Właśnie to jest kapa że przy max statach (wszystkich) twoje max HP niejest większe niż 65000. A panence i tak atakuje raz na 4 twoje ruchy, raz na pieć uleczając ręke. To co wypisałeś pochłania jeszcze więcej czasu niż moje. Przy max defence i tak koleś zabiera 60000 (jak założysz mighty guard to 30000 co 4 rundy wszystkim, a potem jak zdejmiesz mu pancerz, to 40000 a z MG 20000 + 300mp [przy criticalu 99999 i 999mp]dobrze chociarz że jednemu). Limit Wakki jedynie wchodzi w rachube (1 200 000hp za każdym), bo Tidusa odbira mu może ze 100 000 całość, więc lepiej jest już zaatakować normalnie nietracąc cennych tur i używać Entrusta żeby naładować Wacce limit. Ja to robiłęm w ten sposób:
Najpierw wbijałem ekipą i zakładałem wszystkim limity Rikku (mix):
Hyper Mighty Guard (jakiś Courtain + Musk)
Eccentick (Elixir + Musk)
Freedom X (Three stars + Bob fragment)
Ultra Null All (Healing Spring + jakiś Courtain)
Hyper Vitality (Stamina Tonic + Potion)
Miracle Drink (Fortune Sphere + ether)
Trio of 9999 (Shinning Gem + Musk)
i czasem przydawał się Final Elixir (mega-potion + HP sphere). To wszystko razy 3 (7 postaci wymieniamy po 2 Rikku puszcza non stop overdrivey co daje nam razem 21 limitów Rikku, w międzyczasie rozwalając na zmiane ręce panennce innymi i ładując sobie limit, i uważać aby nierozwalić ich jednocześnie, bo może zaboleć:]). Gdy już to zapusciłem, Każdy miał full wyposażenie (i 3h w plecy) i można było przystępować do walki:]. Wakka w podstawowym składzie, i gdy tylko pojawiały sie obie ręce (każda po 500 000 czyli 5 strzałów po 99999 + Dublecast, albo ultima) zabijało łapki odrazu na starcie. Wtedy limit wakki (jezelie były by ręce limit rozszedł by się na 3 cele a tak cały ładowany był w korpus czyli 1 200 000 mniej hp), i tak wkółko lecząc się Final Elixirem dotrwałem do końca. Najgorsza kapa jest wtedy jak Ci criticala przywali i odrazu zabije postać (Auto life lub auto pheonix i auto haste i nic więcej niemasz z limitów od Rikku) więc szybka wymiana zawodnika, ale jeśli zabije Wakke to do końca walki trzeba walczyć bez tego.
Ma ktoś szybszą taktyke? Niemówie o odpaleniu Yojimba i przecieńciu kolesia na starcie:].
P.S. Pod koniec walki otrzymałem 67 dark metterów i chyba 2 elixiry.