http://www.youtube.com/watch?v=ye3PV01uyRs&feature=PlayList&p=88935CAFC58A70DC&index=0
To nie zupełnie tak, jak ten koleś mówi. Oczywiście, ogrzewa nas słońce, ale gdyby nie tzw. "efekt cieplarniany", mielibyśmy na ziemi temperaturę poniżej zera. Globalne ocieplenie to akceleracja tego efektu poprzez zwiększenie się stężenia gazów cieplarnianych, które pochłaniają światło odbite od powierzchni ziemi, głównie pary wodnej, ozonu, tlenku azotu i dwutlenku węgla. Cykle słoneczne też mają wpływ na temperaturę na ziemi, ale to nie znaczy, że oprócz tego temperatura nie rośnie od zwiększania się rzeczony gazów cieplarnianych, bo tak jest też. To złożony problem tak naprawdę, ale to bzdura, że cały ten "Global warming" to jest tylko jakaś intryga masonów, żydów i innych szarych eminencji, a my się wszyscy dajemy manipulować. Nie mówię tak z przekory, ale na bazie wiedzy, którą na studiach mi wpojono heh.
To tak tyle się wtrącę w sprawy polityczne, bo akurat coś z mojej dziedziny było poruszane. Na tych wszystkich uniach, brukselach i referendach się nie znam, czyli możecie sobie gadać beze mnie.
[blog=fajerszoł]
Po kilku godzinach spędzonych przy imadle, wiertarce, śrubach, nakretkach, karabińczykach, drutach i kevlarze, udało mi się, z pomocą zaprzyjaźnionego rzemieślnika, zrealizować mój mały projekcik technologiczny. Mógłbym wam pokazać jego
rysunek techniczny, ale pewnie i tak nie skumacie się po nim wiele. Krótko mówiąc, zrobiłem dzisiaj
poi własnego pomysłu, a jeśli dodać do tego zakupiony dzisiaj olej parafinowy, można uznać, że jestem gotowy do fireshow'a. Na dniach możecie się spodziewać szpanersko zamazanych fotek z ognistymi wzorami, które moje piękne tuby kevlarowe kreślić będą w powietrzu.[/blog]
[blog=gitarhiroł]
2 gitary zamówione z robsona, powinny przylecieć do mnie jutro. Pierwsza gra ściągnięta, chociaż jeszcze jej nie wypaliłem. Krótko mówiąc, jutro pewnie zacznę karierę elektronicznego gitarzysty, a wierząc moim niezwykłym talentom do innych party games, jak DDR i Singstar, będę miał do tego naturalny talent.[/blog]
[blog=komputer]
Mój prywatny PC przechodzi właśnie mocny remont, który trwa dłużej niż planowałem. Płyta główna zrobiła mnie w konia i można do niej podłączyć tylko dwa dyski IDE i musiałem jeszcze dokupić sobie jakiś byle jaki dysk twardy SATA, żeby mieć HD adekwatne do nowego sprzętu (kupiłem 320GB, stary dysk to 80'tka). Kompa bym już pewnie miał, gdyby nie fakt, że uparłem się na Win98, którego ciężko się instaluje na nowych płytach głównych (oprócz tego ma być jeszcze XP i ubuntu) i znajomy komputerowiec ma niemały dylemat jak to wszystko połączyć w jedną całość i umożliwić mi odpalenie każdego z tych systemów z boot'a. Mam nadzieję, że na dniach będzie, bo muszę już ten cholerny update zrobić, a na laptopie jakoś mi to ciężko idzie.[/blog]
[blog=wakacje?]
08.08.08 wyjeżdżam na 9 dni do gorącej Szwecji. Mamy z ojcem i kumplem wynajęty jakiś domek w sercu skandynawskiej tajgi, 3km od najbliższej ludzkiej osady i spędzę cały tydzień na zbieraniu grzybów, z dala od internetów (chociaż prąd tam podobno jest, nawet saunę mają, czyli może nawet będę żył w jakichś cywilizowanych warunkach). O ile dożyję, 17ego będę znowu online, więc postarajcie się w tym czasie nie rozwalić strony, will ya?[/blog]