W FM4 nic się nie trzęsie z tego co pamiętam... dosyć nieduża jest tam ilość bugów graficznych, ale nie powiem, są.... są nawet w piątce, ale nic to heh...
Mnie narazie wogóle nie ciągnie do FM... przede wszystkim dlatego, że dwa razy przeszedłem FM4, potem prawie od razu usiadłem do FM5 i przeszedłem narazie półtorej raza heh... odpoczywałbym pewnie przy prześlicznej Grandii, gdybym nie był debilem i nie zapomniał ściągnąć drugiej płytki... (wee.. mam już 3.6% =_=).
Jeżeli chodzi o laser w PSX'ie, to umyj go patyczkiem do uszu. Najlepiej czymś bez alkoholu, bo ten jest lotny i będą zostawać ślady po nim... proponuje płyn do mycia okien, ewentualnie coś o kwaśnym odczynie, jak np. sok z cytryny (serio... dobrze się tym myje takie rzeczy). A jeżeli nie chcesz narazie myć tego, to wykonaj sprawdzony patent z PSX'a, który działa w 9ciu wypadkach na 10 - postaw konsole pionowo (tak, żeby strona od guzika unoszącego klapke była u góry). W razie trudnych momentów, delikatnie zmieniaj kąt nachylenia konsoli, ale pion to zazwyczaj optymalne ustawienie. Jeżeli masz problem z wgraniem czegoś normalnie, to w pionie powinno ruszyć, o ile płytka nie jest zwalona.