Asuka to powrót "mało grywalnej" jak twierdzili producenci Jun. Notabene mojej ulubionej postaci. Lamować się nią da... owszem. Ale bardzo łatwo ją zblokować i zbić, większość jej ataków, podobnie jak i Jun, bazuje na ciosach w najwyższym poziomie, sztuka polega na dobiciach i podbiciach... nie ma za dużo. Ale pewnie tak gadam, bo to na ćwiczeniach Jun właśnie robiłam sobie pęcherze na kciukach ładne kilka lat temu...
Całe szczęście, że Jinpachi nie jest grywalną postacią. Dziękuję bogu i producentom za to.
Godne obejrzenia zakończenia: Law (aaaaa!), Lee (yessirmymaster!), Ling (taaa, pamiętna scena na skale), Beak (Hwo spokorniał??), Asuka (masa, musiało być mięciutko, bo ta chwila trwała dłużej XD), Nina/Anna (czyżby szykowały się postacie do nowego Soul Calibura?? :F), Heihachi (in yer dreams, pal!!)
No i dodatkowy ciuch Asuki.... aaaaa.... (rozpływam się)
Zapomniałam dodać coś o Yoshim. Co jak co, ale zmienił się na lepsze. Sama przyjemność nim teraz polamować.
---------------edit @Gipsi---------------------------
Asuka na pewno ma jakieś powiązania z Jun, wielu ludzi chciałoby uwierzyć, że jest to jej i Kazuyi drugie dziecko (ale jest to po prostu niemożliwe). Ale mi się zdaje, że Asuka jest jedynie jakąś dalszą kuzynką Jina ze strony matki, zakończenie odpalili takie, że coś aż nie pasuje... Ale ludzie obok "Devil Gene" zaczynają gadać o czymś takim jak "Angel Gene...", który to Asuka miała by odziedziczyć po przodkach. Jest to dysputa na dłuuugie wieczory (ale tylko dla takich jak my, bo większość graczy się historią teka nie interesuje raczej...) i wieeele wątków musielibyśmy brać pod uwagę. Mam wrażenie że Jun wróci. Nie koniecznie jako postać grywalna. Ale jako ktoś szalenie ważny dla fabuły.
Ach, zapomniałam. To link do strony autorki fica. Przeczytałam już większość. Dziewczyna też chce wierzyć w to co napisała. Ja wolę poczekać.
http://www.kazxjun.tk/--------------------edit 2--------------------------------------
Zgadnijcie, czyj głos w grze ma Kazik
http://en.wikipedia.org/wiki/Toshiyuki_Morikawa