Autor Wątek: Filmy  (Przeczytany 103125 razy)

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmy
« Odpowiedź #340 dnia: Stycznia 08, 2006, 01:03:05 am »
To by fani zabili reżysera, a zdanie całego świata o przedstawicielach fandomu spadło by jeszcze bardziej... gry komputerowe to beznadziejny materiał na filmy, czego dowodem są..... wszystkie filmy na podstawie gier, jakie póki co zrobiono.

No. A ten debil UWEBOLL dalej chce filmy kręcić. Teraz rozpieprzy Postala a wplanach ma jeszcze Metal Gear Solid. Kojima, jak do tego dopuscisz nigdy więcej nie gram w MGS.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Filmy
« Odpowiedź #341 dnia: Stycznia 08, 2006, 01:09:06 am »
jak Hideo pozwoli...nie ... nie pozwoli...on sam by chciał nakręcić...zresztą po cześci to zrobił (vide MGS2)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #342 dnia: Stycznia 09, 2006, 04:30:41 am »
ewentualnie japończycy nakręcą swojego MGS'a, a amierykanie odkupią licencję, przerobią film po swojemu i wszystko spier...olą.... jak zawsze. najpierw The Ring, a potem cała reszta japońskich horrorów. i nie tylko to się tyczy japońskich filmów. czegokolwiek się Ci wredni amerykańscy kapitaliści nie tkną to zepsują....
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Filmy
« Odpowiedź #343 dnia: Stycznia 09, 2006, 04:47:02 am »
To by fani zabili reżysera, a zdanie całego świata o przedstawicielach fandomu spadło by jeszcze bardziej... gry komputerowe to beznadziejny materiał na filmy, czego dowodem są..... wszystkie filmy na podstawie gier, jakie póki co zrobiono.

No. A ten debil UWEBOLL dalej chce filmy kręcić. Teraz rozpieprzy Postala a wplanach ma jeszcze Metal Gear Solid. Kojima, jak do tego dopuscisz nigdy więcej nie gram w MGS.
Zapomniałeś dodać jeszcze Far Cry.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #344 dnia: Stycznia 09, 2006, 05:02:36 am »
ło jezu, Far Cry też... tam im się nudzi i w planach mają tylko spierdzielenie i obrzydzenie graczom każdej lepszej gry, która jest na rynku..... litości
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• SuperMod
Filmy
« Odpowiedź #345 dnia: Stycznia 09, 2006, 05:15:39 am »
Aha...i jeszcze BloodRayne, którego Boll promuje hasłem : "Film będzie zawierał ostrą scene seksu".
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmy
« Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 09, 2006, 04:15:03 pm »
No FARCRY to juz wcześniej, a do Bloodrayne juz sąplakaty. Jak dla mnie to jest debil- Hej Serwacy daj gwintówkę, niech no strące te makówkę.
MGS-a mógłby rezyserowaćśp. Kubrick, głowną role powinien graćKurt Russel (oryginalny Plissken) i głos podkładałby mu Akio Otsuka. No i jeszcze miałoby to się dziać wiadomo w latach 60 - zeby młodego Ocelota moglibyśmy znowu zobaczyć i podziwiać jego machanie SInguruAkushonuAmii'ami ;) Wtedy bym to obejrzał.  

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 09, 2006, 05:41:44 pm »
http://gry.imro.pl/?exec=news,1,6119&page=...tawie-gier.html

Dimension Films planuje filmy na podstawie gier
  Ash, poniedziałek, 21 listopada 2005

Panowie z Dimension Films właśnie uzyskali prawa dystrybucyjne do filmu Dead or Alive. Oczywiście, umowa dotyczy dystrybucji na terenie Stanów Zjednoczonych.

W filmie, opartym na znanej z konsol serii bijatyk Dead or Alive, wystąpią: Devon Aoki, Sarah Carter, Natassia Malthe, Matthew Marsden, Jaime Pressly, Eric Roberts oraz Holly Valance. Zdjęcia do adaptacji gry rozpoczną się pod koniec przyszłego roku, w Chinach.

Ciekawą informacją jest również to, że prócz praw do rozpowszechniania filmu Dead or Alive, Dimension Films zawarło umowę z Crystal Sky Pictures, dzięki czemu będzie współproducentem kinowej adaptacji Castlevanii.

Bez komentarza.....

http://www.filmweb.pl/Topic?id=367362

Filmy na podstawie Gier   zgłoś do usunięcia
  Mat Fisto
off line     19 listopada 2005 16:53
co o nich myślicie i jakie gry chcielibyście zobaczyć na dużym ekranie

RE: Filmy na podstawie Gier  zgłoś do usunięcia
  Szajba
off line     20 listopada 2005 18:11

Niestety ekranizacje gier rzadko są dobre ze względnu na reżysera który się najczęsciej tym zajmuje. Mam tu na myśli Pana Uwe Bolla

Jimmy_007
off line     21 listopada 2005 15:25

Bardzo chętnie zobaczyłbym ekranizację którejś z części Command & conquer. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że w cut scenkach do gry C&C Tiberian sun zagrali James Earl Jones i Michael Biehn :D.

Oprócz tego zawsze chciałem zobaczyć ekranizację Rainbow Six (to już się kręci :D) i Hitmana, ale co do tego drugiego, to jak dowiedziałem się, że Vin diesel zagra 47 vel. Tobiasa Riepera, to prawie dostałem zawału pomimo mego młodego wieku.

Mat Fisto
off line     21 listopada 2005 15:54

Co do hitmana masz rację, mimo tego że lubie vina diesela to do tej roli niepasuje, ja bym widział w niej Jasona Stathama

k4c5er
off line     21 grudnia 2005 15:23

Ja sobie czekam na Hitman ... (jeszcze sobie troche poczekam :P). Ale w szczególności czekam na Wolfa ...

Ale chciałbym że powstał film Sillent Hill

POZDRo All

To też....

W piątek do amerykańskich kin trafił film "BloodRayne", horror Uwe Bolla nakręcony na podstawie popularnej gry komputerowej. Kosztujący 25 mln dolarów obraz zrobił klapę - w pierwszy dzień wyświetlania przyniósł zaledwie 450 tys. dolarów przychodu i nie zdołał przebić się nawet do czołowej dziesiątki dnia.
Jakoś nie czujęsię zdziwiony....
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2006, 05:44:47 pm wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Filmy
« Odpowiedź #348 dnia: Stycznia 09, 2006, 06:09:21 pm »
jak zwykle doktor Boll popisał sie :D
ja bym mu tą kamere w tyłek włożył i nakręcił "Uwe Hill 2: odbyt town"
sorki za ciut niecenzuralny tytuł ;]

Offline I)RAGON

• Soldier
    • http://
Filmy
« Odpowiedź #349 dnia: Stycznia 09, 2006, 06:11:32 pm »
Chrno Crusade to anime na podstawie mangi o tym samym tytule... ale nie bój się, on nie ma z Chrono nic wspólnego, oprócz podobnego loga.

Coś ma napewno skoro stworzyli coś takiego twoim zdaniem anime choć jest to film jeden.

Nie wiem czemu wam sie nie podobają filmy na podstawie gier dla mnie to właśnie fajnie że zrobili film o mojej ulubionej grze. I nie mówcie nigdy że np. Wszyscy fani coś tam uważają bo każdy fan jest róznego zdania.

Jeśli coś jest źle staraj sie aby gorzej nie było niż jest

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #350 dnia: Stycznia 09, 2006, 06:18:50 pm »
Chrno Crusade to anime na podstawie mangi o tym samym tytule... ale nie bój się, on nie ma z Chrono nic wspólnego, oprócz podobnego loga.

Coś ma napewno skoro stworzyli coś takiego twoim zdaniem anime choć jest to film jeden.

Nie wiem czemu wam sie nie podobają filmy na podstawie gier dla mnie to właśnie fajnie że zrobili film o mojej ulubionej grze. I nie mówcie nigdy że np. Wszyscy fani coś tam uważają bo każdy fan jest róznego zdania.
Film animowany produkcji japońskiej = anime.
Anime jako osobny gatunek filmowy ma swój osobny dział.

A co do filmów na podstawie gier.... nie lubię. To moje zdanie.
Tak samo jak nie lubię filmu Wiedźmin. Tak samo jak spiep**no Wiedźmina tak samo spiep***no wiele znakomitych gier. Z tych filmów na podstawie gier co widziałem mało było filmów które trzymały by jako taki poziom. Doom mi się trochę spodobał, Tomb Raider I, ale i to za czasów jak lubiłem grać w gry z Larą, no i Resident Evil II. Reszta filmów była poniżej przeciętnej..... dlatego jestem przeciwny aktorskim produkcjom tego typu.

____EDIT____
nie ma to jak sprawne pisanie po polsku.... każdy wie, że tylko ja mogłem coś tak bez sensu napisać
Tak samo jak nie lubię filmu Wiedźmin. Tak samo jak spiep**no Wiedźmina tak samo spiep***no wiele znakomitych gier.
oczywiście z mojej "błyskotliwej wypowiedzi można doczytać się, że była gra wiedźmin... oczywiście chodzi o książkę. a ponoć studiuję Filologię polską ;;;;;;; :P :lol:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2006, 06:22:09 pm wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Filmy
« Odpowiedź #351 dnia: Stycznia 09, 2006, 06:19:05 pm »

ok.. wymień jeden dobry film zrobiony na podstawie gry. Jeden....
Dobry, czyli coś w czym.... no wiesz.... jest fabuła.....

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmy
« Odpowiedź #352 dnia: Stycznia 09, 2006, 06:21:06 pm »
Dead or Alive
Widziałem trailer. Smaczna z tych "aktorek" tylko Holly Valance. Skopali moją ukochaną Christie i zamorduje ich za to. W ogóle jak oni sobie wyobrazają boską Christie bez boskiego głosu boskiej Mitsuishi Kotono-sama?

Devon Aoki
Natura bywa okrutna. Jest tyle ładnych Japonek, a oni wzięli tą godzillę.

kinowej adaptacji Castlevanii.
Ja bym sobie obejrzał ekranizację River Raid. Albo Tetrisa- myśle ze to byłby cholernie ciekawy film.

Hitmana, ale co do tego drugiego, to jak dowiedziałem się, że Vin diesel zagra 47 vel. Tobiasa Riepera, to prawie dostałem zawału pomimo mego młodego wieku.
Masakra. VAN DIZEL niech nakręci szybkich i wsciekłych 6 albo jakąś inną chałę. Z hitmana moze być dobry film, ale niech go nie robi Hollywood. Tylko np. John Woo z Chow Yun-Fatem w Hongkongu.

ekranizację Rainbow Six
Ale to ksiązka była (świetna tak btw) a nie gra.

Ale nie bójcie się.

Z tajnych źródeł dowiedziałem się o czym będzie MGS: THe movie
SE SAMMERI OF MGS (MUHWIE):
SNAIK IS GOING ON A MISCHN! THEN DIEHMONS ÄPPIER! SNAKE FIGHTS AND SHID AND THAN A HAWR BITSCH FROM THE UNDERWÖRLD IS BITSCHSLPPING HIM AND THAN IN THE FINAL SNAKE GET _MYSTERY KUNG FU_ POWERS!!!!!!!!!!!1

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #353 dnia: Stycznia 09, 2006, 06:29:26 pm »
Dead or Alive
Widziałem trailer. Smaczna z tych "aktorek" tylko Holly Valance. Skopali moją ukochaną Christie i zamorduje ich za to. W ogóle jak oni sobie wyobrazają boską Christie bez boskiego głosu boskiej Mitsuishi Kotono-sama?

Aż tak źle... no cóż, ale czemu mnie to nie dziwi :lol:

Natura bywa okrutna. Jest tyle ładnych Japonek, a oni wzięli tą godzillę.
Niech zgadnę, oszczędzają na budżecie, bo i tak producenci przeczuwają klapę....

Ja bym sobie obejrzał ekranizację River Raid. Albo Tetrisa- myśle ze to byłby cholernie ciekawy film.
Ja bym sugerował PONG'a. to dopiero by była mrożąca krew w żyłach adaptacja :lol:

ekranizację Rainbow Six

Ale to ksiązka była (świetna tak btw) a nie gra.
Gra też była. nawet nie jedna. cała seria, plus multum dodatków. tak swoją drogą bardzo dobra gra. jedynka mimo iż ma swoje lata nadal potrafi mnie wciągnąć

Masakra. VAN DIZEL niech nakręci szybkich i wsciekłych 6 albo jakąś inną chałę. Z hitmana moze być dobry film, ale niech go nie robi Hollywood. Tylko np. John Woo z Chow Yun-Fatem w Hongkongu.

I jak się tu z Tobą nie zgodzić.... Hitman nadaję sięna film. Podobnie jak wg. mnie Syphon Filter. ale niech się za to nie bierze Hoolywood na litość boską....
Kame Hame Ha

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmy
« Odpowiedź #354 dnia: Stycznia 09, 2006, 06:57:37 pm »
Gra też była. nawet nie jedna. cała seria, plus multum dodatków. tak swoją drogą bardzo dobra gra. jedynka mimo iż ma swoje lata nadal potrafi mnie wciągnąć
Kufa wiem:D Ale najpierw była ksiązka o grupie antytterorystycznej międzynarodowej pod przywództwem Johna Clarka :) A dopiero potem gry, w sumie z lekkim dodatkiem fabularnym. A film robią na podstawie ksiązki, więc powinien być w porząku (ale jak zatrudnią tego pedała afleka, to nie oglądam).

I jak się tu z Tobą nie zgodzić.... Hitman nadaję sięna film.
Większość dobrych gier nadawałaby się na filmy, gdyby robili je UMIEJĘTNI rezyserowie, a nie pomioty i szczury w stylu tego skoorweensona BOLA. MGS to juz sam w sobie jest filmem, ale ten debil zrobi z niego to co powyzej napisałem ;)

Niech zgadnę, oszczędzają na budżecie, bo i tak producenci przeczuwają klapę....
Jest parę takich aktorek dla których- moze nie poszedłbym do kina, ale obejrzałbym film mimo wszystko (mimo UDE BILA)

Aż tak źle... no cóż, ale czemu mnie to nie dziwi :lol:
Poszukaj trailera, jest na necie. Albo nie.. Albo jak chcesz.. Najlepiej ogladać na czco.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmy
« Odpowiedź #355 dnia: Stycznia 09, 2006, 07:42:28 pm »
Kufa wiem:D Ale najpierw była ksiązka o grupie antytterorystycznej międzynarodowej pod przywództwem Johna Clarka :) A dopiero potem gry, w sumie z lekkim dodatkiem fabularnym. A film robią na podstawie ksiązki, więc powinien być w porząku (ale jak zatrudnią tego pedała afleka, to nie oglądam).

nie miałem jeszcze okazji czytać, ale wiem, że jest. w ogóle cała twórczość Toma Clancy'ego mi się bardzo podoba. Pisze naprawdę świetne książki i duża część z nich została sfilmowana. o ile mnie pamięć nie myli to on napisał Polowanie Na Czerwony Październik. A ten film mi się naprawdę podobał. świetna obsada, znakomity scenariusz... takie filmy aż się chce oglądać...
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• SuperMod
Filmy
« Odpowiedź #356 dnia: Stycznia 09, 2006, 08:53:15 pm »
Widzieliście już skrinszoty z Silent Hill'a ? Jak dla mnie to cienko widzę ten film. Lokacje są za mało ochydne i nie ma w nich takiego burdelu jak w grze. Może od strony fabularnej nie będzie tragicznie.

Ja już sobie wyobrażam MGS w wydaniu Bolla...Snejk przybywa z grupą młodych ludzi, w tym z dwiema dziewczynami. Wszyscy giną w połowie filmu oprócz Snejka i jednej z dziołh. Głównym złym jest tajemniczy Bad Dude, który kontroluje grupę zombie. Ostateczna walka z Metal Gear Uber...Snejk wskakuje na niego i po kolei w napadzie szału wyrywa mu część kopitu, po czym film się zatrzymuje, rozpoczyna się matrixowy obrót kamery (przez 10 minut), wyrzuca jedną ręką kokpit MGUber i magicznie znajduje walizkę z granatami na ziemi. Zeskakuje z MGU i kiedy główny zły siedzący za sterami mecha mówi (nic nie robiąc) "Juł besterd ! Aj łil kil ju ! Aj łil kil ju end ról de łorld !" on wrzuca mały granacik, który wysadza całą bazę, a Snejk z dziołchą unika wybuchu na sekundę przed detonacją. Po tym Snejk (grany przez Szwarcenegera) mówi do dziołhy "Get in da choppah ! NAO !"(ożesz...właśnie zaczął lecieć Commando z nim na polsacie...co za timing). W filmie pojawia się także murzyn, który ginie. Film zawiera ostrą scenę seksu dwóch karaluchów.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmy
« Odpowiedź #357 dnia: Stycznia 09, 2006, 11:54:27 pm »
nie miałem jeszcze okazji czytać, ale wiem, że jest. w ogóle cała twórczość Toma Clancy'ego mi się bardzo podoba. Pisze naprawdę świetne książki i duża część z nich została sfilmowana. o ile mnie pamięć nie myli to on napisał Polowanie Na Czerwony Październik. A ten film mi się naprawdę podobał. świetna obsada, znakomity scenariusz... takie filmy aż się chce oglądać...
Akurat października nie lubię :) Ksiązki tez, tak samo jak czerwonego sztormu. Nienawidze marynarki wojennej- jedyne co mają fajne, to mundury :)
Ale za to przeczytaj sobie wszystko, gdzie główną rolę gra John Clark- głownie jest to Bez skrupułów - coś a'la Punisher oraz właśnie Tęcza Sześć. Był jeszcze w kardynale z kremla (ale to takie bardziej polityczne), i sflimowanych sumie wszystkich strachów oraz stanie zagrozenia. A jak lubisz Clancy'ego- to Suworow jest bardzo podobny- ja zbyt wiele nie czytałem jego ksiazek, ale Akwarium jest genialne (co ciekawe, tez sfilmowane ;) )

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Filmy
« Odpowiedź #358 dnia: Stycznia 10, 2006, 09:45:31 pm »
Zamiast uczyć się na kolokwia , ruszyłam tyłek na Harrego Pottera 4: Czara ognia...w pełni po polsku jakby nasi tłumacze się przyłożyli byłoby "Nękać garncarza 4: Czra ognia" :F.

Film poprawił mi humor. Moim zdaniem był najlepszy z dotychczasowych i pierwszy raz zaczęłam zastanawiać się nad przeczytaniem książki...ale tą myśl szybko porzuciłam, bo oglądając film już popsułam sobie całą zabawę :/

Efekty specjalne super! Wśród aktorów jest coraz lepiej, bo nawet harry trochę dojrzał i robi się do rzeczy [nawet już postawić się umie komuś, kto nie jest z natury zły ^^]. Najlepszy -Lucjusz choć go mało i wspaniały [mój ulubiony] Snape od którego mrokiem wieje na kilometr...kawaii!

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Filmy
« Odpowiedź #359 dnia: Stycznia 13, 2006, 06:20:28 pm »
Opowieści z Narni-mam mieszane uczuci . Z jedenj strony z filmem wiążą się moje wspomnienia z dzieciństwa-kojarzy mi się Bożym Narodzeniem, bo jak byłam mała, to zawsze puszczali go około wigilii,a z drugiej, z robili go zupełnie inaczej niż go zapamiętałam.

Początek-super...tzn sam począteczek, to nudnawy jak w każdym filmie,ale troche głębszy początek jest świetnym wprowadzeniem do historii. Najlepszy był satyr- pedofil z przekupywaniem małej dzieczynki, upewnianiem się czy nikt nie widział jak ją bierze do siebie itp. ...zdecydowanie najfajniejsza postać. Poza tym świetnie gra na fujarce :F

Rozwinięcie-tu już gorzej. Myślałam,że będzie troche bardziej mrocznie itp.,ale się przeliczyłam. Poza tym można znaleźć ślady tandety [chwilami nawet tandetę we własnej osobie-np. plastikowy łuk, aluminiowy miecz itp.]. Poza tym wybrali kiepskich aktorów na dzieci- Zuzanna jest po prostu brzydka, Piotr to lalusiowata ciota, Edward powinien troche wredniej wyglądać...a Łucja nawet może być [tylko po jaką cholerę jej usdta pomalowali?!].
W rozwinięciu podobała mi się [tak bardzo, bardzo] jedna scena-walka centaura [ale nie będę spoilerować]...i sama postać czarownicy tez była ok. Bardzo dobrą aktorkę do tego wzięli.

Zakończenie-bardzo zwyczajne

Można na Narnię iść,ale nie powinno się spodziewać zbyt wiele...poza tym lepiej na nią iść do kina, bo myślę,że sceny, które w kinie robiły największe wrażenie, na monitorze nie zrobiły by żadnego...choć troche żałowałam,że oglądam to w kinie, bo strasznie mnie oczy bolały i płakałam na większości jasnych scen [czyli tam gdzie było jasno i wesoło],a przy tych pnurych mogłam odetchnąć z ulgą :F