Autor Wątek: Hellsing  (Przeczytany 17605 razy)

Offline Dark M

• General
    • http://
Hellsing
« dnia: Maja 06, 2004, 03:35:18 pm »
Wszytskie wywody i pżemysły na temat Hellsinga(manga, anime), no i ogólny osąd tu kierować :D

Niebardzo lubie anime o "potworach" i wielkich Gunach których wyciągnięcie zajmuje z 5min. Więc podchodziłem do Hellsinga raczej z nastawieniem .. jak już mam to tża obejżeć, no i pżyznam że 3 pierwsze epizody zmieniły moje nastawienie tylko leciutko, ale nic oglądałem dalej, i z rozwojem Wciągłem się jak w szambo, Wszystko przez czarny humor, i Alucard`a  (jeden sub podaje że jego gość wcześniej pżed tym jak słuzył Integral nosił imie Arakard) gość jest mocarny (może trohe pżesadzili z jego mocą).. ale stwiedzić można jedno że o sukcesie anime(filmu itp.) pżesązdzają Postacie. Mam jeden żal, mianowicie że w anime zbyt mocno starali "spoważnić" historję, i pozbawili ją paru śmiesznych sytuacji np. "deformacje integral"

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Hellsing
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 06, 2004, 03:44:34 pm »
Ja też na początku powiedziałem: no to zobaczymy te anime skoro jest takie super. Już po pierwszym odcinku dostałem wielkich oczy i pomyślałem sobie: Przecież twórcy anime stawiają na progresywność, każdy następny odcinek będzie jeszcze bardziej od poprzedniego stawiał widza w napięciu. Jak pierwszy odcinek wywarł na mnie takie wrażenie to nie mogłem się doczekać następnego. Aż w końcu ostatni... Dla mnie jednak najbardziej zagadkową postacią jest sir Alucard. Zastawiają mnie jeszcze słowa Waltera: "the real immortal vampire".
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Hellsing
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 06, 2004, 04:11:31 pm »
mmm moje ulubione anime :)

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Hellsing
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 07, 2004, 04:03:13 pm »
Anime Hellsing oglądałam po niemiecku i do tego nie całe, a mangi pierwszy tomik przeczytam sobie dziś (jak milutko zapowiada się dzień   :)  )

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Hellsing
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 07, 2004, 04:07:55 pm »
Bleee jak ja nielubie języka niemieckiego, napewno Helsing traci dużo uroku przez ten dubbing. Jedyna słuszna wersja - japońska :)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Hellsing
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 07, 2004, 04:09:08 pm »
I to nie tylko w przypadku Helllsinga. Ale to już dyskusja na zupełnie inny temat...
Kame Hame Ha

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Hellsing
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 07, 2004, 04:13:10 pm »
A jakie są wasze ulubione postacie z tej mangi/anime ?
Dla mnie wybór jest prosty:
1.Allucard(chyba komentować nie musze :D)
2.Walter(po prostu Angel of Death - bardzo to do niego pasuje :))
3.Paladyn Ojciec Aleksander Andersen(tu znowu bez komentarza)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Hellsing
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 07, 2004, 04:16:06 pm »
U mnie  Anrersen (już widać wpływ mangi Morchol :D ) jest na pierwszym miejscu - już od czasu trailera z Kawaiiiii Animacje CD1
 Alucard na drugim. Nie ma to jak ksiądz o twarzy psychola i mordercy w jednym ganiający po ekranie z dwoma zajefanymi nożami :D  
Kame Hame Ha

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Hellsing
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 07, 2004, 04:19:13 pm »
Z koleżanką stwierdziłyśmy że Alucard jest najbardziej kawaii z tymi swoimi "mackami". Narazie przy nim obstaje.

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Hellsing
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 08, 2004, 10:16:23 pm »
Narazie muszę zadowolić się wersją niemiecką(i niewiele mogę powiedzieć o tym anime). Czemu ?
1. Mam mało miejsca na dysku na jakiekolwiek filmy
2. Na DC++ nie ma zbyt wielu odcinków(na tych HUBach, na których jestem...nie chce mi się na innych szukać :P )
3. Jeśli już są na pewnym HUBie to jakikolwiek plik ściąga mi się z prędkością 1kB/s :(
4. Inne programy P2P odpadają(administrator zablokował mi je przez dzień, dostępne od 23.30 do 10.00)
5. Mój komp(ot) już nawet filmów nie chce normalnie odtwarzać (są straaaaaaaaaaasznie wolne)
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Dark M

• General
Hellsing
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 08, 2004, 10:22:21 pm »
Wymień się z kimś, na necie jest wiele ofert, jak odtważasz film wyłącz wszystkie progsy(nawet te pracujące w tle), nie kożystaj z neta i wszystko bedzie hodzić cacy, albo odtwuż na konsoli.
« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2004, 10:23:18 pm wysłana przez Dark M »

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline little

• Wanderer
Hellsing
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 09, 2004, 08:16:02 am »
Ja niestety nie czytałem (a tym bardziej nie oglądałem) Hellsinga :( , ale staram się to nadrobić B) .

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Hellsing
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 09, 2004, 02:14:55 pm »
Nom Hellsing fajne anime hyba najlepsze jakie ogladalem! Ale jush sie onim wypowiadalem gdzies tu na forum !
Manga jak na razie po pierwszym tomi podoba mi sie bardziej bo jest bardziej wytlumaczone wszystko(przeczytalem tylko ten jeden tom wydany przez jpf) np.teraz wiem czemu Celes nie zmienila sie w zombiaka przez ukaszenie vampira tylko stala sie wampirem-w anime o tym niemowili

Wogole nie podobal mi sie Incognito z Anime... a jak slyszalem w mandze ma go niebyc... wogoleAnime skonczylo sie jakos tak szybko....

Jak sadzicie czym jest Alucard?? Bo w sumie niejest to jakos wyjasnione.. gdzies na necie spotkalem sie z opinia ze wkoncowej scenie gdy jest burza i widzimy polowe twarzy alucarda i nagle jest blysk blyskawicy jego druga polowa wyglada jak twaz Jezusa... ja jakos niewidze podobienstw ale co tam...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Hellsing
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 09, 2004, 02:42:55 pm »
Jestem po lekturze mangi. Fabuła i klimacik są THE BEST. Najgożej wypada rysowanie Viktorii, no i często mają za długie ręce (no ale to pewno od noszenia tych cięęęęężkiej broni) .

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Hellsing
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 10, 2004, 05:00:56 pm »
A ja po raz Ci powiem młoda że nie masz racji co do Victorii - widziałem już gorzej rysowane dziewczyny w M&A (czepła się krzywych oczu Victori kiedy Alucard przestrzelił jej płuco....)
Kame Hame Ha

Offline little

• Wanderer
Hellsing
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 11, 2004, 07:35:58 am »
Nareszcie obejżałem Hellsinga. Wyrąrąbane.  
A co do Victori to wcale nie jest tak źle namalowana.

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Hellsing
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 11, 2004, 04:06:44 pm »
Wczoraj na lekcje przyszłi: Kapucyn, Księżulek i Siostrzyczka. Powiem wam coś ten ksiedzo wyglądał zupełnie jak ksiądz Anderson. Czekałam aż wyjmni z pod płaszczyka duuuuuuuuużo ostrzy i nas wszystkich w klasie powyrzyna. Miał takie same oczy........

Poza tym wszyscy którzy przeczytali u mnie w internatku Hellsinga świrują z lekka...... :devil:
Podejrzane, nie ?

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Hellsing
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 11, 2004, 04:34:14 pm »
I bardzo dobrze  :devil:  Powinni tam się wszyscy pozabijać! Hellsing to jest anime (równierz i manga), które ma straszyć a jka nie straszyć to doprowadzać ludzi do szaleństwa  :devil: Jak ja kocham jackala...
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Hellsing
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 17, 2004, 05:08:37 pm »
HEJ BRACISZKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/size][/font]
Nie tylko ja tak twierdze ale znajome z plastyka (mój wiek, starsze) nie sprzeczaj się z nami!! Victoria jest brzydka i nic i nikt tego już nie zmieni !!!!!!!!
BUHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :devil:  

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Gamaliel

• Soldier
Hellsing
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 17, 2004, 05:15:33 pm »
Buhahahahahahaha elfik_mog ma rację ona jest paaaaaaaaaaaaaaaskudnaaaaaaa! Jest obrzydliwa ,ochydna ,beeeee mam jeszcze wiele różnych określeń na nią ,ale zachowam je dla siebie...

a co do ciebie CIEMNA CHMUROOO  mam nadzieje,że maturka poszła ci dobrze/ :blush:  :lol:  
Ciągły płacz, tęsknota za ciepłem drugiej osoby :(