kriserr ma racje, coś podejrzanie mało punktów skosiłeś... ja mam blisko 3 miliony i jeszcze gram (wydaje mi się, że idę po Ultime, ale pewności nie mam).
Swoją drogą, jako wielkiego fana FFT, zaciekawił mnie podział esperów. Jest to ten sam podział, który był wcześniej, to są te same summony (ewentualnie ze zmienioną odrobine nazwą), czyli zodiakalne Lucavi. Zaciekawiło mnie to, że w FFT było ich w sumie 7, bo 6ciu nie pokazano...
Belias = Velius z FFT (Wiegraf) - zodiakalny Baran
Ultima = Altima z FFT (Alma) - zodiakalna Panna
Adrammelach = Adramelk z FFT (Dycedarg) - zodiakalny Koziorożec
Hashmal = Hashamalum z FFT (Vormav) - zodiakalny Lew
jeszcze mi ze starych brakuje Zalera (Bliźnięta), Queklain'a (Skorpion) i Zodiaca (Serpentarius). Natomiast z nowych, z tego co widziałem to:
Famfrit - zodiakalny Wodnik
Mateus - zodiakalne Ryby
Shemzai - zodiakalny Strzelec
Chaos - zodiakalny Rak/Byk/Waga (?)
Zeromus - zodiakalny Rak/Byk/Waga (?)
Nieznany mi jeszcze Esper - Rak/Byk/Waga (?)
Można by się upewnić oczywiście, bo okradając Espery, wykrada się im zodiakalny kamyczek, przyporządkowany im. Okradłem Chaosa i Zeromusa, ale za cholere nie pamiętam co im zabrałem heh...
Po co to napisałem? A tak jako ciekawostkę dla fanów FFT. Dla fanów VS mogę inny smaczek dorzucić jeszcze.. konkretnie: zauważyliście może w jaki sposób modlą się ludzie z Mt.Bur-Omisce? Jak wygląda ich przeżegnanie się podczas modlitwy? Konkretnie, znaczą w powietrzu trzy linię, na kształt Rod Inverse hehe.... zauważyłem to przez przypadek. Takich smaczków w grze jest oczywiście cholernie dużo