no to chyba zdecydowalem menu.gif tylko z tego co widzialem mieli tylko tomy od 2 wzwyz krzywus.gif dałoby sie tak czytać czy fabuła jest jakas mega ważna? bo bym sobie narazie odpuscil i potem zamowil z netu najwyzej...
tak.. początek jest ważny bo się dowiadujemy jak z gangola zrobił się nauczyciel i dlaczego wogóle chciał nim zostać^^ zapomniałbym jescze powiedzieć że GTO ma zboczone żarty jak to w japlandi bywa i ma fajne tłumaczenie^__^
no i jeszcze takie ogolne pytanie bo od jakiegos czasu pie*rze bez sensu tongue.gif - zielony jestem jeśli chodzi o mangi zupełnie wiec moze poprostu tak - co jest megahiperwydupas najlepsze/ od czego zaczac?
takiego czegoś nie ma moim zdaniem... najlepiej samemu sprawdzić kilka tytł,ow, czytając skany... ja mam praktycznie każdy tytuł na rynku dostępny więc czytam wszystko ale nie mógłbym ocenić co mi się podoba...
podoba mi się Video Girl Ai -bo to wspaniałą komedia romantyczna i podoba mi sie tłumaczeine typu ("ojejku popatrz przez ciebie wyrusł mi kutasek" -po ytm jak Jota włączył Ai w zepsutym widele) i za to że jest cholernie uczuciowe i ma wspaniałą postać Ai i poprostu jest milion razy lepsze niż anime,
ale podobało mi się też niesamowicie X które jest niesamowicie uczuciowe i mimo że po 1 może 2óch tomach było tak średnio to gdy z kazym tomem widziałem co się działo z Kamui'm i jego bliskimi to było nesamowite... eni było tam żadnej miłości ani nic, ale jednak widok gdy twój najlepszy przyjaciel ukrzyżowywuje swoją siostre ( a twoją ukochaną) i przebija jej serce mieczem jest dla mnie czymś bardzo ciekawym i niesamowitym, a także i inne akcje chore w tym anime, i to że tutaj nikt nie jest zły i nie mozna określić dlaczego ten co zabija wszystkich jest zły... przecież on tylko spe łnia marzenia...
jest fajny GTO który jest śmieszny i spoko...
jest fajny Naruto ale to wież...
jest fajny EDEN:It's an endles world który jest najlepszym komiksem egmontu, ale jest dla czytelnika starszego, bo jest w nim seks,przemoc, śmierć... "kurczaczek" co będę du*ił jest wypaśny jak mało co i mimo że ma w sobie troche kreske podobną do amerykańskich komiksów to niesamowite jest to że scena łóżkowa przez kilkanaście stron/dziesiąt mże być uczuciowa w ciul, że scena w której koleś zabija swojego ojcazżucając go na wuzku inwalidzkim ze schodów za namową brata, to że ten sam koleś wpada momentami w szal i swoimi nożami zabija wszystko woókoło i najbardziej pragnie zabić swojego szefa po czym jest uspakajany za pomocą pewnej kobiety która robi mu przysłowiową "laske" też jest wporzo... bo mimo że to brzmi brutaknie czy coś jest uczuciowe...
na mój gust to w polsce mega wypas fajne są:
Eden, X, VideoGirlAi, GTO, (pierwsze 2 tragiczne są i uczuciowe,)
ale to wszystko kwestai gustu...