Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90718 razy)

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #200 dnia: Stycznia 21, 2007, 02:26:38 pm »
yay! wygrałem pierwszą walkę ^^ dzięki wszystkim, którzy na mnie głosowali ;]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #201 dnia: Stycznia 21, 2007, 02:33:03 pm »
Mi nie dziękuj, głosowałem na reavera hehehe... ale obie walki były zbliżone do siebie, a walka była cholernie wyrównana, jak wcześniej Teeno i Yuz...

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #202 dnia: Stycznia 21, 2007, 04:10:08 pm »
Zamieściłem walkę. Nie jest zbyt dopieszczona, ponieważ została stworzona godzinę temu. Powód jest prosty. Sesja. Przez nią mam teraz cholernie mało czasu. Dlatego nie sprawdziłem poprzednich tekstów i zaniedbałem własny. Obiecuję, że jutro z rana poprawię ze dwa teksty. Mam nadzieję, że nie jesteście źli. Choć to nie zmieniłoby niczego. Miłej lektrury i do napisania.
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #203 dnia: Stycznia 21, 2007, 04:58:40 pm »
Dobra, napisałem swoją walkę.... na szybko i bez jej ponownego czytania, więc pewnie Ignatius się przyczepi w wielu miejscach hehe... Yuz jeszcze dzisiaj napiszę, więc nie martwcie się o nią.

btw. zaraz zedytuję ranking...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #204 dnia: Stycznia 21, 2007, 06:37:40 pm »
Teeno vs Tantalus - Teeno znowu rzucił oryginalnością, robiąc z Magusa potężnego spiskowca (ciekawe na co mu miecz Link). Tantalus też nieźle się napisał (chociarz w ostatniej chwili nie wychodzą najlepiej (dlatego robię z tygodniowym zapasem (i tak gramatycznie ssię))). Obydwaj jesteście na równym poziomie, że nie wiedziałem na kogo głosować. Wygrała moja słabość do Riku.
I'm in Space!

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #205 dnia: Stycznia 21, 2007, 06:56:31 pm »
Wygrała moja słabość do Riku.
Hmm...w takim razie ja od razu powinienem zagłosować na Teeno xD Podoba mi się u niego oryginalność chociaż samej walki to tam było nie wiele a w większości gadanie. Po za tym Magus nie był aż tak miły i nie cackał by się tak z tym Riku ;] Ale ogólnie tekst jest bardzo ciekawy i intrygujący.
Tant też spisał się nieźle i pod kątem pisania wydaje się być na równi z Teeno. Ciężki wybór heh.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #206 dnia: Stycznia 21, 2007, 07:59:45 pm »
Zapomniało mi sie napisac opini o walkach to teraz piszę ;P.
Nightmare vs Cyan
Cóż nie znam tego drugiego pana XD,więc ciężko było mi ocenić,jednak po przeczytaniu dwóch walk stwierdzam,że Musiola byla jednak leprza^^.
Co do walki Sory z Fighterem tu miałam problem,Serdzej naprawdę się postarał,tak samo jak Mag,ale jednak szala przewarzyła sie na stronę Maga ;P.
Walka Riku vs Magnus.Cóż Teeno musze przyznać,że ta walka była ciekwiej opisana niż ostatnia,ale Tant chyba bardziej sie popisał^^,jego walka bardziej mi się podobała.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #207 dnia: Stycznia 21, 2007, 08:13:04 pm »
Yuz vs Igni - Ignatius chyba znowu miałeś zły dzień, bo przesadzasz z kolejnym motywem. Najpierw Yuffie z Black Materią, a teraz Link dorostający w szybkim tępie. Dlatego też głosowałem na Yuz. Ciekawsza i dłuższa walka.
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #208 dnia: Stycznia 21, 2007, 08:43:28 pm »
Nahahahaha ciekawe najwidoczniej miałam dziś dobry dzień,bo właśnie dziś tą nieszczęsną walkę pisałam XD.No ale widze,że nie tylko ja miałam problemy i pisaniem na ostatnią chwilę.Hm...musze się przyznać,że każda moja walka była pisana dzień przed terminem poprzednia nawet była poprawiana z rana następnego dnia XD.Ciekawe kto będzie moim następnym przeciwnikiem,aż się boję XD.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #209 dnia: Stycznia 21, 2007, 08:55:08 pm »
Ciekawe kto będzie moim następnym przeciwnikiem,aż się boję XD.

Yuz - Może tabela drugiej kolejki rozwieje twoje wątpliwości? Wszystkie trzy tabelki od początku są na moim serverze, tylko się tym publicznie nie chwaliłem, a w rankingu zamieszczam tylko aktualną tabelke, co by burdelu nie robić...

EDIT:: Holy crap, Yuz wygrywa z Ignatiusem... a zdawało mi się na początku, że w ścisłej czołówce nie będzie... zaczynam się jej bać...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2007, 09:00:30 pm wysłana przez Tantalus »

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #210 dnia: Stycznia 21, 2007, 11:13:16 pm »
hmm... właśnie przeczytałem obecne walki. Jeśli chodzi o pojedynet Teeno z Tantem, zagłosowałem na tego pierwszego, ze względu na oryginalność. Tant oczywiście też napisał fajną walkę, ale brakuje jej "tego czegoś", jakiegoś oryginalnego pomysłu
Co do walki Yuz i Igniego tu również postawiłem na oryginalność, chociaż faktycznie poza pomysłem w walce Ignatiusa nie ma nic szczególnego. Yuz za to popisała się i stworzyła całkiem ciekawą walkę.... no ale niemniej jednak orginalność wygrywa ;]
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #211 dnia: Stycznia 21, 2007, 11:17:20 pm »
Sytuacja jest teraz zabawnie analogiczna, jeżeli chodzi o punktacje... wychodzi na to, że ci co głosowali na mnie, głosowali też na Yuz, a ci co oddali głos na Ignatiusa, oddali go również dla Teeno... szykują się wyrównane walki...

EDIT::

Kurde, ale my teraz z W_w głupio wyglądamy obok siebie.... nim jutro zmieniam ava, nie ma bata...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2007, 11:19:41 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #212 dnia: Stycznia 21, 2007, 11:18:40 pm »
A ja głosowałem na Yuz i Teeno, ha ! ;]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #213 dnia: Stycznia 21, 2007, 11:21:37 pm »
A ja głosowałem na Yuz i Teeno, ha ! ;]

Bo to było z premedytacją zrobione, specjalnie zagłosowałeś na Teeno, żeby się zemścić za to, że ja na ciebie nie głosowałem w walce z Reaverem hehehe...

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #214 dnia: Stycznia 22, 2007, 09:00:41 am »
Jeśli sesja to zły dień, to fakt, mam go już od dwóch tygodni, czyli od momentu rozpoczęcia zaliczeń. Jeśli przegram, trudno, to tylko zabawa i się nie potnę. A jak tylko horror się skończy, to pokażę na co mnie stać.

Zaległa łapanka. Teraz jedna, później druga. (Yuz vs Teeno)

YUZ:

1.
środku lasu. Na środku polany
Powtórzenie.
2.
Nagle odwrócił się słysząc czyjeś zbliżające się kroki w jego stronę.
Przeczytaj to zdanie na głos i odpowiedz na pytane: CO W NIM NIE GRA? (jaka to melodiaaaa?)
3.
wychodząc z pobliskich krzaków.
To mnie autentycznie rozbawiło... już go widzę: liście we włosach, zaplątany w gałązki... hehehe
4.
Wyciągnął lewą rękę z pod płaszcza przed siebie, drugą ręką trzymał miecz zarzucony za plecami.
Spod płaszcza, wyciągnął lewą rękę (znaczy chwycił czyjąś rękę, ukrytą do tej pory pod płaszcem i wyciągnał ją w kierunku przeciwnika, machając mu przed nosem zgnłymi paluszkami... ewentualnie ten płaszcz był przed nim), powtórzenie (odmieniłaś, zgoda, ale to i tak powtórzenie).
5.
- Nie mam powodu by z tobą walczyć ... - odpowiedział brunet nie wykazując chęci do walki
Autorka traktuje czytelnika jak debila, aye? Niepotrzebny przypis, stosowany w tekstach o wydźwięku ironicznym, a tu taki nie pasuje.
6.
podniósł wzrok i zobaczył zbliżające się ostrze w jego kierunku z lewej
Ty chyba nie uznajesz przecinków, co? Przez to poważne zdania mają wydźwięk humorystyczny. (mój ulubiony moment to ten z podnoszeniem wzroku... może mu wcześniej upadł? Czepiam się, nie bierz tego do siebie)
7.
Przetoczył się ledwo unikając kolejnego ciosu
PRZECINKI< KURKA! Przeczytałem pierwse trzy wyrazy i pomyślałem "Uuuu, Jin staruszek, ledwo się toczy..."
8.
Mężczyzna znów podbiegł do japończyka
[Evul Mode On] A japończyk to nie mężczyzna? [Evul Mode Off]
9.
Mężczyzna znów podbiegł do japończyka i tym razem zadał cięcie z góry, chłopak wyczuł moment i złapał ostrze oburącz
Zamiast przecnka (jak już zaczęłaś je stawiać, to źle XD) wstaw kropkę. Krótkie, rytmiczne zdania. W następnym to samo.
10.
Auron przetoczył się kawałek
Jeden ledwo się toczy, drugi zaledwie kawałek.

11. Nie będe tego cytował, ale cholernie wkura mnie pisanie, że ktoś kogoś walnął z lewej nogi... Wziął lewą nogę i go z niej walnął? Ludzie, zastanówcie się, jak to brzmi! Osobiście, to mi się cofa. "Wyprowadził cios lewą ręką, prawą nogą, lewym półdupkiem, itd."

12.
chłopaka odsunął miecz i próbował go kopnąć, lecz chłopak
powtórzenie.
13.
powiedział uśmiechając się za kołnierza
ZZA kołnierza!!! Piszesz, jakby uśmiechał się ZAMIAST kołnierza... brak przecinka.
14.
Jin starał się je omijać, ale Auron w końcu go dosięgnął wykorzystując moment rozproszenia uwagi chłopaka
Jakoś ne chce mi się wierzyć, ze w takiej sytuacji ktoś pokroju Jina mógłby się rozproszyć.
15.
czując rozchodzący się ból po całym układzie nerwowym
Ale poleciało patosem. "Czując ból, rozchodzący się po całym układzie nerwowym" jak już.
16.
Nie mógł ruszyć ręką, a krew tryskała z niej obficie
Człowiek ma w sobie 5-5.5 litra krwi, aż tak obficie tryskać z ramienia nie mogła. A prawdopodobieństwo, że płaski szty0ch może rozciąć ważną tętnicę (jeśli cios nie jest wymierzony) jest cholernie małe. (nie tnie w pionie, tylko wgłąb)
17.
przez chwilę patrzał w oczy Auronowi
Patrzał... PATRZYŁ!
18.
z jego ust powoli zaczęła wydobywać się krew świadcząc o tym, że cios był śmiertelny
Nie, żebym się czepiał, ale przebicie na wylot zazwyczaj okazuje się śmiertelne. Takiej ilości żelaza w organiźmie niewielu przetrawi. Jak widzimy, Jin do nch należy... hohoho
19.
na jego ciele nie było widać śladu po zadanych ranach, zamiast tego pojawiły się na nim czarne tatuaże
Kropka, miast przecinka. Tam po drode miałaś powtórzone słowo "miecz".
20.
Z tyłu głowy chłopaka w ułamku sekundy wyrosły rogi skierowane do przodu
Tu sporo straciłaś. Nie wykorzystałaś całego potencjału opisowego, pojawienia się tych rogów. Jakie one były, jak u barana, kozła? Kurde, łosia?
21.
długo podbiegł do przeciwnika chcąc zadać
Pseciiinek. Niezłe braki w tej materii, swoją drogą.
22.
ten poleciał bez władnie uderzając
"Uderzając o nie BEZWŁADNIE"... przy końcu drugi taki sam błąd.

TEENO
1.
- Ocho! - wzbił się futrzak w powietrze
Sowa nie ma futra, tylko pierze.
2.
nasłuchując głuchy las
Błe... nasłuchując ciszy głuchego lasu.
3.
dostrzegając tylko małego futrzaka
Widziałeś kiedyś FUTRO u SOWY?
4.
zakłady na swojego faworyta tej walki
Nie powinno sie używać odmian: swój, swoje, itp. To słownikowy błąd.
5.
Puch! Auron, Auron... Pu-chuu!
Sowa gadajaca po ludzku? To nie jest żaden Chocobo, czy Moogle...

Moim skromnym zdaniem, walkę powinien wygrać Teeno, niestety, z głosów tak nie wynikło. Przykro mi. Zauważyłem dośc śmieszną właściwość. Każda zwykła walka wygląda tak: zjawiają się, jeden najpierw dostaje łomot, ale zbiera w sobie energię i daje łupnia temu, co to go wcześniej rozłożył... To staje się już nudne, drodzy towarzysze... Ileż można?

Następna walka zostanie przerobiona około 13ej, trzecią dokończę jutro, czwarta do końca tygodnia i wyjdę z zaległości. Żałuję, że nie przyłozyłem się do mojej, ale trudno, bywa. Jeśli Yuz wygra, to jej szczęście. Niech no tylko ją dopadnę przy rewanżu :] Żeby bła jasność: To wyzwanie.

@EDIT:
Oto mała poprawa walki namber XI. Na pierwszy ogień:

SIERGIEJ
1.
obronienie swoich ciał przed
Już o tym kiedyś wspominałem, nie używa się słówek "Swój itp." w tekście. Przez cały się one przewijają.
2.
który miał być jednym z pierwszych kroków, do spełnienia marzeń.
Niepotrzebny przecinek.
3.
Po środku piaszczystej areny, w przyjemnym cieniu rzucanym przez jedną z palm stała dwójka ludzi
fragment o przyjemnym cieniu jest wtrąceniem, czyli tu przecinek bć musi.
4.
Ich bronie zwały się
A jak zwały się ich bronie? ;P
5.
zanim uderzyło w miejsce, gdzie leżeć powinien powalony dzieciak. Tymczasem ostrze utkwiło w ziemi
Nie brzmi to zbyt zręcznie. To "Tymczasem" zgrzyta niemłosiernie.
6.
swego Boga wyrwał miecz z podłoża i z wściekłością ponownie ruszył na swego młodocianego
Nie dość, że znów zakazany wyraz, to jeszcze w duecie z powtórzeniem.
7.
-Firaga – szepnął
Brak spacji między myślnikiem a słowem "Firaga"
8.
Figtera
Literówka.
9.
pozwalając Firadze minąć jego ciało
Łaskawie pozwolił się nie zabć. Złe słowo.
10.
wywołujący szereg ciarek
Fuuuuj... Brzydko to i jakoś nie po polsku.
11.
Fontanna krwi, zmieszanej ze śliną wystrzeliła
Z całym szacunkiem, ale w szczęce nie ma tyle krwi, by wystrzelła fontanną... Poza tym to o ślinie sprawia, że opis wcale ne rob więksego wrażena, przykro mi.
12.
Półprzytomny z bólu Fighter
Po takim ciosie i bólu, Fighter nie miał szans na pozostane w ogóle przytomnym... jeśli nawet żywym... Kości żuchwy i zęby cudem nie wbiły się w podniebienie, docierając do mózgu... tam wewnątrz nie ma już niczego twardego.
13.
Kiedy Keyblade Master stanął drugim woju
Że, kurde, co?
14.
zaciskając swe spocone palce na szyi młodziana
Spocone = śliskie. Jak on utrzymał w pełni zdrowego i silnego dzieciaka śliskimi palcami?
15.
po krótkiej szarpaninie młodszy z wojaków
Jak to piwo...

W_W
1.
Chłopak ostatkiem sił odskoczył
Juz jest wyczerpany? Słabiutko, oj, słabo...
2.
a rana zdawała się zasklepiać coraz bardziej
Jeśl mówimy o zasklepianiu, to raczej "coraz szybciej"
 Bezapelacyjny zwyciezca. Wynik jak najbardziej zasłużony. Pogratulować!
« Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2007, 06:19:01 pm wysłana przez Ignatius Fireblade »
Goya

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #215 dnia: Stycznia 24, 2007, 12:22:55 pm »
Cytat: Igni
Żałuję, że nie przyłozyłem się do mojej, ale trudno, bywa. Jeśli Yuz wygra, to jej szczęście. Niech no tylko ją dopadnę przy rewanżu :] Żeby bła jasność: To wyzwanie.
Wyzwanie O.o God no ok zobaczymy,ale nie dziw mi się Igni,że robię tyle błędów w końcu nie jestem humanistą XD i sończyłam tylko zawodówkę.Pozatym to tylko zabawa ;P.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2007, 12:23:30 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #216 dnia: Stycznia 25, 2007, 06:45:44 pm »
Riku VS Magus - Cóż... przyznam się, pisząc swoją walkę chciałem po prostu napisać coś, co pozwoliłoby mi nie przegrać z kretesem heh. Teeno napisał naprawdę dobrą walkę, znowu stawiając na oryginalność, no ale jak na gorączke, kaszel i ból głowy, poradziłem sobie dosyć znośnie, przez moment nawet wygrywałem. No ale cóż, you can't beat them all... Teeno, będziemy mieli jeszcze pojedynek towarzystki w trzeciej rundzie, to się zemszczę za to hehe...

Link VS Zidane - Porażka Ignatiusa byłaby mi (chyba nie tylko) na rękę, bo sobie chłopak straszną przewagę nabił (na walce z Vivi'm przede wszystkim) i teraz nikt go nie dogoni. No ale, zagłosowałem na niego, bo jego walka mi bardziej przypadła do gustu. Swoją drogą, krew się leje, flaki bryzgają, kości pękają, skóra pokrywa się bąblami, krzyki, płacze, jatka jak w rzeźni, prawdziwy gorefest momentami, a Yuzuriha..... jeszcze nikogo nie zabiła hehe.... wszystkie jej walki zakończyły się ciężką raną jednego zawodnika, ale żaden nie wyzionął ducha. Eh, te dziewczyny...

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #217 dnia: Stycznia 25, 2007, 11:17:48 pm »
Cytat: The_Reaver
ciekawe na co mu miecz Link
O tym w następnym odcinku, lol

Cytat: Ignatius
Sowa gadajaca po ludzku? To nie jest żaden Chocobo, czy Moogle...
Ale to były mutanty popromienne z Dragon Questa, czy innego jRPG'a, mające futra zamiast piór, umiejące gadać ;)

Link vs Zidane - Walka Igniego mimo wszystko jest bardzo dobra. Krótka, zwięzła, pomysłowa, przy tym dobrze wykonana. Walkę Yuz też czytało się przyjemnie, choć momentami nie odróżniałem już Linka od Zidana, ale nie wiem czy to konkretnie wina opisów :]

Cytat: Tantalus
Riku VS Magus - Cóż... przyznam się, pisząc swoją walkę chciałem po prostu napisać coś, co pozwoliłoby mi nie przegrać z kretesem heh. Teeno napisał naprawdę dobrą walkę, znowu stawiając na oryginalność, no ale jak na gorączke, kaszel i ból głowy, poradziłem sobie dosyć znośnie, przez moment nawet wygrywałem. No ale cóż, you can't beat them all... Teeno, będziemy mieli jeszcze pojedynek towarzystki w trzeciej rundzie, to się zemszczę za to hehe...
O kur*** Kuja vs Celes :P
Co do naszej walki, mówiąc szczerze byłem przekonany, że nie zawojuje. Zamieszczając nawet tekst, choc byłem z siebie zadowolony, czytając go kontrolnie powiedziałem sobie: przegrasz! :P Twój tekst jest dobry, ale rzeczywiście widać, że nie czytałeś go powtórnie, wyłapałem kilka powtórzeń i innych mniejszych błędów. Imo, warto go poprawić przed wysłaniem, tym bardziej, że miałeś przecież czas do północy a wysłałeś go o 16. Choć z drugiej strony i tak nie wpływa to na punktacje, bo takie rzeczy tylko Igni wypomina :)
Walka się jeszcze nie skończyła więc nie mówmy hop. Natomiast nie ukrywam, że jeśli wygram (z Tobą) bedę mocno z siebie zadowolony :)

Btw. jak widać, coraz częściej zdarzają się coraz bardziej wyrównane walki... Co w przypadku remisu? Bo jak sądze w regulaminie zostało to pominięte.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #218 dnia: Stycznia 25, 2007, 11:37:03 pm »
remisów nie róbcie, bo będę przez to musiał dodać kolejną kolumnę w excelu heh... no remis oznacza dla zawodników 1 punkt (tak jak w piłce nożnej), a u nadzorujących 1 remis do tabeli (która na razie tego nie przewiduje heh).

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #219 dnia: Stycznia 26, 2007, 12:20:34 pm »
Yuz, nie desperuj. Wykształcenie to nie wymówka. Ja też nie jestem humanistą. Pisze tak, jak pisze, bo przez długi czas wysłuchiwałem ludzi z doświadczeniem, przeżywałem ogromne, brutalne łapanki i wyciągałem wnioski. To jak piszesz (a są to zgrabne, ciekawe teksty) zasługują na stosowną oprawę, dlatego trzeba się odpowiednio rozwijać. Wszystko da się przezwyciężyć, aye? Byle do przodu i z głową.
Goya