Jestem najfajniejszym ziomem na moim osiedlu... przeszedłem Resident Evil 4.
Dużą przerwe miałem w graniu w RE związaną z maturami i innymi duperelami takimi jak odsunięcie ger na bok aby w pełni później w wakacje się nimi rozkoszować.
Resident Evil 4 - Gra swietna, graficznie, dzwiekowo i co najwazniejsze -pod wzgledem game pleyu rowniez. Ta gra miazdzy, nie bez powodu nie raz byla wybierana najlepsza gra roku i przyznawano jej różne tytuły. Przyjemność z grania ogromna a do tego ogromna zaleta jaką jest umiejscowienie gry w realiach z Resident Evil 2 Leon to wporzo kolo a Adą to najlepsza kobiecina z serii Resident Evil ;-(.
Zastosowano w niej wiele nowych mozliwosci ktorych nie oferowlay wczesniej zadne gry, a ktore tak na prawde sa bardzo proste.... przynajmniej ja wczesniej nie spotykalem sie z tyloma fajnymi akcjami jak w tej grze, typu wyskok przez okno, przeskok przez barierke, wyskok na most i zawisniecie nad nim a nastepnie proba wspiecia... Capcom pokazal ze proste pomysly moga byc genialne.
Jedyna wada gry, która może troszke odpychać moim zdaniem to oszczedność -gra nie jest jakaś trudna, ale jednak przez to iż mamy świadomość że walczy się z wieloma bossami staramy się oszczedzac na nabojach i innych pierdolach, co mnie osobiscie troche meczylo... tym bardziej że później na Bossie i tak oszczedzamy ;]
Ale ogolnie gra swietna i warta poswiecenia jej chwili czasu... a po chwili wciagnie nas tak ze bedziemy chcieli dosyc czesto do niej wracac.
Wynik mialem lipny, bo w zime gralem tak ze po godzinke i musialem wyaczac ze wzgledu na brata ;/ Teraz dokonczylem na spokojnie, ogolnie to mialem z 60 sejvow chyba ;] Gdzie te czasy jak w RE2 sie gralo tak aby zdobyc jak najwyzszy rank i sie tylko raz sejvovało ;]
Anyway drugi raz raczej Residenta nie przejde (nie mam juz zwyczaju kilkukrotnego przechodzenia gry...), napewno jednak z checia wejde w bonusy w postaci Separate Ways czy ten drugi z Adą i Mercenaries... a tak BTW to długie są te bonusy? Tak z godzinka gry czy mniej... a moze tyle ile trwa normalna rozgrywka Leonem? ;]