Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90707 razy)

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 14, 2007, 11:27:39 am »
Tak bardzo się starałem, ale wątpię, żebym uniknał kolejnej łapanki z 20 punktami do poprawki. Zarzucaj co tam wypisałeś Musiol.
I'm in Space!

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 14, 2007, 11:41:05 am »
Wysłane, może walka mało dynamiczna, jednak IMO dla mnie lepiej :P Raczej jest słaba, jak każda moja walka, choć tu doszła słaba znajomość postaci i pisanie po ciężkiej nocy.

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 14, 2007, 08:07:24 pm »
Pytanie...

"Tantalus) Riku VS Magus (Teeno) - 21.I.2007 - preparing"

Riku? Rikku z FFX?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 14, 2007, 08:27:26 pm »
nie, Riku z Kingdom Hearts

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 14, 2007, 10:07:02 pm »
...niedobrze :/

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 15, 2007, 12:48:19 am »
Teeno - dasz rade... przeczytaj sobie z grubsza o nim, a jak czegoś nie będziesz wiedział, to ci tu służymy pomocą.

Po 5 tygodniach każdy ma za sobą po 2 walki, więc ranking wygląda już w miarę sensownie. Jeszcze nie przeczytałem walk, pewnie zrobię to jakiejś nocy, kiedy będę zakuwał heh... ale jako organizator imprezy obserwowałem pojedynek Teeno i Yuzurihy, jak zmieniały się głosy pod koniec heh... w końcu jeden głos przeważył i nasza jedyna uczestniczka jest póki co na 3cim miejscu. Zabawnie się złożyło, bo za tydzień mamy w takim razie pojedynki 4 pierwszych  tabeli nadzorujących heh...

Chciałem tu napisać coś o zasadach obowiązujących w fazie pucharowej, ale chyba się z tym wstrzymam jeszcze. Faza grupowa kończy się dopiero pod koniec maja, więc jeszcze mamy czas, aby to ogłosić. Powiem wam tylko narazie tylko tyle, że w pojedynkach pucharowych, minimalny limit znaków wzrasta do 5k. Czyli już się trochę bardziej napocić będzie trzeba.

Jeszcze jedna sprawa. Co sądzicie o tym, żeby po zakończeniu zabawy (czyli jakoś na jesień), wybrać powiedzmy 10 najlepszych walk i umieścić je na stronie głównej w jakimś stosownym dziale/artykule? Dział "Fanfik" jakoś tak pustkami świeci ostatnio hehe...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 15, 2007, 09:55:25 am »
Reaver vs Musiolik - przyznam, że Musiolik wypada odemnie lepiej stylistycznie i pomysłem. Ten remis raczej długo się nie utrzyma.
Siergiej vs W_W - Obydwaj nieźleście się wypisali. Chociarz ze strony Siergieja nie podoba mi się, jak kończy Sora (chociarz u ciebie Fighter musi wygrać). W_W, dobry pomysł z wykorzystaniem Final Form, chociarz wytknę sposób wyciągnięcia Oblivion. Wiem, że wygląda efektywnie, ale Sora to bohater światła i trochę dziwnie wygląda, gdy wyciąga swój klucz z cienia.

Co do pomysłu Tanta, to mus wybrać chociarz 1 najlepszą walkę. Zawsze taka może wyskoczyć przed fazą finałową.

EDIT: zainteresowanie jakby spadło. Coś nikt nie kwapi się wyrażać swe opinie o nowych walkach. I gdzie tu teraz wziąć inspirację.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2007, 08:24:28 pm wysłana przez The_Reaver »
I'm in Space!

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 17, 2007, 05:23:08 pm »
To, że spadło to norma ;] na razie jest remis, ale pewno i tak na końcu przegram ;]

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 17, 2007, 07:16:18 pm »
EDIT: zainteresowanie jakby spadło. Coś nikt nie kwapi się wyrażać swe opinie o nowych walkach
Przybywam więc z odsieczą ;] Tak w ogóle poziom samych tekstów też trochę spadł od pierwszej rundy :F
Beaver:
Widząc walące się u jego stóp martwe ciała jego przeciwników
Imo niepotrzebne powtórzenie 2 razy jego
pozostała po nim tylko popiół i pusta zbroja, która runęła na ziemi
Raczej powinno być pozostały. Popiól to rodzaj męski ;]
Myszol:
Dwoje z piorunów uderzyły w plac zamkowy
Raczej uderzyło ;]
odpowiedziało mu milczenie
Nie wiem jak milczenie może odpowiadać xD
Reszte niech wyłapią prawdziwi fahowdzy, vide Igni ;]
Cóż walki Reavera i Musiola, pod kątem stylistyki są Imo całkiem wyrównane, ale Reaver bardziej się wysilił pisząc coś dłuższego tak więc chyba oddam głos na niego.
Reszty walk narazie nie chce mi się czytać, jak mnie najdzie ochota to wtedy się wypowiem ;p
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2007, 07:18:03 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 17, 2007, 07:30:55 pm »
Raczej uderzyło ;]
fakt, literówka ;/
Nie wiem jak milczenie może odpowiadać xD
normalnie? pytasz kogoś o coś i odpowiada Ci milczenie, choć te "odpowiada" nie należy traktować dosłownie..

ale Reaver bardziej się wysilił pisząc coś dłuższego tak więc chyba oddam głos na niego.
a czy dłuższe zawsze znaczy lepsze? ;)

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 17, 2007, 07:47:52 pm »
normalnie? pytasz kogoś o coś i odpowiada Ci milczenie, choć te "odpowiada" nie należy traktować dosłownie..
W sumie masz racje
a czy dłuższe zawsze znaczy lepsze?
Nie, akurat to jest tym na co najmniej zwracam uwagę. Ale gdy dwa teksty są dla mnie wyrównane i czyta mi się je tak samo, to muszę znaleźć coś co zadecyduje o ostatecznej ocenie :P
BTW, mam nadzieję że tu nikt nie sugeruje się opiniami innych i sam zadecyduje który tekst jest lepszy ;]
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2007, 08:05:50 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 17, 2007, 08:07:28 pm »
to muszę znaleźć coś co zadecyduje o ostatecznej ocenie Język
zagłosuj na mnie bo jestem młodszy/mniej doświadczony/jestem modem/dotychczas tylko przegrywałem? ? :F

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 17, 2007, 08:39:28 pm »
/jestem modem
A to co że jesteś modem? Czyli że jak nie zagłosuje na ciebie to dasz mi warna albo pochrzanisz mi coś w profilu? xD No może jak napiszesz za mnie artykuł na update tak by Tant się nie dowiedział to da się wtedy zrobić ;]

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 17, 2007, 08:59:49 pm »
albo pochrzanisz mi coś w profilu?
nie mam takiej władzy ;]
No może jak napiszesz za mnie artykuł na update tak by Tant się nie dowiedział to da się wtedy zrobić ;]
czyli na stronie wyląduje za pół roku ;]

dobra, koniec OT już ;]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 21, 2007, 12:28:46 am »
taaa... po tygodniowej nieobecności właśnie zabrałem się za przeczytanie ostatnich walk. Tak więc, jeśli chodzi o Musiola i Reavera, to ten drugi ypada moim zdaniem lepiej. po pierwsze walka Reavera jest dłuższa i nie ma tam "absurdalnego odcinania kończyn i jelit malowniczo tańczących na posadzce" ;] Fakt, ze motyw soul calibura jest trochę naciągany, ale minimalną przewagą jednak wygrywa Reaver

swojej walki nie będę komentował ze wzglądów myślę oczywistych, chociaż mój osobisty egoizm pozwala mi żywić nadzieje że jednak uda mi się ją wygrać
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 21, 2007, 12:34:39 am »
Tak więc, jeśli chodzi o Musiola i Reavera, to ten drugi ypada moim zdaniem lepiej. po pierwsze walka Reavera jest dłuższa i nie ma tam "absurdalnego odcinania kończyn i jelit malowniczo tańczących na posadzce" ;]

Jeszcze nie czytałem tej walki... zaraz zagłosuję pewnie, bo niedługo koniec. Czuję ciężar odpowiedzialności za wynik tej walki, spoczywający na moich barkach.

swojej walki nie będę komentował ze wzglądów myślę oczywistych, chociaż mój osobisty egoizm pozwala mi żywić nadzieje że jednak uda mi się ją wygrać

Szanse masz co prawda nikłe, ale nie trać nadziei heh...

BTW. Chciałbym poprosić o większą frekwencje wśród głosujących. Spodziewałem się, że wielka ona nie będzie, ale wypadałoby, żeby chociaż wszyscy nadzorujący głosowali w walkach. Na początku frekwencja była naprawdę sensowna, a teraz nagle spada na łeb na szyję. Do something....

BTW2::

Cytat: walka reavera
Po kilku chwilach całe pole bitwy było wypełnione tysiącami, jeśli nie milionami

Zakładając, że Nightmare zabija.. hmm.. powiedzmy trzech ludzi na sekundę, to zabicie jednego miliona zajęłoby mu 3 dni i troche ponad 20 godzin hehe.. Pomijając fakt, że świat nie widział jeszcze armii z milionem żołnierzy. Stańmy na tysiącach lepiej hehe... swoją drogą, Ignatius będzie miał ucztę na twojej walce Reaver hehe...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2007, 12:41:23 am wysłana przez Tantalus »

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #196 dnia: Stycznia 21, 2007, 03:51:52 am »
Na wstępie zacytuje coś z tekstu Siergieja
Cytat: Siergiej
z gracją bajkowego Piotrusia Pana poszybował ku rywalowi
Genialny cytat! Muszę go sobie zapisać gdzieś w moim prywatnym notesiku, serio :)
Podobały mi się tez same opisy przedstawienia Fightera w obu walkach

Cytat: Siergiej
i najzwyczajniejszego, przeciętnego człeka, dzierżącego zwykły, niczym nie wyróżniający się jednoręczny miecz

Cytat: W_w
Jego wygląd był tak absurdalnie zwyczajny, że można by poddać w wątpliwość, czy tacy ludzie w ogóle istnieją

Co do reszty tej walki, były bardzo dobre. Czytało się świetnie i trzymały poziom. Zagłosowałem na Wizarda, bo przyznam uczciwie, że żadnych innych tekstów w ToT, opisów walk etc. nie czyta mi się tak przyjemnie jak Wizarda, który jest moim faworytem tego turnieju. Siergiej napisał dobry tekst, myślę, że po prostu trafił na złego rywala (czyli tak jak ja jutro :P) stąd taka rozbieżność w wyniku.

: edit :
To co tu pisało już nie aktualne :] Moja walka jest już gotowa, zaraz wrzucę (wcześnie rano gdyż później mnie nie będzie).
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2007, 04:58:47 am wysłana przez Teeno »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 21, 2007, 12:01:43 pm »
Ułał, ale kwas... zapomniałem o walce swojej.. znaczy pamiętałem jeszcze wczoraj, ale mnie gorączka dopadła.... niezły syf.. ale spoko, napiszę dzisiaj, chociaż pewnie nie będzie to walka najwyższych lotów.

EDIT:: Przeczytałem walkę Teeno... Chyba sam na niego zagłosuję... no cóż, nie można wygrać ze wszystkimi...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2007, 01:27:30 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 21, 2007, 01:27:22 pm »
Przeczytalem sobie walke Sory i Fighter'a i obie byly w sumie mniej wiecej rowne... zaglosowalem na Wizarda... chyba dlatego ze byla krotsza, bo ogolnie to mnie meczy troche czytanie tych opisow walki. No i zobaczylem wyniki i Sergey przegrywa dosyc znacznie co jes dziwne bo walka byla mocno wyrownana. Wynik nie ukazuje tego jak te walki byly napisane, powinien byc mniej wiecej remis, tak jak to bylo opisane w walce Serge'a ;]

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 21, 2007, 02:02:19 pm »
Kurde chciałem zagłosować dzisiaj na walkę Reavera z Musiolem ale widzę że jest już za późno. Też przeczytałem już walkę Teeno, czekam teraz na jego rywala ;]