Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3266584 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #25440 dnia: Sierpnia 30, 2007, 04:33:09 pm »
Prezydent Internetu

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #25441 dnia: Sierpnia 30, 2007, 04:39:54 pm »
Aha.
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25442 dnia: Sierpnia 30, 2007, 07:40:00 pm »
Co do akcyzy, to o ile pamiętam miała ona isc na polepszenie stanu dróg w polsce , na nowe autostrady itp. ale z tego co widac jestem ciekaw gdzie ta cała kasa idzie ...
Akcyza a podatek od dróg to dwie różne rzeczy. Akcyza jest ot tak, żeby była. Podobnie jak w alkoholu - jest, bo jest i już. Większość Polaków nie zastanawia się, po co w ogóle istnieje akcyza. Tak jest, więc tak być musi.

BTW - ABW pojechalo dzis po calosci X_X
Niby dlaczego? Dokonano zatrzymania trzech osób podejrzewanych o popełnienie przestępstwa. Czyż nie od tego jest Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego?

Kolejny pokaz siły PiSu..."My się niczym nie przejmujemy i robimy swoje" - czyli zacieramy ślady i niszczymy dowody naszej niekompetencji...
Poczym zacierają ślady i jakiej niekompetencji?

W telewizji słyszałem przed chwilą Tewu Bolka, który to mówił, że kaczyńscy szykują stan wojenny. Jakaś starsza pani z ulicy mówiła, że to już całkowite szaleństwo i że Polska przypomina jej Białoruś.
Już widzę jutrzejszy nagłówek wyborczej "Ludzie uciekajcie, PiS morduje"

Media zaprezentowały dzisiaj, jaką siłę ma ich 'rząd dusz'. Kaczmarek - Józef Światło IV RP- został zatrzymany przez ABW. Czy jest to zamach stanu? Aresztowanie komunistycznego politruka, ewidentnego karierowicza, nie jest dla mnie wydarzeniem zagrażającym mojej dalszej egzystencji.

http://www.youtube.com/watch?v=R63H2iEG0KU
:[

No to niedługo w polskich pubach też nie będzie śmierdziało fajami
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2007, 08:01:59 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25443 dnia: Sierpnia 30, 2007, 08:01:42 pm »
Mam w dupie co zrobili z Kaczmarkiem. Jak dla mnie moga go nawet utopic w rynsztoku, bo oczywistym jest, ze w tych jego rewelacjach nie ma zbyt wiele prawdy. Bardziej dziwi mnie natomiast aresztowanie Kornatowicza, bo chyba tak sie byly szef policji nazywa, w zasadzie lada moment przed tym jak mial skladac zeznania przed spec-komisja. Strange, isn't it?

A co do linku, to coz...[ * ]
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2007, 08:03:15 pm wysłana przez Siergiej »

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25444 dnia: Sierpnia 30, 2007, 08:08:45 pm »
Mam w dupie co zrobili z Kaczmarkiem. Jak dla mnie moga go nawet utopic w rynsztoku, bo oczywistym jest, ze w tych jego rewelacjach nie ma zbyt wiele prawdy. Bardziej dziwi mnie natomiast aresztowanie Kornatowicza, bo chyba tak sie byly szef policji nazywa, w zasadzie lada moment przed tym jak mial skladac zeznania przed spec-komisja. Strange, isn't it?
Miałem dzisiaj wielką przyjemność oglądając wiadomości na polsacie - zresztą, w okresie takiego szumu medialnego, to naprawdę bardzo ciekawe programy. Więc na rzeczonym polsacie, wypowiadał się słynny mgr Rolexander Kwaśniewski - mąż bezy, który mówił, że jak to można zatrzymać komendanta policji. Za Olka się nie zatrzymywało, tylko strzelało :)
Komentarze ze strony GW
# Tomasz Lis: Co z tą demokracją?
# Tego jeszcze w III RP nie było?
# Tusk: Naruszenie konstytucji
# Olejniczak: To zamach na Polskę
# Lepper: Gorzej niż za Stalina
Co za panika! Nagle dziennikarze się obudzili, że są inwigilowani ! Nagle ABW się zamieniło w Sicherheitsdienst, Rolexander mówi o demokracji i jest oburzony podsłuchami, a Wałęsą mówi o totalitaryzmie Kaczorów. Giertych protestuje w obronie demokracji, a całkowicie już politycznie i moralnie zniszczony Leper, wydaje ostatnie polityczne tchnienia.

A są ważniejsze sprawy, np. zblizający się wielkimi krokami październik...

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25445 dnia: Sierpnia 30, 2007, 08:23:33 pm »
Giertych protestuje w obronie demokracji,
Tak tylko przypominam, ze to ten sam Giertych, ktorego jeszcze do niedawna lubiles ;p
Za Olka się nie zatrzymywało, tylko strzelało
Za kadencji Kwasniewskiego to ja wrecz nie pamietam dnia, zeby glownego komendanta nie musieli zeskrobywac z asfaltu na wiejskiej.
# Tusk: Naruszenie konstytucji
A nie jest tak? Pytam na serio, bo moja znajomosc konstytucji jest marna. Z reszta, Giertych chcial sie z tym zglosci do Trybunalu chyba, wiec cos w tym pewnie jest.
Nagle dziennikarze się obudzili, że są inwigilowani !
No to faktycznie dziwne strasznie, ze sie zbulwersowali. Jestem zajebiscie, ale to wrecz super-zajebiscie pewien, ze gdyby Kaczmarek zeznal, ze inwigilowano Szefów Internetu to wrecz nie moglbys opanowac radosci.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25446 dnia: Sierpnia 30, 2007, 08:42:29 pm »
Tak tylko przypominam, ze to ten sam Giertych, ktorego jeszcze do niedawna lubiles ;p
Śp. gen. Pinocheta też lubię. Ale śmiałbym się, gdyby założył miasteczko w obronie socjalizmu :)

A nie jest tak? Pytam na serio, bo moja znajomosc konstytucji jest marna. Z reszta, Giertych chcial sie z tym zglosci do Trybunalu chyba, wiec cos w tym pewnie jest.
Do Trybunału to się każdy może zgłosić. Sam TK to także świetna instytucja - wiecie np., że jego zdaniem ( a w przypadku TK "słowo ciałem się staje") emerytura w Polsce jest przywilejem, gdyż państwo nie ma obowiązku wam jej wypłacać?
Ani Kornatowski, ani Kaczmarek nie mieli immunitetu. Tusk zaś nie może orzekać czy złamano konstytucję, bo jak na razie nie jest Trybunałem Konstytucyjnym.

Za kadencji Kwasniewskiego to ja wrecz nie pamietam dnia, zeby glownego komendanta nie musieli zeskrobywac z asfaltu na wiejskiej.
A gen. Papała? Może zabity na zlecenie żony, jak to chciał wytłumaczyć UOP ?

No to faktycznie dziwne strasznie, ze sie zbulwersowali. Jestem zajebiscie, ale to wrecz super-zajebiscie pewien, ze gdyby Kaczmarek zeznal, ze inwigilowano Szefów Internetu to wrecz nie moglbys opanowac radosci.
Ja nie twierdzę, że to nie oburzającę. Śmieszy mnie po prostu, że się nagle obudzili. Latkowski pisał już półtora roku temu, że przy każdym spotkaniu z rozmówcami, rozkręca komórkę, a numer zmienia co parę tygodni. Ale dopiero teraz się obudzili, że są inwigilowani.

Ja  też mogę być inwigilowany Ale tego niusa nie puścili na onecie, czy na TVN.

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #25447 dnia: Sierpnia 30, 2007, 09:18:28 pm »
na moje to po wyborach bedzie tez mniej wiecej taka sama nagonka z korupcja itp. tylko ze w drugą strone i to mocniej, bo juz jako odwet

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25448 dnia: Sierpnia 30, 2007, 09:20:14 pm »
Korupcji zapobiegnie CBA - najwieksza banda nieudacznikow o jakiej w zyciu slyszalem ;]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #25449 dnia: Sierpnia 30, 2007, 09:23:21 pm »
Kurde, nie ma w tym kraju na kogo głosować jednak. PiS do dupy, PO też niebardzo, Samoobronie nie ufam, LPR'u nienawidzę, LiD to SLD, więc też podziękuję. Coś dawno nie widziałem w telepudle Korwina-Mikke... co tam u niego? Będzie startował w wyborach (jakichkolwiek)?

Korupcji zapobiegnie CBA - najwieksza banda nieudacznikow o jakiej w zyciu slyszalem ;]

Założę się, że CBA już ktoś zdążył skorumpować heh...

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25450 dnia: Sierpnia 30, 2007, 09:51:05 pm »
Glosuj na UPR.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25451 dnia: Sierpnia 30, 2007, 11:20:39 pm »
Na razie nie wiadomo czy te wybory w ogóle będą.
Sama korupcja jest uzalezniona od tego jak długie macki ma władza. Obecnie mają bardzo szerokie pole do popisu. Obywatele powinni dążyć do ograniczania sfery działań władzy. Ale od podstawówki wpaja się nam tęsknotę za brygadierem legionistą, zwanym także Marszałkiem. Do tego powtarzane przez starszych "Za komuny było lepiej" i zohydzanie na każdym kroku "liberalizmu" i "kapitalizmu", oraz mówienie o "wolności słowa/gospodarki pod kontrolą.

O co ci chodzi? Uważasz, że oni chcą dobrze, ale po prostu nie znają się na tej robocie?
Chodzi po prostu, aby PiS miał kolejną policję, lepiej, specsłużbę, i mógł zamykać niewygodnych im ludzi. Korupcji nie wolno zwalczać doraźnie, trzeba likwidować jej źródło.

Coś dawno nie widziałem w telepudle Korwina-Mikke... co tam u niego? Będzie startował w wyborach (jakichkolwiek)?
Wyobrażasz sobie zaproszenie do TVP kolesia, który powie na antenie - "skoro TVP jest taka dobra, to dlaczego abonament jest przymusowy? i inne anty-tvpowskie hasła :D ? Zresztą, stara oligarchia nie pozwoli na dopuszczenie osób postulujących jej rozpieprzenie do głosu. Bo o to tutaj chodzi - o wielkie pieniądzę. Żadna oligarchia nie lubi osób, postulujących jej zniesienie - z niektórych robi się wariatów, Innych się przymyka, pod jakimś śmiesznym pretekstem, A tych, którym zależy na zmianie kraju na lepsze, oczernia się wspólnym głosem wszystkich 'niezależnych i obiektywnych mediów' i skazuje na polityczną i medialną banicję.
Pamiętacie taki program "Alfabet mafii"? W jednym z odcinków reporterka spytała się Masy - kogo się w Polsce obawia. Odpowiedział, że polityków. Bo nawet CBŚ go przed nimi nie ochroni. Facet wie, że każdy cyngiel w Polsce ma na niego ochotę. Ale to nie mafia trzęsie Polską.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2007, 11:22:37 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25452 dnia: Sierpnia 31, 2007, 12:22:36 pm »
O co ci chodzi? Uważasz, że oni chcą dobrze, ale po prostu nie znają się na tej robocie?
Chodzi o to, ze pomylili grunty w aferze-gruntowej i kiepsko podrobili dokumenty.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #25453 dnia: Sierpnia 31, 2007, 01:54:44 pm »

http://www.youtube.com/watch?v=R63H2iEG0KU
:[

Przypomnialo mi sie jak po raz pierwszy sie najeba*em ;/ Boze robilem zeczy takie jak ta dupecja ktorej ku uciesze jej kolegow zdolaly juz jako tako urosnac piersi... kiedys oni tez zobacza w rzyszlosci jakichs gowniazy najebanych i pomysla... "boze czy to mozliwe ze ja tez taki przyjebany bylem przez chwile?"
Anyway ta dojebana dziewczynka w okularach to w sumie jest "prawie" mniejsza niz ten kubek piwa ktore trzyma... tak ten sam z ktoreg gdy sie napije chocby i najmniejsz lyk piwa to kaszle jakby miala raka od 2 lat...

Damn ogladnale vol.4... nie no co za pojebane dzieciaki... odwoluje to co napisalem wczesniej... nawet na mojej pierwszej kapie nie zachowywalem sie tak jak te pojeby ;/ Ale fakt ze bylem w ich wieku czy troche mlodszy... no moze wiecej niz troche mlodszy :]

"A potem muszlę zabierzesz ze sobą
do domu w Kielcach, Warszawie, czy Łodzi,
i usnie w cieniu pozolklych firanek,
zszarzeje w kurzu na starej komodzie,
lecz przyjdzie chwila, gdy dojrzysz ja znowu
i wezmiesz w dlonie, jak kiedys na plazy...
Wspomnieniem lata ze snu obudzona
wraz z toba niesmialo, niesmialo zamarzy,

Że znajdziesz [na na na na na]
mnie znowu [na na na na na],
zatrzymasz [na na na na na]
przy sobie [na na na na na],
ze niebo [na na na na na]
blekitne [na na na na na]
zakocha [na na na na na]
sie w tobie [na na na] "
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2007, 02:09:13 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25454 dnia: Sierpnia 31, 2007, 04:40:36 pm »
Chodzi o to, ze pomylili grunty w aferze-gruntowej i kiepsko podrobili dokumenty.
Pierwsze kroki SD też były trudne :)

Przypomnialo mi sie jak po raz pierwszy sie najeba*em ;/ Boze robilem zeczy takie jak ta dupecja ktorej ku uciesze jej kolegow zdolaly juz jako tako urosnac piersi... kiedys oni tez zobacza w rzyszlosci jakichs gowniazy najebanych i pomysla... "boze czy to mozliwe ze ja tez taki przyjebany bylem przez chwile?"
Anyway ta dojebana dziewczynka w okularach to w sumie jest "prawie" mniejsza niz ten kubek piwa ktore trzyma... tak ten sam z ktoreg gdy sie napije chocby i najmniejsz lyk piwa to kaszle jakby miala raka od 2 lat...

Damn ogladnale vol.4... nie no co za pojebane dzieciaki... odwoluje to co napisalem wczesniej... nawet na mojej pierwszej kapie nie zachowywalem sie tak jak te pojeby ;/ Ale fakt ze bylem w ich wieku czy troche mlodszy... no moze wiecej niz troche mlodszy :]
Ja bym im zafundował leczenie ala Mechaniczna Pomarańcza.

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #25455 dnia: Sierpnia 31, 2007, 07:36:20 pm »
Kolejny pokaz siły PiSu..."My się niczym nie przejmujemy i robimy swoje" - czyli zacieramy ślady i niszczymy dowody naszej niekompetencji...
Poczym zacierają ślady i jakiej niekompetencji?:[

PiS jest dla mnie partią która jest jak mały piesek; głośno szczeka a mało robi. W telewizji pełno wspaniałych dokonań PiSu, tylko jakoś mało z tego widać.
Przykład: Ile było w telewzji zatrzymań przez CBŚ czy ABW? Jak były one wspaniale nagłaśniane że oto "kolejny przestępca....bla, bla...pierdu, pierdu" Ilu osobą postawiono zarzuty? Ile z tych osób ma juz kary? Ile odsiaduje wyroki za swoje czyny?

Negocjacje na szczycie UE w sprawie euro-konstytucji? Sukces Polski? Proszę.....Zaobaczymy za parę lat. Dużo obietnic, mało konkretów (ale to chyba każdy tak ma).

Dlaczego PiS tak bardzo boi się komsi śledczych. Dlaczego chce tak łatwo oddać władze? Wielu poprzedników trzymało stołki do końca, mimo że nie mieli większości w rządzie, mieli słabe notowania...

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25456 dnia: Sierpnia 31, 2007, 07:59:49 pm »
Dlaczego chce tak łatwo oddać władze?
To sie im akurat chwali
Jak były one wspaniale nagłaśniane że oto "kolejny przestępca....bla, bla...pierdu, pierdu"
A na ABW nie robi sie czasem szatanskiej, terrorystycznej nagonki?

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25457 dnia: Sierpnia 31, 2007, 11:05:30 pm »
W telewizji pełno wspaniałych dokonań PiSu, tylko jakoś mało z tego widać.
Która telewizja promuje dokonania PiSu? Chyba nie mówisz o propagandowych reklamówkach?
PiS jest dla mnie partią która jest jak mały piesek; głośno szczeka a mało robi. W telewizji pełno wspaniałych dokonań PiSu, tylko jakoś mało z tego widać.
Przykład: Ile było w telewzji zatrzymań przez CBŚ czy ABW? Jak były one wspaniale nagłaśniane że oto "kolejny przestępca....bla, bla...pierdu, pierdu" Ilu osobą postawiono zarzuty? Ile z tych osób ma juz kary? Ile odsiaduje wyroki za swoje czyny?
Jakie zatrzymania CBŚ i ABW były nagłaśniane przez rząd?? Wiesz o czym piszesz?
Negocjacje na szczycie UE w sprawie euro-konstytucji? Sukces Polski? Proszę.....Zaobaczymy za parę lat. Dużo obietnic, mało konkretów (ale to chyba każdy tak ma).
Parafrazując ciebie napiszę 'dużo zarzutów, mało konkretów'. Masz jakiekolwiek pojęcie na temat stanowiska które przyjął rząd na zlocie eurokołchozu? Czy po prostu przyłączasz się do chóru "głupie kaczory umierają za pierwiastek', nie mając podstawowej nawet wiedzy na temat konstytucji unii europejskiej.

A kto mówi, że Kaczory oddadzą władzę?

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #25458 dnia: Września 01, 2007, 01:59:18 am »
W telewizji pełno wspaniałych dokonań PiSu, tylko jakoś mało z tego widać.
Która telewizja promuje dokonania PiSu? Chyba nie mówisz o propagandowych reklamówkach?
Przykład: Ile było w telewzji zatrzymań przez CBŚ czy ABW? Jak były one wspaniale nagłaśniane że oto "kolejny przestępca....bla, bla...pierdu, pierdu" Ilu osobą postawiono zarzuty? Ile z tych osób ma już kary? Ile odsiaduje wyroki za swoje czyny?
Jakie zatrzymania CBŚ i ABW były nagłaśniane przez rząd?? Wiesz o czym piszesz?

Wiem. Nie szukając daleko...Lekarz-morderca, któy rzekomo brał łapówki. Dlaczego jeszcze nie siedzi więzieniu? A tak sie tym chwalili, Ziobro mało się nie ślinił przed kamerami...

Parafrazując ciebie napiszę 'dużo zarzutów, mało konkretów'. Masz jakiekolwiek pojęcie na temat stanowiska które przyjął rząd na zlocie eurokołchozu? Czy po prostu przyłączasz się do chóru "głupie kaczory umierają za pierwiastek', nie mając podstawowej nawet wiedzy na temat konstytucji unii europejskiej.

Przyłączam się do chóru, że Unia Europejska jest po tom, aby się dogadywać, wspólnie, a nie stawiać na swoim. Owszem, kaczki pokazały jak się z nimi rozmawia. Ale po minięciu "okresu ochronnego" (jeśli można to tak nazwać) to Niemcy i tak wyjdą na swoje: czytaj; będzie tak jak chcieli, ale trochę później. Kto wygrał....bez komentarza....
Pojęcie jako takie mam...

A kto mówi, że Kaczory oddadzą władzę?
A czy PiS nie zgodził się na przyśpieszone wybory? Znasz ich wynik? Wiesz że wygra PiS? Bo ja nie. A do póki nie zna się wyników, nie można mówić że się nadal rządzi. Jeśli wygrają wybory, OK, stwierdzę że ten naród jest szalony skoro ponownie wybierze PiS...
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2007, 02:02:14 am wysłana przez Ard »

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25459 dnia: Września 01, 2007, 02:17:58 am »
Wiem. Nie szukając daleko...Lekarz-morderca, któy rzekomo brał łapówki. Dlaczego jeszcze nie siedzi więzieniu? A tak sie tym chwalili, Ziobro mało się nie ślinił przed kamerami...
CBŚ i ABW nie miały nic wspólnego z aresztowaniem 'dr. Mengele'.
W więzieniu przeważnie osadza sie po zakończeniu procesów, a te nie trwają krótko. Mnóstwo zbędnych i niesamowicie długich procedur sądowych oraz różne absudry jak -np. gdy ławniczka zajdzie w ciążę i trzeba rozpoczynać proces od nowa - może zajść nawet konieczność przesłuchania świadków od nowa - których w przypadku tej sprawy jest dość sporo.. Rozprawy sądowe w Polsce mogą się ciągnąć latami.
Ale to chyba jedyna spektakularna akcja CBA. No i może sprawa Leppera - czyli poskromienie I-go mulata RP. Za to się Kaczyńskemu należą brawa. Lepper już - podejrzewam - nie wróci na salony. Chyba że rolnicy naprawdę są bezmózgimi stworzeniami.

A czy PiS nie zgodził się na przyśpieszone wybory? Znasz ich wynik? Wiesz że wygra PiS? Bo ja nie. A do póki nie zna się wyników, nie można mówić że się nadal rządzi. Jeśli wygrają wybory, OK, stwierdzę że ten naród jest szalony skoro ponownie wybierze PiS...
Raz słyszę że wybory odbędą się pod koniec września, później że w październiku. Teraz listopad.
A PiS jest przy korycie i sobie ustawia państwo - oligarchowie i niepokorni stoją już pod ścianą. PiS nie ma zamiaru oddawać władzy. A to że tak mówią :)
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2007, 02:22:27 am wysłana przez Chief Roberts »