Autor Wątek: Jedzonko  (Przeczytany 46104 razy)

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Jedzonko
« Odpowiedź #100 dnia: Lipca 28, 2006, 04:32:53 pm »
Snow Flakes, z takim misiem na opakowaniu, nie wiem czy jeszcze produkuja, bo ja tego nie kupuje od daaaawna.
Nie zapominajcie o płatkach owsianych, są raczej mocno fpyte i można sie tym zaje*iście najeść.

Offline Anouk

• MASTER OF SQUAREZONE PUPPETS
  • SemiRedaktor
    • http://refielle.ovh.org
Jedzonko
« Odpowiedź #101 dnia: Lipca 28, 2006, 04:34:40 pm »
Najeść - racja.
Co do Nesquicków to nawet je reklamują... a zresztą do mojego miasta wszelkie nowości późno dochodzą więc Nes nie brak :P

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Jedzonko
« Odpowiedź #102 dnia: Lipca 28, 2006, 04:36:40 pm »
a nie ten nesquick to sprawdzilem ze ma włoskie napisy na opakowaniu O_o musze sie dowiedziec skad on sie wzial ;]

Tant - to lepiej gestrzą mase zrobic tak zeby wyszla czekolada własnej produkcji - pycha sprawa tylko niepamietam jak sie to robilo dokladnie ;]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Jedzonko
« Odpowiedź #103 dnia: Lipca 28, 2006, 04:38:57 pm »
kakaa nesquick niema w sklepach? blink.gif to co ja mam w kuchni, kupione jakos w tym tygodniu?

Crap... gównianie przedmieścia to Oliwa jednak widzę... w moim sklepie tego nie ma i dawno nie było..

Mówisz poważnie? I to nie jest gorzkie itede?

No po to jest cukier raczej, żeby nie było gorzkie.... jest znacznie lepsze od rozpuszczalnego (tylko wpierw trzeba mleko troche podgrzać, bo w zimnym kakao się słabo rozpuszcza... ale to lepiej nawet, bo ciepłe lepsze oczywiście).

Offline Anouk

• SemiRedaktor
Jedzonko
« Odpowiedź #104 dnia: Lipca 28, 2006, 04:39:59 pm »
a nie ten nesquick to sprawdzilem ze ma włoskie napisy na opakowaniu O_o  musze sie dowiedziec skad on sie wzial ;]
włoskie mówisz? Dobrze, że nie jakieś chińskie. Bo prpos jedzenia u mnie na przeciwko kina jest transparent: "protest: przeciwko nadmiernemu importowi produktów spożywczych z krajów Azjatyckich"  ke? Jakoś tak to było.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Jedzonko
« Odpowiedź #105 dnia: Lipca 28, 2006, 04:42:46 pm »
własnie, apropo importu - podobno smieszna jest sprawa z produktami najwiekszych korporacji - zaleznie od miejsca produkcji maja rozne zawartosci cukru itp. i tak naprzyklad hamerykanska cocacola jest niby sporo słodsza od "naszej"... ktoś mógłby potwierdzić? bo mi sie to wydawało bullshitem strasznym, przeciez niby powinni dbać o ujednolicenie marki itp. ale słyszałem to juz pare razy, wiec cos w tym chyba jest...
« Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2006, 04:43:41 pm wysłana przez Morchol »

Offline Anouk

• SemiRedaktor
Jedzonko
« Odpowiedź #106 dnia: Lipca 28, 2006, 04:46:01 pm »
naprzyklad hamerykanska cocacola jest niby sporo słodsza od "naszej"... ktoś mógłby potwierdzić?
To pytanie raczej do Dark Clouda :P
A co do napojów to Krzyś(potocznie nazywany Sysiek) Jurajska jest najlepszy!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Jedzonko
« Odpowiedź #107 dnia: Lipca 28, 2006, 04:50:54 pm »
ee to chyba regionalny wytwor bo niewidzialem nigdy jakos ;] z napojow to jedynie Tymbarki, ewentualnie kubusie albo "jednodniowe" soki Marwitu, wszystkie cocacole i oranżady suxor, jak juz cos gazowanego to browarek ;]

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Jedzonko
« Odpowiedź #108 dnia: Lipca 28, 2006, 04:56:18 pm »
kuwa...ale z was smakosze.. albo bogacze, mnie nie stać na jakies "drogie" napoje, najlepsza jest zimna woda niegazowana z lodówki

Offline Anouk

• SemiRedaktor
Jedzonko
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 08, 2006, 01:06:18 pm »
ee to chyba regionalny wytwor bo niewidzialem nigdy jakos ;]
Ej poważnie wy tego nie macie? No fakt produkowane na terenie Jury Krakowsko Częstochowskiej ale myślałam że ma szerszy zasięg. Oj to nie wiesz co tracisz! Najlepszy gazowany napój o smaku pomarańczowym, jaki tylko istnieje na polskim rynku! :D

EDIT::

Ludzie, Jurajska to produkuje napoje dla całego kraju a nie tylko regionu. Na pewno nie znacie tego?

Edytuj posty... - Tant

Oj Tant nie łamię regulaminu no, nikt znowu by nie widział, że napisałam >< jak ja mam zedytować posta żeby widać było, że napisałam? hę? - dop. Anouk
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2006, 11:52:54 am wysłana przez Anouk »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Jedzonko
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 08, 2006, 06:06:40 pm »
naprzyklad hamerykanska cocacola jest niby sporo słodsza od "naszej"... ktoś mógłby potwierdzić?
To pytanie raczej do Dark Clouda :P
A co do napojów to Krzyś(potocznie nazywany Sysiek) Jurajska jest najlepszy!
nie pije coca coli - preferuje Pepsi :F

Ludzie, Jurajska to produkuje napoje dla całego kraju a nie tylko regionu. Na pewno nie znacie tego?
pierwsze słysze :F
tak btw - pewnie zaraz Gipson, albo W-w, albo whatever zwróci Ci uwage o edytowaniu postów.... wiec wiesz. ja tylko ostrzegam :F oni przewaznie nie sa mili - to podłe zimokrwiste łotry :D
Kame Hame Ha

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Jedzonko
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 08, 2006, 07:46:57 pm »
macie dalna...
jesli platki - tylko i wylacznie kangus
jesli picie - tiger (ew. inne napoje energetyczne), mleko waniliowe, hinduskie soki z mango, nektar bananowy od hortexa i pepsi
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Jedzonko
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 08, 2006, 07:59:16 pm »
A ja właśnie wcinam pyszne musli na kolacyjkę. Mniam :)  Pyszność. :grin:  

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Jedzonko
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 08, 2006, 07:59:20 pm »
macie dalna...
Nay, ty masz dałna.
jesli platki - tylko i wylacznie kangus
Wszystkie słodzone płatki są wujowe, a szczególnie takie małe jak kangus.
jesli picie - tiger (ew. inne napoje energetyczne), mleko waniliowe, hinduskie soki z mango, nektar bananowy od hortexa i pepsi
Napoje energetyczne też są wujowe, bo są drogie, mleko kokosowe lepsze (nie chodzi mi tu tylko o prawdziwe mleko kokosowe, ale i te, co jest sprzedawane w kartonikach czyli mieszanka zwykłego z kokosowym), mango dobre, ale nie jako sok, nektar bananowy jest zajebisty, pepsi za słodkie, wolę Nestea.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Jedzonko
« Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 08, 2006, 08:08:31 pm »
Nay, ty masz dałna.
no dobra, ale wy wiekszego

Napoje energetyczne też są wujowe, bo są drogie
tia, redbulle po 6 zl sa malo elo, ale tigery sa u mnie po 1,60 za puszke

mleko kokosowe lepsze
prawdziwe jest calkiem calkiem, mieszanki nie pilem ale z waniliowym to i tak sie rownac nie moze

mango dobre, ale nie jako sok
nie piles hinduskich sokow... polskie mangowe soki to raczej syf, tamte sa gestsze i bardziej przypominaja owoc w smaku

btw. wujowosc to czad
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2006, 08:09:03 pm wysłana przez Zell Dincht »
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Agrias

• Daredevil
  • **
  • Our lives are as fleeting as a dream.
Jedzonko
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 09, 2006, 09:04:12 pm »
Ja naprzyklad nie pije pepsi ani napojów gazowanych tylko soki i wode żywiec zdroj zmakołyk cytrynową (miodzio)

Offline Tamiko

• Berserker
Jedzonko
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 11, 2006, 04:51:56 pm »
Najlepsze jest bananowe Monte. Bez dwóch zdań. Ale szczerze mówiąc bardziej od niego podobała mi się reklama, ale już nic tym nie powiem, bo nie jestem nawiedzona (aż tak bardzo)...

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Jedzonko
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 11, 2006, 11:06:35 pm »
też nie lubię napojów gazowanych. Ewentualnie Mountain diu [:F]. A płatki są pyszne.Prawie każde poza takimi zwykłymi kukurydzianymi. Np. teraz na wyjeźdxie pod namiotem najlepsze co mi się przytrafiło to musli z rodzynkami [nieznoszę rodzynek,ale byłam taka wygłodniała,że mi smakowały] , papayą , ananasem itp. Zjadłam cały worek na sucho...i zagryzłam daniem w 5 minut puree [ochyda]

Offline Agrias

• Daredevil
  • **
  • Our lives are as fleeting as a dream.
Jedzonko
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 12, 2006, 08:40:29 pm »
też nie lubię napojów gazowanych. Ewentualnie Mountain diu []. A płatki są pyszne.Prawie każde poza takimi zwykłymi kukurydzianymi. Np. teraz na wyjeźdxie pod namiotem najlepsze co mi się przytrafiło to musli z rodzynkami [nieznoszę rodzynek,ale byłam taka wygłodniała,że mi smakowały] , papayą , ananasem itp. Zjadłam cały worek na sucho...i zagryzłam daniem w 5 minut puree [ochyda]

Jak człowiek głodny to wszystko zjadł by ( no może bez przesady)

Pamiętam jak byłam w szpitalu to jak wróciłam to przez pierwsze dni w domu to jadłam tak duzo że hohoho

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Jedzonko
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 12, 2006, 08:50:12 pm »
o tak w szpitalu bylem tak z 9 lat temu, ale szpitalny jadlospis pamietam do dzis... strasznie lipny ;(  
Kame Hame Ha