Autor Wątek: Filmy  (Przeczytany 103105 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Filmy
« Odpowiedź #320 dnia: Listopada 16, 2005, 06:06:36 pm »
chyba juz o tym filmie pisałem gdzies wiec sie niebęde powtarzał ;) ale popieram że dobry był bardzo z tym że zagadke mieliśmy rozgryzioną z kumplami gdzies w polowie filmu =p a i jedna rzecz z ktorej śmiech był nieziemski, policjant, jedyny czarny w filmie grany przez Fishburne'a nazywa się WHITEy POWERs ;]  

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #321 dnia: Listopada 17, 2005, 10:42:52 pm »
Wczoraj wieczorem oglądałem "Egzorcyzmy Emili Roose". Niby tak go zachwalano, ale.. 80% filmu to dramat sądowy, a 20% kiepski pseudo-horror, który nawet nie straszy. wszystko to już gdzieś było.... taki tam. jak ktoś szalony planuje wybra się na to do kina, albo coś, to stanowczo odradzam. teraz planuję obejrze Doom'a. recenzja niebawem.
Kame Hame Ha

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Filmy
« Odpowiedź #322 dnia: Listopada 17, 2005, 11:24:52 pm »
SAW II
No, no, no... zajebisty film. To chyba bardzo dobry przykład jak powinno się robić kontynuacje. Piła to był świetny film i jego kontynuacja też jest bardzo elegancka. Na początku myślałem że może jest troche zbyt podobna do poprzedniczki, ten sam początek, później znowu konfrontacja głównego złego z głównym dobrym, ale jednak okazało sie później że to nie to samo... Film jest chyba brutalniejszy niż 1 bo nie pamiętam żebym przy poprzedniej części krzywił sięczy coś a tutaj przez chwile aż mi tak jakoś się grymas na twarzy pojawił. Po za tym na końcu znowu mnie zaskoczono, w jedynce zakończenie było genialne i wogóle się go nie spodziewałem, i tutaj jest również bardzo dobrze.
Raczej must see.

Ja się tylko dziwie jak takie filmy można puszczać w ameryce... przecież tam jest tyle debili ze u nich teraz pewnie będzie nawiał takich seryjnych morderców psyholi

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Mr_Shane

• Soldier
    • http://
Filmy
« Odpowiedź #323 dnia: Listopada 23, 2005, 09:15:51 pm »
Mój ulobiony film to :
1.Władca pierścieni (wszystkie częsci ) .

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #324 dnia: Listopada 24, 2005, 10:47:11 am »
Choroba to świetny sposób na oglądanie zaległości filmowych. Niestety na razie nie udało mi się obejrzeDooma. za to odświeżyłem sobie Seksmisje, Sens Życia według Monty Pythona no i obejrzałem sobie Skarb Narodów, Kubusia puchatka i Hefalumpy, Teksanską Masakrę Piłą łańcuchową i Dom Woskowych Ciał. Taki mały seansik na laptopie był:) ja, łóżko i laptop... no i filmy. z tego względu lubię chorowanie
« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2005, 10:50:26 am wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Filmy
« Odpowiedź #325 dnia: Grudnia 07, 2005, 10:06:56 pm »
Po raz kolejny obejrzałam The ring...szkoda tylko,że po raz kolejny  wersjii amerykańskiej, bo wolałam od początku zobaczyć w japońskiej...ale trudno. Jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma. Film oczywiście dobry i mimo,że zrobiłam sobie z niego powtórkę, to dzięki niemu przypomniałam sobie,że gdzieś w czeluściach twardego dysku spoczywa sobie spokojnie Dark Water czekając aż się ruszę i go obejtrzę [DArk Watera na szczęście mam w wersji japońskiej :D ].

Wracając do Ringu, to jest jeden szczegół , który mnie wkurza...i to w obu częściach.Mianowicie ten chłopczyk-Aidan .Nie wiem czemu takiego dziwnego dzieciaka do filmu wybrali- taki anemik z tendencją do mądrzenia się. Na szcęście drugie dziecko wyszło ładnie- Samarka jest po prostu kochana...i zostawia za sobą całkiem ładnie ucharakteryzowane zwłoki :devil:

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Filmy
« Odpowiedź #326 dnia: Grudnia 07, 2005, 10:28:21 pm »
Po raz kolejny obejrzałam The ring...szkoda tylko,że po raz kolejny  wersjii amerykańskiej, bo wolałam od początku zobaczyć w japońskiej...
No to jak już widziałaś amerykańca to za japońca raczej się nie zabieraj... ja też pierw widziałem amerykańską wersję i strasznie mi się podobała, później oglądałem japońską wersje i umierałem z nudów, oglądałem do końca ale raczej nic mi nie przypadł do gustu... to praktycznie to samo tylko w uboższej oprawie... wiadomo jak już oglądałem ten horror to neie był w stanie mnie zaskoczyć bo to praktycznie takie same filmy tylko inni aktorzy ;/
Zamiast jap. Ring lepiej obejżeć inne azjatyckie horrory bo na serio wymiatają. Ja polecam The Eye -w życiu się tak nie bałem jak na tym filmie (choć 2 połowa filmu to zero horroru a zwykła historia opowiedziana) i Ju-On The Grudge.

Dark Water mi się bardzo podobał, o wiele bardziej niż jap.Ring w pewnym momencie szczea mi ze strachu oopadła nieźle, ale ogolnie może nudzić widza... mi się podobała historia opowiedziana w nim, ale nie każdemu musi przypaśc do gustu poprostu historia matki i córki.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Filmy
« Odpowiedź #327 dnia: Grudnia 20, 2005, 06:37:48 pm »
w końcu widziałam "Piłę"...dobra...bardzo dobra. Poza tym nieco pobudziła moją wyobraźnię i sama zaczęłam szukać ciekawych sposobów na pozbawienie kogoś życia...nie wiem dlaczego,ale najbardziej kusząca zawsze wydaje mi sie zabawa z jelitami,albo jaimiś sympatycznymi gadżetami.

Wracając do filmu-aktorzy nieźli...nawet drugoplanowi całkiem przyzwoicie grali [szczególnie trupy sympatycznie wyglądały]. Film trzyma w napięciu do samego końca i nie jest typem, w którym na początku jest nudno, nudno,a dopiero potem coś zaczna się dziać- tu się dzieje praktycznie od początku i rozkręca się coraz bardziej i bardziej [odrobinę hamuje na retrospekcjach,ale nawet one nie wydają się tu nurzące]. Ogólnie to niby horroro-triller, który zamiast być straszny "sam w sobie" jest straszny w napięciu...i czasami obrzydliwości-polecam.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Filmy
« Odpowiedź #328 dnia: Grudnia 27, 2005, 12:53:44 am »
Obajrzałem sobie dzisiaj Efekt Motyla. Film bardzo mnie zaskoczył. Wiele osób mi go proponowało, ale nie wiedziałem, że jest on aż tak dobry ! Przec cały film właściwie nie wiedziałem co się stanie. Zakończenie też było wspaniałe i o ile w większości ostatnich filmów zawodziłem się na zakończeniach, to tutaj bardzo mi się spodobało. Aż się wzruszyłem na nim.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline I)RAGON

• Soldier
Filmy
« Odpowiedź #329 dnia: Grudnia 27, 2005, 01:29:54 pm »
Tak film jest bardzo dobry obejrzałem go pare razy. I są w nim dziwne interesujące wydarzenia. Bardzo Dobry film POLECAM i Zapraszam do obejrzenia
Jeśli coś jest źle staraj sie aby gorzej nie było niż jest

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Filmy
« Odpowiedź #330 dnia: Grudnia 27, 2005, 07:00:06 pm »
Grinch-myślałam,że będzie lepszy...szczerze mówiąc to straszny syf. Praktycznie nie śmieszny mimo,że Carrey stara się być śmiesznym . Jedyna udana postać to pies. Reszta to totalna klapa. Grinch miał być totalną szują,a wyszedł z niego tłusty nauczyciel. Film mi sie wyjątkowo nie podobał.

Cast Away-poza światem....dobry. Z przyjemnością obejrzałam go drugi raz. Hanks świetnie wygląda z brodą ["świetnie" nie  znaczy tu przystojnie, bo nie ważne co by zrobił, to i tak przystojny nie będzie]. Jedyne ale, to to,że całkiem tłuściutki się na krabach i kokosach uchodował....nic nie widać,że był na diecie :F

Offline I)RAGON

• Soldier
Filmy
« Odpowiedź #331 dnia: Grudnia 27, 2005, 10:38:41 pm »
Oglądał ktoś może Yamakasi 2 Ja już mam 4 miechy a premiera filmu jest 26.02.2006.  

Offline I)RAGON

• Soldier
Filmy
« Odpowiedź #332 dnia: Stycznia 07, 2006, 07:04:13 pm »
Nikt nie odpisuje więc pisze dalej. Zastanawialiście się nad tym jak by wyglądał film "Hobbit" Moim Zdaniem był by to dla mnie najlepszy film jaki może tylko być

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #333 dnia: Stycznia 07, 2006, 09:10:09 pm »
Ja nie zabardzo lubięTolkiena, a do filmów na podstawie książek podchodzę sceptycznie. Władca Pierścieni mi się nie podoba jako książka, film jest miłą odskocznią od książki, ale niczym więcej. Jeszcze nie widziałem naprawdę dobrej i rewelacyjenej adaptacji książki czy też gry... o filmowaniu lektur nie wspominam....
Kame Hame Ha

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmy
« Odpowiedź #334 dnia: Stycznia 07, 2006, 09:21:13 pm »
No jak to. Odyseja Kosmiczna 2001, echaniczna Pomarańcza i w ogóle Kubrick jest rzeźnikiem. Duzo takich znanych filmów jest na podstawie mało znanych ksiązek- gorzej z tymi znanymi ksiązkami- je trudniej przenieść.  

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #335 dnia: Stycznia 07, 2006, 09:40:52 pm »
Przecież napisałem, że jeszcze nie widziałem :F wymienionych przez Ciebie filmów jeszcze nie widziałem :F podobają mi się niektóre filmy na podstawie prozy S. Kinga. no i Milczenie owiec i całą sagę o Hanibalu - kanibalu -byłe bardzo dobra. no dobra, zmieniam zdanie - widziałem kilka dobrych adaptacji. ale na tle tak wielkiej ilości adaptacji to trochę za mało :F ;/
Kame Hame Ha

Offline I)RAGON

• Soldier
Filmy
« Odpowiedź #336 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:24:02 pm »
A jak by tak zrobili film na podstawie gry Chrono Trigger lub Soul Calibur gdzie walczą wszyscy ale temat by był.

P.S Juz zrobili film Chrono Crusade Chrono Crusade
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2006, 11:24:52 pm wysłana przez I)RAGON »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #337 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:39:38 pm »
Jak zawszę pozostanę sceptyczny. Wystarczy że amerykanie spiep****li Street Fightera. Więc za Soul Calibura sieniech nie biorą. A chrono Crusade to anime albo manga ?? niech mnie ktoś olśni, bo pojęcia nie mam - nie mówcie mi że zrobili film aktorski z - a jeśli już o to chodzito nie mówimy w tym temacie o anime i mandzetylko tu  o filmach aktorskich, z ludziami w rolach głównych i takie tam..... do mangi i anime jest osobny dział
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Filmy
« Odpowiedź #338 dnia: Stycznia 08, 2006, 12:40:19 am »
nasz mega, super yntelygenty juser (nie obrażam nikogo)
to chyba ma tyle wspólnego z Chrono Sagą, co ja z Hironobu Sakaguchi ;p
Tak myśląc...Soul Calibur nadaje sie na produkt filmowy, ale co sie nadaje, nie powinno być besztane i niszczone kiczowatym filmem

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Filmy
« Odpowiedź #339 dnia: Stycznia 08, 2006, 12:56:14 am »
A jak by tak zrobili film na podstawie gry Chrono Trigger lub Soul Calibur gdzie walczą wszyscy ale temat by był

To by fani zabili reżysera, a zdanie całego świata o przedstawicielach fandomu spadło by jeszcze bardziej... gry komputerowe to beznadziejny materiał na filmy, czego dowodem są..... wszystkie filmy na podstawie gier, jakie póki co zrobiono.

P.S Juz zrobili film Chrono Crusade Chrono Crusade

To nie film, tylko anime i manga i bardzo znaczna część, żeby nie powiedzieć, że większość anime powstaje właśnie na podstawie mangi. Ale to nie temat na takie gadanie... idź do innego działu, sam zgadnij którego.

A chrono Crusade to anime albo manga ?? niech mnie ktoś olśni, bo pojęcia nie mam - nie mówcie mi że zrobili film aktorski z

Chrno Crusade to anime na podstawie mangi o tym samym tytule... ale nie bój się, on nie ma z Chrono nic wspólnego, oprócz podobnego loga.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2006, 01:06:20 am wysłana przez Tantalus »