Autor Wątek: Kingdom Hearts  (Przeczytany 31430 razy)

Offline ZedeKiaH

• Soldier
  • vampire in the shadow
    • Galeria
Odp: Kingdom Hearts
« Odpowiedź #60 dnia: Września 23, 2007, 01:14:41 pm »
Niestety Square wydaje swoje tytuly na rozne platformy.Przez to w planach mam ps3 i psp do kupienia.Jednak zobacze kiedy mi sie to uda,bo kasa z nieba nie spada.Jesli chodzi o nowe KH to widzialam kawalek pracy promocyjnej i jesli dobrze widzialam to byl tam roxas w wersji o wiele starszej.powiem tylko tyle,makabrycznie brzydko wygladdal,juz lepeij myszka miki wyszla=P

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #61 dnia: Września 23, 2007, 07:56:22 pm »
Trzy nowe Kingdom Hearts mają wyjść na:
DS - Co Roxas robił w Org. XIII
PSP - Birth by Sleep, czyli Rycerze w akcji, Prequel do Jedynki
I najgorsze: Komórki - Coś o Sorze w necie, sam do końca nie rozumiem.

To chociaż Tant się ucieszy z DS
I'm in Space!

Offline SzC

• Soldier
« Odpowiedź #62 dnia: Września 23, 2007, 09:39:12 pm »
Jesli chodzi o nowe KH to widzialam kawalek pracy promocyjnej i jesli dobrze widzialam to byl tam roxas w wersji o wiele starszej.powiem tylko tyle,makabrycznie brzydko wygladdal,juz lepeij myszka miki wyszla=P
Niektóre artworki Nomury mocno różnią się między sobą. Ten Roxas wyglądał "makabrycznie" tylko na malutkim zdjęciu, które obiegło internet na samym starcie TGS. Zobacz tutaj - http://www.khinsider.com/images/TGS2007/pic3.jpg

Cytat: The_Reaver
I najgorsze: Komórki - Coś o Sorze w necie, sam do końca nie rozumiem.
Będziemy mogli (a tak właściwie to prawdopodobnie NIE będziemy mogli) podróżować Sorą stworzonym z danych po światach stworzonych na podstawie dziennika Jiminiego.

Offline kamil_1911

• Soldier
Kingdom Hearts II - solucja
« Odpowiedź #63 dnia: Października 13, 2007, 04:46:20 pm »
Czy na stronie www.squarezone.pl pojawi się solucja do drugiej części znakomitej gry Kingdom Hearts?? A jeżeli nie, to czy mógłby ktoś podać link lub numer i tytuł gazety/książki w której jest opis przejścia tej gry po polsku?
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam

Offline SzC

• Soldier
Odp: Kingdom Hearts II - solucja
« Odpowiedź #64 dnia: Października 13, 2007, 05:14:33 pm »
Nie wiem do czego Ci opis, bo raczej trudno jest się w tej grze "zaciąć".

Opis pojawił się w dziewiątym numerze poradnika PSX Extreme. Możesz go zamówić tutaj: http://www.sklep.psxextreme.pl/product_info.php?products_id=3042.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #65 dnia: Października 13, 2007, 05:24:41 pm »
Czy na stronie www.squarezone.pl pojawi się solucja do drugiej części znakomitej gry Kingdom Hearts?? A jeżeli nie, to czy mógłby ktoś podać link lub numer i tytuł gazety/książki w której jest opis przejścia tej gry po polsku?
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
pojawić się może i pojawi, pytaj Reavera

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #66 dnia: Października 13, 2007, 09:16:16 pm »
Solucja będzie, ale trochę czasu zajmie. Zresztą po cholerę ci solucja. W tej grze nie da się zaciąć, a jak masz problem z bossem, to kilka level up to załatwi.
I'm in Space!

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 21, 2008, 04:07:35 pm »
powiedzcie mi czego to jest trailer? KH3, czy to ma sie tyczyć wersji psp czyli birth by sleep ?

http://www.youtube.com/watch?v=35yH1e0YdEc&feature=related
Kame Hame Ha

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 21, 2008, 04:33:58 pm »
Nie wiem, ale nasuwa mi się myśl, że KH była sielankowa i prosta, KH2 była bardziej skomplikowana, w teraz SE robi z tej marki jeszcze bardziej uber-epicką i jeszcze bardziej efektowną serię, która ma zapierać dech w piersiach. Zobaczymy, jak cokolwiek wyjdzie to sprawdzę recenzje, mam nadzieję że fabuła będzie dobra w czymkolwiek nowym z serii KH.
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 21, 2008, 06:48:10 pm »
Birth by Sleep na PSP.
I'm in Space!

Offline Braska final aeon

• Adventurer
  • *
  • Annihilator
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 06, 2008, 06:04:27 pm »
Według mnie kingdom hearts ma bardzo fajny gameplay ale fabuła i postacie niestety są beznadziejne. A i pomysł z Dinsejowskim postaciami też jest do bani. Fabuła jest po prostu dziecinna i naiwna. Bo fabuły KH ni wymyśliło squere tylko jakiś twórca komiksów na których podstawie to powstało.
You will go to hell right now.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 06, 2008, 06:06:56 pm »
Bo fabuły KH ni wymyśliło squere tylko jakiś twórca komiksów na których podstawie to powstało.

facepalm.jpg

Komiks od Amano Shiro powstał na bazie gry, a nie odwrotnie cwaniaku...

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 06, 2008, 07:46:57 pm »
Według mnie kingdom hearts ma bardzo fajny gameplay ale fabuła i postacie niestety są beznadziejne.
Yup. Nomura przesadził z design'em posaci. Nie mówię już o charakterach. God damn ! Dlaczego Mickey jak ninja się zachowuje ?
A i pomysł z Dinsejowskim postaciami też jest do bani.
Popiera...
Fabuła jest po prostu dziecinna i naiwna.
Wait...what ? Pomysł z Disney'owskimi postaciami był lipny głównie dlatego, że próbowali zrobić ze wszystkiego SERIOUS MOTHERFUCKING BUISNESS i DAHKNESS. Gdyby była bardziej normalna, spokojna i właśnie Disney'owska to bym się skusił do skończenia pierwszej części.
Bo fabuły KH ni wymyśliło squere tylko jakiś twórca komiksów na których podstawie to powstało.
Yeah...a Halo był pierwszym FPS'em jaki wymyślono.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Braska final aeon

• Adventurer
  • *
  • Annihilator
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 10, 2008, 03:24:01 pm »
Właśnie o to chodzi nie rozumiem jak Disnejowskie postacie zachowują się poważnie i ludzie traktują ich jak zwyczajne istoty. Wkurza mnie to po za tym Bad guy'e z kingdom hearts to jakieś głupole!! Ansem, Xemnas, wszyscy nie mają żadnych sensownych ambicjii.
You will go to hell right now.

Offline MysticA

• Soldier
« Odpowiedź #74 dnia: Maja 02, 2009, 12:06:12 am »
widze że tutaj to juz dawno nie było żadnego posta. słuchajcie mam pytanie chodzi mi o kingdom hearts 3 nie o te poboczne typu chains of memories, birth by sleep czy to jeszcze inne na DS'a czy macie może jakieś informacje na jaką konsole(mam nadzieje że ps2 ale na bank będzie to ps3 w końcu nowsza technologia lepsza grafa)i czy w ogóle SE ma zamiar stworzyć trzecią część tej wspaniałej gry

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #75 dnia: Marca 11, 2010, 11:03:47 pm »
Gaiz help me, walcze z Ursulą(2 forma, ta wielka) i choćby nie wiem co nie mogę zbić jej resztki HP. HELP :/

Btw, żeby nie robić offtopu, KH to bardzo dobra gierka, lekko mnie razi "cukierkowatość", ale da się wytrzymać. KH2 już w drodze :)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #76 dnia: Marca 11, 2010, 11:30:01 pm »
Ta, Ursula, a potem jeszcze Dragon Maleficient to byli jedyni bossowie, jacy mi w tej grze sprawili problem (Sephirotha nie liczę, bo to dodatkowy). Nic nie poradzisz, musisz próbować i nawalać ją po mordzie ciągle - weź mocniejsze potiony może i pamiętaj, żeby używać Lock do nawalania, bo w walce w trzech płaszczyznach to sobie bez tego nie poradzisz.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #77 dnia: Marca 11, 2010, 11:33:05 pm »
Odemnie dorzucę, żebyś założył Thunder/a ring. Najwyżej, trochę podnieś poziom doświadczenia.
I'm in Space!

Offline Fergard

• Berserker
  • Doh!
« Odpowiedź #78 dnia: Marca 12, 2010, 07:43:36 am »
Dziwna sprawa, mi druga forma Ursuli nie sprawiła kłopotów, a przynajmniej nie aż takich jak pierwsza. Walka była długa, piorun przegięty, ale można było od niego odskoczyć. Inna sprawa, że potem trzeba się było tam wrócić i ponownie obijać jej twarzycho.

Co ja sądzę o KH? Cóż, był to mój trzeci jRPG, w którego zagrałem(Wcześniej FF X-2 i X). Pomysł z połączeniem Disney X Square był ciekawy, choć ciężko mi stwierdzić, czy wypalił. Parę razy było zabawnie, parę ciężko(Tant ma rację - Dragon Maleficent JEST trudna. Dorzuciłbym może też pierwszą walkę z Cerberusem). Obecnie zaklinowałem się pod koniec gry. Ponieważ próba zbicia któregoś z super bossów bądź przejścia Hades Cup samym Sorą przerasta moje skromne możliwości, próbuję dobić do końca historii i zacząć grać w KH 2.

Plusy:
- Ciekawe kreacje przeciwników, jest stary dobry Behemoth(Szkoda, że nie ma Marlboro w wersji Heartless).
- Można się pośmiać.
- Bossowie dodatkowi spełniają swoje zadanie jako UBER-HIPER-MEGA-KOKSY.
- Nigdy bym nie wpadł na to, że można okładać kogoś kluczem.

Minusy:
- Gummi Ship jest lipny.
- Szukanie dalmatyńczyków jest lipne.
- Na niektórych bossach srogo się zawiodłem.
- Jakieś tam duperele(Tu jest miejsce na reklamę moderatora)...

Ogólnie, dałbym tej grze solidną piątkę, ale raczej nie więcej.
Nigdy nie zaliczałem się do specjalnie uduchowionych osób.

Offline shinigami Peter

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: Marca 12, 2010, 10:05:06 am »
Tej, chyba nie mówisz o 5/10 ?  :angry: