Normalna rejestracja przywrócona, zabezpieczenia przeciw spambotom wydają się działać. Rejestrujcie się, aby dołączyczyć do ponad tysiąca aktywnych użytkowników naszego forum.
Mazurit - hm, fajnie że ktoś w ogóle ogląda te tłumaczone scenki. Co do smykałki, być może i mam, ale KH to dosyć prosta gra do przetłumaczenia, muszę spróbowac się w czymś trudniejszym. No i mi też pasuje tłumaczenie "niktosie", ale znów nie mam bladego pojęcia jak spolszczyć Heartless i potem zacząłem stosować oryginalną nazwę "keyhole" nie tłumacząc na "dziurkę od klucza", ale w zasadzie to nie wiem jak lepiej. Wszystko zawsze można poprawić.
Co do tłumaczenia "Heartless" pożyczyłem kiedyś oryginał KH jedynki na PS2, a tam Polacy wrzucili tłumaczenie "Okrutnik". Nie jestem fanem polskiego tłumaczenia, ale jakoś Okrutnik pasuje. Ci bez serc Okrutnicy.
Ogladalem ostatnio SevalionTV na YouTube, on nagrywa Kingdom Hearts II Final Mix. Tam Nobody nazywal "Bezcielesni", a Heartless nazywal "Bezduszni".
Mi jakoś nazwa Okrutnicy nie podchodzi. Wolałbym serduszaki/serduchaki, bo Heartless to żadni okrutnicy, jedynie istoty bez serc. Sam Sora przez moment nim był i jakoś okrutnikiem mi się nie wydawał.
Cytat: Megafil666 w Kwietnia 20, 2013, 09:34:00 am Ogladalem ostatnio SevalionTV na YouTube, on nagrywa Kingdom Hearts II Final Mix. Tam Nobody nazywal "Bezcielesni", a Heartless nazywal "Bezduszni".Sevalion kiepsko trafił z Bezcielesnymi dla Nobody, skoro to CIAŁO i dusza pozbawiona serca. Cytat: kALWa888 w Kwietnia 20, 2013, 04:52:47 pm Mi jakoś nazwa Okrutnicy nie podchodzi. Wolałbym serduszaki/serduchaki, bo Heartless to żadni okrutnicy, jedynie istoty bez serc. Sam Sora przez moment nim był i jakoś okrutnikiem mi się nie wydawał.Sora jak stał się Heartless wciąż miał jeszcze trochę własnej świadomości, dlatego biegł za Kairi i nie zaatakował jej, ani swoich przyjaciół, jak większość Heartless.
Co ma istota bez serca do istoty bez duszy - ni huhu wiem. IMO Okrutnicy jako interpretacja pasuje bardzo dobrze.