Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3264373 razy)

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #26320 dnia: Grudnia 12, 2007, 07:53:18 pm »
OMG.... czytanie ze zrozumieniem leży

Nie atakuję, tylko wkurwia mnie to, że wszędzie trąbisz o problematycznym save'ovaniu w FFIII
wspomniałem o tym 2/3 razy, bo dla mnie to wada, a mam prawo wyrażać swoją opinię

Pisz wprost,że gra Ci się nie podoba,a nie zasłaniasz się mało ważnymi aspektami (dla mnie wcale).
LOL, przecież napisałem, że gra mi się nie podoba...

W kontekście PSP-DS czepiasz się fabuły FFIII,a doskonale sobie zdajesz sprawę,iż jest to KONWERSJA gry.
gdzie się tego czepiłem? zacytuj dokładnie, nie wyrywając z kontekstu

PSP to oczywiście badziewie nie jest,ale moim skromnym zdaniem,jeżeli chodzi o dobrą zabawę, to DS bije go na głowę.A przecież o to w tym wszystkim chodzi...
a moim skromnym zdaniem, obie konsole się uzupełniają (PSP nie ma EBA, a gra fajna jest).

BTW, FFIII nie użyłem w kontekście PSP vs DS, tylko napisałem, że zawiodłem się na grze, tak jak Tant na CoM.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2007, 07:57:24 pm wysłana przez Musiol »

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26321 dnia: Grudnia 12, 2007, 08:03:26 pm »
Ok. przekonałeś mnie.FF III to dno, jak i sam DS. Viva la PSP :) Zauważ,że ja oceniając PSP,nie kieruję się grami na nią wydawanymi(wspomniałem tylko o braku dobrych tytułów,w momencie kiedy konsolę zakupiłem).Bo skoro debata PSP-DS,to może podasz mi jakieś argumenty działające na niekorzyść DS.Przyznaję się,iż czytałem trochę "na chybcika",ale mimo wszystko wspomniałeś o braku fabuły i słodkim dodatku,że o tym nie piszesz,a co właśnie w tym momencie zrobiłeś.Zamknijmy już zresztą temat FFIII i przejedźmy do meritum.Spróbuj przekonać sceptyka,który już się wcześniej sparzył ,do ponownego zakupu PSP.:)

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26322 dnia: Grudnia 12, 2007, 08:08:48 pm »
Ale ja nie miałem od początku zamiaru nawracać nikogo na PSP. Nie taki był mój zamiar...
Oceniając konsolę, ocenia się głównie gry na nią, chyba, że jak wygląda to też ważne (tu DS przegrywa IMO). Pisałem już, że DS i PSP się uzupełniają, bo i tak konsola i druga ma świetne gry. Przekonywać nie mam zamiaru, bo skoro PSP Ci nie podeszło za pierwszym razem to pewno Ci się nie spodoba za drugim. Poza tym, już raz przekonywałem Serge'a do konsol i skończyło się na flame'ie, więc podziękuję.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #26323 dnia: Grudnia 12, 2007, 08:25:48 pm »
Mamo, Tato, nie kłóćcie się już.... ":( :( :("

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #26324 dnia: Grudnia 12, 2007, 08:28:42 pm »
Tant użył emoty (a nawet trzech). Run for your lives!

A ja nie mam ani DSa ani PSP i nie mam takich problemów :>

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #26325 dnia: Grudnia 12, 2007, 08:31:47 pm »
Tant użył emoty (a nawet trzech). Run for your lives!
Dał je w cudzysłowiu, więc jest OK ;]
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #26326 dnia: Grudnia 12, 2007, 08:56:55 pm »
No co Wy? Consolewar beze mnie? Dobrze, ze mnie zawolano, bo inaczej bylbym smutny jak Tant.

Na poczatek co do FF III, poziomu trudnosci i saveowanie. Zeby nie powatrzac tego, co juz kiedys napisalem, pozwole sobie zacytowac wlasna recenzje tego tytulu.

Taki właśnie napis [Your party has been defeated - przyp. Siergiej] towarzyszył mi podczas zabawy z DS-owym Finalem z zaskakującą częstotliwością. Nie byłoby w tym oczywiście nic dziwnego, gdyby nie jeden, drobniutki fakt. Nigdy, przenigdy nie zdarzyło mi się grać w przedstawiciela serii Ostatniej Fantazji, który wyróżniałby się wysokim poziomem trudności. Oczywiście nie jest to taki hardcore jak momentami w Shin Megami Tensei: Lucifer’s Call, czy Disgaea: Hour of Darkness, ale nie zmienia to w żadnym stopniu faktu, iż szczęka ma z siłą wodospad gruchnęła o ziemię, kiedy ten sam „szef” rozbił moją ekipę w drobny mak przy kolejnej już próbie unicestwienia go. Dodatkowo, żeby było jeszcze trudniej, niemal na wszystkich bossów przypadają dwie tury (pod rząd!) przy naszej jednej. Tutaj niestety wyłazi na wierzch pomysł, którego twórcę miałem czasami ochotę pozbawić życia przy pomocy czerstwej bułki. Mianowicie – chodzi o całkowite skasowanie znanych ze wszystkich innych części serii savepointów. Doprawdy, absolutnie nie widzi mi się powtarzanie po raz setny tego samego, zdającego się ciągnąć w nieskończoność dungeona, tylko dla tego, że ktoś był na tyle niekompetentny, by dać mi możliwość zapisywanie gry tylko na mapie świata. Zgroza!

Jak komus sie nie chce czytac - z grubsza chodzi o to, ze bossowie sa przepakowanie s tosunku do wszystkiego innego, o czym z reszta pisal Sol, a savepointow brak. Syf kila i mogila w tym elemencie czyli ze. Ale zeby nie bylo, ze wyzywam FF III od crapow. To jest taki sredniak, niczym sie nie wyrozniajacy, w rownie sredniej serii FF. Ode mnie 7/10 ;]

A co do consolewaru wlasciwego - gralem i na DS-ie i na PSP troche czasu, choc posiadalem tylko to pierwsze. I choc na poczatku entuzjazm byl ogromny (EBA, Advance Wars, Meteos, Hotel Dusk), to pozniej malal caly czas, az w koncu go sprzedalem na rzecz zimowego zakupu w postaci next-gena. Jednak X0 podoba mi sie duzo bardziej od DS-a ;] I tak, mozecie mnie nazywac graphic whore, bo podoba mi sie Bioshock, Call of Duty 4 i Gearsy. Oczywiscie nie tak jak Mass Effect i Pinatki, ale mniejsza. Niezle tez gralo mi sie w Forze, chociaz daleki jestem od oszalenia na jej punkcie. Chetnie tez sprawdze w akcji Halo 3, ale za troche czasu, jak juz bedzie w rozsadnej cenie i tylko dla, ponoc genialnego, multiplayera. Finishowanie fighta jakos mnie specjalnie nie kreci. Ot, caly ten HaloHype mnie nie rusza zbytnio. Warcajac jednak do meritum, czyli DS-a i PSP. Dlugo zarzekalem sie, ze jakbym ponownie stanal przed dylematem co kupic, to znow wybralbym Dual Screena. I choc dalej bardziej podoba mi sie DS, to jednak teraz nie jestem juz taki pewien, czy nie siegnalbym po Portabla. PSP ma pare swietnych gier, jak LocoRoco, Luminy, Disgaea (nie wiem nawet, czy juz wyszla mowiac szczerze), MSG: Portable Ops i tak by mozna wymieniac. Chociaz, co ja tam wiem, w koncu jestem tylko graphic-whore ;]

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26327 dnia: Grudnia 12, 2007, 09:14:46 pm »
Siergiej, Ty również narzekasz na poziom trudności?Mi "udało" się zginąć w trakcie gry bodajże dwa razy...Nie wiem,może dlatego,że nie przechodziłem gry na chybcika,tylko przezornie troszkę pakowałem postacie.Mi brak save pointów zupełnie nie przeszkadzał.Grę skończyłem na poziomie 69/68 w zależności od postaci, jako : Ninja Job lv.47,Sagex2 lvl.32 i Dragoon lvl.99. Co do windowsklocka - nie wypowiadam się,bo nigdy takowej konsoli nie posiadałem.Poza playstationami1,2,3 z konsol posiadałem jeszcze tylko GC , Atari Jaguar (miodzio) i Segę Megadrive.Do kupna produktu MS nie skłoniła mnie nawet wciąż przekładana premiera PS3.Do gier X-owych mnie nie ciągnie :P

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #26328 dnia: Grudnia 12, 2007, 09:19:46 pm »
Bo poza multiplatformami, ktore czesto sa wydawane wczesniej na X-a, a czasem nawet na X0 pojawiaja sie wersje bardziej dopracowane (zapewne pierwsza gra dzialajaca lepiej na PS3 bedzie nowy Burnout), PS3 ma super smocznego Laira, ktorz ponoc jest gorszy niz strzelenie sobie w leb ;] Oraz oczywiscie Motorstorma, Uncharted i Ratcheta, ktorych wartosci nie neguje. Nieprawdaz?

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26329 dnia: Grudnia 12, 2007, 09:29:19 pm »
Prawdaż prawdaż.Choć nie ukrywam,że kupiłem ps3 głównie z myślą o kontynuacjach takich jak SC, RE(mhrrr), FF i DMC.No i te spekulacje wokół kontynuacji sagi Chrono...Poza tym decydowało też o tym wyjście HDMI, którego X jest pozbawiony i czytnik blu-ray(hddvd można sobie...dokupić-normalka w MS),gdyż dla mnie,jako posiadacza telewizora HD, było to dosyć istotne.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #26330 dnia: Grudnia 12, 2007, 09:31:28 pm »
Ja tam kupuje X0 z HDMI ;]

...Co oczywiscie jest strasznym swinstwem ze strony MS. Robienie siedmiu milionow wersji konsoli, to robienie debili z ludzi, ktorzy juz sprzet kupili. Z tym ewentualnie moge sie zgodzic ;]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2007, 09:32:12 pm wysłana przez Siergiej »

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26331 dnia: Grudnia 12, 2007, 09:42:31 pm »
Dokładnie.Chociaż ten przekręt ze strony M$ mnie nie boli,ponieważ nigdy nie miałem i mieć nie zamierzam X-a.Bardziej mnie wpienia fakt zrobienia dx10 tylko pod vistę,którą mam serdecznie w d.....To się nazywa wymuszanie pieniędzy(głównie od graczy,bo czego to się nie zrobi by ujrzeć efekty najnowszych kart graficznych).P.S.Jak kupowałem PS3 to nie było xkloceczka z hdmi (tak mi się przynajmniej wydaje...),a m$ chyba coś przebąkiwał,że to niepotrzbna strata pieniędzy,czy jakoś tak ;)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #26332 dnia: Grudnia 12, 2007, 09:45:38 pm »
Calkiem mozliwe, Co nie zmienia faktu, ze to PR Sony jest mistrzem, jesli chodzi o hipokryzje :P

A jesli chodzi o Visty, DirectXy i tym podobne...meh. Nie interesuje mnie to, PC jako platforma do grania to dla margines ;]

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26333 dnia: Grudnia 12, 2007, 10:49:54 pm »
Nie interesuje mnie to, PC jako platforma do grania to dla margines ;]
pomijając strategie i FM 08 :)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #26334 dnia: Grudnia 12, 2007, 11:02:43 pm »
nie tam, zapedzasz sie ;] Zeby wszystkie strategie od razu? Mnie wystarcza Europa Universalis :P A z menedzerow gram tylko w CM 01/02.

Poza tym, zdarza mi sie (ostatnio rzadko) pograc troche w Toribasha - jedyna sensowna PCtowa bijatyka, przy okazji bijaca wszystkie Tekkeny, SC-ki i DoA na glowe pod wzgledem grywalnosci.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26335 dnia: Grudnia 12, 2007, 11:11:25 pm »
Mnie wystarcza Europa Universalis
+Hearts of Iron II i jakieś tam RTSy czasu rzeczywistego

Poza tym, zdarza mi sie (ostatnio rzadko) pograc troche w Toribasha
też w to pogrywam, jakie ja tam figury robię xD

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #26336 dnia: Grudnia 12, 2007, 11:26:10 pm »

No, ja ostatnio na kompie strasznie w Dune 2 cisnąłem, a teraz chyba zacznę w Corsairs'ów. Nie ma to jak stare dobre strategie, które ledwo co działają na XP'ku hehe.

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #26337 dnia: Grudnia 13, 2007, 08:49:46 am »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #26338 dnia: Grudnia 13, 2007, 10:37:51 am »
A Pratchett ma alzheimera.

OŻ... niedobrze, niedobrze... miejmy nadzieję, że wygra tą nierówną walkę z chorobą i nie przeszkodzi mu to w napisaniu kolejnych książek...

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #26339 dnia: Grudnia 13, 2007, 12:22:27 pm »

No, ja ostatnio na kompie strasznie w Dune 2 cisnąłem, a teraz chyba zacznę w Corsairs'ów. Nie ma to jak stare dobre strategie, które ledwo co działają na XP'ku hehe.

jesli sie Dune2 podobała o polecam ostatnie dziecko Westwood - Emperror: Battle For DUne - zajebiaszczy rts osadzony w swiecie Diuny ;p
Kame Hame Ha