Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3264571 razy)

emiel_

• Gość
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #26300 dnia: Grudnia 12, 2007, 06:47:16 pm »
Też mam nieciekawe zdanie na temat PSP, sprzedałem je znajomemu jakieś 10 miesięcy temu...O grach się nie wypowiadam nawet,bo w chwili zakupu było ich niewiele.To co mnie najbardziej wkurzało w PSP,to ekran,a raczej jego widoczność w świetle dnia - porażka.Co do DS'a - kupiłem kilka miesięcy temu z obawami - teraz nie żałuję...Mi tam DS uzupełnia się z PS3 Musiol.Jestem w domu - PS3,jestem gdzieś poza - DS :D

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26301 dnia: Grudnia 12, 2007, 06:49:48 pm »
Każdemu się podoba coś innego, ale co do ekranu to nie zauważyłem tego, mam Slima i jakoś widać prawie dobrze (to w DSie nic nie widać). Ja w sumie się zawiodłem trochę na DSie, choć planuję sprzedać grubasa wraz z SuperCardem i kupić Slima, dla paru gier szkoda trzymać programator. DSa kupiłem dla Castlevanii (nie zawiodłem się wcale) i FF (ale III to kicha, więc olałem).

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26302 dnia: Grudnia 12, 2007, 06:53:57 pm »
FF III to kicha wg Ciebie? Cóż - chyba faktycznie są gusta i guściki.Ja uważam tego FFa za udaną konwersję.Co do DS'a - mam lite - i jakoś problemów nie mam z widocznością.PSP miałem wersję pierwszą,jako że zakupiłem je jakoś miesiąc czy dwa po premierze.DS ma klimat,a PSP cóż - tym razem ja to powiem - zawiodłem się. :>

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26303 dnia: Grudnia 12, 2007, 06:58:32 pm »
Ja właśnie chcę kupić Lite'a - lepsze ekrany ;) a PSP stary miał o niebo gorszy wyświetlacz (grałem na nim ,więc mam porównanie). Tak, FF III to kicha, kicha jakich mało. Fatalny 3D (nie trawię go w ogóle), debilny system save'ów skutecznie zniechęciły mnie do gry.

BTW, możecie mi nakleić metkę fanboja Sony, będzie wam lepiej ;)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #26304 dnia: Grudnia 12, 2007, 06:59:34 pm »
Już dawno to zrobiliśmy i nie bez powodu...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26305 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:06:29 pm »
Musiol, powiesz mi w końcu o co Ci chodzi z save w FF III, już czytałem gdzieś o problemie z save'ami i chyba Ty to pisałeś.Przecież w tej grze nie ma żadnego problemu w tej kwestii - możesz jaśniej? Jedyne do czego się przyczepiłem, to poziom trudności, który jest w tej grze strasznie niski...Grafa Ci się nie podoba?Ja do gier z ładną grafą mam 32calowy tv HD i PS3. DS ma  mi zapewnić dobrą grywalność, kiedy jestem poza domem.I doskonale spełnia to zadanie.PSP?Ratuje je FF ostanio wydany.Ale dla jednej gry nie zamierzam ponownie kupić PSP.Tym bardziej, że jestem bardzo zadowolony z obecnej konsolki nintendo.Nadmienię,iż nie jestem fanbojem Nintendo,wręcz przeciwnie - do zakupu podchodziłem sceptycznie.Później było już tylko miłe zaskoczenie...

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #26306 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:10:44 pm »
Ja niby kupiłem DS'a dla jRPG'ów, głównie byłem napalony na Children of Mana (które okazało się niestety gównem), ale teraz jakoś praktycznie w ogóle nie gram na tym w RPG'i. Zacząłem pykać w FFXII:RW, ale nie wytrzymałem, gra jest słaba. Gram we Front Mission, ale tydzień temu zawiesił mi się podczas walki, wkurzyłem się i od tej pory nie grałem. A teraz cisnę głównie w Settlersów i Wormsy, pewnie niedługo coś jeszcze zacznę, bo mam duże braki.

W FFIII grałem, ale tylko chwilę. Nie jest to zła gra, ja FFIII bardzo lubiłem w wersji NES'owej, więc i w tą chwilę miło się grało, ale właśnie - chwilę. Jakoś nie mogłem się wciągnąć ponownie w tą grę - to nie Legend of Mana, którą mogę w nieskończoność zaczynać, za każdym razem się wyśmienicie bawiąc. Widać już trochę wyrosłem z jRPG hehe..

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26307 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:12:50 pm »
Bo lepsze dla mnie gry wychodzą na konsole Sony? Miło mi :)

Odniosę się jeszcze do mojej oceny Wii, na tę konsolę nie ma jak dla mnie na razie dużo ciekawych gier (Zelda, U R GAY, SSB nowy, RE: UC), konsola JEST kierowana do casuali i dzieci i nikt temu nie zaprzeczy. Manhunt 2 mógł zmienić moje zdanie odnośnie tej konsoli, jednak grę pocięto i wyszedł średniak, a nie gra do dorosłych.

O X0 nawet nie mówię, mało interesujących gier (za dużo FPSów)+awaryjność skutecznie mnie zniechęcają do kupna.

A PS3 kupiłem z powodu najlepszego dla mnie lineup'u gier. A jak ktoś uważa, że płacenie za PS3 2,4k zł (wtedy) było błędem, to jego opinia, dla mnie to nie był błąd. Tak samo jak ktoś kupił Wii, czy X0, bo konsole kupuje się do gier, a nie z powodu marki.

BTW, na PC też gram O_O (strategie i managery piłkarskie)

emiel_ -
Musiol, powiesz mi w końcu o co Ci chodzi z save w FF III
save tylko na mapie świata z tego co pamiętam, postoję i podziękuję
Grafa Ci się nie podoba?Ja do gier z ładną grafą mam 32calowy tv HD i PS3.
nie zrozumieliśmy się, 3D może i jest ładne w tej grze (prawie szczyt możliwości DSa), ale chodzi mi o design graficzny w ogóle, postaci w SD nie trawię, wolałbym klasyczne, dopakowane 2D.
Tym bardziej, że jestem bardzo zadowolony z obecnej konsolki nintendo.Nadmienię,iż nie jestem fanbojem Nintendo,wręcz przeciwnie - do zakupu podchodziłem sceptycznie.Później było już tylko miłe zaskoczenie...
a u mnie się wachało, kupiłem DSa, byłem zachwycony, później przyszła stagnacja, potem Castlevania, a potem jeszcze Simpsony ratowały konsolę. Nie powiem, że DS nie ma gier, bo ma dużo świetnych (Meteos IMO jest w cholerę dobry), ale jakoś entuzjazm opadł (pewno przez programator, dlatego chcę się go pozbyć).

Nawet jak PSP nie ma 100 hitów, wystarczy 10 i już mam zakupów na miesiące, bo kroci to ja nie zarabiam (kieszonkowe mi nie wystarczają na grę:))

Tant -
Zacząłem pykać w FFXII:RW, ale nie wytrzymałem, gra jest słaba.
słaba może nie, ale oczekiwałem czegoś więcej, czekam teraz na FFTA: 2 ;], a CoM złe nie jest, taka 6+/10, czyli przeciętniak.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26308 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:16:59 pm »
Tant, ja to wiem :) Ale nie dam sobie wmówić, że FFIII to badziewie...Owszem,(o tym też pisałem) jest to gra "na raz", dla Ciebie nie ma porównania do LOM, dla mnie do CC,którą ja mógłbym zaczynać wiele razy...Ale jest to gra DOBRA.Nie genialna,ale wciąż dobra.A wyszukiwanie minusów na siłę przez Musiola jakoś niezbyt mi się podoba.Bo grę mam w oryginale i nie ma tam problemów z save'owaniem.Musiol może mnie w końcu oświecisz, gdzie miałeś z tym problem :D No chyba,że jest jakaś różnica pomiędzy wersją spiraconą,a oryginałem :D Ja tej grze daję spokojnie 8/10.Co do DS - bije on PSP na głowę - miliony ludzi nie może się mylić :D

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #26309 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:19:11 pm »
Bo lepsze dla mnie gry wychodzą na konsole Sony? Miło mi :)
Nie, bo nie potrafisz powiedzieć ani jednego złego słowa o obecnych konsolach Sony dobrze znając ich wady.
Odniosę się jeszcze do mojej oceny Wii, na tę konsolę nie ma jak dla mnie na razie dużo ciekawych gier (Zelda, U R GAY, SSB nowy, RE: UC), konsola JEST kierowana do casuali i dzieci i nikt temu nie zaprzeczy. Manhunt 2 mógł zmienić moje zdanie odnośnie tej konsoli, jednak grę pocięto i wyszedł średniak, a nie gra do dorosłych.
Ponieważ gry o zabijaniu są bardzo "dorosłe". Ja też uważam, że Wii jest śmierdzącą kupą gówna i jedynie od sprzedania go i kupna lepszego kompa trzymają mnie SSBB, No More Heroes (tak, wiem, ma być ocenzurowany w Europie) i UR MR GAY.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #26310 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:20:08 pm »
no, FFTA2 może być niezłe. CoM był słaby, grałem w niego z obrzydzeniem momentami, to najgorsza część Seiken Densetsu, deklasująca nawet Sword of Mana, który do niedawna uważałem za dno, a teraz dostrzegam jego zalety przez pryzmat CoM'a. Ishii zrehabilitował się jednak w pełni w moich oczach dzięki genialnemu, chociaż niedocenionemu Heroes of Mana (podejrzanie niskie oceny dostaje).

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26311 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:21:06 pm »
Czytaj ze zrozumieniem, ja nie miałem żadnych problemów z save'em, ale ze sposobem sejwowania. Save TYLKO na mapie świata jest zły. A błędów na chama nie szukam, bo jakbym miał to robić, to podałbym archaiczny system, brak fabuły, a tego nie zrobiłem. Wymieniłem tylko rzeczy, które w MOJEJ OPINII są złe w tej grze. Może z badziewiem przesadziłem ale dałbym jej maks 7/10 ;)

Co do DS - bije on PSP na głowę - miliony ludzi nie może się mylić
ile ludzi tyle gustów, choć nie powiedziałem, że DS jest gorszy od PSP

CoM był słaby, grałem w niego z obrzydzeniem momentami, to najgorsza część Seiken Densetsu,
bo dla Ciebie LoM to gra świetna, a dla mnie dobra, więc oczekiwań wielkich nie miałem po CoM

BTW, gadka o konsolach powoduje ożywienie na forum ;]

Jeszcze Sol;

Ponieważ gry o zabijaniu są bardzo "dorosłe".
tylko, że to jest motor napędowy fabuły, ale co tam

Nie, bo nie potrafisz powiedzieć ani jednego złego słowa o obecnych konsolach Sony dobrze znając ich wady.
y-y, potrafię, tylko jakoś mało piszę o konsolach, ale jak chcesz to proszę:
PS3 - olewanie wstecznej kompatybilności, obiecanki-cacanki odnośnie HOME i nowych funkcji XMB (raczej przesuwanie terminów na bliżej nieokreślony), błyszczące wykończenie i brak wibracji w SixAxisie (ale DS3 to zmienia), więcej denerwujących błędów nie  uświadczyłem
PSP - za krótko mam, ale wkurwia mnie błyszczące się wykończenie, gr... srebrnej wersji nie a, a na czarnej paluchy widać jak cholera
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2007, 07:28:13 pm wysłana przez Musiol »

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26312 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:24:40 pm »
Dobra - Musiol - żyj w spokoju ze swoim PSP.Ja ze swoim się rozstałem i nie żałuję - gówniana widoczność ekranu poza domem, słabe gry w czasie gdy PSP posiadałem i ujowa bateria zniechęciły mnie do niej całkowicie.BTW - wymień mi proszę te 10 MEGA SUPER gier na PSP.Tak z ciekawości...

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #26313 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:28:41 pm »
Dobra - Musiol - żyj w spokoju ze swoim PSP.Ja ze swoim się rozstałem i nie żałuję - gówniana widoczność ekranu poza domem, słabe gry w czasie gdy PSP posiadałem i ujowa bateria zniechęciły mnie do niej całkowicie.BTW - wymień mi proszę te 10 MEGA SUPER gier na PSP.Tak z ciekawości...
Ja się dołączę z prośbą - niech będą to gry nie TOP 10 PSP GAMES tylko te, w które zagrasz.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #26314 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:31:25 pm »
bo dla Ciebie LoM to gra świetna, a dla mnie dobra, więc oczekiwań wielkich nie miałem po CoM

Fakt. Jestem fanboyem, więc jak coś ma "Mana" w tytule, to oczekuję dużo. Mam szczerą nadzieję, że moje przypuszczenia po przejściu HoM'a są poprawne, i że Ishii szykuje reedycję SD3. To w sumie jedyna odgrzewanka, która by mnie naprawdę ucieszyła teraz...

Ja się dołączę z prośbą - niech będą to gry nie TOP 10 PSP GAMES tylko te, w które zagrasz.

Ja wiem, że LocoRoco jest zajebiste, no i megazajebiście wygląda Patapon. Oprócz tego, spodziewam się, że KH:BbS będzie zajebiste, no i, kto wie, może ta śmieszna Dissidia będzie coś warta. Oprócz tego, gdybym miał PSP, cieszyłbym się na myśl o remake'u Star Ocean 2. No, to chyba tyle ode mnie, niech się Musiol wypowie, bo pewnie wie lepiej po co ten crap kupił hehehe
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2007, 07:33:17 pm wysłana przez Tantalus »

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26315 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:34:07 pm »
I co do Twego czepialstwa w FF-III. Piszesz,że "sposób save'owania tylko na mapie świata jest zły".Wybacz stary,ale nie jest to gra posiadająca jakieś mega wypasione lokacje, które byłyby nie do przejścia.Poza tym,dla takiego kilera w dziedzinie RPG to chyba nie jest problem?A jeżeli już tak trudno było Ci jakąś z lokacji przejść (rotfl) to miałeś opcję quicksave (nie wiem jak działa,bo nie musiałem tego sprawdzać).

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26316 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:37:25 pm »
Eh... gdzie mówiłem o 10 MEGA grach? Czy ja kogoś nawracam na PSP? Zniechęcam do DSa? Nie, skrytykowałem FFIII i źle? Ja 'wielbię' każdego fajnala, ale ten mi się nie spodobał, tak jak mi może nie podejść FF IV na DSie, z powodu 3D (wolałbym serio 2D). Zniechęciło Cię i tyle, może Cię przekona w przyszłości, może i nie, to zależy od ludzi, ja nie narzekam.

W sumie, skoro się uprzesz, masz te 10 gier (kolejność losowa):
- Loco Roco
- Killzone Liberation
- Syphon Filter Dark Mirror i Logan's Shadow (dwie gry)
- Worms Warfare 2
- FFT
- Jeanne D'arc
- Castlevania Dracula X
- Crisis Core: FF VII
- i z niewydanych - Patapon, GoW, Dissidia, remake SO2 (na PSXa w cholerę mi się podobało)

W te zagram jak będzie kasa na nie.

W sumie nie rozumiem tej nagonki, bo kupiłem PSP? Bo napisałem, że jest fajne? Bo PSP to shit i nie ma gier i kto ma PSP jest idiotą? Ja tam nikogo nie atakowałem za to jaką ma konsolę i nie kazałem mu pisać MEGA gier, bo to jakie gry są fajne, bo zależy od człowieka. Dla Sola AC na PSP jest fajne, dla mnie nie i tyle...

emiel_ - z łaski swojej nie rób osobistych wycieczek w moją stronę, bo ja Ciebie nie zaatakowałem, FF III mi się nie podoba i tyle, a jak masz problem z tego powodu to miej. Ja nie mówiłem, że jesteś głupi bo lubisz FF III.
Poza tym,dla takiego kilera w dziedzinie RPG to chyba nie jest problem?A jeżeli już tak trudno było Ci jakąś z lokacji przejść (rotfl) to miałeś opcję quicksave (nie wiem jak działa,bo nie musiałem tego sprawdzać).
jasne, nie potrafiłem skończyć żadnej lokacji, shame on me....

dżizz... chyba skończę pisanie, bo zaczynają się ataki, choć starałem się tego unikać, by uniknąć flame'a

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #26317 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:42:23 pm »
I co do Twego czepialstwa w FF-III. Piszesz,że "sposób save'owania tylko na mapie świata jest zły".Wybacz stary,ale nie jest to gra posiadająca jakieś mega wypasione lokacje, które byłyby nie do przejścia.Poza tym,dla takiego kilera w dziedzinie RPG to chyba nie jest problem?A jeżeli już tak trudno było Ci jakąś z lokacji przejść (rotfl) to miałeś opcję quicksave (nie wiem jak działa,bo nie musiałem tego sprawdzać).
Z tym, że Quicksave automatycznie wyrzuca z gry i kasuje się po jej załadowaniu. I sam nie skończyłem FFIII. Zniechęciło mnie ciągłe grindowanie, bo przez dungeona potrafiłem przejść jak burza rozwalając wszystkich jednym ciosem, a boss rozwalał mnie w 3 tury.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26318 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:43:28 pm »
Z tym, że Quicksave automatycznie wyrzuca z gry i kasuje się po jej załadowaniu
i o to chodzi (nie nadążam za odpisywaniem, więc pozwolę sobie zacytować)

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26319 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:46:33 pm »
Nie atakuję, tylko wkurwia mnie to, że wszędzie trąbisz o problematycznym save'ovaniu w FFIII.Dla mnie jakoś nie jest to problemem.Jeśli uraziłem to przepraszam, ale miałem PSP kilkanaście miesięcy i o jego wadach mogę się wypowiadać,nieprawdaż?Wyczułeś ironię z mojego posta - była spowodowana Twoją krytyką FFIII.Pisz wprost,że gra Ci się nie podoba,a nie zasłaniasz się mało ważnymi aspektami (dla mnie wcale).Nie chodzi o to, czy lubię FFIII.W rankingu FF jest ona u mnie stosunkowo nisko.Inna sprawa.W kontekście PSP-DS czepiasz się fabuły FFIII,a doskonale sobie zdajesz sprawę,iż jest to KONWERSJA gry.Czego oczekiwałeś?że Square ją zmieni?Pierwsze finale,co wiadomo nie od dziś, nie błyszczały jakoś specjalnie od strony fabularnej.Co do wymienionych przez Ciebie gier - kierują jednak nami inne gusta.PSP to oczywiście badziewie nie jest,ale moim skromnym zdaniem,jeżeli chodzi o dobrą zabawę, to DS bije go na głowę.A przecież o to w tym wszystkim chodzi...