Autor Wątek: Pro Evolution Soccer  (Przeczytany 21688 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 05, 2004, 12:26:14 pm »
mi PES3 ledwie chodzil wiec zrezygnowalem. Ale pogrywalem troszeczke (troszeczke bo sie shit zawieszal) w jakies ISS i gralo sie bardzo ale to bardzo przyjemnie

ISS i PES to jest ta sama seria, tylko że te części które wyszły na psx nazywały się ISS (International Superstar Soccer) a te co wydano na PS2 nazywają się PES (Pro Evolution Soccer) nie wiem po co Konami postanowiło zmienić nazwe wraz ze przeniesieniem serii na PS2. Ta nazwa dotyczy tylko wersji europejskiej i amerykańskiej bo w Japoni seria ma od początku tą samą nazwe (Winning Eleven).
Konami postanowiło zmienić nazwe bo oporócz ISS Pro Evoultion w erzez 32 bitowców na Nintendo 64 ukazywał się także ISS, ale robiony przez Konami Entertaiment Osaka a nie tak jak ISS Proo Evo przez Konami Center Entartainment Tokyo... Ten ISS na nintendo był o wiele gorzy (bo to nie był Pro Evo) i wraz z nadejściem next genów Konami Osaka wydała swojego ISS na PS2 i GCN a Konami Tokyo niechciało żeby mylono te 2 gry więc w Europie zmieniono Tytuł na Pro Evolution Soccer... chyba troche zamotałem ale mam nadzieje że rozumiesz :)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Quezacotl

• Soldier
    • http://
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 06, 2004, 08:08:36 am »
spoko,  kapuje B) ...thx za wyjaśnienie  :)  
"Jest widok ogromniejszy od widoku morza - niebo. Jest widok ogromniejszy od widoku nieba - wnętrze ludzkiej duszy."

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #22 dnia: Października 01, 2004, 08:11:11 pm »
ej ma ktos zaltwic PES3 bo mam zupragdiwanego kompa i moze mi normalnie pojdzie :P bardzo oprosze o kontrakt GG 5458973

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #23 dnia: Października 01, 2004, 10:50:16 pm »
PES 3 na PC ma duże wymagania, kumpel ma GeForce 4 i mu nie działa-_-' nie wiem czy to wersja piracka jest taka ale trzeba mieć mocną karte graficzną... ja z moim GeForce 2 64mb i moim prockiem 900mhz moge sobie pomażyć o graniu w PES 3 ;(  Animacja zwalnia jak oszalała i ma na oko z 5 klatek na sekunde, a murawa boiska wygląda tak obskurnie że o boże... ale i tak nawet w takich warunkach gra się w to lepiej niż w beznadziejną FIFE...
a już niedługo wychodzi PES 4 i ma kilka nowych patentów, wreszcie powiększają licencje no i w wersji na X-Boxa będzie możliwość grania przez Net z ludzmi z całego świata... ehh aż się zabić człowiekowi chce jak patrzy na swoją PSone'ice :shaun:  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #24 dnia: Października 01, 2004, 11:34:43 pm »
tak to jest jak gry z konsol na szybko konwertuja na piece zeby tylko troche kasy wpadlo :P to samo bylo z silent hillami - grafa cieniutka a wymagania wieksze niz do dooma 3

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 27, 2004, 05:15:42 pm »
a jush niedługoo ... wielkimi krokami zbliża się .. pes 4 , jush nie mogę się doczekać  :devil:

:::EDIT after 2 months:::
... co oni zrobili z pesem ? zamiast ulepszyć to zrobili jakaś chałę  <_<  brawa dla panów programistów ! :shu:
« Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2005, 03:56:24 pm wysłana przez Gipsi »
bla

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 27, 2004, 05:25:43 pm »
czemu chałe? co jest az tak nie tak? grales w wersje na kompa czy ps2? a qrde u mnie w domu kroluje fifa bo znajomi i ojciec nie moga przebolec braku licencji w PESach :/ a granie w pilki kopane na single playera nudzi mi sie max po polowie meczu :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 20, 2005, 01:44:58 pm »
Ostatnimi czasy pykam u kumpla na PES 4 i musze owiedzieć że gra jest genialna w chu*, dla kogoś kto ma PSone i pyka w ISS to ta gra jest fenomenalna... świetna animacja postaci, ich ruchy, wszystkie ich ruchy są podobne do prawdziwych... choćby i taki Makkay jak mu odbiorą piłke to zachowuje się dokładnie tak jak prawidzwy.... grafika fajna, zaj***sta fizyka piłki, to jest niesamowita piłka nożna i wole grać w PES4 niż na boisko iść..n ie ma chu*a musze zdobyć oryginał PES4 gdzieś na alegro za tanioche bo jak już bedzie PStwo to musze w to pograć

P.S. Morchol, wizard czy kto tu żądzi, możecie zmienić tytuł topicu na Pro Evolution Soccer? albo PES... bo to nie tylko topic o PES 3 :)  z góry senkju frends

Offline Eligios

• Adventurer
  • *
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 21, 2005, 06:43:18 pm »
PES3 mi tesz odwala nie wiem czemu ale prawdopodobnie ma za duze wymagania a jak u was tesz wymagania czy jakies inne problemy z PES3  
:D :spoko:  

A cat's irritation rises in direct
 proportion to her embarrassment
times the amount of human laughter.
  -- Law of Cat Embarrasment

Offline Ashley Riot

• Riskbreaker
  • Admin
    • http://vagrant-story.webpark.pl/
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 24, 2005, 02:21:23 pm »
Moja przygoda zaczęła się od PES na PS2, chociaż wcześniej chyba grałem w jakiegos ISS na PSX i na początku też narzekałem (kumpel grał, a ja nie). Mówiełem, że ta gra to kicha, że szkoda czasu na klepanie piłki po ekranie, ale to jest jak z innymi grami. Dopóki nie pograsz to będziesz zrzędził. Pograłem trochę czasu i mnie wciągnęło, graliśmy z kumplem, graliśmy z bratem, graliśmy w pięciu na multitapie i było jednym słowem rewelacyjnie.

Ale teraz gram mniej (nie gram wcale :( ), ale może niedługo to zmienię. Sprawa rozchodzi się o to, że co 12 miesięcy wychodziła nowa część serii i czy wnosiła coś nowego. Niby tak i niby nie. Bo najcześciej były to zmiany drobne, (kosmetyczne), ale czy można poprawić coś co jest już bardzo dobre. Oczywiście są pewne braki, ale w morzu zalet tej gry, (płynność, dynamika, grywalność) nawet wcześniejszy brak licencji, czy innych motywów jest do ścierpienia.

PS. pro evolution soccer rządzi, a fifa to kicha, chociaż ostatnio się poprawia, a czyja to zasługa jeśli nie skośnookich. W końcu to oni stawiają poprzeczkę wysoko, a konkurencja goni, żeby nie zostać w tyle :)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 24, 2005, 04:53:20 pm »
Sprawa rozchodzi się o to, że co 12 miesięcy wychodziła nowa część serii i czy wnosiła coś nowego. Niby tak i niby nie. Bo najcześciej były to zmiany drobne, (kosmetyczne), ale czy można poprawić coś co jest już bardzo dobre
mozliwe ze tak jest dla kogos kto gra we wszystkie czesci, ja np gralem najpierw w pes2 a potem w pes4 i roznica jest dla mnie ogroooomna i nie zgadzam sie ze byly to kosmetyczne zmiany. pomijam grafe bo ta wiadomo ze musiala sie zmienic ale pes4 ma duzo wiekszy polot, pada wiecej bramek, akcje sa mniej sztywne niz w pes2, dodano sporo bonusow ktore mozna wykupywac itd.
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #31 dnia: Września 25, 2005, 04:26:21 pm »
Wczoraj byłem na Nieoficjalnych mistrzostwach polski w PES4... Nocne Granie w Multikinie w Zabrzu -bilety kosztowały 15 zł.. Podobno bilety do gry na turnieju kupilo 400 osób, do sali wchodziliśmy o 19.30 zaczęliśmy grać po 20. Grup było ponad 60 po 6 osób, cóż, pełno ludzi sprawiło że impreza trwałą cholerne długo, o godzinie 5 rano jeszcze nie wszyscy rozegrali swoje mecze grupowe.
Mecze grupowe rozgrywane było po 5 minut. Forma piłkarzy na max.
Ja grałem anglią. Pierwszy mecz rozegrałem z kolesiem od gałka team (jakiś klan wymiataczy ;]) Interem i zremisowałem 1:1 -miałęm pecha bo w ostatniej minucie zdobyłem brame i jak się cieszyłem to okazało się że spalony >.>
2 mecz grałem z Holandią który lajtowo wygrałem 1:0 praktycznie cały czas atakując
3 mecz z Bayernem -przegrałem 1:0 -powiem że pedaliada niesamowita bo kolesia cisłem cały mecz (mimo że mam straszne defensywną taktyke!) a on miał tylko jedną akcje... żut wolny z boku boiska, wżutka na Makaya i piłka odbijając się od słupka wpadła do bramki... przegrałem mecz i byłe msrasznie wkurw*ony bo cały czas go cisnąłem i myślałem że koleś jest cienki... a ja skoro zremisowałem z gałką teamowym kolesiem to jego powinienem rozjchać (a okazało sie że koleś od Bayernu wyszedł na pierwszym miejscu >.>)
4 mecz wygrany 2:1 z Brazylią
5 mecz grałem z jakimś kolesiem który grał Francją, za nami stał koleś z którym przegrałem i koleś z którym wygrałem brazylią, koleś z którym przegrałem miał zapewnione wyjście z grupy, koleś od Brazyli miał wszystkie mecze rozegrane i 8 pk. a więc ja musiałem wygrać żeby wyjść, koleś z którym grałem nie miał szans na wyjście, klient od Brazylii podczas meczu mojego z Francją cały czas wołał do tego kolesia że ma piwo jak nie przegra tego meczu... wcześniej coś gadali razem, i ten mecz wyglądał tak że cały czas próbowałem się dostać pod bramke ale było cholernie trudno... jeśli ja miałem piłke na mojej połowie to koleś opierował i zmieniał swoich zawodników tak aby żaden nie wyszedł po za swoją połowe -__-'
Miałem 3 akcje sam na sam jakoś ale spieprzyłęm i zremisowałem....
Po tym meczu miałem 8 pk. tak samo jak koleś grający Brazylią, liczyłem na to że skoro z nim wygrałem ędzie liczył się bezpośredni wynik... jednak liczyły się bramki i miałem bilans o 1 bramke gorszy niż on... odpadłem >.> żal mi troche bo byłem lepszy od kolesia z Brazyli... ba byłem lepszy nawet od tego kolesia co zajął 1 miejsce w grupie, z tym że granie na 5 minut to jest chu* a nie granie ;]
Cóż następnym razem pewnie lepiej się pokaże, PES4 na PS2 mam od ok. miesiąca więc nie byłem jakoś świetnie przygotowany na turniej a i tak jestem z siebie zadowolony.

Impreza była świetna, mam nadzieje że jeszzcze takie coś będzie... tylko może troche wcześniej albo przynajmniej musze się wyspać poprzedniego dnia, bo przed 5 umarłem i zasnąłem później się obudziłem po 15 minutach i zdecydowaliśmy z 2 kumplami że dajemy strzałe, bo rozgrywają się już play offy -1/64- ale mimo to nadal grają jeszcze grupy. Impreza na pewno nie skończyła się przed 10 rano więc pojechaliśmy busem o 5:18, ci co czekali na mecze mogli oglądać na ekranie kina mecze jednej grupy, a od ćwiercfinału chyba mecze były rozgrywane tylko na ekranie. Super się tak ogląda mecz.
Czekam aż wyjdzie PES5 i w niego będę trenował już maxymalnie.
« Ostatnia zmiana: Września 25, 2005, 04:28:17 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #32 dnia: Września 25, 2005, 07:28:00 pm »
Gipsi szkoda, że nie wyszedłeś z grupy, choć niemniej gratuluję, może następnym razem ??

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #33 dnia: Października 24, 2005, 12:00:38 am »
Fahrenheit jakoś mnie nie zachwycił i po 2 dniach pobytu na moim dysku, pożegnałem się z nim  ;)  Za to PES 5 zapowiada się znakomicie, w demo mogę grać i grać i grać.. no dobra, w końcu napewno by się znudziło, bo 4 drużyny to trochę za mało. Ale jeśli w pełnej wersji sposób gry będzie taki sami, a zapewne będzie jeszcze poprawiony, to szykuje nam się bezdyskusyjny hicior. Dobrze, że panowie z konami wzięli się do roboty po porażce z PES 4. A niech mi tylko jakieś ranking wyniesie fife ponad PES.. zabiję  ;)  :shu:
« Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2005, 04:23:02 pm wysłana przez Gipsi »
bla

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #34 dnia: Października 24, 2005, 06:40:35 pm »
Za to PES 5 zapowiada się znakomicie, w demo mogę grać i grać i grać.. no dobra, w końcu napewno by się znudziło, bo 4 drużyny to trochę za mało. Ale jeśli w pełnej wersji sposób gry będzie taki sami, a zapewne będzie jeszcze poprawiony, to szykuje nam się bezdyskusyjny hicior. Dobrze, że panowie z konami wzięli się do roboty po porażce z PES 4. A niech mi tylko jakieś ranking wyniesie fife ponad PES.. zabiję  ;)  :shu:
No to teraz pojechałeś w sumie... dla mnie PES4 to najlepsza część serii... i ogólnie ta część jest uważana za najlepszą, po za nią fani doceniają jeszcze chyba bardzo PES3, a jak na razie na temat PES5 słysze same nie zafajne opinie, podobno spieprzono drybling napastników z obrońcami na nie kożyść napastników, i przyjmoanie piłki podobno jest tragiczne, mój kumpel który ma właśnie to demo mówi że piłkaże mają nózki jak patyczki i jakoś tak dziwnie jest... w sumie jak patrzałem na opinie na innych forach to tak samo inni twierdzą, ja poczekam aż będę miał pełną wersje na PS2 bo w bete wersje i w demo nie mam zamiaru narazie grać.
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2005, 06:41:20 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #35 dnia: Października 24, 2005, 07:46:37 pm »
No daj spokój, chyba nie mówimy o tym samym PES 4 na peceta? :huh: Wszyscy moi znajomi jednakowo stwierdzili, że to krok w tył od PES 3. Tragiczne zachowanie bramkarzy i obrońców w polu karnym.. tyle wystarczyło, żeby odechciewało się grać. W PES 5 poprawili te błędy, a gra się dużo swobodniej i dynamiczniej, przez co trudniej i realistyczniej.

podobno spieprzono drybling napastników z obrońcami na nie kożyść napastników, i przyjmoanie piłki podobno jest tragiczne, mój kumpel który ma właśnie to demo mówi że piłkaże mają nózki jak patyczki i jakoś tak dziwnie jest...

Owszem trudniej jest przejść rywala, bo ten nie nabiera się tak łatwo na zwody jak było to w PES 4, ale to zdecydowanie zapisać należy na plus. A co do przyjmowania piłki, to nie wiem co Twój kumpel miał na myśli. Jak dla mnie PES 5 jest dużo lepszy od poprzednika. A i tak najlepsze były ISS'y na psx'a, może nie ta grafika, ale za to jaka grywalność ;)
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2005, 07:47:17 pm wysłana przez Rad!cal.87 »
bla

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 16, 2005, 08:02:37 pm »
No daj spokój, chyba nie mówimy o tym samym PES 4 na peceta?
No ja mam wersje na PS2 więc nie wiem jak ta z PC było ale większych różnic nie widziałem jak grałem u kumpla...

Wreszcie udało mi się zagrać kilka meczyków w PES'a 5 na PC u kumpla (ja wciąż czekam na płytke od kumpla z PES5 na PS2;/) i na początku miałem dziwne uczucia.... nie negatywne, ale też nie pozytywne... to kompletnie inna gra, i bardzo dobrze bo to nie Fifa w której zmieniają się tylko składy ;/
Gra się całkowicie inaczej, animacje zawodników też całkiem inne, strzały wchodzą inaczej, odbieranie piłki inne, kurcze trzeba będzie się przyzwyczaić i pewnie będzie prześwietnie.
Więcej napisze jak rozegram więcej meczy jak będę miał już wersję na PS2.

Owszem trudniej jest przejść rywala, bo ten nie nabiera się tak łatwo na zwody jak było to w PES 4
Może jest trudniej przejść rywala, ale mi chodziło też o to że jak skecamy na ukos z piłką t piłkaże wysuwają sobie piłke dalej niż w PES4 to było i teraz o wiele trudniej jest mi jakoś tak mijać przeciwników... po większej ilości meczów dokładniej sprawdze jak to jest.

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 19, 2005, 11:47:05 am »
Jedyny poważny błąd jaki do tej pory zauważyłem, to sędziowanie. Dotkniesz rywala i faul..  <_<  
bla

Offline CloudTSJ

• Soldier
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 20, 2005, 05:40:07 pm »
Dokładnie jeśli chodzi o faule jeśli gra się na dwu to zdarza się, że po wybiciu wolnego trzzeba wybijac kolejnego, PES5 jest jednak bardziej realistyczna i trudniejsza od poprzednich części.  

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Pro Evolution Soccer
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 21, 2005, 05:01:05 pm »
Gra jest poprostu bardziej realistyczna, jednak troszkę przesadzili z faulowaniem, ale to kwestia przyzwyczjenia.