Autor Wątek: Filmy  (Przeczytany 103097 razy)

Offline 7cloud7

• Adventurer
  • *
Filmy
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 17, 2004, 09:39:26 am »
Mi natomiast najbardziej podoba się "Ostatni Samurai", "Ace Ventura"(obie częsci), "Człowiek z Księżyca", "Truman Show", Bruce Wszechmogący" i ogólnie wszystkie filmy z Jimem Carrey..."50 Pierwszey Randek" też jest spox.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Filmy
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 17, 2004, 07:42:48 pm »
JEZUSIKU !! !! Byłem na osadzie ;( jak strasznie żałosny film... Gorsze nawet od gothicy nie polecam ;(
]

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Filmy
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 17, 2004, 07:47:35 pm »
Coś gadaliście na temat Allience VS Predators.. Na onecie pisze że premiera miała już miejsce w USA a unas podobno ma być w październiku....

nie licze z e w tym filmie znajde jakas super-extra-wypasna fabule...chcialbym aby ten film byl wypelniony efektami, walka i czterema osmiotysiecznymi gniazdami Obcych :grin: ...ma byc jazda, rzez....i zeby Alieny wygraly :P
ehh po tobie ARD sie tego nie spodziewalem  ;( a na matrixy wszyscy skakali... gdzie tu sprawiedliwosc...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Filmy
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 18, 2004, 10:28:41 am »
ehh po tobie ARD sie tego nie spodziewalem

no co Zell  ;)

ostrzezenie !! jesli chceci ogladac film "Śmiertelna Gorączka" (Cabin Fever) to nie ogladajcie....beznadzieja, kicha  :sick: ...niedawno "Troje" ogladalem  musze przyznac ze podobala mi sie rola Brada Pitt'a...bardzo fajnie zagral Achillesa...

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Filmy
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 18, 2004, 01:23:43 pm »
o goraczcze nawet nie slyszalem ale troja byla super
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline 7cloud7

• Adventurer
  • *
Filmy
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 18, 2004, 02:49:00 pm »
A ja polecam Shreka 2 dlatych co chcą się posmiać oraz Amnezje dla tych którzy lubią główkować ;)
A tak apropo to oglądał ktoś może "Młodego Adama" ?? :D  

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Filmy
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 23, 2004, 07:25:34 pm »
No comment... Nie ogladalem Egzorcysty ale to juz jest przegiecie...

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Filmy
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpnia 23, 2004, 10:10:30 pm »
Egzorcysta jest wyrąbisty :D oglądałem go pierwszy raz jak miałem 9 Lat :D (dlatego mam tak skrzywioną psyche :D )
]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Filmy
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpnia 30, 2004, 10:07:29 pm »
przedchwila na TVNie byl fil "dziecko Diabla". Ja piuerdziele alzwyrabisty. A zwlaszcza ta ostatnia scena kiedy szatan stoi obok krzyza i odchodzi pokonany. A tak BTW to Dziable szybki ejst ze w wieku 18 lat ma dziecko :P ale w koncu 17 letnia dziewica to juz gatunek wymarly :lol:

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Filmy
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 30, 2004, 10:26:16 pm »
a ja wlasnie sobie obejrzalem efekt motyla... zajebisty film, fajnie zakrecony i wogole... polecam wszystkim

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Filmy
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 30, 2004, 11:03:53 pm »
oj tak filmik przedni :D a widziales obie wersje? :> ta w kinie i ta na dvd(jak miales divixa to 99% ta DVD) różnią się zakończeniami :D IMO to z DVD lepsze, takie mniej amerykanskie. Zabawne jest to że amerykańska prasa jechała po filmie ze jest głupi itp. no niedziwne, wkoncu to amerykanie wiec poprostu nie skumali o co chodzi :P

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Filmy
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 30, 2004, 11:24:48 pm »
oo to musze zobaczyc ja mialem to zakonczenie co jej powiedzial w dziecinstwie ze jej nienawidzi i potem idzie sobie po zatloczonej ulicy i ona idzie i tylko sie ogladnal za nia (pewnie na tylek - jest na co popatrzec :D) i konec...

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Filmy
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 30, 2004, 11:34:28 pm »
to to bylo kinowe zakonczenie

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Filmy
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 30, 2004, 11:46:16 pm »
efekt motyla jest świetny, ale ja nic nie wiem o dwu różnych zakończeniach..... hm... ale ja tam sie nie znam
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Gureko

• Soldier
    • http://
Filmy
« Odpowiedź #114 dnia: Września 02, 2004, 04:15:13 pm »
Wczoraj obejrzałem sobie film "My Sassy Girl" (koreańska komedia romantyczna) i już stał się jednym z moich ulubionych. Świetny humor, troche wyciskania łez :P, niby zwykły romans ale ten film jest inny. POLECAM !!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Filmy
« Odpowiedź #115 dnia: Września 06, 2004, 09:57:27 am »
Wczoraj oglądałam Władce pierścieni 1 i 2 część normalnie suuuuppppppppeeeeeeerrrrr!!!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Filmy
« Odpowiedź #116 dnia: Września 17, 2004, 07:37:37 pm »
hmmm... moze ja sie nie znam, ale poprzedniego posta pisalem 11 dni temu wiec wypada napisac nowego a nie edytowac zeby widac bylo :D dobra o czym to ja mialem... a wiem. ogladnalem sobie wlasnie krola artura. calkiem calkiem (ale i tak troja lepsza :D), szczegolnie ginewra :D:D:D muza oczywiscie jak zwykle w takich filmach w odpowiednich momentach melodramatyczna (akurat w takich sytuacjach to plus :D), sceny batalistyczne tez fajne, bohaterowie tez fajni i ogolnie wszystko fajnie wiekszych wpadek nie zauwazylem (w przeciwienstwie do troi - ja naprawde wszystko rozumiem.... rozumiem ze achilles jest mastah... ale w 40 i oni zdobyli caly brzeg??? lekka przesada... ale i tak troja lepsza i to duuuzo :D) tak wiec w skali 1 do 10 daje 7/8

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Filmy
« Odpowiedź #117 dnia: Września 17, 2004, 09:37:08 pm »
Zell siem tobie chyba postow za dużo wysłało ;) w każdym razie widziałem Film AvP... Profanacja serii...  
]

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Filmy
« Odpowiedź #118 dnia: Września 23, 2004, 03:10:08 pm »
ale w 40 i oni zdobyli caly brzeg

no moze i przesada, ale calkiem to wygladalo...zreszta Achilles bym nie lada wojownikiem, wiec jestem sklonny w to uwierzyc :P...

w każdym razie widziałem Film AvP... Profanacja serii...

oj troszeczke sie nie zgodze Dziabelku...chcialem zeby film wygladal na totalna rzeznie gdzie Predatorzy beda masakrowac chordy Obcych...pamietacie motyw gdzie Łowcy stali na piramidzie a na nich biegly setki Obcych?? wlasnie cos takiego chcialem :D...po obejzeniu filmu stwierdzilem ze to nie to co chcialem, al ei tak jest niezle...co mi sie najbardziej podobalo...hmmm...walka Predatora z Obcym WRĘCZ...bez broni...pierwszy raz chyba ktos walczyl z Obcym bez broni...to nie byla masakra Obcych przy uzyciu wszystkiego co ma sie pod reka...to byla prawdziwa walka dwoch wojownikow...chwala rezyserom za te walke...poza tym okazalo sie ze Predatorzy to nie tacy twardziele (tak jak w filmie z Arnim :) )...dla mnie film dobry, smialo daje mu 7/10...

P.S. jak moja dziewczyna powiedziala ze film jest spoko, to juz musi tak byc :D
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2004, 03:10:56 pm wysłana przez ARD »

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Filmy
« Odpowiedź #119 dnia: Września 23, 2004, 04:55:01 pm »
To nie matrix :/ a obcy zmasakrował 2 (słownie dwóch) predatorów :/ lekkie przegięcie... w każdym razia walka ta matrixem mi zaśmierdziała...
]