Autor Wątek: Tekken  (Przeczytany 41807 razy)

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Tekken
« Odpowiedź #140 dnia: Maja 12, 2006, 07:12:35 pm »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Tekken
« Odpowiedź #141 dnia: Maja 16, 2006, 10:30:16 am »
No dzieki dzieki. A co z ta gra o ktorej pisaliscie wczesniej... ten ulepszony Tekken 5 z dwoman owymi postaciami? Nie wyjdzie na PS2? Bo na arcadach juz chyba jest... a ten Tekken na PS3 wyglada jakby byl na PS2 i pewnie wlasnie jest portem z tych arcadow z tad nie widac zbytnio roznicy miedzy T5 na PS2 a T6 na PS3 >.>

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Tekken
« Odpowiedź #142 dnia: Maja 23, 2006, 10:08:25 pm »
Mam pytanie co do T5... czy w Arcade można zdobyć tytuł lepszy od Tekken Lord'a? Bo jak wczoraj byłem przy Virtuoso, myśląc, że jestem w połowie drogi, to się zdziwiłem dzisiaj, że nikt mocniejszy mi nie wyskakuje o Tekken Lord'ów... nie wiem, czy dalej męczyć Xiaoyu, czy się przerzucić na kogoś innego, by u niego maksymalny tytuł zdobyć...

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Tekken
« Odpowiedź #143 dnia: Maja 23, 2006, 10:26:28 pm »
co do przezucania sie...zrezygnowalem, przynajmniej tymczasowo, z Lei'a i mecze teraz Feng'a. Gosc ma niesamowite kombinacje rekami. Polowe paska mozna zjesc w zasadzie momentalnie. Poza tym jest dosyc szybki, a gdzy przycisnie do sciany, to bardzo smiercionosny

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Tekken
« Odpowiedź #144 dnia: Maja 23, 2006, 11:20:48 pm »
Nie Tant nie ma wyższego od TekkenLorda,ale weź go zdobądź na ultrahardzie to dopiero wyzwanie...

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Tekken
« Odpowiedź #145 dnia: Maja 23, 2006, 11:32:56 pm »
Nie Tant nie ma wyższego od TekkenLorda,ale weź go zdobądź na ultrahardzie to dopiero wyzwanie...

Ej no co ty wkręcasz Yuzu... poziom trudności nie odnosi się do trybu Arcade przecież... dzisiaj nawet z ciekawości sprawdziłem i przestawiłem sobie poziom trudności na Ultra Hard, chcąc sprawdzić, czy przeciwnicy będą trudniejsi... wyskoczył mi Tekken Lord Paul i go położyłem lekko (no może nie aż tak bardzo lekko).. nie było absolutnie żadnej różnicy poziomów, nabierali się ciągle na te same sztuczki, bronili się tak samo dobrze, wciskali ciosy tak samo nieprzewidywalnie i robili tak samo pokręcone juggle'e...

co do przezucania sie...zrezygnowalem, przynajmniej tymczasowo, z Lei'a i mecze teraz Feng'a. Gosc ma niesamowite kombinacje rekami. Polowe paska mozna zjesc w zasadzie momentalnie. Poza tym jest dosyc szybki, a gdzy przycisnie do sciany, to bardzo smiercionosny

Właśnie też myślę, czy nie zacząć Feng'iem ćwiczyć, bo już sprawdziłem, co on umie... ale najpoważniej myślę o Law'ie i Yoshimitsu, bo to moje stare postacie, u których znam wszystkie zagrania (oprócz tych nowych w T5).
« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2006, 11:35:15 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Tekken
« Odpowiedź #146 dnia: Maja 24, 2006, 10:53:58 am »
Jak to się nie odnosi?Jasne,że tak...najwidoczniej jesteś poprostu dobry i nie zauważasz różnicy.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Tekken
« Odpowiedź #147 dnia: Maja 24, 2006, 11:46:28 pm »
Dobra.. sprawdziłem na niższych poziomach i faktycznie, ludziki walczą znacznie lepiej... ale Tekken Lord i poziomy do niego zblizone, są tak samo trudne na wszystkich poziomach trudności... dzisiaj to sprawdziłem okładając ich Xaioyu (prawie mi ranga spadła heh... z 5 razy Demotion Risk miałem, ale to norma, bo przy walce z tym poziomem mam gdzieś 60% szans na zwycięstwo), a jak spróbowałem Law'em, to mnie rozwaliła Nina, walcząca na poziomie chyba 6th Kyu i się zdziwiłem strasznie...

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Tekken
« Odpowiedź #148 dnia: Lipca 02, 2006, 04:13:51 pm »
Uwaga ten post jest opatrzony 3 literemi IMO.

Tekken 5 to raczej lypa, na imprezki pograć w sam raz, ale nie całą noc, bo przysnać idzie, wolny jest (choć fajnie sie ogląda jak 2 koleżanki grają :P).
Na singla Tekken nigdy nie był fajny, ten tryb Devil Within to lipny dodatek, te całe tytuły też niczego sobie, bo grając beginnerem rozwalam bez niczego o wiele wyzsze tytuły.
Plusy? Ścieżka dźwiękowa lepsza niz w 4, ale gorsza niż w 3. Grafika też ładna, plansze średnio fajne. Po tej części nie zostanę zwolennikiem Tekkena, wracam do Soul Calibura.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Tekken
« Odpowiedź #149 dnia: Lipca 02, 2006, 04:27:11 pm »
Całkowicie popieram, Musiol. Nejlepsza z tego wszstkiego była IMO ta gierka na samym początku gry. Szkoda, że taka krótka ;/
Ścieżka dźwiękowa nigdy mi się nie podobała w Tekkenach. Była dla mnie zbyt elektroniczno-funky.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Spinkings

• Berserker
    • http://
Tekken
« Odpowiedź #150 dnia: Lipca 05, 2006, 02:58:38 pm »
Jakies 2 miesiące temu miałem możliwośc grania w T5 (tez m.in. w FF XII po japonsku) na PS 2 Slim u mojego dobrego ziomka... Klepalismy w T5 dosyc sporo bo tak sie "wczulismy" ze do piwka zrobilismy sobie mały turniej o broawr własnie :)

Cel mam zamierzony... : załadowac czym predzej PS 2 Slim i T5 :) (i ofc reszte cudownych gier)
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Tekken
« Odpowiedź #151 dnia: Lipca 20, 2006, 11:45:27 am »
Największą zaletą Tekkena 5 jest z pewnością system walki. Jeśli chodzi o mechanikę gry to Namco słusznie powróciło do rozwiązań z poprzednich części które zjednały serii rzesze fanów. Najgorszą wadą dla mnie jest jednak złe zbalansowanie postaci. Zawodnicy tacy jak Steve czy Feng są zbyt silni i gdy gra nimi doświadczony gracz to ciężko z nim wygrać słabszymi postaciami. Mimo że w Tekkenie zawsze podobał mi się jego system który oferował wiele możliwości i był doskonały zarówno dla początkujących graczy jak i tych wymiatających na turniejach to i tak moją ulubioną bijatyką pozostaje Soul Calibur. Tytuł ten podoba mi się głównie ze względu na swoją unikatową tematykę i klimat którego brakuje Tekkenowi. Chociaż gra nie posiada tylu ciosów, juggli i combosów to jednak jej mechanika jest solidna i niewiele ustępuje swemu konkurentowi. Mimo iż części druga i trzecia Calibura na PS2 trochę mnie zawiodły to seria nadal jest dla mnie najlepsza w swym gatunku.
« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2006, 11:46:37 am wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Tekken
« Odpowiedź #152 dnia: Sierpnia 19, 2006, 03:10:56 pm »
Mam pytanie do T5. Yuz jakiś czas temu napisała mi, że wyzwaniem jest zdobyć Tekken Lord'a na poziomie Ultra Hard. No to włączyłem ten poziom i dosyć sprawnie doszedłem do 1 Dan'a, maja ranking match średnio co trzy walki. No ale chyba czegoś nie wykminiłem jednak, bo po pierwszym danie, zaczęło się dziać coś złego.

Wczoraj rekreacyjnie pokonałem sobie w Arcade'ie 100 zawodników... zajęło mi to jakieś półtorej godziny (jeszcze kreskówki po drodze oglądałem na Cartoon Network hehe). Większość to były poziomy >Shihan, nierzadko Warlord, Conqueror, czy Deity.... a mimo to, ani razu nie wyskoczył mi Ranking Match. Ja rozumiem, że można długo czekać na zmiane rangi, ale 100 walk i nic? Może jest jakieś dodatkowe wymaganie, czy coś?

Swoją drogą, boty na Ultra Hard'zie to jełopy jednak są.... Mleczny, który gra Asuką luźno każdemu wpuszcza Power Hit'a, nawet 2 razy w trakcie walki, bo one go prawie nigdy nie kontrują, tylko wycofują się do tyłu z zaciągniętym blokiem... kretyni...

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Tekken
« Odpowiedź #153 dnia: Sierpnia 19, 2006, 04:12:26 pm »
Wczoraj rekreacyjnie pokonałem sobie w Arcade'ie 100 zawodników... zajęło mi to jakieś półtorej godziny (jeszcze kreskówki po drodze oglądałem na Cartoon Network hehe). Większość to były poziomy >Shihan, nierzadko Warlord, Conqueror, czy Deity.... a mimo to, ani razu nie wyskoczył mi Ranking Match. Ja rozumiem, że można długo czekać na zmiane rangi, ale 100 walk i nic? Może jest jakieś dodatkowe wymaganie, czy coś?

Właściwie tak to wygląda...jeśli przegrałeś choć jedną walkę z takim to to jakoś dziwnie liczy,znaczy się ranking dostajesz dużo później...ale w sumie jak moja siostra grała to czasami i trzy godziny nie wystarczały by dostać nowy ranking.To chyba zależy na ile walk sobie ustawisz i  w jaki sopsób ich załatwiasz...znaczy się w jakim stylu,bo jak walczysz sobie jednym ciosem to nie ma tak łatwo,że tak powiem Tekken nie jest już taki "głupi" i nie akceptuje "lam"..no ale ja się tam mało znam,bo mało grywam ostatnio w T5.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2006, 04:14:19 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Tekken
« Odpowiedź #154 dnia: Sierpnia 19, 2006, 04:38:51 pm »
Nie no ja nie lamuje, Xiao nawet nie ma specjalnie jak lamować.. co prawda troche nadużywam tego potrujnego kopniaka z powietrza i odepchnięcia z 4+2, RP, ale zasadniczo wykorzystuje dosyć spory wachlarz ciosów.

Przegrywam tak mniej-więcej 1 na 4 walki.... w szczególności jak walczę np. z Hwoarang'iem, bo wtedy zawsze się czaję, żeby go zrewind'ować i wpakować chwyt od tyłu.. kocham ten manewr u Xiao nawet bardziej niż jej juggle tyłem do przeciwnika hehe...

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Tekken
« Odpowiedź #155 dnia: Sierpnia 19, 2006, 04:39:19 pm »
Jeśli chodzi o podbijanie rankingów to najlepiej walczyć jest z przeciwnikiem tej samej rangi lub trochę wyższej, wtedy największa szansa na ranking match (przynajmniej ja tak robię).
Swoją drogą, boty na Ultra Hard'zie to jełopy jednak są.... Mleczny, który gra Asuką luźno każdemu wpuszcza Power Hit'a, nawet 2 razy w trakcie walki, bo one go prawie nigdy nie kontrują, tylko wycofują się do tyłu z zaciągniętym blokiem... kretyni...
W grze jest parę bugów przez które niektóre ciosy są praktycznie gwarantowane, nawet na Ultra Hard z Tekken Lordem. Polecam chociażby dół/kwadrat Devil Jina lub przód/kwadrat/kwadrat, dół/kółko, Asuki.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2006, 04:40:22 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Tekken
« Odpowiedź #156 dnia: Sierpnia 28, 2006, 08:29:51 pm »
Ej, mam pytanie związane z zauważonym ostatnio ciosem. Jak byłem na EP5 to widziałem, jak jeden z grających typów wbiegł na ściane, odbił się od niej i zrobił atak z pięści (Steve). Wcześniej w Adcade Mode Law zrobił coś podobnego - odbił się od ściany i zrobił fikołka w powietrzu z atakiem na High. Oznacza to, że jakieś interakcje ze ścianą można w tej grze robić. Wie ktoś jaka jest kombinacja na te zagrania? Ja tego nie odkryłem, ani nie znalazłem na GameFAQs, więc może wy wiecie.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Tekken
« Odpowiedź #157 dnia: Sierpnia 28, 2006, 09:28:54 pm »
o ile wiem to dwa razy tyl stojac tuz przy scianie..ale zadko (lub rzadko ;/) to wychodzi i jest slabe

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Tekken
« Odpowiedź #158 dnia: Sierpnia 28, 2006, 11:15:51 pm »
Pierwsze słysze o czymś takim, w Soulach jest parę zagrań umożliwiających odbicia od ścian, ale w Tekkenie?. Może był to tylko jakiś hardcorowy juggle, bo trochę już wymęczyłem Tekkena 5 ale nic podobnego nie wyłapałem w tej grze.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Tekken
« Odpowiedź #159 dnia: Sierpnia 29, 2006, 04:13:05 am »
o ile wiem to dwa razy tyl stojac tuz przy scianie..ale zadko (lub rzadko ;/) to wychodzi i jest slabe

Słabe, ale jakie szpanerskie

Pierwsze słysze o czymś takim, w Soulach jest parę zagrań umożliwiających odbicia od ścian, ale w Tekkenie?. Może był to tylko jakiś hardcorowy juggle, bo trochę już wymęczyłem Tekkena 5 ale nic podobnego nie wyłapałem w tej grze.

Za mało wymęczyłeś najwyraźniej, bo dzisiaj właśnie z Mlecznym i Lemaxem wykminiliśmy jak to się robi. Stojąc przy ścianie (najlepiej prostopadle do niej, ale można pod pewnym kątem stać.. byle by równolegle nie była), trzeba zrobić tył, tył, górny-tylny skos. Bez jakichkolwiek klawiszy. Wtedy postać odbije się od ściany i zrobi cios. Dobrze to działa u Xiaoyu, bo ona robi fikołka w tył na odległość chyba większą niż inni zawodnicy i można tym luźno przeskoczyć i zaatakować od tyłu osobe, która przyparła cię do ściany. Właściwie nic wspaniałego, ale jakie szpanerskie!