Ha. A ja ostatnio naknąłem się w kiosku na dwa tomy Ragnarok'a wydawanego przez Kasen. Kupiłem i muszę powiedzieć, ze było warto. Shonen zachaczający tematycznie o mitologię celtycką to coś co ja i wizard lubimy najbardziej. W mandze generalnie jest full akcji i bardzo podobają mi się sceny walki, choć niekiedy robi się nieco zbyt "dragonballowo". Fajna kreska jest, a design postaci bardzo szczegółowy. Zasadniczo to podoba mi się że postacie mają zróżnicowane profile psychologiczne..... od typowego pozytywnego bohatera, do psychola, który gada ze swoim mieczem .... No i oczywiście stężenie bishonenów na metr kwadratowy nie przekracza poziomu zdrowego rozsądku, co wychodzi na plus.... Coprawda fabuła i uczucia giną gdzieś w tle, ale to dopiero dwa pierwsze tomy, więc liczę, ze się poprawi....
Heh... Manga bardzo spodobała się mojej siostrze. Podczas czytania artykułowała co jakiś czas zdania w stylu "No dalej, zabij ją", albo "Jest! Nareszcie zginą!" ..... Mój kuzyn też czyta mangi, ale on akurat woli shojo, więc nie sądzę, zeby Ragnarok mu się spodobał