Autor Wątek: Filmy  (Przeczytany 103095 razy)

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Filmy
« Odpowiedź #120 dnia: Września 24, 2004, 04:43:53 am »
wszsytko teraz Matrixem smierdzi :D...

i dobrze ze zmasakrowal...przynajmiej pokazano z eObcy to tez dobry mysliwy...pierwszy Łowca zginal baaardzo szybko przez swoja glupote ;)...czlowiek na pewno by tego nie przezyl, dlaczego wiec Predaor mial przezyc?? przecie to istoty praiw jak ludzie, tyle ze chodza w zbroii...

nie czepiaj sie Dziabelku, bo film mogl byc zrabany bardziej...jest "przyzwoity" :D

polecam wszystkim rowniez film "Złodziej Życia" z Angelą J. ;)...
« Ostatnia zmiana: Września 24, 2004, 04:44:07 am wysłana przez ARD »

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Filmy
« Odpowiedź #121 dnia: Września 24, 2004, 12:50:18 pm »
wszsytko teraz Matrixem smierdzi
chyba raczej pachnie :P
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Filmy
« Odpowiedź #122 dnia: Września 24, 2004, 01:31:54 pm »
jaki matrix? co wy tu odpiedzielacie za szopkę? Teraz to właśnie nic nie pachnie matrixem. Twórcy raczej przenoszą się na coś bardziej rzeczywistego niż bullet time
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Filmy
« Odpowiedź #123 dnia: Września 24, 2004, 01:52:57 pm »
Przyzwoity jak dla kogo... 5 pomieszczeń na krzyż pokazali i zadowoleni z siebie... do tego predator powinien sie wysadzić przynajmniej ten który był ogonem potraktowany... kolejne predator jest tak samo jak obcy szybki tylko bardziej wytrzymały... Przynajmniej wg. karcianki...
]

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Filmy
« Odpowiedź #124 dnia: Września 24, 2004, 02:48:20 pm »
predator jest po prostu lepszejszy :P w avp na multi proporcje wygladaly tak 1 predator = 2 marinsow = 5 alienow :P

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Filmy
« Odpowiedź #125 dnia: Września 29, 2004, 11:57:11 am »
a co powiecie na "I, Robot"...calkiem ciekawy film, swietnie zrobiony...niezla rola Willa Smitha, ja go tam lubie w filmach...efektowo film stoi na wysokim poziomi, ale ma tez ciekawa fabule, dzieki czemu nie jest typowa pozycja "obejzyj i zapomnij"...filmy typu "Equlibrium" czy wlasnie "Ja, Robot" sa wizja przyszlosci, ktory byc moze nas czeka za jakis czas...

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Filmy
« Odpowiedź #126 dnia: Września 29, 2004, 12:56:13 pm »
ja robot nie ogladalem, ale nawiazujac do Equlibrum musze powiedziec ze rzeczywiscie swietny film, tylko stylizacja glownego bochatera na Neo troche raziła :P fajnie zrobili matrixowe walki wrecz z tym ze z uzyciem pistoletow

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Filmy
« Odpowiedź #127 dnia: Września 29, 2004, 07:23:58 pm »
A ja ostatnio oglądałam "Piąty elemęt" heh mnie się film bardzo podobał :grin:  

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Filmy
« Odpowiedź #128 dnia: Września 29, 2004, 10:44:06 pm »
a co powiecie na "I, Robot"...calkiem ciekawy film, swietnie zrobiony...niezla rola Willa Smitha, ja go tam lubie w filmach...efektowo film stoi na wysokim poziomi, ale ma tez ciekawa fabule, dzieki czemu nie jest typowa pozycja "obejzyj i zapomnij"...filmy typu "Equlibrium" czy wlasnie "Ja, Robot" sa wizja przyszlosci, ktory byc moze nas czeka za jakis czas...
Nie zgraliśmy się co do Filmów ARD <_< :lol: bo I Robot tysh siem mnie nie podobał <_< ale Resident Evil nowy jest całkiem całkiem :) przynajmniej bardziej siem mnie podoba niż jedynka :P ale bulet time musiał być :P
]

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Filmy
« Odpowiedź #129 dnia: Września 30, 2004, 10:51:45 am »
nawiazujac do Equlibrum musze powiedziec ze rzeczywiscie swietny film, tylko stylizacja glownego bochatera na Neo troche raziła :P fajnie zrobili matrixowe walki wrecz z tym ze z uzyciem pistoletow
U mnie ten film pobił "Matrixa". Szczególnie scena kiedy pod koniec bohater wykosił tych wszystkich strażników przebiegając pomiedzy nimi i szczelając. To chyba było to.

A  z innych filmów to mogłabym wyminiać i wymieniać, bo moja lista ulubionych jest bardzo długa, ale napewno:
- wspomniany "Equlibrum"
- trylogia "Władca Pierścieni"
- seria "Gwiezdne Wojny" (szczególnie "Powrót Jedi")
- Ostatni Samuraj
- Existenz
- Underworld
- Deathwat
- The Ring
- Straszny Film 1,2,3
- Dracula 2000
- Blade 1, 2
- Braterstwo Wilków
- Gothica
- Mortal Kombat
- Final Fantasy. The spirit within.

No niech będzie tyle, bo nie chce mi się myśleć dzisiaj. :)  

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #130 dnia: Października 01, 2004, 11:54:50 am »
Obejrzałem "Przyjaciela Gangstera" z Reno I Depardieu. Fajny film, miło się go ogląda. Polecam wszystkim lubiącym francuskie komedie
Kame Hame Ha

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Filmy
« Odpowiedź #131 dnia: Października 01, 2004, 01:38:05 pm »
ale ma tez ciekawa fabule, dzieki czemu nie jest typowa pozycja "obejzyj i zapomnij"...filmy typu "Equlibrium" czy wlasnie "Ja, Robot" sa wizja przyszlosci, ktory byc moze nas czeka za jakis czas...
matrix (i to nietylko w mojej opinii) tez ma baaaaaardzo ciekawa fabule... przypominam ze oprocz matrixa reaktywacji i rewolucji istnieje rowniez 1...
ale nawiazujac do Equlibrum musze powiedziec ze rzeczywiscie swietny film
taaa bardzo dobry film z bardzo oryginalnym pomyslem na fabule... a matrixowe walki dodawaly tylko uroku :P (a ten znowu swoje)
A ja ostatnio oglądałam "Piąty elemęt" heh mnie się film bardzo podobał
jak dla mnie - taka holiłudzka sredniawka... jak ostatnio lecial na polsacie to po chwili wylaczylem z wyrazem obrzydzenia na twarzy
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Tamaya

• Wanderer
Filmy
« Odpowiedź #132 dnia: Października 02, 2004, 11:54:33 am »
A ja ostatnio oglądałam "Piąty elemęt" heh mnie się film bardzo podobał
jak dla mnie - taka holiłudzka sredniawka... jak ostatnio lecial na polsacie to po chwili wylaczylem z wyrazem obrzydzenia na twarzy
Mam w domu i jak dla mniei fabuła całkiem mi podeszła, co innego obsada aktorska. Może faceci mają inny gust, ale tytułowy Piąty Element raczej na najpiekniejszą istotę mi nie wyglądała.

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Filmy
« Odpowiedź #133 dnia: Października 02, 2004, 04:13:13 pm »
Mnie też, podobały mi się za to bronie, a szczególnie karabin szturmowy, którego Korben zabrał wojownikom. Tak w ogóle to z nich były fajne świnki ;)
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Filmy
« Odpowiedź #134 dnia: Października 02, 2004, 11:00:24 pm »
a ja dzis w nocy mam taki maly maraton :D z tego co narazie obejzalem to tak:
Mystic river - POLECAM fajny filmik, może nie jeden z najlepszych jakie widzialem, ale b.fajny tak 9/10
Terminal - hmm sredniawka taki raczej "milutki" film niz cos ambitnego 7/10 bo ogladac sie da w przeciwieństwie do:
Van Helsing - >_< pozwólcie że tego nie skomentuje, jedyny plus filmu to to że dracula wygladał IDENTYCZNIE jak moj gosc od PO, nie byl podobny, byl taki sam :D 3/10 bo sa jednak jeszcze gorsze filmy :P
Farenheit 9/11 - całkiem ciekawe, jesli chociaz polowa jest prawda to bush jest niezly sanofabicz :D zabiła mnie scena jak bush w przedszkolu siedzi i czyta ksiazeczke mimo ze wie juz o atakach, nic nie robi tylko siedzi :D 6.5/10
szpadam ogladac dalej :P

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Filmy
« Odpowiedź #135 dnia: Października 03, 2004, 08:00:19 pm »
a ja mam nowy fejworit film. Wladcam Pierscieni: PrawdZiwe oblicze druzyny pierscienia. Film trwa az 2:55 min i wymiata totalnie. Zwlaszcza osatnie zdanie...."co to qrwa znaczy Hajduk" :lol: polecam !!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Filmy
« Odpowiedź #136 dnia: Października 03, 2004, 08:17:55 pm »
daj linka to juz wogule bedzie super :P

Offline Tamaya

• Wanderer
Filmy
« Odpowiedź #137 dnia: Października 04, 2004, 10:28:17 am »
Czy to przypadkiem nie ten uroczy teledysk? :lol:

http://piorun.ds.pg.gda.pl/~centurion/lotr.avi

To jest naprawdę urocze. :D

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Filmy
« Odpowiedź #138 dnia: Października 04, 2004, 01:35:38 pm »
Łiii ;(  ten link nie działa.... :(  a ja bym se to zobaczył bo 3 minutowe filmiki to ja mam akurat czas obejżeć :)
A tak wogóle to przypomniała mi się że strasznie podobał mi się polski film, grał w nim cezary pazura a film nazywał się chyba "Show" i opowiadał o tym jak kilku kolesi dali do reality show na wyspie (to było gdy na fali był BB) i film był poprostu świetny dla mnie, ekstra fabuła i dosyć ciekawe zakończenie - to chyba mój ulubiony polski film :)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Filmy
« Odpowiedź #139 dnia: Października 04, 2004, 08:14:02 pm »
to wlasnie ten link :P i jak nie dziala jak dziala :P