Dzisiaj po raz pierwszy w zyciu gralem na Playstation 3. U mnie w M1 przed cieplym centrum byla taka przyczepa od tira do promocji ps3 i w srodku bylo z ponad 10 standow z ps3 i eleganckie TVki Bravia i ludzi nie byo zbyt duzo i mogl kazdy pograc, a nawet jak sie namnozylo ludzi to ci co byli dlugo byli wypraszani ;]
Gralem z pol godziny lacznie, glownie w Motor Storm, fajna gierka i mozna w niej sterowac tym calym nowym "padowym sprzetem" czyli cos ala wii ze kierujemy padem lewo i prawo, w sumie wydaje mi sie ze ta mozliwosc bedzie takim duperelkiem i bedzie sie raczej tozadko urzwac w grach... poprostu nie sprawdza sie, na analogu o wiele lepiej.
Anyway motor storm fajna gierka ale graficznie nie zabija, nawet na wypaszonym TV... i mean graliscie w Burnouta na PS2 prawda? No to raczej nic was juz graficznie nie zaskoczy, nie ma w tym nic co by was zmiazdzylo ani nic... ogolnie gra jest ladna ale nic po za tym.
Genji - wyglada jak na ps2... no dor a trohe lepiej wiadomo ;]
Resistence - ofkoz jeba*a mnie ta gra strasznie, grafika jak na PC i tez ofkoz nie zaskakuje ale pewnie dalej gdzies sa jakies fajne efekty itd. ja nie wiem bo gralem chwile bo mnie jeb*ą tego typu gry ofkoz.
Anyway graficznie juz raczej zaskoczenia nigdy nie bedzie takiego jak w przypadku przesiadki z 16 bitowcow na mocniejszy sprzet jak psone czy n64.
Pad do PS3 -rzeczywiscie nie wibruje ;D A tak na serio to nie wiem czy tam byla finalna wersja pada ale wygladal jak jakas podjebka ;] I wogole to nie mialem pojecia ze w nowym padzie dolne przyciski czyli R2 i L2 nie sa juz przyciskami a... spustami. Czyli tak jak to bylo chocby i w dreamcascie. Moze i w wyscigach sie to spoko spisze, ale srednio to widze w bijatykach i PESie ;/
Konsola na zywo nie jest brzydka, ale na pewno nie jest tez jakas ladna... taki poprostu sprzed do polozenia w domu.
Nie udalo mi sie pograc w Ridge Racer niestety bo byl oblegany caly czas przez dwoch ziomkow ;] A pozniej ktos inn sie wkrecil a byl z nim tylko jeden stand ;] Za to formula 1 byla tez i gralem chwile ofkoz nothin' special.
Ogolnie grafa jest spoko, wyzsza rozdzielczosc wiadomo fajniejsze tekstury, ale szczerze to zadnego wrazenia ofkoz nie robi wielkiego. Choc pewnie jak w prZYszlosci sie bedzie gralo w pojedyncze hity to czasem beda jakies mega efekciarskie momenty zapierajace dech w piersiach.
Anyway szukajcie takiego czegos w waszych miastach... na pewno jakos niedlugo beda tym "busem" w chorzowie, krakowie i w chu* innyh miastach... moze na stronie sony cos o tym pisze ;]
BTW jak gralem w motor storm i wywijalem w prawo i lewo nim to ziomki jedne sie na mnie patrzaly i sie ze mnie chyba smialy ze jestem leszczem i ze nie umiem grac i podczas skrecania gibam sie razem z padem jak to dzieci robia podczas grania w wyscigi.. nie wiedzieli czyli ze jest sensor ruchu i grali na analogu ;]