Autor Wątek: Hellsing  (Przeczytany 17603 razy)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Hellsing
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 18, 2004, 01:25:06 pm »
Czytałem wczoraj drugi tom... zajeeeeeeeebisty, tyle powiem. Czytacie na własną odpowiedzialność.
Kame Hame Ha

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
Hellsing
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 18, 2004, 01:56:38 pm »
Kurde a ja mam na dysku pierwsze 5 (rzeczywiście zajefajne) i reszty znaleźć nie mogę :(

;) NIECH KTOŚ ZAPODA LINKIEM ;)
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline little

• Wanderer
Hellsing
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 18, 2004, 08:16:01 pm »
Ja wam powiem tak:
1. Victoria wcale taka brzydka nie jest (choć do wielkich piękności też nie należy)
2. Mangi niestety nie czytałem i raczej w najbliższym czasie nie przeczytam :(
3. A anime jest wyrąbane

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Hellsing
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 18, 2004, 10:55:32 pm »
w anime Victoria wygląda 100 razy lepiej niż w mandze :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Hellsing
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 19, 2004, 11:21:00 am »
Drugi tom czytniety i jest bardzo fajne.. wreszcie do akcji wszedl Walter :D  Wogole a Mandze jest jakos tak fabula potraktowana lepiej... w anime jakos fabuly nie bylo a w mandze mam nadzieje bedzie... czemu w anime nie prowadzono watku z tymi chipami... bylo tylko wiadomo ze sa ale nic sie niestarano rozwinac tego watku... wogole czy Hellsnig(anime ma byc kontynuowany) przeciez tam historia bylo poprostu ucieta... wsadzili jakiegos cepa Incognito, Allucard go rozwalil i koniec..
Aham jak sie wam nie podoba Viktoria z mangi to zawsze mozna miec nadzieje ze bedzie ona rysowana w taki sposob jak na okladce pod obwoluta :P
Aha ale na tej czerwonej okladce Victoria wyglada fajnie... na jednej ze stron tytulowyh jakiegos chapttera tez(w takiej mini).. tylko podczas normalnych odcinkow ma taki niewypazony ry,,, twarz... mi sie wydaje ze autor chcial z niej zrobic taka zabawna postac... i zreszta troche mu sie udalo przeciez jej maski sa bardzo fajne.. i jest tez troche gapowata(upada na ziemie itd.) ta mang przeciez nie jest powazna i jest potraktowana z duzym dystansem.. to jest taka Horror komedia (niezasmieszna ale taka zartobliwa)

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
Hellsing
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 19, 2004, 04:42:21 pm »
A ja dostałem kase od babci  i już se zamówilem helsinga (oba tomy) :D .

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Hellsing
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 21, 2004, 09:00:51 pm »
:lol:  :lol:  :lol: Na zaszczytny cel pójdą pieniądze (babcia mocno wierząca ?) :lol:

Ja drugiego tomu nie czytałam, bo szkubany (tj. big braciszek, _dc_) czytał go w empiku. Dziś za to dostałam anime :devil: !!!!!!!!!!!!!!!! Koniec z niemieckim dubbingiem !!! HURA !!! :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline little

• Wanderer
Hellsing
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 21, 2004, 10:22:10 pm »
Oj babcia mocno wieżąca. Pewnie jej sie Helsing nie spodoba :D .
A co do ciebie elfik to ci współczuje, że musiałaś oglądać to piękne anime z takim parszywym dubbingiem ;) .

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Hellsing
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 22, 2004, 10:23:09 am »
Nie tylko Hellsinga :blink: , jeszcze X, Noir i Arjune. Nie rozumiałam zbyt wiele :huh:  (z niemca mam 3 <_< ).

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Hellsing
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 22, 2004, 12:01:10 pm »
Ty sięchwalisz, czy żalisz?? A co do różnic pomiędzy anime a mangą - to sądwie bardzo rózniące się aczkolwiek te same pozycje. Każda z nich ma zupełnie inny klimat. Nie można porównać mangi i anime... bo się sporo różnią.
Kame Hame Ha

Offline little

• Wanderer
Hellsing
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 22, 2004, 02:23:15 pm »
Nom. Często jest ze anie bardzo ci sie podoba a manga to chłam (albo odwrotnie).
Co do Hellsinga to jeszcze niewiem czy manga jest lepsza od anime. Jeszcze mi nie przysłali <_< .

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Hellsing
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 06, 2004, 01:26:43 pm »
A ja mam takie pytanko? Czy warto ogladac Hellsinga lub czytac jesli wczesniej nie mialo sie stycznosci z manga ani anmie? Bo tak sobie na winapmie wlaczylem internet TV patrze Helsing_01 no to mozna zobaczyc. Wlaczam a tu jakis blondas w helikopterku....no cush....ogladam dalej a tam jakis pan o piknej facjacie (chyba Alucard) wpada do koisciola rozpieprza stado Ghuli i jakiegos vampira. Calkiem to ciekawe.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Hellsing
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 06, 2004, 03:25:22 pm »
Jasne że się opłaca!!!
Po pierwsze: Nawet jak nie ogląda się anime to Hellsing może sie podobać bo jest dobrym "kinem akcji" ... kilku moich kumpli oglądało którzy się nie interesu7ją ... w tym jeden który mówi że japońsie bajki sa do d#$% ale Hellsinga oglądał :)

Po drugie: Hellsing to dobre anime które zachęca tych co nie są w temacie do oglądania innych serii anime

Czyli innymi słowy SergeyBoy: Gorąco polecam... pożniejsze odcinki są owiele lepsze :)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Hellsing
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 06, 2004, 03:46:47 pm »
aha i jeszce jedno: czy odcinek ze scena w ktorej alucard robi masacre w kosciele i rozwala vampira-ksiedza jest na pewno pierwszy?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Hellsing
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 06, 2004, 04:47:40 pm »
tak ;]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Hellsing
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 06, 2004, 04:56:51 pm »
sorqa ze was tak zanudzam ale w temacie Hellsing to jak n00b jestem....macie linki do odcinkuff...chociaz kilku pierwszysch??

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Hellsing
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 06, 2004, 05:05:24 pm »
emule, ewentualnie Bittorrent zawsze dają rade ;)

Offline little

• Wanderer
Hellsing
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 06, 2004, 07:42:53 pm »
Ja całego Hellsinga ściągnełem z iMesha. Praktycznie wszystki odcinki miały full gwiadek (źródeł), więc szybko sie ściągneło. 3 dni bodajże.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Hellsing
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 07, 2004, 10:23:38 am »
Niech ktos kto ogladal anime  czytal Mange powie co lepsze

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Hellsing
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 07, 2004, 11:04:20 am »
Przeczytaj sobie moją pierwsza wypowiez wtym temacie... i drugą (na tejs stronie) :)  Mnie siębardziej podobała Manga.. ale jako że ty jesteś nowy w temacie bardziej ci się pewnie spodoba anime... bo w anime jest dużo akcji i widzisz jak to wszystko się rusza i strzela... a manga to przecież tylko komix... będziesz musiał włączyć wyobrażnie :)  w kazym razie ja wolę mange... a dlaczego? To już napisałem w poprzednich 2 postach :)