Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3265034 razy)

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #25380 dnia: Sierpnia 27, 2007, 05:24:41 pm »
A Chief proszę jak możesz to rozpisz mi taki plan abym wyglądał jak Bruce Lee.
Biegaj całymi dniami przez dwa miesiące, ew. nic nie jedz przez trzy miesiące i masz rzeźbę jak Bruce Lee :D A na serio, jak chcesz mieć taką rzeźbę to proponuję dietę tłuszczową - ja niestety nie próowałem na własnej skórze, ale widziałem efekty u kolegów. Ja nie próbowałem, bo po prostu nienawidze tłustego żarcia. A tam głownie o to chodzi.

ja tam kiedyś nieco ćwiczyłem tyłek i mięśnie grzbietu, i brzuch, ale do tego zrobiłem sobie specjalny stolik, plecy miałem dobrze wyrobione ;] wzdłuż grzbietu rowek a po bokach fajne jędrne mięśnie, tylko szkoda, że nie mogłem ich dokładnie pomacać. ;] Brzuch pamiętam, że był dość ładnie zarysowany, jeszcze trochę i sześciopak byłby, ale teraz nie mam czasu, tylko czasami robię ćwiczenia z większym obciążeniem które są lepsze nie na formę lecz masę.
O jakich wy mięśniach grzbietu mówicie? Motylkach czy o prostownikach? Bo o ile te pierwsze lubię ćwiczyć, to do prostowników mam awersję i nie ćwiczę ich wcale. Poza tym, martwy ciąg brzmi tak ... nekrofilsko.

Jakieś pomysły na ćwiczenia kolan, oprócz przysiadów i rozciągania się? ;P Łydki i uda mam cholernie masywne i umięśnione więc nie potrzebuje Język Na ćwiczenie brzucha jestem za leniwy
Biegaj na siłkę i oprócz przysiadów dorzuć prostowanie siedząc na maszynie + uginanie leżąc na maszynie. O wiele przyjemniejsze od przysiadów, choć te są najlepszym ćwiczeniem na stymulację samostymulacji ;) Zobaczysz jak ci się uda rozszerzą, w spodnie się nie będziesz mieścił :)
Aha, pamiętaj o rozgrzewce. Ja kiedyś olałem rozgrzewkę i będę chyba miał na zawsze pamiątkę w postaci lekko strzelającego barku :-(

No i widzę róźnicę mięcy naturalnymi i dopalonymi mięśniami
Dla mnie to żaden problem - ci co startują na zawodach to koksy, ci co nie startują - raczej nie :) Myślicie, że Pudzi to zbudował na owsiance i bananach?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2007, 05:28:17 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #25381 dnia: Sierpnia 27, 2007, 05:38:47 pm »
Zobaczysz jak ci się uda rozszerzą, w spodnie się nie będziesz mieścił
kiedy ja nie chcę ;) uda mam ok, kolana chcę, bo miałem bo zwichnięte/skręcone/ew. zerwany mięsień, sam nie wiem, nie byłem u lekarza z tym. No i teraz chcę wzmocnić  bardziej te kolano.

Offline Sebu

• Soldier
« Odpowiedź #25382 dnia: Sierpnia 27, 2007, 05:56:42 pm »
Napewno na kolana odradzał bym przysiady chyba że na hack maszynie ale to też niewiel lepsze..
Suwnica skośna, wykroki ze sztangielkami, uginanie nóg siedząc i uginanie nóg leżąc to w sumie bardzo dobre ćwiczenia na rozwój nóg ale do tego przydało by sie jeszcze łydy poćwiczyć :)
Pamiętam że po pierwszym miesiącu robienia przysiadów masa ud poprawiła mi sie o ok 6 - 7 cm! :)
Potem już niebyło tak kolorowo ale przy tym ćwiczeniu kolana raczej cierpią i to bardzo niemówiąc o kręgosłupie nawet przy złej technice.. A martwego ciągu nienawidze i chyba nigdy niepolubie bo to strasznie męczące ćwiczenie czasami zastępuje je skłonami ze sztangą ale martwy ciąg jest najlepszy na prostowniki..:(

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25383 dnia: Sierpnia 27, 2007, 06:15:52 pm »
Napewno na kolana odradzał bym przysiady chyba że na hack maszynie ale to też niewiel lepsze..
Suwnica skośna, wykroki ze sztangielkami, uginanie nóg siedząc i uginanie nóg leżąc to w sumie bardzo dobre ćwiczenia na rozwój nóg ale do tego przydało by sie jeszcze łydy poćwiczyć :)
Nie będę się kłócił z fizjoterapeutą, jak Misiu miałeś jakąś kontuzję, to lepiej udaj się do lekarza, bo jak weźmiesz 50 kilo na bary i zrobisz przysiad, to coś ci może strzelić i będzie nieciekawie...
Pamiętam że po pierwszym miesiącu robienia przysiadów masa ud poprawiła mi sie o ok 6 - 7 cm! :)
Potem już niebyło tak kolorowo ale przy tym ćwiczeniu kolana raczej cierpią i to bardzo niemówiąc o kręgosłupie nawet przy złej technice.. A martwego ciągu nienawidze i chyba nigdy niepolubie bo to strasznie męczące ćwiczenie czasami zastępuje je skłonami ze sztangą ale martwy ciąg jest najlepszy na prostowniki..:(
Zawsze na początku są najlepsze przyrosty. Potem maleją, ciężary rosną coraz bardziej a zmiany niedostrzegalne. Potem sięgamy po odżywki, kreatynki, hmb i inne specyfiki. One też nie pomagają. Potem teściu, a jak kogoś stać deka. Gdyby mnie było stać i byłaby legalna deka, to może i bym się skusił.
Niech mi ktoś do jasnej cholery wytłumaczy, dlaczego sterydy i narkotyki są zakazane? Przecież to moje życie a nie pieprzonych urzędasów w sejmie, którzy gówno wiedzą na temat sterydów. Ja decyduje czy chcę mieć tripa, dobrą zabawę czy 50 w bicepsie w parę lat. To chyba najgłupszy zakaz. Że niby to szkodliwe dla naszego zdrowia? Don't make me laugh.

A martwego ciągu nienawidze i chyba nigdy niepolubie bo to strasznie męczące ćwiczenie czasami zastępuje je skłonami ze sztangą ale martwy ciąg jest najlepszy na prostowniki.
Ja nie robię i nie ćwiczę tej partii w ogóle. Niektózy nie ćwiczą nóg, ale trochę śmiesznie ktoś wygląda z rozbudowaną klatą i motylkami, a nogami chudymi jak korzeniowski :D Już te nogi zdzierżę, ale prostowników - never.
Za to najbardziej lubię trenować triceps - zwłaszcza jak na koniec treningu dobijam mięśień.

Wiecie, że mamy temat związany z treningami na forum? :)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25384 dnia: Sierpnia 27, 2007, 06:31:29 pm »
Pamiętam że po pierwszym miesiącu robienia przysiadów masa ud poprawiła mi sie o ok 6 - 7 cm!
To mase podaje sie w centymetrach? ;]

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25385 dnia: Sierpnia 27, 2007, 06:52:08 pm »
Pamiętam że po pierwszym miesiącu robienia przysiadów masa ud poprawiła mi sie o ok 6 - 7 cm!
To mase podaje sie w centymetrach? ;]
A znasz jakiś inny sposób na podanie przyrostu masy mięśniowej (i ogólnie: postępów w ćwiczeniach) ? Oprócz odkrojenia uda i zważenia go ofkors :)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25386 dnia: Sierpnia 27, 2007, 06:54:28 pm »
chcialem zaproponowac odkrojenie uda, ale mnie uprzedziles ;(

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25387 dnia: Sierpnia 27, 2007, 06:56:15 pm »
Jest jeszcze jeden sposób. Okroić wszystko prócz uda i odjąć to od całkowitej masy ciała przed krojeniem - i mamy masę uda :F

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #25388 dnia: Sierpnia 27, 2007, 07:39:30 pm »
Joł wrócilem z nad bałtyku ;]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #25389 dnia: Sierpnia 27, 2007, 07:45:14 pm »
a kto ty jesteś?

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25390 dnia: Sierpnia 27, 2007, 08:04:19 pm »
underage v&

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #25391 dnia: Sierpnia 27, 2007, 08:56:32 pm »
Ultimas (20:16)
ale wy z wasza strona naprawde przebijacie inne o tej tematyce
i macie fajne koncepcje
(...)
Ultimas (20:17)
no ale tez wasza stronka jest zrobiona bardzo dobrze
Ultimas (20:18)
tak samo jak shoutbox
to fajny pomysl
(...)
Ultimas (20:19)
[InnerWorld] - nie mowie ze ta stronka jest beznadziejna:P
tylko ze do was jej troche brakuje
Ultimas (20:20)
tylko kiedys bylem przekonany ze sa swietni az zobaczylem wasz baner wszedlem na stronke i zmienilem zdanie

Jak miło usłyszeć takie rzeczy od młodego człowieka. A nie zaraz jakieś biadolenie Musiola, że forum upada, a strona jest w rozsypce hehehe...

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #25392 dnia: Sierpnia 27, 2007, 08:58:19 pm »
ale wy z wasza strona naprawde przebijacie inne o tej tematyce
i macie fajne koncepcje
(...)
Ultimas (20:17)
no ale tez wasza stronka jest zrobiona bardzo dobrze
tak samo jak shoutbox
to fajny pomysl
(...)
[InnerWorld] - nie mowie ze ta stronka jest beznadziejna:P
tylko ze do was jej troche brakuje
Ultimas (20:20)
tylko kiedys bylem przekonany ze sa swietni az zobaczylem wasz baner wszedlem na stronke i zmienilem zdanie

Jak miło usłyszeć takie rzeczy od młodego człowieka. A nie zaraz jakieś biadolenie Musiola, że forum upada, a strona jest w rozsypce hehehe...

ad1. lizus ;]
ad2. forum upada
ad3. strona jest w rozsypce

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25393 dnia: Sierpnia 27, 2007, 09:12:39 pm »
Zaraz pewnie powie "Dajcie mi moda" :F

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25394 dnia: Sierpnia 27, 2007, 11:22:25 pm »
Ay ay ay ay!
Ay ay! Mi amor!

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #25395 dnia: Sierpnia 28, 2007, 12:53:25 am »
Mówiąc o prostownikach grzbietu chodzi wam przede wszystkim o mięsień najszerszy grzbietu (aka musculus latissimus dorsi)? Ja tam właśnie bardzo lubię je ćwiczyć ;] Łącznie z mięśniem czworobocznym grzbietu, sprawiają że plecy wyglądają IMO zajebiście, motylki też muszą być. Kobieta chyba woli wbić pazurki w takie dobrze zbudowane plecy ;f

A ty Musiol raczej udaj się do tego lekarza bo żadnymi ćwiczeniami siłowymi stawu kolanowego nie naprawisz, możesz wpieprzać żelatynę, od zaraz nawet ;]
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #25396 dnia: Sierpnia 28, 2007, 01:09:19 am »
Kobieta chyba woli wbić pazurki w takie dobrze zbudowane plecy ;f

yeah :D

a ja własnie wróciłam z imprezy na piechotę. Godzina marszu w zimnie i mrzawce :/

Damn....to ja chyba źle robię martwy ciąg, bo jakoś specjalnie nie daje mi w kość :P

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2007, 01:10:01 am wysłana przez Hisoka »

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #25397 dnia: Sierpnia 28, 2007, 09:22:19 am »
Pitolenie... A z was wszystkich to ja mam najciekawiej mięśnie rąk rozwinięte... od noszenia siat z zakupami!!!11one
Ech... przejrzałam przyniesioną przez sąsiadkę Claudię doszłam do wniosku, że jeżeli kobieta miałaby się stosować do tych wszystkich porad zdrowotno-kosmetycznych, które wypisują po czasopismach, to by jej doby nie starczyło na zajęcie się innymi rzeczami XD

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #25398 dnia: Sierpnia 28, 2007, 04:11:28 pm »
Zgadzam się Goha też sobie czytałam takie gazetki...i mi się odechciało ;/.Ta w mojej robocie też nieźle się nagimnastykuje i nanoszę to już ćwiczyć mi nie trzeba.Ostatnio tak sobie mięśnie u rąk ponaciągałam,że były twarde jak kamienie X/.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25399 dnia: Sierpnia 28, 2007, 05:16:13 pm »
[ * ]