Autor Wątek: Resident Evil  (Przeczytany 28448 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Resident Evil
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 03, 2006, 09:29:04 am »
chyba jednak nie bulszit :]
<upada na kolana>
"Oh...noo..."
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

MarvelliX

• Gość
Resident Evil
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 03, 2006, 12:10:51 pm »
fajnie fajnie tylko ze pewnie bedą miały wyk****e wymagania <.<

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
Resident Evil
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 03, 2006, 05:28:45 pm »
Resident 4 na PieCa? wow... Coś mam wątpliwości...Obawiam się, że nie będzie zbyt dużego zapotrzebowania. Ale to decyzja wydawców, prawda? I jeszcze te wymagania, żeby pociągnąć taką grafikę... Żeby się tylko brzydko nie zacieli...
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Resident Evil
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 04, 2006, 07:54:05 pm »
Resident Evil 4 miazdzy... narazie  mam na liczniku 3 godziny 45 minut i zaczalem dopiero 2 chapter (wrocilem wlasnie lodka w kolice kosciola) ale gra jest przeswietna... dobrze ze sobie obiecalem ze zagram w nia dopiero jak skoncze Devila, bo ta gra ma niesamowity game play... w to poprostu cholernie chce sie grac i daje kupe radochy.
Narazie tyle... teraz pare pytan do weteranow ktorzy przeszli i chcieli by pomoc (Sol, Pieszczotek)
Te zwykle czerwone kamienie sie nie przydaja do niczego oprocz sprzedawania za 2 tys? Znaczy sie nie da sie ih kombinowac z zadnymi przedmiotami ne? Bo np. z jakims dzbanem moglem 2 kamienie narazie polaczyc specjalne... te hyba tylko do sprzedazy ta?

Trzeba oszczedzac naboje na pozniej? Czy mozna smialo walic? Bo shotguna narazie oszczedzam ;]

Jaka bron zainwestowac? Raczej sobie odpuszcze rifle bo wydaje mi sie ze bedzie slabe... uzika warto miec? Na razie jeszcze zadnej nie kupowalem i mam standardowo shotguna i pistolet ktory dostalem za zbiciemedalionow. Ktora bron polecacie kupic?

Ostatnie pytanie to czy te brudne medaliony ktore zestrzelic sie dalo z drzew i wpadaly do wody da sie jakos pozniej wyczyscic czy cos? Czy od razu je sprzedawac za 1000 gold? A moze dalo sie jakos zrobc zeby one nie wpadly do wody?

No sorki za duzo pytan... jakbyscie jeszcze hcieli od siebie jakis hint zucic to nie wahajcie sie ^^'

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• SuperMod
Resident Evil
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 04, 2006, 11:01:29 pm »
Spinele , Ruby i Emeraldy i Velvet Blue odrazu sprzedawaj.
Amunicję oszczędzaj jak tylko możesz. Najlepszą taktyką jest strzelić w głowę albo w kolano, kopnąć kolesia i ubić na ziemi nożem (w tej wersji to wspaniała broń).
Bolt-Action Rifle jest OBOWIĄZKIEM ( 30 Firepower na exclusive). Bez niej przejście gry będzie prawie niemożliwe (Water Room, ratowanie Ashley w pewnym momencie, Regeneratory, Iron Maiden). Nie kupuj do inego Scope'a. Zwykłe przybliżenie wystarczy. Semi-Action Rifle nie jest przydatny...za słaby. Nie upgrade'uj żadnej z podstawowych broni. Z pistoletów kup później Red 9 (Blacktaila nie kupuj, jest za słaby) i Stock do niego (połącz go z bronią). TMP jest na Normal marnotrawstwem miejsca (na Pro przydatny). Z Shotgunem to mam nadzieję, że zabrałeś z domku w Pueblo (chyba, że grasz na Easy to miałeś go odrazu w ekwipunku). Nie upgrade'uj go. W rodziale 3-3 chyba będziesz mógł kupić Striker'a. Silniejszego, szybszego i pojemniejszego shotguna.
Pearl Pendantów nie da się wyczyścić. Musisz najpierw ustrzelić podpórkę przytrzymującą wieko od studni. Potem ustrzelić naszyjnik.
Z niebieskich medalionów dostajesz Punisher'a. Jak ustrzelisz wszystkie 15 przed kupieniem go (i inicjalizacją rozmowy z Merchantem umożliwiającą kupno tej broni) to dostaniesz Punishera na 2 levelu siły. Sprzedaj go i trzymaj się podstawowego pistoletu dopóki nie będziesz mógł kupić Red 9+Stock(Red 9) (chyba już możesz).
Nie kupuj Broken Butterfly. Będziesz mógł zdobyć go za darmo.

Pomoc w tej grze to dla mnie przyjemność ;)

EDIT

Cokolwiek byś nie robił NIE kupuj Mine Thrower'a. Może i jest fajny w używaniu, ale jest za słaby a auminicja jest rzadsza niż do magnum'ów.
« Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2006, 11:07:48 pm wysłana przez Dark Butz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Resident Evil
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 04, 2006, 11:52:43 pm »
Z Shotgunem to mam nadzieję, że zabrałeś z domku w Pueblo (chyba, że grasz na Easy to miałeś go odrazu w ekwipunku). Nie upgrade'uj go.
Ta znalazlem w domku ale juz go upgradowalem na 3 level >.<

Pearl Pendantów nie da się wyczyścić. Musisz najpierw ustrzelić podpórkę przytrzymującą wieko od studni. Potem ustrzelić naszyjnik.
damn... przy drugiej studence strzelilem i nic sie nie stalo... pewnie nie trafilem ;/

Z niebieskich medalionów dostajesz Punisher'a. Jak ustrzelisz wszystkie 15 przed kupieniem go (i inicjalizacją rozmowy z Merchantem umożliwiającą kupno tej broni) to dostaniesz Punishera na 2 levelu siły. Sprzedaj go i trzymaj się podstawowego pistoletu dopóki nie będziesz mógł kupić Red 9+Stock(Red 9) (chyba już możesz).
łiiii ja upgradowalem punishera >.< Red 9 to ten stary taki pistolecik? mial wolny speed to zdecydowalem sie go nie brac... heh czyli jednak go kupie jak mowisz.

Aktualnie jestem na momencie gdzie wybieralo sie 2 drogi i wybralem droge z el Gigantos, zasejwowalem po pierwszej uciecze jemu i narazie nie moge grac.... a ciagnie mnie jak cholera do gry. Dalem dupy niesamowicie bo podczas tego momentu jak atakuja wiesniaki domek w ktorym jest leon, ashley i ten portugalski policjant wystrzelilem wszystkie naboje shotguna i zuzylem 3 spraye... pozniej zczailem ze tam mozna bylo blokowac okna szafami i bylo by o wiele latwiej... ale ofkoz zczailem po savie... mam nadzieje ze jakos nadrobie te wszystkie wyzocne shotgun shells >.>
Dzieki za pomoc, aha do takiej zlotej maski mozna jakies klejnoty dodawac? Ogolnie moze bys mi wytlumaczyl do ktoryh przedmiotow mozna cos dodawac... nazwami albo opisujac przedmioty... bo narazie tylko do tego dzbana czy tam kufla mi sie udalo kamienie dodac.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• SuperMod
Resident Evil
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 05, 2006, 12:24:11 am »
Z tych co pamiętam to do uzupełnienia są - Beerstein wypełniany Catseye'ami, Golden Mask wypełnianu Gem'ami (takie klejnociki w złotej oprawce), Crown wypełniany przedmiotem po walce z Verdugo i przedmiotem zdobytym na samym końcu jaskini Novistadorów (nie chodzi mi o kanały czy o ich gniazdo) dopiero w zamku (ciężko przegapić tą koronę), Golden Lynx wypełniane Gem of (cośtam) zdobywany na wyspie.
Jeśli chcesz uzupełnić Golden Mask to będziesz musiał przejśc obie drogi, bo w nich są Red i Purple Gem. W drugiej drodze może być ciężej, bo atakują Cie tam Bella Sisters (2 żeńskie odmiany Dr. Salvadora), ale zdobędziesz trochę kasy przy okazji.
wystrzelilem wszystkie naboje shotguna i zuzylem 3 spraye

3...spraye...? Na Twoim miejscu bym zrobił tą akcję od początku, ale już nieco za późno.
Mam nadzieję, że znasz potęgę Flash Grenade'ów i nie sprzedajesz ich ? Ja zrobiłem ten błąd podczas pierwszej gry.
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2006, 12:27:40 am wysłana przez Dark Butz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
    • http://
Resident Evil
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 05, 2006, 10:19:55 am »
co do broni to po skonczeniu gry juz 6 razy na normalu mam juz wyrobiony shcemat ktorego nie zmieniam.

grajac zbieram wszystkie mozliwe skarby i lacze je aby miec duzo kasy - dzieki temu stac mnie na wszelkie upgrady i nie musze oszczedzac dopoki dostane lepszego guna - wydaje jak leci

uzywam tylko trzech broni

pistolet - ten poczatkowy upgradeowany tak dlugo az dostane red 9 - bron ktora dostaje sie za darmo za niebieskie medaliony - sprzedaje. oczywiscie do red 9 kupuje podporke i upgraeduje kiedy sie da.

strzelba - zaczynamy oczywisce z shotgunem - potem riot gun i na koncu striker - jego exclusive daje 100 darmowych naboi do niego :)

snajperka - sa tylko dwie w grze  - semi auto rifle jest moim zdaniem jednak lepsza - sila ognia nie jest istotna bo sa inne bronie do mocnego kopania - nie ma dodatkowo tego wkurzajacego przeladowywania po kazdym strzale a jej szybkosc na exclusivie jest porazajaca

magnumy i rocket launchery sa dla lamerów :)  którzy idą na łatwizne (co to za frajda wydac kase na wyrzutnie po to zeby zabic bossa w sekunde? )

co do skarbow - co z czym polaczyc to latwo sprawdzic wchodzac w inventory - tam przedmioty do "wkladania" sa zawsze ulozone obok tych do ktorych je "wkladamy" - wiec nie powinno byc problemu
See you, Space Cowboy!

Offline Solidus

• SuperMod
Resident Evil
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 05, 2006, 03:14:33 pm »
strzelba - zaczynamy oczywisce z shotgunem - potem riot gun i na koncu striker - jego exclusive daje 100 darmowych naboi do niego
Hm...Riot Gun jest trochę niepotrzebny. Może i jest ciut silniejszy, ale zwykły Shotgun, nie upgrade'owany IMO wystarczy dopóki nie zdobędziesz Striker'a.
snajperka - sa tylko dwie w grze - semi auto rifle jest moim zdaniem jednak lepsza - sila ognia nie jest istotna bo sa inne bronie do mocnego kopania - nie ma dodatkowo tego wkurzajacego przeladowywania po kazdym strzale a jej szybkosc na exclusivie jest porazajaca

BAR - dla tych, co lubią siłę
SAR - dla tych, co lubią szybkość
Ja wybieram BAR, bo jak walczę z Regeneratorem/Iron Maiden to mogę sprzedać Infrared Scope. 4 strzały go zabijają na normal (tyle, ile ma plag do ustrzelenia). Choć wybrałem go bardziej właśnie za to śliczne przeładowywanie.
magnumy i rocket launchery sa dla lamerów  którzy idą na łatwizne (co to za frajda wydac kase na wyrzutnie po to zeby zabic bossa w sekunde? )

Broken Butterfly użyłem na Saddlerze. I wcale nie było łatwo. Rocket Launchera użyłem na Verdugo i Salazarze. Poprostu chciałem jak najszybciej zdobyć tryb Professional (w który aktualnie gram i jest zajebisty). Jak przejdę PRO czeka na mnie Standard Handgun/Knife/No Merchant Run.

BTW. Czy ktoś ma torrenta do RE4, w którym NIE TNĄ filmiki z połowie gry ? Ściągałem 2 razy, mam 4 kopie tej gry i zawsze mi one tną gdzieś w połowie, potem przestają na jakiś czas i dopiero zaczynają ciąć w walce z Krauserem.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Resident Evil
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 15, 2006, 01:32:41 am »
Dziś właśnie skończyłem RE4 na poziomie normal...Warto było :]...Dostalem do kupieniw Bazooke 91 kk kasy0 oraz pistolet Matylda ?!? I tak ich nie kupię, bo po 1 przejsciu gry mam: Red9, Broken Butterfly, Striker i Rifle na Exclusive, wiec jesli będe przechodził gre na Normal to powinno wystarczyć :]

BTW: Dark Butz, mam RE4 który sie nie tnie (przynajmniej u mnie). Wyślij plytke DVD, nagram i odeśle :D

Offline Solidus

• SuperMod
Resident Evil
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 15, 2006, 02:57:26 am »
Dziś właśnie skończyłem RE4 na poziomie normal...Warto było :]...Dostalem do kupieniw Bazooke 91 kk kasy0 oraz pistolet Matylda ?!? I tak ich nie kupię, bo po 1 przejsciu gry mam: Red9, Broken Butterfly, Striker i Rifle na Exclusive, wiec jesli będe przechodził gre na Normal to powinno wystarczyć :]

BTW: Dark Butz, mam RE4 który sie nie tnie (przynajmniej u mnie). Wyślij plytke DVD, nagram i odeśle :D
To teraz przejdź Separate Ways (żeby odblokować dodatkowe kostiumy i Chicago Typewriter), Assigment Ada (dla CT w SW), cały Mercenaries (5 gwiazdek na każdej planszy, każdą postacią, aby odblokować Handcannona) i Professional (dla przyjemności i P.R.L. 412).
Matilda nie powinna być jako broń specjalna, bo jest beznadziejna (gorsza niż Punisher). IRL jest całkiem fajną zabawką.

EDIT
Jak kupię płytki to dam Ci znać, ARD.
« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2006, 02:58:03 am wysłana przez Dark Butz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Resident Evil
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 15, 2006, 10:22:59 am »
^^ piraci!  natychmiast do sklepów wspierać CAPCOM! :prr:  
See you, Space Cowboy!

Offline Solidus

• SuperMod
Resident Evil
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 15, 2006, 10:33:28 am »
^^ piraci!  natychmiast do sklepów wspierać CAPCOM! :prr:
Daj mi kase to kupie :F
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Ard

• Wanderer
Resident Evil
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 15, 2006, 11:02:54 am »
Postanowiłem przejść gre jeszcze raz Leonem na NOrmal, już bez stresowo...Potem wezme się za dodatki...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Resident Evil
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 23, 2006, 09:15:43 pm »
Takie pytanko... stosunkowo niedawno odlaczyla sie ode mnie Ashley... i tak sobie pomyslalem co bedzie jak wroci... czy bedzie w stanie przezyc z trudniejszymi kolesiami i mam pytanie czy jak do mnie powroci (jesli wogole wroci) to powiekszac jej energie zmixowanymi herbami zolto, czerwono, zielonymi? Czy tylko w Leona walic powiekszanie energii?

Offline Ard

• Wanderer
Resident Evil
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 24, 2006, 06:42:21 am »
Ja przechodzac gre za 1 razem (na Normal) nie zwiększyłem Ashley energii nawet o 1 kreske. Wszystko zależy czy bedziesz jej umiejętnie pilnował i ochraniał. Mi się udało, choc czasemu musiałem ją uleczyć. Dopiero za 2 razem zmaxowałem jej energie na maxa, bo miałem za dużo roślinek w inwentarzu i mi sie nowe nie mieściły  :grin:  

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Resident Evil
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 24, 2006, 09:34:58 am »
^^ nio to prawda.. zoltych roslinek jest tyle ze starczy ci na leona, ashley i jeszcze ci zostanie
See you, Space Cowboy!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Resident Evil
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 24, 2006, 01:26:08 pm »
ta wlasnie zauwazylem ze zlotyh roslinek cos zaczyn mi przybywac... jestem aktualni na momencie w ktorym dopiero spotkalem Ade... ahhh tyle na nia czekalem i tak za nia tesknilem od Resident Evil 2 a tutaj okazuje sie ze... ona jest chyba p*jebana >.> przynajmniej napoczatku tak lipnie sie wydaje.

No ale anyway zoltych roslinek jakos mam duzo ale czerwonych mi brakuje narazie ;] niezla lipka ;]

Offline Ard

• Wanderer
Resident Evil
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 24, 2006, 03:07:25 pm »
Ashley w grze nie jest za czesto atakowana, przeciwnicy czesciej biora ja na bark i niosa. Jedynie moze dostac jakims latajacym przedmiotem (np. nóż), lub jak komus wyjdzie "druga głowa" i zacznie nia machać na lewo i prawo a Ashley bedzie gdzieś blisko. Jak Ci ją porwą wal po nogach gościa to ja wypuści.
Jak widzisz szykującą się większą akcje każesz jej stać w miejscu, Ty stajesz przed nią i zaczynasz symfonie  :grin:  Najpierw 2 strzały z shotguna żeby rozładować napięcie pożniej operujesz pistoletem (w kolano) i spuplex =] ...ew noż :spoko: ...no granaty jak masz za duzo (oszczedzaj niebieskie i zielone, czerwonymi rzucaj jak idzie bo na bossow sie nie przydaja  :P )

Offline Solidus

• SuperMod
Resident Evil
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 24, 2006, 03:16:54 pm »
Jedynie Zealoty (te mnichy) ją atakują fizycznie.
Tak bajdełej to shotgun nie zabije Ashley dopóki laser nie jest skierowany na nią.

Gipsi - potem odblokujesz Separate Ways (RE4 z punktu widzenia Ady) i okaże się, że wcale nie jest taka pojebana.

Damn...Water Room na PRO jest przesrany ;/
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.