Autor Wątek: Kingdom Hearts  (Przeczytany 31423 razy)

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
Odp: Kingdom Hearts
« Odpowiedź #80 dnia: Marca 12, 2010, 08:46:21 pm »
Ok, teraz walczę z Riku-Ansem w Hollow Bastion, zbijam mu wszystkie paski bez problemów, ale kiedy jego HP jest w połowie ostatniego paska, to jest po prostu prz***bane. Riku lata po całej mapce z prędkością światła (luz, dodge roll + glide), wtedy robi serie ciosów z se swą łapką, ledwo zdążę się uleczyć a on znowu biega po całej mapce with speed of light :/

Co do Ursuli2nd form, ja odwracałem jej uwagę, a NPC się zajęły nią samą, to samo z Dragon Maleficent. Wiem lamerskie, ale co tam :P

Ogólnie, dałbym tej grze solidną piątkę, ale raczej nie więcej.
lolwut? Poweidz jeszcze, że w skali od 1 do 10....
« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2010, 08:49:13 pm wysłana przez ZackFair »

Offline Fergard

• Berserker
  • Doh!
« Odpowiedź #81 dnia: Marca 12, 2010, 09:32:14 pm »
Umm... Why not?

Wiem, FF VII, FF VIII, NES-owe tytuły spod bandery Square były "True, Krieg and Cool", ale ja w nie nie grałem i pewnie nieprędko zagram.
KH było(jest) fajne. Nie jest epickie, brakuje mu może większej głębi, jest to opowieść o połączeniu przyjaźni i zalążkach yaoi i takie tam, ale było(jest) fajne. Po prostu grało(gra) się lekko, bez większych kłopotów, for fun.

(Oczekuje linczu)
Nigdy nie zaliczałem się do specjalnie uduchowionych osób.

Offline shinigami Peter

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: Marca 13, 2010, 01:00:49 pm »
Nie bój, mamy przecież wolność słowa i wypowiedzi ;) (chodź nikt nie mówił nic o wolności PO wypowiedzi  :P). Sęk w tym, że piszesz 'KH jest fajne', a stawiasz mu 5/10. Trochę brakuje w tym logiki :P. Nie twierdzę, że KH jest najlepszą grą świata (zwłaszcza po zagraniu w dwójkę), ale obiektywnie patrząc nie zasługuje na mniej niż 7-8/10.
A tak baj de łej, po co napisałeś o nieznajomości FF VII itd. , skoro nie o tym mowa? Naprawdę chcesz, żeby cie zlinczowali(jakieś ukryte skłonności masochistyczne ;) )?
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2010, 01:01:36 pm wysłana przez shinigami Peter »

Offline Fergard

• Berserker
  • Doh!
« Odpowiedź #83 dnia: Marca 13, 2010, 07:29:52 pm »
5/6, tak gwoli ścisłości.

Co do FF VII... Nie wiem, tak mi się jakoś powiedziało. No, ale to chyba zaczyna podchodzić pod offtop.
Nigdy nie zaliczałem się do specjalnie uduchowionych osób.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #84 dnia: Marca 13, 2010, 09:13:30 pm »
Ogólnie, dałbym tej grze solidną piątkę, ale raczej nie więcej.

lolwut? Poweidz jeszcze, że w skali od 1 do 10....

Umm... Why not?

5/6, tak gwoli ścisłości.

Coś jest nie tak...

Either way, przeszedłem KH, teraz zabieram się za CoM, a KH2 jest w drodze. KH zaczęło robić się epickie przy Hollow Bastion IMO. A zakończenie miodzio, od razu wiadomo,że wyjdzie(wyszedł) KH2. Nie spodziewałem się, że będe w stanie polubić niektóre postacie Disney'a w wieku 15 lat  :lol:

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #85 dnia: Marca 21, 2010, 09:06:59 pm »
KH2 już też przeszedłem, w porównaniu do KH1, jest o wiele za łatwy, co prawda grałem na normalu, ale wątpię aby proud był o wiele trudniejszy. Fabuła jest lepsza w KH2, szczególnie spodobało mi się ta możliwość z przechodzeniem światów dwa razy. Gumi Ship nie jest już taki lipny jak był wcześniej, więc nie można się przyczepić. Możliwość walki dwoma Keyblade'ami też niezła, fajne efekty są. Cały reaction command w sumie nie był zbyt często używany(ach te drewniane palce), ale jest to jakaś odmiana od ciągłego naciskania X. To chyba wszystko.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #86 dnia: Września 04, 2010, 10:50:20 pm »
A ja niedawno zdobyłem tak upragnioną grę (Kingdom Hearts) i jestem zachwycony. Uwielbiam Disney'a i FF, więc gra jak najbardziej mi się podoba. Genialne połączenie bajeczności i magii Disney'a z fantastyczną magią i typowym dla japońskich produkcji przedstawiania biegu wydarzeń i postaci. Wszystko okraszone bardzo ładną grafiką i muzyką. Momentami zabawna, wzruszająca ale bardzo ciekawa. Przez te 40h gry ani razu się nie nudziłem, ciągle byłem bardzo ciekawy co dalej. Wielki plus za burtonowskie Miasteczko Halloween :D. To było miażdżące. Z niecierpliwością czekam na KH2 i CoM, mam nadzieje że będą przynajmniej równie dobre. Choć przyznam szczerze że skakanie to zepsuli w tej grze. Jest irytujące. Do tego kiedy nieraz próbowałem wskoczyc gdzieś po skrzynkę np Goofy skakał za mną i mnie z tej platformy czy półki spychał za co miałem ochotę go wygonić z drużyny (czego niestety nie da się zrobić). Fajnie że w grze jest co do roboty poza wątkiem fabularnym i właśnie teraz będę się za grę brać drugi raz by zdobyć wszystkie sekreciki :).

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 13, 2011, 06:41:45 pm »
Jedynka rozpracowana na 100%. Największy problem sprawił mi Sephiroth ale jakoś go przeszedłem. Heh, co z tego że na 100lvlu. Teraz właśnie zabrałem się za nowo nabytą dwójkę i gra zapowiada się bardzo dobrze. Fajnie że gameplay został poprawiony i że można wrócić do tego  z jedynki. No i wydaje się dość smutna ta gra. Szczególnie los Roxasa, bycie Nikim raczej nie jest fajne heh.

Gra ukończona ale jeszcze nie na 100%. Jest mówiąc krótko zajebista, lepsza chyba od częsci pierwszej. Duże wrażenie zrobiła na mnie scena gdy musieliśmy pokonać 1000 Heartless. Na początku myślałem że to tylko tło ale z czasem przekonałem się że jednak trzeba będzie ich wszystkich ubić. No i fabuła jak zwykle piekna, poza tym oprawa AV, cud po prostu. Wystraszyłem się też tego co Riku ze sobą zrobił ale na szczęście wrócił do swej dawnej formy. Teraz tylko czekać na dalsze losy bohaterów które chyba ujawnione zostaną w KH III (zapewne na PS3, którego póki co nie mam). Szkoda że nie mam PSP i DSa zagrałbym sobie w te dodatkowe części. A po zdobyciu 100% jest coś takiego jak ukryta scena tak jak było to w częsci pierwszej?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2011, 06:23:47 pm wysłana przez kALWa888 »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #88 dnia: Lutego 16, 2011, 10:35:54 am »
Tak, masz dodatkowy filmik jak przejdziesz grę na 100% i w pełni uzupełnisz dziennik Jimminiego (lub jak po prostu przejdziesz na 100% jeżeli grasz na Hardzie). Jest ona jakby zwiastunem Kingdom Hearts: Birth By Sleep.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #89 dnia: Lutego 16, 2011, 08:57:03 pm »
A no właśnie dowiedziałem się niedawno. Całkiem fajnie się gra zapowiada po tym trailerze. Bardzo epicko. Szkoda że PSP nie mam.
Co do przechodzenia na 100% to mam problem z tymi momentami w któych latamy gummi shipem. Dość to trudne do zrobienia w 100% przynajmniej jak dla mnie. Nie wiem, może metodą na to jest budowanie swoich statków? Bo jak dotąd tego nie robiłem. Używałem jedynie te zdobyte.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #90 dnia: Lutego 18, 2011, 11:20:33 pm »
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2011, 11:21:47 pm wysłana przez kALWa888 »

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #91 dnia: Maja 28, 2011, 02:22:14 am »
Kurde, dwa razy przeszedłem KH1 ale nie miałem tej sceny. Ktoś mi powie jak ją uruchomić?

http://www.youtube.com/watch?v=D0ccEamRv4s

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #92 dnia: Maja 28, 2011, 08:03:25 am »
Pewnie to scenka z Final Mixa, jak wiele innych, np. Walka Clouda z Sephirothem itp.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #93 dnia: Maja 28, 2011, 08:14:21 am »
Nope z normalnego KH 1. Gdyby był Final Mix, to by głosów nie podłożyli. Dawno nie grałem, więc nie pamiętam dokładnie, ale powinieneś kiedyś wrócić do Accesory Shop w Traverse Town. Oczywiście zanim wejdziesz do Monstro.
I'm in Space!

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #94 dnia: Maja 28, 2011, 06:26:41 pm »
Aha przed wejściem do Monstro. No nic, wygląda na to, że trzeba kolejny raz grę przejść :D

Offline Bezik

• Soldier
Kingdom Hearts - dialogi
« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 25, 2011, 10:45:05 am »
Witam, mam od niedawna Kingdom hearts, i gram na emulatorze pcsx2. Jak dotąd grałem dosyć krótko, ale zastanawia mnie jedna rzecz - spotkałem dotąd 3 npc do pogadania, i żaden z nich nie miał kwestii mówionych (same napisy), a na wikipedii widziałem aktorów głosowych. Teraz pytanie:
To jest błąd emulatora, czy w tej grze kwestii mówionych po prostu nie ma?
Chodzi o pierwszą część gry, z angielskimi napisami.
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2011, 10:59:05 am wysłana przez Bezik »

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Odp: Kingdom Hearts - dialogi
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 25, 2011, 11:19:33 am »
Z tego co pamiętam, to CHYBA mniej ważne postaci głosów podłożonych nie mają.

Offline Bezik

• Soldier
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 25, 2011, 12:22:47 pm »
Chyba wszystko jest ok :)
Głosy mam w przerywnikach filmowych, ale podczas zwykłych dialogów w których to ja wybieram, co mam powiedzieć ich nie ma. Czy tak powinno być?
BTW, jestem zaskoczony że na tak leciwym kompie jak mój emuluję ps2 i gram w Kingdom Hearts bez żadnych problemów :)(na otwartych przestrzenaich czasem spada do 50fps, poza tym cały czas mam 60fps)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 25, 2011, 05:15:47 pm »
Chyba wszystko jest ok :)
Głosy mam w przerywnikach filmowych, ale podczas zwykłych dialogów w których to ja wybieram, co mam powiedzieć ich nie ma. Czy tak powinno być?
BTW, jestem zaskoczony że na tak leciwym kompie jak mój emuluję ps2 i gram w Kingdom Hearts bez żadnych problemów :)(na otwartych przestrzenaich czasem spada do 50fps, poza tym cały czas mam 60fps)

Tak powinno być. O ile pamiętam, to w drugiej części jest podobnie. Mówią, ale tylko w scenkach.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 03, 2013, 09:17:44 pm »
A ja juz zbliżam się do ponownego ukończenia fabularnego w KH 358/2 Days i zastanawia mnie jak wygląda zdobywanie najwyższego poziomu trudności. Stron panelów jest więcej niż cztery? Jeśli tak, to nie jestem pewny czy starczy miejsca by być dobrze uzbrojonym i mieć 100level.

Heh, szkoda, że twórcy nie wymyślili czegoś lepszego poza misjami które powtarzamy po trzy razy, tylko na trochę innych warunkach. Z niektórymi będę mieć pewnie problem, najbardziej z tymi specjalnymi, zaznaczonymi na żółto. Wszystko jest jasne jeśli chodzi o zdobywanie Challenge Sigils, ale nie do końca wiem jak to jest z koronami. Czasem zdobędę 4, czasem trzy i w zasadzie nie wiem czy 4 to max czy można jeszcze więcej znaleźć, a gdy za pierwszym podejściem zdobędę tylko jedną to czy mogę nadrobić zaległosci i zdobyć pozostałe przy nastepnym podejściu? Mam nadzieję, że tak, ale to i tak trochę kłopotliwe bo gra nie pokazuje mi ile zdobyłem tych koron tak jak jest to pokazane w wyzwaniach. W Mission Mode zawsze jest jedna korona. I pograłbym z kimś w co-opie ale niestety w pobliżu nie ma nikogo z DSem i ową grą. Shame.