excuse me. moze mi ktoś napisać jak poprawnie skonfigurować NeoStraDe na Linuxie...? jak się okazuje w mojej okolicy policja wykazuje ostatnio nadpobudliwą aktywność jesli idzie o kontrolowanie kompuyerów i softu, więc wole to zrobić za wczasu niz potem płacić jakieś smieszne kary...
Idź może najpierw na komisariat policji i zapytaj się czy to prawda.
i co, mam zapytać "przepraszam panowie, czy to prawda, ze sprawdzacie kompy w okolicy, bla bla bla..." gdyby chodziło tylko o mój laptop, to pół biedy, bo winda jest oryginalna i mam na nią certyfikat. ale w domu moi o kompach pojęcia nie mają, więc w razie czego wolę zrobić to za wczasu, bo kary wynoszą ak od 1000 do 5000 zet podobniez... podobno w kilku wioskach w okolicy zrobili juz nalot, wiec wole nie ryzykowac, tym bardziej, ze tpsa lubi donosic na swoich klientów, a u mnie w domu muzyki i filmów się siciąga sporawo - ponizej 50 giga miesięcznie nie spadam ;] no a poza tym w akademiku tez wart wszystko zawczasu skonfigurowac na kompach znajomych, gdyż no cóż... już raz moja uczelnia podpieprzyła swoich studentów... wiec czemu nie miała by zrobić tego ponownie?? dlatego wole wszystko zrobić zza wczasu a nie potem sie martwic jak ktos mi do drzwi zapuka ;/