Autor Wątek: Soul Blade / Edge, Soul Calibur 1, 2, 3 i 4  (Przeczytany 50288 razy)

Offline Dark M

• General
    • http://
Soul Blade / Edge Soul Calibur 1, 2 i 3
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 02, 2004, 10:08:07 pm »
no dobra ja niewiedziałem że wy kżaki tak dobże znacie... to ja moge wam zlecić pżetłumaczenie mi Onimushy3...

A tak serjo to tłumaczenie jest poprostu najlepsze, niehciał bym mieć japońskiej wersji bo bym nic niewiedzial oco hodzi, pozatym framrate jest najbardziej zahiwny.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 02, 2004, 10:14:39 pm »
Onimusha 3 już wyszła angielska, ale nie da się kontynuować sejwa z japana, więc kończe już grać z krzaczkami, zresztą gra jest bardzo "tajemnicza" jak sie nie kuma dialogów :lol: A co do SC2 to mi te głosy jakoś nierobią różnicy, ważne że jak mają krzyczeć to krzyczą, a jak sie cieszyć to sie cieszą :P

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 03, 2004, 07:55:34 pm »
Hehhhhhhh............To temat o Soul Calibur a nie o Onimusha........... ;) . Ja mam wersje japońską i się ciesze. zastanawiam się jakby to polacy przetłumaczyli (to dopiero by było STRASZNE :unsure: ).

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 04, 2004, 08:38:04 pm »
polacy? POLACY?? A nie zastanowiłaś się nad tym, że polacy raczej gier na PS2 nie tłumaczą? No dja spokój.... już na samą myś o tym chce się podłożyć bąę pod miejscem tego tłumaczenia.  
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 07, 2004, 07:54:03 pm »
Ja powiedziałam iż zastanawiam się. Czysta filozofia :lol: .

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 10, 2004, 08:03:43 pm »
raczej by to nie wypaliło...poza tym skopali by to równo(masz racje W_W dobrze że nie tłumaczą :wacko: )

Offline little

• Wanderer
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 14, 2004, 12:07:16 pm »
Ja w żadną z tych gierek nie grałem <_< , ale z tego co wiem Soul Calibur jest wypas.

BTW: Nie wiem czy wiecie, ale ma być robiony (albo i już jest robiony) film
Soul Calibur  ;) . Bedzie trzeba obejżeć.

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 14, 2004, 02:31:04 pm »
Nie ma być robiony, tylko prawa do zekranizowania tej serji zostały wykupione ;/, ale to nieoznacza że musi być film, wszak prawo do Filmu na Podstawie Devil May Cry,Onimushy , i jeszcze wielu wielu gier już dawno zostały spżedane a filmów ani widu ani słychu ;/

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 15, 2004, 12:33:08 am »
coś jakoś ten temat nie tętni życiem..... to może ja wrzucę coś na "do kominka", żeby podkręcić temperaturę. Tak się zastanawiałem (nawet mnie się to zdaża) jakimi postaciami w grze najczęściej gracie, a jakich nieznosicie? Nie chodzi mi tu teraz o posty w stulu "Nightmare rlz". To mają być konkretne, rozbudowane wypowiedzi poparte odpowiednią argumentacją za i przeciw. I macie wyrażać swoje poglądy, a nie pisać "zgadzam się z przedmówcami". To by było na tyle jeśli chodzi o wstęp ;)
 - Najlepiej opanowaną u mnie postacią jest Maxi. Nie piszę, że jest ulubioną postacią, tylko taką którą mi się najlepiej gra. W gruncie rzeczy nie wiem, czemu tak jest, ale po prostu mogę każdego zniszczyć grając Maxim. Gościu ma fajne ataki, a i kombosy można niezłe puszczać. Jedynym ik największym minusem jest to, że pan z dwoma kijkami w ręku wygląda jak "pedalska wersja Elvisa Presleya". Jego wygląd po prostu mnie masakruje (zwłaszcza brwi i grzywka)
 - Najbardziej nienawidzę grać przeciwko Nightmare'owi. Nie chodzi tu o to, że jest psycholem i ma zryty charakter, tylko o to, że nie lubię przeciwko niemu walczyć. Każdy inny bohater ma ciosy przewidywalne i takie, których można uniknąć. A Nightmare w taki po*****y sposób wywija tym swoim mieczykiem, że żadnych ciekawych uników nie można stosować. Zawsze miałem problemy z tym gostkiem, chociaż średnio kończę walkę z innymi w 3 sekundy.... hm.....

Dobra to teraz poddzielcie się swoimi opiniami i odczuciami na temat naj bardziej/mniej lubianej postaci
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 15, 2004, 01:55:48 am »
mi się najlepiej gra Kilikiem, bo można utrzymać dystans, comba bardzo dobre i ogólnie cud miód i orzeszki :P tyle tylko że tak jak przy Maxim duży minus za wygląd :P pocieszam się tym że maxi wygląda gorzej :P
kogo nielubie? Maxiego za wygląd :P
no dobra a tak serio to w sumie nie wiem bo każdy ma swoje plusy... ale powiem może tak - nielubie grać Heńkiem - bo przez T4 znienawidziłem te postać :P a walczyc nielubie przeciwko sophiti, niewiem czemu... tak jakoś mi dziwnie "magicznie" niewychodzą walki z nią :P

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 15, 2004, 03:17:23 pm »
Najbardziej lubie Miśiajugiego, z powodu jego broni, a że teraz to prowadzi mi sie go jak romwer, to gram im jak najczęściej, jego najlepsze atuty to ciosy wprowadzające "confusion"(niekiedy nawet na 3 sekundy ;] ) szybkie ciosy które są najlepszą bronią w walce z Nightmarem, Kilikiem, Minom, Astarothiem, czyli postaci kochająch dystans, polegaja głównie na zejściu z pierwotnej ścieszki ciosu i atak front ale od boku, poktórym przeciwnik napewno legnie, a masakrować leżącego też można ;], no i te juggle, combosy... tak łatwo je wprowadzać, Mitsurugim mam 87% H.U. A najbardziej nie lubie Assasina i Berserkera czy jak im tam aleich to nawet nielicze. Potem to bedzie chyba Sophita(cassandra tesz), a to dlatego że nielubie takich broni, małe mieczyki fe...  

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 15, 2004, 08:43:18 pm »
mi się najlepiej gra Kilikiem
Ja go nie znoszę. Powód? Dlatego, że moja siostra nim cały czas gra. Chociaż w gruncie rzeczy to nie problem z nim wygrać. Wystarczy się uchylić i puścić jakieś mocne komb i po sprawie.
A najbardziej nie lubie Assasina i Berserkera czy jak im tam aleich to nawet nielicze
Dobrze robisz, bo ich nie ma co liczyć. To takie odpowiedniki Yungsunga i Astarotha

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 15, 2004, 09:21:10 pm »
Ubogie odpowiedniki, niedośc że niemają dodatkowych broni to jeszcze są wolniejsze i niemają niektórych ciosów (ale minimalnie więcej tracą HP) do tej 2ki można dodać jeszcze Lizardmana...  

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 15, 2004, 09:22:16 pm »
A najbardziej nie lubie Assasina i Berserkera czy jak im tam aleich to nawet nielicze
Dobrze robisz, bo ich nie ma co liczyć. To takie odpowiedniki Yungsunga i Astarotha
Tak naprawdę to oni mają ciosy Hwanga(Assassin) i Rocka(Berserker) z poprzednich wersji gry.

Najbardziej lubię grać włąśnie Nightmarem ponieważ nie lubię się zbytnio bawić z przeciwnikiem tylko zadawać konkretne ciosy. Zresztą jestem przyzwyczajony do Siegfrieda (Soul Blade) i nie było mi trudno opanowac Nighty'ego.

Hehe...Dark M...Cassandry też nie lubię ale grając Charade'em przeciwko Inferno to akurat trafił mi się jej styl i poraz pierwszy pokonałem go Perfectem :lol:

A nienawidzę grać oraz grać przeciwko postaci o imieniu (napisałem tak bo nie wiem jak się odmienia jej imię) Xianghua. Denerwuje mnie jej styl walki (prawie nie ma ataków wywalających na ziemię), broń (takie tam short swordy...wole większe miecze) i co najbardziej jej teksty podczas walki.

Heńkiem też nie lubię grać...ma beznadziejną broń i trudno nim walczyć(jak się nie lubi Tekkena). O wiele lepiej (według mnie) by było gdyby Namco "pożyczyło" prawa od Squaresoftu i umieściła jakąś postać z ich gier (Omnislash Clouda albo Lion Heart Squalla byłby chyba najtrudniejszym z ataków :P )
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 15, 2004, 10:52:43 pm »
Powinni dodać Dantego, wtedy bym miał inną ulubioną postać, heh jak fajnie by się kombosy na Nigchtmarze robiłonajpierw pif paf z z pistolecikuf a zanim by spadł zmłucić go mieczem ;]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 16, 2004, 02:50:37 pm »
Jo żech ino popykiwał w Soul Blade'a...
Ulubiona postać Mitsurugi... fajny, miecz, fajny styl, fajne stroje(oprocz zielonego kimno które przypomina piżame jakiegoś nędzaża :shu: ) i do tego dosyć proste juggle (jako fan tekkena kocham jugglować :D )

Druga ulubiona postać, Sophitia... bo lubie jak kobitką w grach fajnie widać rożnokolorowe majteczkie :P  A tak na serio to neiwiem jakoś mi przypasiły jej szybkie kombosiki mieczem i nogą pożniej jeszcze wybitka na przykład za mate... do tego także dobijanie do ziemi przeciwnika wbijając mu kilka razy miecz zawsze wqrzało mojego kumpla więc często to robiłem :D  Także można było ją lajtowo podbijać przeciwnika w powietrzu co mnie się podobało...

Lubiałem jeszcze bardzo Hwanga.. czy jak mu tam było Hworang?

Nie lubiana postać... Inferno(czy jak on siętam zwał... ostatni bossiak)... wrqwiał mnie jak przechodziłęm na najtruniejszym poziomie a on czasami cfffaniakował i robił jakieś denn tanie triki które powodowały że nie mogłem go pokonać...

Ulubione zakonczenie.. Sophitia i jej kąpiel w rzeczce sprawiły że powyskakiwały mi bomble na palcu od naciskania przycisku aby opadła mgła i ukazała ciało pannicy :P
A tak na serio to bardzo podobało mi sie zakonczenie Zigffrieda... biedny chłopak ;(

:::EDIT:::
Moją ulubioną postacią w Soul Calibur 2 byłby Link (GameCube version) bo kocham Zelde i uważa ja za najlepszą gre na świecie (zaraz za CC) :D  
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2004, 02:52:00 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 18, 2004, 12:47:57 pm »
Hwanga w dwójce zastąpił Yunsung...podobny styl, a i z Hwangiem są uczniami tego samego mistrza (Yunsung ma ambicje, by udowodnić, że jest lepszym zabijaką niż Hwang, i dlatego rusza na poszukiwania SoulEdge'a)... Gipsi, ty teraz (w poprzednim poście) piszesz o zakończeniach do której części? Bo w dwójce filmików raczej nie ma, tylko dwa arty i krzaczki(ew. w wersji USA/Eur mamy angielszczyznę)
Kame Hame Ha

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 18, 2004, 02:27:43 pm »
słyszłem że jak się przejdzie całego weapon mastera nightmerem bez game overa żadnego to sie dostaje Spawna??? is it true?

EDIT

aa 666sty post :devil:  :devil:  szatanie przybywaj  :devil:  :devil:

« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2004, 02:28:43 pm wysłana przez Morchol »

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 18, 2004, 04:59:05 pm »
Nie, Spawn jest w Xboxowej wersji.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 18, 2004, 05:04:10 pm »
Taaa każda z wersji na osobną platforme ma swojego palyera a GCN ma Link'a (ałłłłłłł jes :D )
_dark_cloud -ofkoz mówiłem o Soul Blade.. bo jak mowiłem w Calibury nie grałęm ;(  Tzn nie na tyle żeby przechodzić gre bo grałem w wypożyczalni... przeszedłm tylko Calibura na Deceku (Sophitią) i na końcu były jakieś rysunki i same napisy... ale myślałem że to przez to że spiracona wersja i ukrócona przez piratów...
« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2004, 05:05:09 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?