, mniejszej wolności (niech każdy nazywa sobie to jak chce) woli zwiększenie bezpieczeństwa, zmniejszenie przestępczości.
A niech lud wypierdala od mojej wolności !
2/3 Amerykanów, czujących zagrożenie przed terroryzmem, jest gotowa zrzec się części swoich swobód, na rzecz bezpieczeństwa.
Wyobraźmy sobie teraz, że te zamachy i wągliki były ukartowane przez rząd. Nie takie jaja (choć może nie na taką skalę) robił już rząd USA. Idealny sposób na zwiększenie swojej władzy. Smutne to, pamiętająć o słowach jednego z ojców żałożycieli, mówiącego, że to rząd ma się bać obywateli, a nie oni rządu.