Techno:
Dzizzzaaaaaaaasssssssss :shu: Gatunek muzyki który słuchałem przez wuele lat... odkąd tylko pamiętam swoje dzieje tj. mniej wiecej od wieku kiedy miałęm 7 lat... zwsze słuchałęm techno z racji tego że miałem kuzyna w niemczech który przysłał muzyke moim starszym braciom (jak wiadomo techno narodziło się w niemczech), a ja nie miaęłm wyboru i też musiałem słuchać (ale w cale nieżałowałem w końcu w tamtych czasch ludzie słuchali piosenek typu einz,zwei polizei albo backstreetboys ew. New Kids of the block :shu: ) i tak sobie słuchałem tehno przez wiele lat... dopóki w naszym kraju nie stał się to bardzo popularne (i puszczane rzez opewna nędzną radiostacje "Planeta Fm")... ludzie nie rozrużniają prawdziwego tehno od powiedzmy jakiejś Kate Ryan, Scooter'a BrooklunBounce czy innego Scatmana... o własnie koniec ery techno zaczął sie od tego że wszyscy chcieli stać sie DJami i zmieniali stare kwałki (Scatman,captain hollywood i inne nedzne gowna)... ludzie czesto słuchają najzwyklejszego Dance i Trance a mowią że to Techno... wogóle Techno to jest strasznie ogólnie powiedziane, można pod ten gatunek podpinać takie nurty jak: Elektro,House,Jungle Trance,Rave, Drumm'nBase i wiele innych u nas najmodniejszy jest Dance i Trance i "zwykł Techno" czyli Scootery i inne dresikowe piosenki przy których bawią się spolfieni dresiaże... dla mnie więcej z prawdziwym Techno ma Prodigy (niektóre piosenki ofkoz bo Prodigy to bardzo zróżnicowany zespół ktory nie jest ograniczony żadnym gatunkiem i tworzy to co chce)... Ja słuchałem zawsze muzyki z imprez takich jak Mayday... kiedś nawet słuchałem setów z Love Parade ale z roku na rok ta impreza podupadała...nawet nie wiem czy w tym roku bedzie i od 2 lat już mnie to nie interesuje... jednak wielu ludzi myśli że Techno to zwykłe umcyk-umcyk... podczas gdy prawdziwe dobre Techno może zawierac gitary i wiele przyszłościowych/eksperymentalnych elementów ... obecnie techno już nikt nie tworzy, tzn. żaden z szanujących twórców z przeszłosci: Lexy&K.Paul, Karl Cox i inni znani i szanujący siebie DJ'e przeszli na House i muzyke Clubową... Niech Techno nadal będzie kojażone z takimi bucaim jak Paffendorf, Scooter czy Master Blaster (na ktorych widok żygać mi się chce... ale wiedzcie że są młodzi ludzie tórzy tworzą muzyke "Technopodobną" i wychodzi im to swietnie... jak np. Kid Alex... człwoiek który wydał plyte "Kolorz" sietną i przyszłościowa zawierającą w sobie trochę NewRocka... jakbyście gdzies widzieli piosenke "Fame" zassijcie i sprawdzcie jak może brzmieć Techno...całkiem inne niż to promowane przez media
Notabane muzyki tej uż niesłucham bo jej era dawno minęła ale jeśli tylko się dowiem że taki Kid Alex wydał nową płytę od razu ściągam (ale sam nie wiem czy to napewno Techno) ew. Lexy & K.Paul którzy tworzą to co luią i to co im sprawia przyjemność (niejedno krotnie śmieją sie w piosence i podczas niej żartują róznymi dzwiękami)
Ofkoz od roku żyje we mnie tylko japońska muzyka(głównie rok) i raczej wątpie żeby to się zmieniło ale chciałem napisać że muzyka Tehno kiedyś niebyłą tak nędzna... Dżizzzzz ile ja napisałem :shu: ktoś to wogóle czytnął