Hohohoh tego tematu mi właśnie brakowało^^o Tekkenie to ja mogem godzinami mówić.
Postacie,którymi gram:
Tekken2:Lee,Michel
Tekken3:Hwoarang,Xiao,Julia
TTT:Lee,Hwoarang,Baek,Julia,Michel,Xiao,Unknown
Tekken4:Hwoarang,Xiao,Julia,Lee/Violet,Micharu
Ale co ja będem gadać o ulubionych postaciach...mogem powiedzieć,że umiem prawie każdą postacia grać^^
Praktycznie zaczynajac od Tekkena3(był on pierwszym w jakiego zagrałam)do grafiki nic nie mam,muzyka też niezła.Do tej pory lubię sobie w niego pogrywać.Postacie zancie...oczywiście,że Hwoarang i Xiao.Oboję lubię za styl walki jaki prezentują.Ulubione stroje:Hwoarang ten z goglami,a Xiao niebieski,Julia ten w jeansach.
Jednego czego nie lubiłam było przechodzenie Forca by zdobyć Boskonovicza.
Tekken2...hm tu już było trochę lipnie z grafiką...muzyka też nie była taka super..ale na co tu narzekać przecież to był jeden z pierwszych Tekkenów,a konsole można powiedzieć,że dopiero pokazywały co umią.
Ulubiona strój:Lee ten z jednorożcem na kamizelce,Michel w sumie oba były fajne
TTT...a tu nie mam żadnych zastrzeżeń.Powiem szczerze,jak pierwszy raz w to zagrałam to byłam wniebowzięta...bo jednak okazało się,że wyglądał lepiej niż na screenach jaki widziałam.Grafika świetna...a muzyka to nic dodać nic ująć.
Ulubione stroje:Lee oczywiście co poprzedni i garniturek,Hwoarang ten sam i jeszcze seledynowy,Xiao niebieski i szkolny,Julia wszystkie były fajne,Michel jej trzeci strój taki brązowy,Unknown sukienka.
Podobały mi się jeszcze w TTT kręgle^^.Fajna kwestia była również zmieniania sobie muzyki podczas grania,po iluś tam punktach była możliwość jej zmienienia.Wogóle ten trub był takim...hm...odstresowaniem^^.
Tekken4....a co tu dużo mówić...Namco trochę...a może i nie trochę go spaprało.Pod względem...hm systemu chodzenia.Powiem szczerze,że bez sensu były te "długie sajtstepy"(czy jak to się tam pisze).Przez to nie można było wykonać nie których ciosów....
Muzyka nie była taka zła...a również areny były całkiem niezłe...choć było ich trochę mało.Fajna kwestia była również z Forcem....dobrze,że wymyślili kwestię z contyniu,a nie było tego tak jak w T3,że trzeba było od początku i to mnie bardzo cieszyło.A no i fajnie również rozwalało się ściany czy jakieś pomniki^^.
Ulubione stroje:Hwoarang pierwszy mi się nie podobał,ale za to wojskowy przypadł mi do gustu,Lee/Violet w skórzanych spodniach^^,Julia w jeansowym stroju,Xiao różowa sukienka totalnie mnie dobiła za to dres wporzo i jeszcze Micharu(szkolny).
A teraz trzymajcie się ludziska...miałam okazje widzieć Tekkena5 i powiem tylko tyle O_o nie ma co to chyba będzie najleprzy z Tekkenów.Są trzy nowe postacie:Raven-styl ninji,Asuka Kazama(ale to nie jest żona,siostra Jina czy tym podobne wydaje mi się,że to jest jego kuzynka,bo w jej histori było pisane o jej ojcu który miał tak na nazwisko i był on raczej bratem Jun)styl jaki prezentowała Jun i Feng Wei...hm prezentuje styl chinese kenpo...
A i info dla Gipsona...jet tu również Devil Jin...a wygląda bez komentaża....ma skrzydła,rogi i jakieś kolce na łokciach,i wogóle jest cały w tatułażach...jest jako jeden z bossów...i co najdziwniejsze jest również drugi boss i jest nim ojciec Heńka Jinpachi...a ten to wogóle jakiś monster...obiecuję,że jak tylko znajdem linka do strony na której on jest to zobaczycie jak oni wyglądają...
Co mogem jeszcze powiedzieć o nim...areny wyglądają zarąbiście a postacie to wogóle i jest jeszcze fajna kwestia,że można zmieniać postaciom stroje...czyli dodawać jakieś dodatki i zmieniać im kolor...ten tryb nazywa się Custom...wogóle to naprawde jest tam dużo ciekawych rzeczy...ale teraz nie mam za bardzo czasu by to wszystko opisać...