Autor Wątek: Soul Blade / Edge, Soul Calibur 1, 2, 3 i 4  (Przeczytany 50067 razy)

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Soul Blade / Edge Soul Calibur 1, 2 i 3
« Odpowiedź #80 dnia: Września 26, 2005, 12:20:36 pm »
Właśnie Tant... Nie znasz się i tyle. Nie wiem co ci się moze w tekkenach podobać? Naprawdę nie rozumiem twojego trybu myślenia...... No ale o gustach się nie dyskutuje....  
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #81 dnia: Września 26, 2005, 01:11:27 pm »
Jak dla mnie Soul Calibur jest super...Tekken też mi się podoba i fajnie się gra na zmianę [wogle kon,sole są jednak fajne :F ...pierwszy raz grłam XD]. Jak na razie chyba bardziej podchodzi mi jednak Soul Calibur-jest bardziej dynamiczny,szybki i emocjonujący...ale Tant jest melancholiko-flegmatykiem,więc mu akcja nie pasuje XD

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #82 dnia: Września 26, 2005, 02:52:35 pm »
No właśnie, tak jak His wspomniała SC jest dynamiczny, szybki i emocjonujący....Tant flegmatyczny?? To może niech zagra w Bushido Blade.

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #83 dnia: Września 26, 2005, 03:02:11 pm »
dla niego dobre są jrpgi...powolne,spokojne,może się chwile zastanowić itp XD...poza tym soul calibur ma fane postacie...jnajbardziej bardziej lubię Kilika i Yunsunga...ale tak z wyglądu to Ivy i Voldo są cudowni [kyaaaa ^^]

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #84 dnia: Września 26, 2005, 03:12:30 pm »
Ja najbarbardziej lubię od czasów Soul Blade Heishiro Mitsurugi (chyba tak to się pisze), pozatym Maxiego, Voldo, Taki, Kilika i Hwanga/Yunsung

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #85 dnia: Września 26, 2005, 03:16:10 pm »
Chodzi mi o to, że dynamizm jest zdeka za duży. W TTT też jest dynamika... dopiero w T4 jej nie ma. Mi chodzi o to, że 90% kombinacji w Soul Calibur 2 ogranicza się do klawiszy A i B ustawionych w różnych sekwencjach i poprzedzonych odpowiednim skrętem lewej gałki. No i to, że wystarczy przytrzymać na dół lub górę, żeby przejść na bok mnie troche drażni. Dla osoby, która znana jest z tego, że potrafi zrobić błyskawiczny Sidestep w Tekkenie i chwycić przeciwnika od boku nim ten się skuma, że mnie nie trafił, taki sposób przechodzenia na bok jest lekko deprymujący. W Tekkenie było więcej myślenia i mniej chaosu. Jak się grało z kimś mocnym, to trzeba było się napocić, żeby przejść przez blok, wykonać dodge'a, sidestep itp. Tutaj kombinacje są tak chaotyczne i okrojone, że szympans bez jednej ręki zrobi ci połowe ciosów z Command Menu, nie wiedząc co robi. W Tekkenie kombinacje były bardziej skomplikowane. Tylko kilkoma postaciami można było grać tak jak w SC2 (Hwoarang, Eddy, Baek...), a u reszty trzeba było kombinować ze wszystkimi czterema klawiszami i jeszcze podorzucać kilka L, R, aby wyszło coś ciekawego. Gram w Tekkeny od dawna i uważam, że jestem w nie niezły, jeśli nie bardzo dobry. Rozpierniczam kompa na najwyższym poziomie praktycznie każdą postacią i wkurzam kumpli niszcząc ich doszczętnie. Dlatego też nie mogę się przekonać do SC2, bo tam wszystko wydaje mi się zbyt uproszczone i łatwe. Okroili system, żeby osiągnąć lepszą grafikę i szybkość walki. Mimo wszystko jestem na nie (chociaż Hisoke, to ja mogę skopać i w to i w to hehehe... chociaż jak na pierwszy kontakt z konsolą, radzi sobie dość nieźle).

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #86 dnia: Września 26, 2005, 03:20:41 pm »
(chociaż Hisoke, to ja mogę skopać i w to i w to hehehe... chociaż jak na pierwszy kontakt z konsolą, radzi sobie dość nieźle).
wiesz...mimo wszystko pare razy z tobą wygrałam mimo,że ty kon.sole masz na codzień,a ja pierwszy raz ją widziałam/dotykałam/molestowałam

co do postacii,to Mitsuragi [i Maxi też] rzeczywiśce był fajny....zdecydowa nie lepiej się mi nim gra niż np.cudowną Ivi ;( ...poza tym nie lubię grać Nightmarem i Astarothem [choć z wyglądu tez jst cute].

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #87 dnia: Września 26, 2005, 03:22:42 pm »
Widzę His, że też nie lubisz wolnych a jednocześnie mocarnych postaci...Osobiście preferuje szybkie postacie.

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #88 dnia: Września 26, 2005, 03:24:27 pm »
haha...i tu znowu widzimy flegmatzm Tanta...który preferuje Astarotha..bleh...

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #89 dnia: Września 26, 2005, 03:30:31 pm »
Ja preferuję Voldo, a Astrarotha lubię poprostu, bo dobrze sioę nim ciebie zabija.... i przepraszam, ale mówienie osobie, która opanowała do perfekcji grę Xiaoyu w Tekkenie, że preferuje postacie mocarne nad szybkimi jest nie na miejscu.

wiesz...mimo wszystko pare razy z tobą wygrałam mimo,że ty kon.sole masz na codzień,a ja pierwszy raz ją widziałam/dotykałam/molestowałam

To, że wygrałaś wcale mnie nie dziwi, a powody wymieniłem w poście wyżej. A poza tym, ja strasznie cieniuje w SC2, bo nie mogę się przekonać do tego systemu. Ciągle odruchowo trzymam do tyłu, żeby się zablokować.....

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #90 dnia: Września 26, 2005, 06:04:13 pm »
Raphael wymiata tak jak Mitsurugi ... a i jeszcze Taki no taaak Taki <krfotok z nosa :F > i najlepsza zabawa z taki to skoczyc za przeciwnika na samym poczatki walki i lapanke w kark ;] wymiata poprostu a jeszcze lepiej jak taki podskakuje <wienkszy krfotok z nosa > :F  

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #91 dnia: Września 26, 2005, 06:30:38 pm »
Ja jestem w przeciwieństwie do Tanta zakochany z SC2, a trzymam pewien dystans do Tekkena (wogóle bijatyki o nie mój front).

Z Soul Calibur moimi ulubinymi postaciami są Nightmare (ma wygląd budzący respect) i Cervantes (two blades yeah). Jak wyjdzie SC3 to będzie dylemat między Nightmare, a Siegfried, bo jak dadzą podobny styl (w końcu była to jedna ta sama osoba, o dwóch duszach).
I'm in Space!

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #92 dnia: Września 26, 2005, 06:34:15 pm »
Nightmare mi się niepodoba...może mam dałna,ale wydaje mi się za wolny.

Z kobiet najbardziej lubię taki i Talim.W sumie ta druga jest chyba lepsza,ale za bardzo przypomina mi tą chinkę z dałnem z Tekkena...może się jeszcze do niej przekonam,bo na konwenci widziałam jak nią wymiatali

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #93 dnia: Września 26, 2005, 06:37:00 pm »
Może wolny, ale jak przywali z Soul Edge, to z 1 przeciwnika jest 2 martwe połówki.
I'm in Space!

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #94 dnia: Września 26, 2005, 09:26:48 pm »

Nightmare jest wolny i do tego ma ataki śmiesznie łatwe do uniknięcia..... No ale rekmompensuje to faktem, że zanim się do niego podejdzie można już być ubitym....

A ty się Tant nie czepiaj prostych kombinacji, bo to wychodzi grze tylko na dobre. Mniej skomplikowane ruchy to więcej możliwości. I nie czepiaj się zbyt łatwych sidestepów, bo sidestepy nie ważne jak łatwe w SC nie zawsze się spra3wdzają, głównie dlatego, ze postacie mają dużo ataków po osi poziomej....
Jeśli chodzi o ulubioną postać to preferuję Yungsunga. Ten gość po prostu wymiata swoją szybkością, zwłaszcza, że można podrzucić przeciwnika w powietrze i zdjąć mu trzy czwarte energii zanim spadnie. Czyli ogólnie fajna zabawa
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #95 dnia: Września 26, 2005, 10:05:02 pm »
A ty się Tant nie czepiaj prostych kombinacji, bo to wychodzi grze tylko na dobre. Mniej skomplikowane ruchy to więcej możliwości. I nie czepiaj się zbyt łatwych sidestepów, bo sidestepy nie ważne jak łatwe w SC nie zawsze się spra3wdzają, głównie dlatego, ze postacie mają dużo ataków po osi poziomej....

Ja jest ortodoksyjnym Tekkenistą. Nie mówię, że Soul Calibur jest zły, bo nie jest, ale bardziej podoba mi się Tekken Tag Tournament....

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #96 dnia: Września 28, 2005, 10:52:00 am »
Ja tam nie wyróżniam żadnej z tych gier.Tekken jest dobry bo trzeba kombinować,a SC bo jest dość szybki.
Jeśli chodzi już o postacie to zawsze grałam Taki...szkoda tylko,że w SC2 zmienili jej już trochę styl.Z postaci męskich to chyba najbardziej lubię grać Kilikiem.Nie dość,że daleko sięga to jeszcze jest szybki^^,i Yunsung'a.Też nieźle można nim pokombinować.Chciałam próbować jeszcze Xianguh'ą,ale jak się nie ma ps2 to dużo powiedzieć nie można...
Nie lubię za to postaci wolnych...Astaroth,Nightmare i Siegfred są strasznie powolni...za to ciężko do nich podejść jeśli ma się "krótką" broń.I również są silni....jednym ciosem potrafią czasem pół życia ciachnąć.No ale nie można mieć wszystkiego,albo gra sie szybką postacią,albo silną^^.

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #97 dnia: Września 28, 2005, 11:04:16 am »
Xianguh....bardzo jej nie lubię  :lol:  Nie wiem dlaczego,ale chyba dla mnie jakaś za słodka jest. Już wolę grać Cassandrą,która mimo że jest słodka,to jest całkiem szybka i solidna....damn....ale ona wogle nie jest krieg ani grim :wall:  

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #98 dnia: Września 28, 2005, 11:26:51 am »
Mi obrzydła Cassandra i Sophita...przez to ,że moja koleżanka nimi gra i to tak perfidnie,że łah.Wogóle nie lubię żadnej z tych amazonek,jakieś takie nijakie są...przypomina mi się jak to Sophita wydaje ogłosy jak koza XD...wolę juz Xianghuę

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #99 dnia: Września 28, 2005, 11:34:15 am »
Sophity nie kojarzę O_o ale to pewnie dlatego,że tant jest lamerem i np. nie ma wszystkich postaci odblokowanych XD

Ale jak wydaje odgłosy jak koza ,to chyba dobrze o niej światczy...tak mrocznie :F Wogle to mroczne postacie tu są akurat najgorsze [jak dla mnie],bo najwolniejsze. Gdyby taki Astaroth np. miał szybkość Yunsunga  :devil: